Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (26)

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

Am revenit ca a adormit iar.
Mary ..mi-am amintit...a dormit 3 ore continuu in prima luna.
Fug si eu sa mananc ca deja oscilez intre 54-55 kg.

Marlena & mysweetest Alexandru *3 septembrie 2005*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mysweetest spune:

In ultimul timp nu a mai povestit detaliat cat de "mult" doarme Alexandru fiindca ma cam saturasem si incepusem sa cred ca asa-i normal.
Zilele trecute am vorbit cu 2 mamici: uan cu un baiat de 3 ani si una cu o fetita de 1 an si 3 luni si amandoua mi-au zis ca pana la un an e floare la ureche.
Imi povesteau cum stau toata ziua dupa copiii lor fiindca trag de sertare, dulapuri, fete de masa si tot ce gasesc in cale...isi toarna in cap crema de ghete, picteaza cu oja usile si peretii si tot asa ...

Marlena & mysweetest Alexandru *3 septembrie 2005*

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Sa va zic si eu un sfat de la o mamica disperata de tripleti, siropul Baby Calm, e un sedativ pe baza de plante.

Ptr program de 6 ore :
OUG 96/2003 privind protectia la locul de munca in asta gasesti
si este modificata prin Legea nr.25 din 5 martie 2004.
citeste art 17

(1) Angajatorii sunt obligați să acorde salariatelor care alăptează, în cursul programului de lucru, două pauze pentru alăptare de câte o oră fiecare, până la împlinirea vârstei de un an a copilului. În aceste pauze se include și timpul necesar deplasării dus-întors de la locul în care se găsește copilul."

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maddy77 spune:

Buna fetelor,
ieri n-am avut net,am uitat sa-l platesc..si acum mama-mama cat am de recuperat din urma,harnicutelor!!
Copilul de 2 zile nu mai vorbeste,ca are alta preocupare ..isi suge de zor mainile sau tot ce prinde in cale..paturica,jucarii,bluza lui mami..e disperata!!si baleee o gramada..ma rog de ea sa mai gangureasca si degeaba,mai mult de iiiiiii nu scoate.

Despre somn..si eu sunt in urma rau de tot,n-am dormit mai mult de 4 ore legate,acum, mai nou fata mananca destul de bine noaptea.De la 5 dimineata mananca abia la 11,asa o tine de cateva zile..in schimb noaptea sa trezeste de 2 ori la 2 si la 5.

Nicole si eu am fost la eco de sold la Stamate Mircea,asa ca poti sa mergi linistita ca e ff bun.

Mai e cineva care are copilul cu talus-valgus???
Sa vedeti ce am mai patit..din maternitate mi sa spus ca are copilul un piciorus varus..mi-a aratat dr cum sa-i fac masaj singurica si sa ma duc si la ortoped ca cica nu e grav.De atunci copilul a mai fost vazut de 3 dr si eu le spuneam de piciorus si ca e varus..si ei au confirmat.
Am ajuns si la ortoped care mi-a dat o fata,studenta la fiziokineto ca sa-mi faca masaj acasa,eu n-am observat ce a scris dr la diagnostic..mai bine zis n-am inteles....scria talus -valgus..Azi a venit fata cu masajul si mi-a zis ca eu ii faceam total invers,cica in varus se face masajul pe exteriorul piciorului si in valgus pe interior..asa ca 2 luni am muncit degeabaeu ii faceam pentru varus.Dar eu tot sunt nedumerita..copilu are labuta piciorului in interior..deci ar fi varus??Daca mai are cineva asemenea problema poate ma lamureste si pe mine cum stiti si voi??

pupici

maddy & Bianca (13.10.05)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/bianca_isabelle_2005/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Irina, incerc sa schitez asta seara planul de bataie ptr diversificare.

Moki, eu zic sa o suni pe dr Ancutzei si sa o intrebi daca ar fi de acord sa fie si medicul lui Mario.
Ea are masina si se deplaseaza relativ usor (circulatia in Buc e infernala).
Eu informatiile astea cu diversificarea de la dr le stiu.
Si pe deasupra mai am si experienta.

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anirim spune:

Salutari,

Ioana, asta da record de la 11 la 9.30 oau !!! si sa nu pape nimic!!!.
Moki : in ceea ce priveste diversificarea: pt inceput se observa daca bebe tolereazarespectivul fructsau respectiva leguma, adica in prima zi se da o ligurita de suc de portocale , a II-a zi 2 lingurite de suc de portocale si asa pana se ajunge la 8 lingurite; la fel se procedeaza si cu sucul de morcov, de mar. Atentie : sucul de portocala este recomandat bebelusilor cu tendinta de constipatie, sucul de morcov celor cu tendinta de "caca moale"; Dupa ce fiecare fruct / leguma a fost "testata" se poate trece si la amestecul acestor fructe/legume.Recunosc , baiatul meu doar cu lingurita primeste sucurile, piureurile, el este de parere ca de la bibe curge doar lapte(TOATE ACESTE INFORMATII LE AM DIN CARTEA CARTILOR ,EDITIA AII-A , DIN 1978, care este foarte diferita de cea care este acum pe piata, de ex sucul de fructe este recomandat de la 6-8 saptamani, pt bebelusi alimentati artificial). Daca sunteti interesate eu va mai scriu...
vapup dulce

Anirim si Andutzu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mary ilie spune:

tocmai a fost un reportaj la stiri, se pare ca astia de la primarii sunt paraleli cu legea asta cu CIC si azi nu se primeau dosare!toata lumea ridica din umeri.....
intrebarea mea este: daca angajatorul depune dosarul, mai trebuie sa depunem si noi unul la primaria de sector? Ioana tu de ce depui dosarul, asa ti-au zis de la firma?

Mary si bebe Andrei(29.09.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns karmenutza spune:

Dupa ce am citit ce a postat Marinela cu privire la somnul bebelusului, mi s-a facut frica!! Fii-mea doarme prea mult!!! Se culca seara la 10-11 si doarme pana dimineata la 8-9!! Ce sa-i fac? Sa o trezesc peste noapte sa-i mai dau sa manance? Si eu care eram fericita ca doarme copilu'! La fii-miu, daca se intampla asa, ma pupam singura...
Acuma daca mananca numai ziua, 5 mese, saptamana asta a luat cam putin in greutate. Adica: in 5 zile a luat 90 grame. Per total, pe luna a luat bine: 1150 g. Apropos, la trei luni: 5650 g si 59 cm lungime. Deci in trei luni a luat 3190 g si 10 cm. Cine se pricepe, poate imi trece si mie acolo in listuta la bilant.
Cu greutatea, o mai las o saptamana sa vad cum mai ia. Daca e tot asa, ori ii schimb laptele cu Milumil 2 care e mai consistent ori trecem la papica adevarata. Desi ea nu plange de foame. Din contra.

http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anya spune:

maddy, la mine amandoi baieteii au avut piciorusele cu labuta inclinata spre interior si le-am facut masaj pe talpa-spre exterior si pe "copanel" de jos in sus. Se pare ca e o problema frecventa la baietei. La primul copil am fost stresata rau - mai ales ca mi-au zis in maternitate ca s-ar putea sa ajung la ghips. Noroc cu pediatra si cu kineto-terapeuta din Giulesti, ca am rezolvat cu masaj. Iar daca auziti de diagnostic de platfus pana la 3-4 ani - sa nu credeti. Abia dupa varsta asta se poate vorbi despre diagnostice de genul asta. Medic bun: dr.Jianu de la Grigore Alexandrescu sau Medicover.

Cat despre diversificare... cate bordeie atatea obiceie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b_irina_c spune:

Cristina mersi mult! Cred ca incep sambata pana la urma ca e si tati acasa si vrea sa vada cum papa baiatul lui .

karmenuta hai ca esti tare... Auzi sa-ti faci griji ca doarme prea mult... Din toate astea un lucru e foarte clar - fiecare copil cu ritmul lui. Eu zic sa stai linistita...

Irina si Vladut (26.08.2005)

Poze

Mergi la inceput