Mamici de martie-aprilie 2006(36)
Raspunsuri - Pagina 10
doublemom spune:
ce ma enerveaza link-ul du mesajul prcedent!! Eu am scris cu totul altceva!! poate ma vede un admin !! in loc de cuvantul reclama era reclama
Miha 29+
http://community.webshots.com/user/doublemom100
Lady_Hawk spune:
quote:
Originally posted by doublemom
Iar intervin, sper sa nu va suparati...este adevarat ca acest concediu de odihna este stipulat in CCM si in CIM...si este adevarat ca il poti lua pe tot in ianuarie...insa in cazul in care in cursul anului intervin modificari ale CIM cum ar fi lichidare cu firma la care lucrezi pt ca ti-ai gasit altceva, suspendarea contractului de munca pentru intrarea in CIC... atunci trebuie sa returnezi banii pentru zilele de concediu de odihna efectuate in plus, fata de zilele care ti se cuveneau care intradevar se calculeaza direct proportional cu perioada lucrata...in cazul nostru exact pana la intrarea in concediul de sarcina si lauzie...adica minunatul prenatal.
Va

.Io
26+ cu beba_mica
beba_mica a noastra...

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png
Asta ar insemna ca de cand intri in prenatal nu mai esti angajata firmei. Mi se pare exagerat. Eu stiu ca raporturile de munca se pastreaza dar am sa ma interesez daca trebuie restituit ceva si va spun cum am vesti.
Miha 29+
http://community.webshots.com/user/doublemom100
[/quote]
Stiu ca acest concediu de sarcina si lauzie este platit integral din asigurarile sociale, angajatorul fiind doar intermediar.Oricum mai ma interesez si eu ca si mie mi-ar prinde bine concediu integral
Pupici

Io
26+ cu beba_mica
beba_mica a noastra...

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20722;19/st/20060414/k/e50a/preg.png
ema.72 spune:
Multumesc mult Lady_Hawk si Doublemum pentru informatiile legate de salteluta. O sa studiez si daca merita sa dau comanda de una sau sa iau un patut de dimensiuni standard pe care sa il poata folosi mai mult timp. Asta e foarte dragut dar dupa parerea mea cred ca e bun pana la maxim 6 luni caci mi se pare fragil.
Vad ca toata lumeaintra in febra pregatirii bagajului de spital, Doublemum camasi de noapte cu despicatura aveau la magazinul cu lucruri de gravide, nu stiu daca pot da numele dar il gasesti langa Manastirea Sf. Vineri, unde intorc tramvaiele. Pretul unei camasi mi s-a parut maricel, in jur de 600.000, sunt mult mai dragute oricum decat cele normale.
Ema 31+
aida_o spune:
La Multi Ani, Laura Ioana! Sa fii sanatoasa si sa ai un pui sanatos, frumos, si sa ai o nastere rapida si usoara!
fetelor, noi am avut azi un musafir deosebit, ore intregi. am pus poze aici, sa vedeti si voi. faza e ca nu mai scapam de musafirul asta dragut, mereu vine sa-i dam de mincare si nu ne lasa sufletul sa astepte minute intregi linga usa de la balcon ![]()
a, am pus si o poza cu burta, de acum 2 zile.
24+5
Se mareste clanul :)
www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Calgary&mid=4771&cid=13012" target="_blank">album , alte poze , eco 18 sapt si eco 2D&3D 24 sapt
nshiro spune:
Fetele ce febra si pe aici pe la noi!
Citindu-va si citind si la mamici de ianuarie - februarie parca abia astept sa nasc, sa merg la spital! Ce harnicute ati fost zilele astea! Tre sa ma duc la capitolul celalalt sa vad ce s-a mai scris!
Laura Ioana LA MULTI ANI, multa sanatate, o nastere usoara si un bebe exact asa cum ti-l doresti, sa iti aduca numai bucurii si impliniri, iar tu sa ramani o mamica la fel de frumoasa
.
Andra Simona spuneai ca ai o nelamurile in legatura cu data nasterii. Calculul standard se face prin numararea a 40 de saptamani de la U.M. Insa data respectiva nu e decat orientativa, caci depinde de ritmul de crestere a lui bebe. De ex la 30 de aptamani poate sa aiba dimensiunile unui bebe de 32 de saptamani si atunci data nasterii se schimba (mai devreme cu doua saptamani). Nasterea este normal sa se produca oricand intre saptamanile 37-41. Am vazut ca intre timp te-au lamurit fetele.
Tania super pozele tale
si ce mireasa...
Cu tati daca nu rezista sa asiste la nastere, asta e, nu-l chinui. Al meu a spus din start ca el nu poate sa asiste... si il inteleg, ca nici eu nu as putea sa-l vad pe el suferind... de obicei sunt foarte sensibila la suferita altora, cum vad ceva sange lesin! Asa ca o sa sa stea cat dureaza travaliul, iar la delivery ma voi descurca singura! Sper!
Catrninutza buna idee cu numele numai la botez... in cazul asta mai ca i-as mai pune si eu inca unul... Sa speram amadoua ca se vor intoarce Mariile noastre!
Aileana, Tania si fetele care ati vorbit de epilatul dumneaei, nici aici nu se poarta, ba chiar un asemenea gest ar fi considerat o "dereglare" a comportamentului sexual... deci... cu nesimtire spun dar tare usurata ma simt ca de opt luni de cand am inceput sa merg la doctor, nu tre sa ma mai ocup de asa ceva. Si prima data cand m-am dus am asteptat sa-mi creasca "podoaba" cat de cat ca sa nu aiba nenea un soc la vederea golasei....
Ciuf drept sa-ti spun eu nu prea ma ingrijorez de breech position, dar se pare ca sunt foarte multe cazuri printre japonezi. Si sotul si sora-sa au venit pe lume cu picioarele (deci ar avea cu cine semana) plus ca am o prietena a carei fetita a iesit cu fundul si mi-a spus ca a trecut prin chinurile iadului (11 ore a stat cu niste dureri de nedescris). Aici nu-ti face cezariana, chiar daca nu e copilul in pozitia corespunzatoare
, asa ca ii dau inainte cu gimnastica desi dupa primele 3 minute nu mai rezist... sper sa se intoarca pana la urmatorul control!
Doublemom m-au impresionat foarte mult pozicile tale! Sa-ti traiasca gogosele si tu sa fii sanatoasa si sa ai putere sa sa le faci fata! Cat despre epidurala, sincera sa fiu si mie mi-e frica, mai ales ca doctorii de aici nici nu o recomanda...
, asa ca sincer nu stiu ce voi face. Eu acum zic ca ma descurc si fara, sunt tare curajoasa, dar cine stie... Am vazut ca intrebai de camasi de noapte cu despicatura. Noua la cursul de gravide ne-a recomandat moasa sa nu ne luam din alea, sunt si mult mai scumpe si mai mare e chinul pana te desfaci, pana scoti tzitzi prin despicatura, bebe plange, tu nu stii cum sa-l tii la san prea bine, el nu prea stie sa suga, despicatura aia te enerveaza, tre sa stai si cu batista sub san sa nu te patezi si sa nu-l patezi pe bebe, si cica in momentele alea nu stii cum sa te dezbraci mai repede... asa ca sfatul ei este sa ne luam pijamale normale cu nasturi in fata, sa putem scoate tzitzi usor, in orice pozitie l-am tine pe bebe. Aaaa si pijamalele sa nu fie uni sau deschise la culoare, ci cat mai inflorate si culori mai inchise, caci te patezi....
Catrinel SUPER pozele tale! Mi s-a facut un dooor
!
Tcelen ma bucur din suflet ca esti bine, ca ai ajuns pana la 36 de saptamani, parca vad ca se vor face acusi 40...
. Oricum, dat fiind faptul ca bebelina e la greutatea normala, se poate produce evenimentul oricand, asa ca iti urez de pe acum NASTERE USOARA si o bebitza sanatoasa si frumoasa asa ca tine!
Dea si pacate nu stiu ce sfat sa-ti dau in legatura cu scurgerile vaginale, doar sa-ti spun ca si eu am .... uneori mai abundent, uneori mai putin... daca doctorul a spus ca e ok, eu zic sa ai incredere in el.
Ile sanatate multa!!!!!!!! Sper din suflet ca esti mai bine! De ce te aventurezi tu acum la cumparaturi in starea in care esti? Meriti bataita! Cat despre frica la nastere, spuneam si mai sus ca sunt tare curajoasa si abia astept! Cred ca e si putina inconstienta la mijloc!
Aida succes la doctor, sper sa nu fie probleme cu uterul... foarte interesante filmuletele! Si ce dulce musafir! Si lacom!
Andreea Georgiana imi pare rau ca vii cu vesti proaste... Lasa-i si tu pe socri, nu-i mai baga in seama, nu te mai du pe la ei...Sper sa nu fie probleme cu colul si fa cum a spus doct. mai mult in pat, si mai putin pe la bucatarie! Nici cu cumaparaturiel nu te mai agita prea tare!
Anairda SANATATE MAXIMA si tie! Esti mai bine acum?
Noe tare frumusica mamica! Tu chiar nu te-ai ingrasat deloc???? Si eu as vrea cercei la bebitza mea cat se poate de repede dar nenorocitii astia aici nu dau voie in scoala pana intra la liceu (15 ani) cu bijuterii de nici un fel... iar pe strada s-au uita la ea ca la un alien daca ar avea cercelusi in urechi...
Cat despre intrebarea cu sotul care participa la gimnastica pt bebe, sa stii ca nu ar fi o idee rea
, ar trece cele 10 minute mult mai repede si mai placut... ca eu dupa 3 deja nu mai rezist...
Delia bine ai revenit sanatoasa! Cred ca ai tras o sperietura pe cinste cu avionul! Uite de asta nu m-am aventurat eu anul asta de Craciun in Romania, ca mi-s tare slaba de inger...
Kim felicitari pentru achizitii. Ti-am mai zis eu, esti campioana la cumparaturi.
Ama pe aici nici nu se gasesc paturi de bebe altfel decat din lemn, si cred ca stiu ei japonezii de ce...
rocsana si bebe chan
anairda36 spune:
Noe patutu e de lemn si pare destul de solid. Si aici salteluta e separat si costa poate mai mult decat patutu si asternuturile la fel.
Delia e normal sa sughite bb-ii. Ai grija de tine!
La multi ani Laura Ioana si sa-ti dea Dumnezeu tot ce-ti doresti!
Andreea Georgiana si eu am iesit azi un pic la cumparaturi. Nu prea mult de frica racelii ca nici acuma nu am vocea la mine. Harai de ma zgarie pe creieri. Mi-am luat o camasa de noapte cu halat din aia cu gauri pentru sani si am vrut sa-mi iau si sutien da nu stiam daca sa-mi iau masura de acum sau mai mare. Tu cum ti-ai luat? Multam de listuta cu medicamente dar eu chiar nu stiu aici unde sa gasesc medicamente homeopate.
Ciuf uite acu o sa ma uit si pe site-ul de la WalMart ca inca nu am comandat la Target.
Vai de mine fetelor ce lista va trebuie in tara mamaaaa mamaaaaa cu geamantanu dupa voi mergeti la spital.
Ciuf are dreptate doublemom cu centura. Si eu mi-am luat azi una de la Sears si sa stii ca e tare buna.
Aida_o eu am doua veverite care vin zilnic sa ma caute ce am pe patio :)) si mor de dragu lor. Si unde ziceai tu ca e burtica ta? :)
Nshiro iubita sunt un picut mai bine, mi-am scos si nasu din casa azi, dar nush de ce burtica tot mi-e tare si ma deranjeaza
Tina_Welsh spune:
Doublemom,exceptionale pozici!O burtica frumoasa si 2 inimioare micute si dragalase si pretioase!Sa iti traiasca!Te-am adaugat pe listuta si scuze de intarziere!
Andra Simona,estimativ,data conceptiei la tine ar fi cam pe 14 iulie.Tinand cont ca la mine e 13 cam pe-acolo ar fi!
Aidaam pus frana in cele din urma.Am fost ieri am luat ce e mai important pentru bagajelul de spital (halat,2 camasi,1 pereche pijama si una pereche papuci)!Insa ce mi-a pus capac e viza..care ma costa 335 de lire!Puteam sa iau asa de multe pentru bebe cu banii aia!Asta e!Ti-am trecut caruciorul roz.Felicitari pentru printesa si scuze de intarziere!Interesant linkul cu examinarile unui nou nascut!
Fetelor,in legatura cu site-ul ma las pagubasa!M-am laudat degeaba!Nu reusesc sa il fac de nici o culoare.Daca se pricepe careva dintre voi si vreti sa faceti ar fi minunat!
Cat despre dunga neagra mie mi-a aparut.
Laura Ioana, LA multi ani de Sf.Ion si La multi ani pentru ziua ta!SA iti ajute Dumnezeu sa iti implinesti toate dorintele,sa ai o nastere usoara si un bebel sanatos si voinic!Scuze de intarziere!
Tania 2 foarte frumoase pozici!
Va
pe toate!
Tina
and Tina and Mark's baby
Poze de la cununia civila si cu mine gravidutza
Eu si Mark
Semnatura mea
Catrinel_17 spune:
Pfuai, dar ati scris in uichendul asta, nu gluma!!!
Aida, pe neve?? Esti o curajoasa, pe bune!!! Mie mi-e cam frica la locurile mai …na, sensibile
Cum naiba uter prea mic pt 24 de sapt… asta nu am mai auzit-o. Dar dimensiunile lui bb sunt Ok, banuiesc!
Tania si anairda, apropo de lesinatul lui tati in sala de nasteri… am fost vineri sa vizitam un spital, sa vedem cum e. ne-au facut un tur pe acolo (eram enorm de multi care voiam sa stim ce si cum…) si au zis la un moment dat (catre tatzi) – cunoasteti-va limitele. Daca tatzii lesina in timpul nasterii, raman latzi pe jos, ca nu avem timp sa ne ocupam de ei!!! Asa ca…
Anairda, ai grija cu raceala… bine ca ai mers la spital. Ce boambe ti-au dat?
Ile, poate ar trebui sa mergi la un medic cu raceala ta? Eu am primit ELOBACT pt raceala in noiembrie, dar nu a fost nevoie sa le iau!
Kim, mi-am descarcat bateriile in Ro
permanent discutii, mincare, vizite… am fost ruptzi de oboseala dupa aia… Nu am ajuns deloc sa ne odihnim macar jumate de ceas dupamasa, de exemplu… Asa ca am plecat in micul concediu de trei zile de revelion
dar desi vin acasa rupta (si cind nu eram gravida, era la fel) imi place si savurez fiecare clipa.
Andreea, si tu ai parte de socrii deprimanti? Soacra-mea incepuse sa ma “incurajeze” – vaaai ce greu va fiiii, ce depresiiii, am crezut ca mooor, e ingrozitoooor! I-am zis sa inceteze, ea nimica, pina la urma am plecat din camera.
Trebuie sa eviti sa mai vorbesti cu ei mai mult de 2 minute. E mai bine. Iei ulei de peste? Am inteles ca face bine la depresii si ante si post natale si e bun si pt dezvoltarea creierului si sistemului nervos al lui bebe. Eu pot sa zic ca sunt destul de echilibrata, ma rog, pling la orice film, si cum zicea cineva - pling si la reclame, dar in rest (sa bat in lemn) e destul de Ok. Nu stiu cum va fi mai incolo, am citit de “crize de furie” si depresii pt lunile 8-9… hmmmm, poate scapam.
Deeeliaaa, bine ai venit inapoi. La multi ani si un 2006 cu multe impliniri si bucurii (si asa si va fi!!!). Tu esti tare si hotarita, o sa treci peste toate cu brio. La virsta ta ai deja o gramada de realizari si va fi si mai bine. Poti sa fii invidiata.
pacat ca am vorbit numai asa de scurt, dar cine stie, lumea e mica!!!!
Laura Ioana
la multi ani de ziua de nume, sorry de intirziere, mai nou le fac pe toate cu incetinitorul…. Multa fericire si sanatate!!
Nshiro, multumesc mult de tot!! sa stii ca am sa fac si eu asa in fiecare seara. Miercuri mergem la control si sper sa am noroc si sa se fi intors. Simbata si duminica mi-a tot zburdat prin burtica. Ii place in weekend… acuma la birou sta foarte linistita, saracutza, cred ca nu ii prieste cind stau pe scaun. Incerc sa stau dreapta…Nu mai am chef de lucru. Da’ deloc! Nici acasa nu as sta chiar toata ziua… un program de 4 ore ar fi senzational….
Noe, 11 kile pina in sapt 29, eu zic ca e foarte bine.
Bagajul de spital - e un subiect fierbinte la “odiseea in 40 de saptamani” – aici: http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=47715
Doublemom, scrie cuvintul ala cu spatii intre litere. Asa nu mai apare “reclama”
Am fost si noi in ceva prospectari pt carucior, pina am gasit primul magazin si ne-am uitat un pic, s-a inchis al doilea (ce program aiurea, numai pina la ora 16!!!) SCUMPE foc carucioarele, ce noroc pe voi, fetele din state!! Aici un carucior kombi (cu car seat, landou si sport) am vazut cu 300 de euro la Toys'r'us. Mai prospectam.
pupici!!
Catrinel & bb mik
aileana spune:
Va pup,
La Multi Ani Laura Ioana si sa fii sanatoasa si fericita, impreuna cu puiul tau si toti cei dragi.
Ce-mi place ca a inceput si la noi febra pregatirilor pentru venirea lui bebe, mai ceva ca de sarbatori.![]()
![]()
![]()
Andreea Georgiana, mi se pare foarte completa lista cu bagajul pt spital, cred ca e cea mai completa pe care am vazut-o.
Referitor la salteluta pt patut, citisem ca cea din iarba de mare (seagrass, sau zegras - pe la noi) este cea mai indicata. Nu stiu daca cele din paie sint la fel de bune, mi-e sa nu faca ghemotoace sau sa nu se deformeze. Am gasit un site al firmei care face saltele pe comanda din iarba de mare - M o n d o c a r p. Daca-i dati cautare pe google o sa gasiti distribuitorii din bucuresti si din provincie.
Doublemom, felicitari pt cele doua printzishoare din burtel, sa fiti sanatoase. Cum se simte tati cand stie ca o sa mai aiba inca 2 fete dintr-o data (in afara de tine evident)? Mi se pare mie, sau pozele tale din parc sunt facute in parcul Titan? Stai prin zona? Ca eu locuiesc in zona Titan si mi-ar placea sa ne vedem, macar pe la cumparaturi, ca tot a inceput sezonul.
30+
Ileana
si 

Most wanted baby
Pozele noastre
Life is like a box of chocolates...You never know what you're gonna get