Oligospermie (18) - putini, da' (ne)buni !

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns adela achim spune:

Buna fetele!Va multumesc mult pentru incurajarile voastre....
Noi incercam sa ne revenim,si sa mai rasara si soarele....
Tabitha sint sigura ca vei trece cu bine de laparo!A..,si eu sint tot berbeaca-eu sint in aprilie ,tu?
VA

ADELA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

Va felicit pentru atit de mult optimism... nu stiu de unde il culegeti.... Eu nu-l prea gasesc nicaieri.
Trompe nema, spermatozoizi lipsa... o gramada de bani pe O SANSA... probabil as vinde tot si as ramine aurolaca si daca as sti ca sansa aia e sigura - dar nu e!

Si cea mai timpita kestie e ca nu inteleg DE CE ni se intimpla toate astea...obiceiul meu prost de a cauta cauze....

Toata lumea, mai nou, ne asigura ca "in final " se rezolva azoospermia. Cum, nu stiu. Cica singura cauza nerezolvabila ar fi pur genetica (lipsa unui brat cromozomial Y) dar asta e f. rara.
In rest, cica s-ar rezolva "cu perseverenta".
Da' de unde sa iau atita perseverenta ?!

Toata procedurile astea mi se par asa complicate, traumatizante si indepartate....
Care o fi adevarata rata de succes?

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Adela: si eu sunt berbec de aprilie

Elise: optimismul il gasim in noi, in ceea ce ne inconjoara, in faptul ca soarele rasare in fiecare zi (are sau n-are chef, nu conteaza), in faptul ca vine primavara, chiar daca nu stim excat in ce zi... In toate lucrurile este o ciclicitate. e normal sa te mai si intristezi din cand in cand, atunci cand ai necazuri, dar la fel de normal este sa ai si motive de fericire. Fie si pentru simplul fapt ca traiesti, ca respiri, ca ai cu cine sa imparti necazurile... Nu te gandi ca sunt eu mereu asa optimista. Am si eu momente in care bocesc, in care vreau sa renunt, dar dupa ce ma descarc o iau de la capat, cu optimism si voia buna. Stiu ca la voi problemele sunt mai mari decat la mine. eu, deocamdata, stiu sau cel putin cred ca una din trompe e buna. Abia operatia de laparo de sapt. viitoare imi va da verdictul final. Sotul meu are si el azoo (inca nu am apucat sa facem spermogrmama la Matei). Sanse - unde sunt,m ca nu le vad? Totusi cred intr-o minune. Iau TB in fiecare zi, prestam in perioada fertila atata cat putem, s-o prinde ceva acolo odata si-odata. Hai, zambeste, stiu ca e greu, dar nu trebuie sa incetam a spera si a lupta. Atata timp cat doctorii ne dau o sansa, noi de ce sa ne-o refuzam? Luptam pana in panzele albe, pana or sa-mi zica doctorii ca sunt nebuna. Te pup si fruntea sus. Cu cantec inainte mars.
"We are the champions...."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Elise spune:

quote:
Originally posted by Tabitha
[ Atata timp cat doctorii ne dau o sansa, noi de ce sa ne-o refuzam? Luptam pana in panzele albe, pana or sa-mi zica doctorii ca sunt nebuna.

Tabitha....

Eu, sincer, ma si vad peste 40 de ani, in baston si fara bani, si cu borcanu' la purtator, bintuind prin spitale dupa cineva sa imi faca FIV.... in continuare....

In fond, vreau si eu un bb, doar nu vreau sa omor pe nimeni....

Sint varza fizic si psihic, dar nu cred ca mai pot sa renunt .

Elise

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns daniela_b spune:

Nici nu renunta, Elise! Intr-un fel sau altul o sa reusesti, cu rabdare si multa perseverenta. Mie imi pare atit de rau ca am pierdut atita vreme in care ma obisnuisem cu ideea ca noi n-o sa avem copii. Am trecut de la depresie la blazare, relatia noastra de cuplu s-a deteriorat. Nu-ti mai spun citi binevoitori ma sfatuiau sa-mi gasesc alt barbat care sa ma faca "mamica fericita"...
Dar, pentru ca Dumnezeu are caile Lui, m-am trezit ca intr-un timp foarte scurt mi s-a limpezit mintea si mi-am rezolvat toate problemele care tineau de psihic si am gasit puterea sa sper din nou. Acum e doar o chestiune de timp sau cel putin asa cred. Marturisesc, nu am facut inca tot ce ne era in putinta. Ba nu am avut bani, ba nu gaseam intelegere si cooperare la sotul meu. Desi problema medicala era la el, cu toate astea ( probabil macinat de un sentiment de "inferioritate"), era foarte incapatinat si imi facea numai scene cind venea vorba sa mearga la medic sau sa faca tratamente.
Acum, situatia s-a schimbat, am "crescut" amindoi si am incheiat armistitiu. In final, iubirea a invins si am uitat toate relele.
O sa facem FIV+ICSI, de cite ori va fi nevoie. Si, daca nici asa nu iese nimic. Trecem la planul B: infiem niste copii si ii iubim ca si cum ar fi ai nostri. Gindurile astea ( care cred ca se numesc optimism) ma linistesc foarte mult.
dana

Pastreaza-ti inima calma in timpul actiunii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tabitha spune:

Elise: mi te si imaginez, o batrana in baston, cu mainile tremurande, implorand in stanga si in dreapta sa i se faca un FIV... Glumesc, desigur. Nu uita ca legislatia s-a schimbat si ca dupa o anumita varsta nu se mai aplica tehnici de reproducere asistata. Este ilegal. Fii insa linistita, ca pana la varsta aia noi o sa avem deja copii mari.

daniela_b: bravo pentru faptul ca ati depasit momentul critic si bafta multa, sa aveti bebelul mult dorit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Natasha71 spune:

Buna, dragilor!
Oana, multumesc pt gandurile bune! Tin pumnii stransi pt IA, nu ne-ai spus si noua valorile... de ce-ti face de 2 ori, ai avut mai multi foliculi? Pana la urma ai facut stimulare, sau ai mers pe ovulatie naturala, ca pana acum? Bafta multa!
Luli, deci tu vei face din nou FIV tot cu Ancar? Inteleg ca tie ti-au descoperit SAFL dupa FIV? Sa ne tii la curent! Bafta multa si tie, sa fie o reusita!
AYSHA, sarcina usoara in continuare, sa nasti usor un bebe sanatos, frumos si norocos!
O zi buna va doresc la toti!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M Oana spune:

Amely tre' sa-ti povestesc pe-ndelete cum m-am urcat in Space Mountain, ca a fost cu cantec toata intamplarea, insa in privinta regretului te asigur si eu ca nu am nici unul, zece vieti daca as mai trai si tot m-as lasa 'violata' de asemenea evenimente unice.
Elise exista oameni mareti prin ceea ce au reusit sa faca in viata si oameni mareti prin modul in care au reusit sa-si duca soarta mai putin favorabila. Exista o arta in ambele moduri de a trai viata.
Oamenii 'frumosi' si puternici nu sunt neaparat oamenii care au primit totul pe tava in viata......... Sunt convinsa ca intelegi.......
Aysha cum este in camerele la care noi doar visam? Nu ne deschizi si noua usa putin sa privim la ceea ce ne asteapta? Cat despre poezie si cantecele promitem sa oferim spectacole in curand......]
Natashica nu am facut stimulare, ci doar am combinat primele 2 inseminari. Daca la prima, din octombrie am avut 10 milioane , iar la a doua, din noiembrie, am avut 36 milioane , de data asta, ieri m-am inseminat cu 32 milioane, iar azi sper sa fie mai mult de 10 milioane .
Ovulatia este in toi in aceste momente in care iti scriu, iar a doua inseminare se va produce in cateva ore, respectiv pe la ora 19. Pe la ora 18 voi face o eco sa vad care e situatia.
Daca prima transa de esueaza, al doilea val, cel de azi, poate va fi cu succes, important e sa stiu ca am trimis pe front 2 armate. Luna urmatoare voi schimba tactica, dar trebuia incercata si metoda asta.
Om trai si om lupta, pana la victoria finala.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amely spune:

Oana, acum chiar m-ai facut curioasa vreau sa stiu tot! Iou m-am dat cu o inconstienta demna de un pusti de gradinita, pur si simplu nu intelegeam de ce unii (mai ales gagicile) isi faceau cruce inainte sa urce in masinaria aia monstruoasa si intunecoasa...care parca pe dinafara scotea aburi iar pe dinauntru smoala. Dar zau ca eram mandra de mine cand m-am dat jos de acolo, cu ochii impaienjeniti de shoc! Cand o sa ne vedem, trebuie neaparat sa aducem pozele instant, daca ati facut si voi! cu totii eram albi ca varul, si totusi ranjeam!

Revenind la lucruri serioase, inca o data va doresc tuturor oligospermistilor sa ii urmati cat mai curand pe Titelu si Aysha, sa nu disperati nici o secunda, caci va veni randul fiecaruia dintre voi sa devina parinte... (si mai ales, daca ajungeti cumva prin Disneyland, sa nu ratati Space Mountain)

"...mai bine sa fii optimist si sa te inseli, decat sa fii pesimist si sa ai dreptate..."

Pozici cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana_B spune:

quote:
Initial postat de housepocket480
Livia si tuturor fetelor
Tocmai aseara am aflat cea mai mare nenorocire din viata mea. Spermograma sotului meu indica numai 5 mil. si aceia nu toti sanatosi si viteza lor 30 in loc de 60. Speneti-mi din experiente, ce sanse mai sunt ca eu sa raman pe cale naturala? Sau pe alte cai? Am 29 de ani si nu credeam ca sotul meu are probleme dar se pare ca da - si cele mai grave. Doctora ma incurajeaza si ca avem sanse, dar daca stau si ma gandesc ca doctorii incep sa-ti faca aceste analize dupa 1 an (eu dupa 3 luni l-am pus sa-si faca spermograma ca daca asteptam un an...)!!Ce sa zica si doctora, dar nu re. Vreau un raspuns sincer si realist.
Ce sanse sunt sa fac inseminare artificiala pt ca am inteles ca si acolo trbuie sa fie un numar mare nu asa...?
Va rog spuneti-mi ce sa fac?
Multumesc

Initial postat de cicicuta
housepocket480, poate ar fii mai bine sa scri exact valorile spermogramei si diagnosticul, fiindca si eu eram disperata cand sotul meu si-a facut analizele si m-au linistit fetele de pe aici fiindca eu nu ma pricepeam f.bine, dar dupa ce mi-au aratat diferentele mi-am dat seama ca nu e dracul chiar asa negru.Asa ca mai bine linistestete si da-ne valorile exacte.
Va

Initial postat de housepocket480
Livia, Cicicuta si celelalte fete
am scris vineri despre spermograma sotului meu, dar sa mai dau cateva detalii.
5 mil spermatozoizi, 45% cu aspect normal si mobilitate 30.
Vreau sa imi spuneti ce sanse sunt sa ramn insarcinata pe cale naturala.
Draga Livia, sunt disperata si am citit pe aici (cat si din discutiile cu alte persoane) se pare ca tratamentele tale in acest sens au dat rezultate. Te rog din suflet raspunde-mi ce trebuie sa fac si eu si sotul meu pentru a avea un copil. De doua zile sotul meu ia BU - tinctuta 3 ori pe zi, Bio Seleniu Zinc si vitamina E, ceva vit. cu Q10 si catina si telina. Saracul e terminat, mai ales ca pana acum nu am facut copii din cauza lui ca nu avea serviciu si acum aflam ca tot din cauza lui nu putem avea copii. Innebunesc.
Vreau sa stiu daca au existat cazuri in care analiza s-a imbunatatit si daca au ramas insarcinate pe cale naturala alte fete aflate in situatia mea. Multumesc

Initial postat de marrina
Ia legatura cu titelu. il gasesti la subiectul despre oligospermie. El are rezultate: sotia lui e .
Trebuie doar sa crezi!
marrina

housepocket480,, pai si la spermograma sotului meu volumul este tot de 5 ml, iar la pct. a+b (l-am intrebat pe dr. si a spus ca alea sunt cele mai importante)are doar 46% si ne-a dat sanse f.mari de a ramane pe cale naturala cu conditia sa fac eu laparo sa vedem daca nu e problema la mine:trompe infundatae,etc. Prima analiza pe care a facut-o arata si mai rau(doar vreo 35% si volum 4 mil.), dar dupa o luna de tratament homeopat s-a imbunatatit vizibil si a continuat cu acest tratament. Mai are pana la sf.lunii cand vedem daca s-a mai schimbat ceva. Oricum, daca Doamne fereste e la fel o sa facem o IUI. Nici nu s-a pus problema deocamdata de FIV sau ICSI si sper sa nu fie nevoie. Dar tot nu ai spus ce diagnostic scrie pe spermograma sotului tau, conteaza!
Iti trimit si un tabel cu valori normale dar sa nu te iei neaparat dupa el fiindca se poate pe cale naturala si cu valori mai mici decat scrie acolo.
Tratamentul homeopat la inceput la recomndarea dl.dr. Tutunaru la doamna Vladut
Parametri Valori normale
Volum 2 ml sau mai mult
Ph 7,2-7,8
Concentratia spermatozoizilor 20*10 milioane spermatozoizi/ ml sau mai mult
Numarul total de spermatozoizi 40*10 milioane sau mai mult
Mobilitate 50% sau mai mult cu miscari de inaintare
Morfologie 50% sau mai mult cu morfologie normala
Viabilitate 50% sau mai multi vii
Leucocite Mai putin de 1* 10 milioane/ml
Asa ca nu fii mai linistita si ai sa vezi ca totul se rezolva si pana la urma toate gagicutele cu probleme de pe aici,inclusiv eu, vom fi

Va

housepocket, la sfarsitul mesajului am vrut sa spun sa fii mai linistita nu ceea ce am spus, scuze!

Mergi la inceput