cat vorbesc copiii la un an si 8 luni?
Raspunsuri - Pagina 3
aurelia1278 spune:
quote:
Originally posted by crisiacob
Kiwwy, Floricel al nostru are doar 1 an si 4 luni si eram si noi exasperati ca nu scoate nici un cuvant.
Ca sa ne prindem (cam tarziu, ce-i drept) ca saracul copil e toata ziua cu suzeta in gura.
I-am scos-o si de atunci nu ii mai tace gurita
Aviz mamicilor fidele suzetei!
Apai e clar! Si a mea e mare suzetzila.
Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=65041" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an
LA MULTI ANI!
ruxij spune:
Fi-miu exact la un an si opt luni a inceput sa lege doua cuvinte unul de altul. Dar nu fraze si cuvintele nu corecte. Mai stia culorile si cifrele si sa numere pana la 10. Fetitele vorbesc mai devreme. Nu iti face absolut nici o problema, in general baietii vorbesc in propozitii dupa varsta de doi ani.
Cristina_C spune:
La 2 ani Robert facea fraze cu suzeta in gura si pronunta aproape toate cuvintele corect. La suzeta a renuntat mai tarziu - isi aducea aminte de ea din ce in ce mai rar pana nu l-a mai tentat. Cat despre vorbit, primele propozitii le-a facut la 1 an si 10-11 luni, pana atunci a acumulat un vocabular de vreo 300 de cuvinte (le-am notat pe toate).
Fiecare copil are ritmul lui de dezvoltare- pentru ca fiecare copil este unic - comparatiile le facem eventual asa, ca fapt divers.
Cristina,
mama lui
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Cristina_C" target="_blank"> Robert, 14 decembrie 2002
alinutza13 spune:
quote:
Originally posted by crisiacob
Kiwwy, Floricel al nostru are doar 1 an si 4 luni si eram si noi exasperati ca nu scoate nici un cuvant.
Ca sa ne prindem (cam tarziu, ce-i drept) ca saracul copil e toata ziua cu suzeta in gura.
I-am scos-o si de atunci nu ii mai tace gurita
Aviz mamicilor fidele suzetei!
Floricel & comp.
Traieste azi ca si cum ar trebui sa mori maine!
roxanaz spune:
Cate cuvinte la 2 ani si 8 luni?
DanaMario
Buna
Piticul meu are 2 ani si 8 luni si inca nu incepe sa-si dea drumul la vorbit.
Nu stiu daca e cazul sa ma ingrijorez dar acum la 2 ani si 8 luni zice doar 30 cuvinte si doar citeva fraze foarte foarte simple ca "Bear papa" sau "Bear nana nani"
Merge la gradinita de juma de an si am crezut ca-si va da drumul dar nu prea
Piticii vostri cam cite cuvinte foloseau la 2 ani si 8 luni?
tlaura
Nu cred ca e cazul sa te ingrijorezi inca! Altii nu scot un cuvant pana la trei ani. Si Andrei al meu (3 ani si 3 luni), a vorbit tare tarziu, dupa 2 ani si jumatate. Iar acum nu-i mai tace gura. Baietii in general sunt mai lenesi la capitolul vorbire, dar recupereaza repede.
Cand vedeam cum vorbeau cei de varsta lui, ma apucau , el nu scotea decat tot asa cateva cuvintele. Ai rabdare si nu te impacienta!
Multa sanatate si numai bine!
Laura, mama lui Andrei
Mironna
Nu cred ca trebuie sa-ti faci probleme. Fetita mea are 2,9 ani vorbeste foarte bine, nu stiu sa-ti spun cate cuvinte spune, dar vorbeste de nu se mai opreste. Trebuie sa ai rabdare.
Mirona si BB Andrada (20.03.2003
narcisa
Si Patrick a fost la fel.
Si eu zic sa nu te ingrijorezi!
La controlul de 2 ani, pediatrul ne-a explicat ca poate fi datorita faptului ca e un copil bilingv. Atita timp cit va intelegeti, pe noi ne lua de mina si ne arata ce vrea. De stiut stia destule, imi aduc aminte la pediatru cind il intreba unde ii e nasul, urechile, sa-i arate pantofii lui tati etc. si o facea.
Asa ca rabdare, Patrick si-a dat drumul la vorbit de cum a mers la gradi, la 3 ani si 1 luna si dintr-o data cu propozitii lungi.
sinzi_ana
Aude 2 limbi copilul tau?
Oricum nu trebuie sa iti faci griji...de abia dupa 3 ani se poate vorbi de o "evaluare" a limbajului. Si atunci majoritatea copiilor isi "dau drumul" la vorbit.
Noi avem un prieten care implineste 3 ani pe 21 ianuarie si nu cred ca are in vocabular 30 de cuvinte, ci mai putin...si nu e bilingv...
In schimb intelege si executa daca ii ceri ceva...dar ii e greu sa pronunte!!! Vorbeste o gramada pe limba lui...dar inca nu il intelge nimeni. Pediatra le-a spus ca e problema e a parintilor ca nu inteleg ce vb copilul...ca el clar spune ceva...(in limbajul lui!!)
raludan
Buna.sunt Raluca.Si eu zic sa nu-ti faci probleme.Se spune ca baietii sunt mai "lenesi" la vorbit.O sa isi dea drumul.
Eu am o fetita,Alexandra,de 2 ani si 7 luni si a inceput sa vorbeasca pe la un an si o luna.Acum vorbeste in fraze,cunoaste numerele si culorile,invata si literele.Partea mai putin buna este ca pune mereu intrebari.La aproape orice exista un "de ce".Nu mai poti face nimic fara ca ea sa inteleaga.nu ii poti da un raspuns fara ca ea sa ceara o explicatie detailata.Asa ca eu zic sa te mai bucuri de liniste si sa te inarmezi cu rabdare,pentru ca atunci cand va incepe el sa vorbeasca o sa te rogi sa mai taca din cand in cand.
Raluca.
Midori
Si a mea la 1 an si 8 luni nu vorbea,
cred ca auzea prea multe limbi, Engleza, Japoneza , Romana.
Cand a trecut la o singura limba si-a dat drumul si nu se mai opreste.
Acum ii zic eu "sa n-aud nici o vorbulitza", cand e s-o culc.
eve44
Si baietelul meu cel mic are 2 ani si 4luni si spune putine cuvinte desi vorbim tot timpul cu el .Dar intelege perfect ce este in jurul lui.Am vorbit si cu medicul pediatru si mi-a spus ca nu e nici o problema pentru ca baietii in general vorbesc mai greu si mai discutam dupa virsta de 3 ani .
Asa ca rabdare.....
ciuf
Dana, la vizita de doi ani la medic ni s-a spus ca pentru varsta asta trebuie sa vorbeasca in jur de 50 de cuvinte. Cel putin asta e standardul in USA.
Insa eu sunt convinsa ca al tau pui stie mult mai multe cuvinte decat pronunta. Si vei vedea ca de la zi la zi va face progrese.
Ce limba vorbiti cu el in casa? Ca daca aude vorbindu-se doua limbi, atunci va fi un pic mai lent la vorbit.
Nu te ingrijora. E un moft asta. Vei vedea ca puiul o sa fie bine.
Numai bine,
Ciuf si Luca
pisi_ella
Emma mea are 2 ani si 7 luni si face fraze cu 4-5 cuvinte (cel mult) si taarrreee le poceste!!. Uneori ma oftic ca nu vorbeste si ea mai bine....Insa toata lumea imi zice sa nu-mi fac probleme si sa ma bucur inca ca nu ma bate la cap prea tare!! In schimb e ff desteapta...ma si crucesc uneori!!
DanaMario
ciuf nio in casa vorbim romaneste tati mai vorbeste cu el in engleza la gradinita numai in engleza iar la desene ii place foarte mult Dora care-i si-n spaniola.
sinzi_ana da curent aude in 2 limbi (romana engleza) si spaniola putin.
Si eu am tot zis ca asta-i motivul ca aude 2 limbi dar la gradi sint mai multi copii bilingvi si vorbesc mult mai bine
Va pupici
Dana si Joshua
Laura25 spune:
quote:
Originally posted by Lauraa
Uite fata mea spunea la un an si jumatate mai bine de 100 cuvinte in doua limbi! Acum la un an si 8 luni ma inteleg pur si simplu cu ea orice si sotul la fel,pe germana!
Stie cum o cheama de la un an deja, si tot de atunci daca o intrebi cati ani are zice "unu" si pe germana daca o intrebi zice "eins". Numara in ambele limbi pana la 10 cu poticneli,e-adevarat dar e totusi fantastic
Mama de Lara Celine
Si ai mei fac ecuatii de gradul doi !
Baiatul meu spune vreo 60-70 de cuvinte, dar eu inteleg deocamdata cam 20, pentru celelalte inca nu am primit traducere. Fata spune "nenea" si "tati" in plus fata de Rares, in rest imita tot ce spune el. Adica daca Rares poceste un cuvant, cu siguranta ea il spune a doua zi pocit in acelasi fel.
Dar, de ex. "pa" este, in functie de context "pa!" (cand pleaca cineva), "pasare", "pac!", "palma", "par".
Si ai mei incearca sa imite ce spun, dar de ex. "inima" iese "mamama", nu pot sa va trascriu cum se schimonosea fii'miu sa spuna "arctic".
Laura de shtrumphi, Rares si Bianca 13.06.2005
Fotografiile noastre
Filmulete cu shtrumphi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=77878" target="_blank">Poveste cu shtrumphi
flaviutza spune:
LAURAA,parca tu s#259;unei ..ceva de mine mai de mult .eu o pup pe fi-ta ca-i isteata :)
Laura25,sa sti ca sunt copii asa,in genul descris de Lauraa,care sub doi ani vorbesc aproape perfect ,numara,ba eu stiu unul care stia toate literele de la danonino!!
eu ma inscriu oricum (cu fi-mea)la categoria lenesi la vorba, adica de-abia acum, la 2,8 luni ma conversez cat de cat cu ea pe romanaeste,bine, ea o mai apuca uneori si pe greaca veche .da eu va zic sa stati linistiti, ca nu are vorbitul asta nici o legatura cu inteligenta (ca aia ne doare nu,credem ca s-ar putea sa fie ai nostri mai...in urma).deci fi-mea care nici acum nu i-a prins total din urma la capitolul vorbit pe confratii ei de varsta, e in stare sa joace cap coada un joculet pe calculator,cand se satura da retour(site ul e in franceza) si pune altul, face puzzle de 10 bucati,deseneaza peisaje simple cu apa,munte soare copac etc.
lasa-tii ca vorbesc ei!!!
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/
laura72 spune:
Kiwwi, si noi tot 1,8 ani si mutulici.avem cateva cuvinte pe care le folosim cu sens altele le spunem asa de dragul vorbei si omomatopee la greu.mama,tati,mamia-mamaia,tica=ceasul,ica -pa=pa,lumina,tv,apa,dani,nana,cucuigu,hapciu,ba-ba-bravo,nani,date,cam astea.
am un finut mai mare cu 2 luni si 6 zile care stie 3 poezii,un colind ,stie ca pe presedinte il cheama Baseeecu,iar sambata l-am invatat "mahoarce"ca umlba cu tigarile si i-am spus Dani,nu umbla cu mahoarcele,sunt cah.si el a si repetat imediat.asa ca nu-ti face multe griji fiecare in ritmul sau.important ca intelege si gaseste o forma de exprimare .si vino la scutece la "Prichindei de martie-aprilie 2005" sa vezi ca majoritatea nu vorbesc prea multe.
Poze:http://pg.photos.yahoo.com/ph/ciotica/my_photos
LAURA SI GEORGE STEFAN 22.04.2005
bolgiumiki spune:
Luca al meu are un an si opt luni si nu vorbeste.Pe limba lui nu ii mai tace gurita o zi intreaga, dar cuvinte clare nu prea scoatem de la el.Azi l-am invatat cum face mosul si in loc de ho ho ho a iesit numai o o o .Si asa se intampla cu toate cuvintele mai usoare pe care ma chinui sa-l fac sa le pronunte.Problema noastra e ca isi pierde repede interesul pentru exersat.Prefera sa il las sa se joace decat sa ii distrag atentia pentru vorbit.Se si enerveaza daca insist prea tare.Cand era mai micut zicea clar mama si tata acum prescurteaza:ma si ta.Sau dintr-un cuvant de doua silabe zice numai ultima silaba.Pentru gandacel a avut doua versiuni:prima oara bu acum di-di. Dragi mamici ne trebuie un dictionar!!
srb_cld spune:
Aceasi problema o am si eu cu fetita mea Bianca care are deja 1 an si 9 luni si nu prea vb,spune doar cuvinte ca mama,tata,apa,papa,taci,pa,ceau astea sunt multi oamenii din jurul meu imi zic sa ma duc cu ea la doctor dar am zis sa o las pana aproape de 2 ani ca isi da drumul singura la cuvinte.Claudia si Bianca!