Diareea / enterocolita

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Imunogrip-Junior + propolis =diaree?

Autor: jozsaerika


va deranjez si eu cu o intrebare
am inceput un tratament cu Imunogrip-Junior la baiatul meu de 2 ani si 3 luni si i-am dat 4 zile + 4 zile pauza cum scrie in prospect si l-a tolerat bine iar la urmatoarea tura de 4 zile mi-a facut diaree ....i-am dat si o linguritza de miere cu propolis...
credeti ca e din cauza Imunogripului sau doar a fost o coincidenta?
eu acum am intrerupt orice medicamentatie...am trecut doar pe dieta...si ne-a trecut diareea...oare cand sa incep sa-i dau din nou?


Autor: sanziana72


Fiica-mea de 1 an si jumatate are un intenstin mai sensibil. Eu i-am dat imunobaby si intradevar i-a muiat scaunul. Asa ca o perioada nu i l-am mai dat pe stomacul gol cum spun ei, ci dupa ce mancase ceva si nu am mai avut probleme.
Mierea moaie si ea scaunul.


Autor: laureta


Si eu i dau Inisei Imunogrip Junior.Nu mi a facut diaree.
Faptul ca a facut diaree cand i ai dat si miere si propolis arata ca probabil nu trebuie amestecate si trebuie date la o diferentza de cateva ore.
Multa sanatate.








philip&andreea
copilasi dragalasi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Diaree bb 5 luni

Autor: felicia74

De 10 zile ne luptam cu o diaree care nu vrea sa cedeze nici la Smecta, Enterol, Biotics. Dr ne-a pus sa facem o coprocultura. Vineri vom avea rezultatele.
V-ati mai confruntat cu asa ceva? De la ce bactrerie ar putea fi? Cum s-a rezolvat situatia? Ma intreb cum ii poate fi administrat antibioticul, oare intravenos, neaparat? Ca asta presupune spitalizare, iar (am fost internate pentru bronhiolita cand avea Ilinca 3 luni).


Autor: inaioana


Nu, exista siropele de antibiotic pentur varsta ei, stai linistita!
Multa sanatate!


Autor: roxisialexia


Felicia, din cate stiu eu umbla un virus care da stari de voma si diaree.Prietena mea a luat din spital si a avut si piciul ei si sotul . a rezolvat-o cu regim alimentar .
Dar inca ceva i-ai dat cereale cu gluten, cumva???
Sanatate multa bebelinei, ai grija sa nu se deshidrateze.


Autor: felicia74


Ina multumim sper sa nu fie nimic.
Roxi eu nu i-am dat decat suc de morcov 2 zile si nu l-a vrut, apoi de mar tot 2 zile si a inceput diareea. De atunci nu mai reusesc s-o stabilizez. Pediatra spune ca e posibil sa fi luat ceva din spital, ca daca era doar de la mar se rezolva pana acum, asa ca trebuie investigat mai bine.
Dar stomacelul a fost dereglat cu Augmentinul dat ptr bronhiolita - preventiv (nici nu mai vreau sa discut problema asta ca mi-am prea mult). Apoi la vaccinul de 4 luni iar a dat intr-o mica diaree de la antipolio, dar s-a rezolvat rapid.



Autor: sirimie

Poate fi de la giardia, am citit ca are ca simptom diareea.
Multa sanatate!


Autor: danina


Felicia eu zic sa ii faci si mucilagiu de orez ceai de menta nu concentrat si daca alaptezi ar trebui sa o lasi o zi doua daca nu alaptezi si ii dai lapte praf sa fie fara gluten.


Auotr: liliana csaki

Felicia, ai grija in primul rand s-o hidratezi bine. Apoi, cum ti-au zis si fetele, regim alimentar, mucilagiu de orez, ceai de menta, morcov, mar copt, fara nici un fel de lactat, da-i formula pt. diaree, Humana HN.
Noi am avut acum vreo 2 saptamani aceiasi problema si in plus voma, dr. noastra a zis ca acum primavara e un rotavirus care prinde repede la copii mici. S-a rezolvat intr-o saptamana dar a slabit piticul.



Autor: clau2toma


Ai putea sa intrebi medicul daca poti sa ii dai Ecoflorina si Kreon . Ecoflorina ii reface flora intestinala si ii regleaza tranzitul intestinal ,iar in cateva zile ar putea avea scaune normale bineanteles ca si tinand un reg alimenat adecvat pt diaree .{ceea ce au scris fetele mai sus .]


Autor: felicia74


Ei, de kreon imi zice si pediatra ca ar putea sa incercam. Ecoflorina i-am dat, dar fara mari rezultate. Am incercat Biotics, enterol, smecta, regim alimentar - adica numai Nan fara lactoza, fara san, nimic!!!
Chiar nu mai am nicio idee


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Diaree bebe 1 an si 8 luni

Autor: rapsody


Dragele mele,

Ce sa ii mai dau bebelului pt. diaree? Am incercat hidrasec, biotics, ceai de menta,furazolidona nu cedeaza, ii trece cate o zi, apare iar, de vreo doua sapt. Care analize trebuie facute, pentru microbi sau pentru viermisori? Cu regimul e greu, nu vrea sa manance de regim. Va multumesc


Autor: Witchie

Ecoflorina + Smecta + Enterol (cate 1 fiola/1 plic pe zi, timp de 5 zile). Calciu carbonic (1 varf de cutit dizolvat in apa de 3 ori pe zi)
Dar ar trebui sa ti le prescrie un medic.
Apoi, fara regim nu faci nimic. Banana, mar copt, orez, pui fiert (separat de) morcovi. Paine prajita, branza de vaci.
O sa faca foamea o zi, doua... pana la urma tot va manca.
Tinctura de Afin 6-7 picaturi amestecate cu apa.


Autor: Bimilit



Originally posted by Witchie

Ecoflorina + Smecta + Enterol (cate 1 fiola/1 plic pe zi, timp de 5 zile). Calciu carbonic (1 varf de cutit dizolvat in apa de 3 ori pe zi)
Dar ar trebui sa ti le prescrie un medic.
Apoi, fara regim nu faci nimic. Banana, mar copt, orez, pui fiert (separat de) morcovi. Paine prajita, branza de vaci.
O sa faca foamea o zi, doua... pana la urma tot va manca.
Tinctura de Afin 6-7 picaturi amestecate cu apa.



--------------------------------------------------------------------------------



subscriu.incearca si cu orez si roscove( cereale) de la Nestle, mar cu branza calcica.febra are?dr pediatru ce ti-a recomandat?


Autor: viermisor


Nici la fetita mea nu i-a stat cu furazolidon si smecta (era de un an atunci- cam 10 kg), ii tot revenea diareea la cateva zile. Cred ca de la o prajitura mai veche i s-a tras. I-am dat 3x1 Eridiarom (din plante-afine) si 2x1/2 saprosan.
Paine prajita, banane si orez. Si branza.
Sa se faca bine cat mai curand.


Autor: Ana_Alx

6 zile ecoflorina .Primele 2 zile cate o sticlutza dimineata una seara,apoi urmatoarele zile jumatate de sticluta dimineata ,jumatate seara.Ceai de afin si de menta.Hidrasec e bun la hidratare si e recomandat sa continuii sa ii dai.
Insa ,inainte de toate astea eu zic sa ii faci niste analize ca sa vezi ca nu are ceva infectios/parazitologic .Daca nu are nimic de natura infectioasa sau paratitologica,se regleaza cum ti-am scris mai sus si binenteles cu regim alimentar strict.


Autor: tnicoleta


I-ai introdus laptele integral in alimentatie? Ca eu asa am patit anul trecut cu fimea si a facut o usoara alergie la lapte asa ca l-am scos si i-am dat numai formula fara lactoza.
Noi ne-am dres cu enterol si regim aliomentar. Si ketof o capsula pe zi dar nu mai stiu concentratia.


Autor: daniella4


Noi am facut o diaree cumplita de laun antibiotic (Sumomed Forte) si pediatra ne-a recomandat Debridat. S-a rezolvat rapid, in mai putin de 2 zile.


Autor: otis


Este foarte important regimul alimentar bazat pe supa de morcov, banane, mar copt, supa de carnita si orez. Lapte fara lactoza (Humana HN pentru diaree, Milupa HN 25, Nan fara lactoza) preparate cu mucilagiu de orez (apa in care a fiert orezul). ceai de menta. Reintroducerea alimentatiei normale se face de cand incep sa se regleze scaunele, treptat.


Autor: danitin


Cam tot la varsta asta ne-am pricopsit si noi cu o diaree la fetita cumplita... Ai foarte mare grija, la noi din cauza unei pediatrecare a prescris gresit medicamentatia si ne-a tot asigurat ca va fi bine am ajuns la Spital pentru ca se deshidratase. Nici Lori nu vroia sa manance de regim dar dupa doua zile de regim papa saraca banane de numa. In schimb orez sau morcov nu vroia. Ne-au salvat turtele de orez expandat pe care le rontaia cu pofta...


Autor: dana_2005

Încercă cu ceai din semințe de ștevie. Băiețelului meu îi dau așa ceva când face diaree și imediat îi trece. Pui o linguriță de semințe de ștevie intr-o cană de 200 ml apă si pui la fiert până scade la jumătate.
Multă sănătate.


Autor: rapsody

Va multumesc pt. raspunsuri! Bebe s-a mai linistit la burtica, i-a prescris doctorita ercefuryl 2 zile si in continuare biotics. Si cu regim. A spus ca daca are viermisori nu are diaree (asa e?) si daca avea infectie ar fi avut febra si varsaturi, deci e de la mancare. Azi e mai bine.


Autor: aurelia1278


Nu stiu cum e la alti viermisori , dar la giardia apar doar sporadic scaune proaste, ba uneori poate apare si constipatia. Asta din cate mi-a spus pediatra si din ce am mai citit si eu.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Help! Probleme cu burtica

Autor: LUCIA MIRELA

Mai am putin si o iau pe aratura.
Marti, saptamana trecuta Liviu (3 ani si 11 luni) a facut diaree si a inceput sa se vaite de burtica. A urmat tratament cu hidrasec si debridat si regim alimentar. Vineri a mancat supa de vita si cereale - orez indulcite si l-a luat iar durerea plus diareea sambata seara catre duminica. Duminica am ajuns la urgenta, i-am facut coprocitograma si coprocultura si ni s-a mai prescris ecoflorina. Duminica trecuta am reluat regimul cat se poate de strict + hidrasec, debridat si ecoflorina. Duminica si luni a mancat doar uscaturi, marti i-am bagat pilaf, ieri a mancat tot pilaf(orez fiert cu mult morcov, ceapa si telina) + carne fripta de vita si uscaturi si orez cereale cu apa, azi i-am dat si supa de legume + carne vita fiarta separat si mamaliguta cu telemea de vaca. L-au luat acum iar crampele si a facut kk primul inchegat bine, urmatorul moale si urat mirositor. Analizele au iesit bine, nu infectie, nu paraziti.
Ce sfaturi imi mai dati? Daca se pune iar pe diaree si dureri?

Autor: iacobica

te inteleg foarte bine.
si noi am trecut frecvet prin aceste episoade. cupilu' meu face la maxim o luna diaree. uneori cu febra, alteori cu varsaturi, uneori kk cu mucus, urat mirositor.
suntem'prieteni' vechi cu hydrasec, ecoflorina, sumetrolim, debridat si altele din familie.
dar niciodata nu am alfat CAUZA diareei repetate
pediatra, exasperata si ea...(eu zic ca e depasita de situatie) zice ca ar trebui sa tina regim foarte mult timp, dar...e copil si dupa 2-3 zile de morcovi fierti si pilaf, nu mai vrea sa manance nimic...
asa ca, acum, cum vad ca face un pic mai moale decat de obicei, imediat ii dau un plic de hidrasec. nu mai astept sa faca apos ca sa incep tratamentul.
as vrea sa merg la un medic specialist pe gastroenterologie dar nu stiu unde. singurii de care stiu sunt cei de la victor babes dar am o experienta neplacuta cu cei de acolo asa ca ii evit (la 4 luni bb a facut prima oara diaree(era alaptat la san) iar ei mi-au dat din prima gentamicina fara macar sa stie rezultatul coproculturii (iar eu si mai idioata i-am administrat-o - apoi am citit prospectul si am vazut cate efecte negative ar fi putut avea asupra copilului meu)
cred ca tu ai gresit cu mamaliga. incearca, cand are diaree sa-i dat numai regim !
succes si nervi tari !

Autor: anca tanasica


p'aci prin ploiesti...cum 1 luna a circulat o viroza intestinala f.nasoala...ambii copii ai unui prieten au fost internati in spital...se manifesta tot cu diaree care nu mai trecea(la copro nu iesea nimic!!!!)...erau atat de grav ca in spital i/a bagat pe amandoi pe perfuzii cu antibiotice, dar le/a trecut repede...ma gandesc sa nu fie asta...


Autor: g_ioana
membru incepator


Si noi am patit asa ceva dar am tinut regim vreo 5 zile(supa crema de morcovi,orez,piep de pui,branza de vaci degresata si paine prajita si multe banane)cred ca nu trebuia sa-i dai mamaligutza cu telemea asa de repede.Noi cred ca am avut viroza ca aveam crampe dar si febra mare,care ne-a trecut cu ciproxalen(un antibiotic destul de tarisor,1/4 a 12 ore)dar ne-a pus pe picioare si nu a mai recidivat.Si mult mult ceai de menta si sunatoare.
Sanatate multa


Autor: LUCIA MIRELA

Ooooof fetelor nu stiu ce sa mai zic, eu sunt cam paralela cu probleme de genul asta, pentru ca al meu copil a avut mereu burtica super ok si acum nu stiu cum sa fac sa ii reintroduc alimentele.
De aseara de cand m-am crizat pe tema asta nu s-a mai intamplat nimic. Insa eu sunt tot mai speriata si mi-e efectiv frica sa ii mai dau altceva sa manance in afara de uscaturi. Stateam si ma gandeam ca eu mereu gatesc cu apa de la robinet. Supa am facut-o cu apa tot de la robinet desi copilul a baut doar apa plata si ceai facut cu apa plata.
Are pofta de mancare, saracul e frustrat, imi tot cere sa manance una alta, multe chestii pe care inainte nici nu voia sa le vada. Dar azi dimineata i-am dat doar covrigi si paine prajita. Macar e bine, o sa o sun iar pe doctorita sa vedem ce sfaturi imi mai da legat de alimentatie. De fapt pe lista de regim scrisa de ea apare si mamaliguta si paste cu branza si marul copt pe care Liviu nu vrea sa il vada, si placinta de mere pe care la fel nu vrea sa o vada. Dar eu una nu mai indraznesc sa ii mai dau nimic dulce, nici macar biscuiti. Am uitat sa spun ca aseara i-am dat si baton.
Sumetrolimul inca nu l-am incercat.


Autor: sanziana72

Nu stiu daca la varsta lui mai merge, dar nu vad ce i-ar strica.
Poti sa ii dai cereale de bebelus, orez cu roscove, care sunt foarte bune pentru diaree. Parca sunt de la Nestle.

Fratele meu a avut un intestin mai sensibil si numai cu roscove a reusit mama sa il dreaga. Iar fiica-mea e la fel, asa ca i-am luat si ei si merg.

Altfel, cand face diaree sau gaze, ii poti da carbune (se gaseste la farmacie). E cel mai bun si mai natural in cazuri din astea.

Porumbul si mamaliguta nu sunt bune in cazuri din astea pentru ca nu se digera si irita si mai rau intestinul.

Si dai sa bea ceai de menta la fiecare masa, numai sa nu se constipe dupa aia.


Autor: LUCIA MIRELA

Multumesc Sanziana!

Autor: claudia_a


Si eu destule probleme cu Ioana (2,5 ani) la burtica.
Evita mamaliga, telemeaua; aici cred ca ai gresit; eu nu cred ca sunt ok pastele cu branza... parerea mea.
Cand Ioana are diaree ii dau sa pape, paine prajita, covrigi de toate felurile, gratar de vita sau pui bine facut, orez cu morcov, banana, cascaval, ceai de menta, biscuiti.
Sanatate multa la pui.


Autor: Denisa_35

Din pacate si eu am avut asemenea probleme cu baiatul meu cel mare (de aproape 5 ani)...a facut o gastroenterocolita virala extrem de urata....la Matei Bals au o sectie foarte buna de boli infectioase. Desi la noi toate analizele au iesit bune, inclusiv serologii pentru diversi virusi, boala pana nu si-a facut felul nu am scapat. Am stat internati si a fost absolut OK. Tratamentul a fost cu CEFTRIAXON perfuzabil plus hidrasec, debridat si perfuzii cu saruri si minerale. Efectul a fost imediat...dar este foarte important regimul alimentar, poate la fel de important ca si terapia. Dupa asemenea boli, alimentatia normala se face progresiv si in functie de evolutie de la zi la zi. Eu am avut nenumarate probleme de felul asta cu baiatul si am invatat sa nu ma grabesc cu reluarea alimentatiei, caci de fiecare data cand am facut asta am luat-o de la capat. Ultimele alimente care se introduc sunt laptele si cartoful ...cat despre restul cu prudenta. La noi a dat rezultate foarte bune si ENTEROLUL. Este tot ceva pentru flora intestinala si diaree si da rezultate.
Si nu in ultimul rand cu asemenea boli iti trebuie multa rabdare. Mie pediatra copiilor mi-a spus ca Ecoflorina se da dupa ce a fost depasit episodul diareic, pentru refacerea florei intestinale.
Si se evit cel putin in primele zile carnea fripta.
Sunt admise supele de radacinoase (morcov, telina, albitura si dupa vreo 2 zile de regim si dovlecel, fara ceapa) cu orez sau cu paste, orezul sub orice forma, branza telemea cu paine prajita sau cu paste dar fara unt sau smanatana, mar copt, banana, branza de vaci, sticksuri, covrigei, biscuiti daca se poate din aceia populari si carne fiarta separat (pui sau vita), perisoare dietetice fara ou (numai din piept de pui si orez si ceai de menta fara limita dar indulcit numai cu zaharina. Zaharul este foarte greu tolerat la diaree...Aproape am invatat pe de rost toate astea...din pacate!
Va urez sanatate multa!


Autor: LUCIA MIRELA

Multumim mult Denisa!
Mare dreptate ai cu regimul asta alimentar.
Noi ne-am pus pe picioare, ni s-a prescris antibiotic, am trecut si de primele 2 scaune normale si deja incepem sa revenim la alimentatia normala.
Sanatate multa!

Autor: petruta

Subscriu celor precizate de Denisa. Si eu am trecut prin doua episoade urite de genul acesta cu Mihai datorita unor viroze ce s-au lasat cu spitalizari, tratamente, perfuzii, postperfuzii , regim foarte strict. Revenirea la alimentatia normala se face trepta, alimentele introducindu-se unul cite unul, in decursul a doua saptamini. Laptele sa fie introdus ultimul. Dupa primele scaune care sunt in regula se poate da iaurt , ajuta la refacerea florei intestinale. Atentie daca luati antibiotic, acesta poate distruge flora intestinala, si de aceea cel putin pe perioada administrarii lui regimul este strict. Ii poti indulci ceaiul cu glucoza, e mult mai indicata decit zaharina aducind un aport energetic mai mare.
Sanatate !





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Vomitat si diaree la copil de 2 ani!!!

Autor: mada_mxm


Am si eu nevoie de ajutorul vostru. Fetitza de 2 ani a vecinei mele de dim vomita in continuu si are diaree. Eu stiam de ceva ca e o viroza la stomac la copii.
Ce trebuie facut? I-am dat numai apa la fata ca sa o mentinem hidratata ca mancare nu poate ca vomita. Si tot ii vine sa vomite dar se forteaza ca nu mai are ce.
Aici medicul de familie nu este azi si daca mergi la spital stai vreo 6 ore pana se uita la tine. Am sunat la un nr direct de la santate unde suni si ei te sfatuiesc ce sa faci dar au zis ca ma suna inapoi abia intr-o ora o ora jumate.


Autor: tomasa

Si Tudor a avut enetroviroza, iti pot spune ce tratament am avut noi pt. asta: ceai de menta, ceai de afine uscate, saruri de rehidratare (de la farmacie), cate un varf de calciu carbonic dizolvat intr-o lingurita de apa plata inaintea fiecarei mese, smecta (un plic pe zi timp de 5 zile), enterol (un plic pe zi timp de 10 zile).
Si neaparat excludeti lactatele si regim alimentar atunci cand va putea sa manance: morcov fiert, orez, pui fiert, mar copt, banana, lapte de regim fara lactoza. Sa nu foloseasca zahar, daca e nevoie sa indulceasca numai cu glucoza ca asta nu fermenteaza, iar dintre legume cartoful este clar de evitat.
Dupa ce-si revine cu scaunul la normal sa reinceapa treptat alimentatia normala, sa reintroduca treptat alimentele ca flora stomacala se reface greu, va fi ca la o rediversificare.
Sper sa-ti fie de folos. Al meu nu a vomitat decat ocazional, asa mi se pare mull mai greu daca vomita, oricum insistati cu lichidele ca deshidratarea e foarte periculoasa. Daca e asa grav si varsa tot e posibil sa-i prescrie si un antibiotic ceva pe baza de biseptol.
Oricum pana o vede medicul sa incerce sa-i dea macar saruri de rehidratare si o fiola de ser fiziologic, astea nu au ce rau sa-i faca.


Autor: anabordea

Asa a avut si Diana si i s-a prescris Augumentin sirop, Debridat, Smecta, Ecoflorina 4 fiole (una pe zi)+regim alimentar + Metaclopramid picaturi pt copii pina scapa de voma ( ca diareea a durat mai mult).
Multa sanatate si sa lase copilul daca nu poate minca sa nu insiste...Sa-i dea apa minerala sau plata cu minerale. (dr a zis ca daca nu are apa ii poate da apa normala cu un pic de sare in ea)
Multa sanatate!
PS Toate medicamentele, mai putin antibioticum Augumentin se pot lua de la farmacie fara reteta


Autor: Pet


Pentru a impiedica dezhidratarea medicul ne-a recomandat la vremea respectiva saruri minerale disolvate in apa si date putin cate putin cu lingurita pentru ca altfel copilul risca sa vomite iarasi. Excluse din alimentatie, asa cum spunea si Tomasa: laptele, iaurtul, legumele sub orice forma. Eu am facut dupa o reteta de pe aici orez fiert si dat putin cate putin (tot timpul mai "santajam" copii sa mai ia cate o lingurita ca au avut viroza asta amandoi odata). La farmacie sa cumpere si ceva pentru diaree, nu cred ca trebuie reteta si sunt foarte indicate bananele. Stiu ca e greu sa faci copilul sa inghita cate ceva dar e important sa insisti "subtil".


Autor: AB


Puiul trebuie rehidratat e cu solute de rehidratare orala de la farmacie si administrat ceva gen Smecta (pudra anti diareica adaptata varstei). Vomitand nu i se da mult de o data. Adica cu o seringa sau cu biberonul.. 30 ml pauza 30 ml. Daca se opreste asa dupa niste ore e ok. Daca nu, trebuie mers la spital, facut coprocultura. Din pacate e un moment prost ales, dar daca nu se opreste.....poate fi ceva infectios.


Autor: mada_mxm


Va multumesc pt raspunsuri. Am incercat de toate dar fata e din ce in ce mai rau vomita din 15 in 15 minute si numai daca pune gura pe apa deja da afara rapid. Au plecat acum la urgente ca nu se mai putea asa. Acum sa vedem ce or zice astia sau daca or face ceva.


Autor: Pet


Saracuta! Sa ne spui daca e mai bine...


Autor: mada_mxm


Buna fetelor!

Hristos a inviat!
Aseara au fost la urgente cu fata. Abia la 12 noaptea au reusit sa intre la un medic, fetitza era f slabita era ca o papusa de carpa. I-au dat niste saruri remineralizante din alea sa o puna un pic pe picioare ca sa nu ii puna perfuzie. Dupa vreo ora si-a revenit si mergea singurica si era mai vioaie apoi au consultat-o si au zis ca are o infectie f nasoala in gatutz cu un streptococ de tip A. I-au dat nurofen pt copii sa ia si in caz ca in 24 de ore se agraveaza situatia sa mearga din nou la ei sa ii prescrie ceva antibiotic.
Acum na nu se simte tare bine va dati seama, a mai vomat de 2 ori de dim si nu prea vrea nici papa nici lichide, se chinuie sa ii dea macar un pic putin cate putin ca nu poate sta asa.
Sa speram ca se va reface si nu va fi mai rau.



Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

diaree sau ce-o fi?

Autor: nicolutza


buna! fetita mea de 1 an si 2 luni are ceva probleme cu scaunul. in general are tendinta mai mult spre constipatie, insa de 2 zile are mai multe scaune-3-4, care nu sunt apoase, cum e specific in diaree, ci parca n-ar digera ca lumea mincarea, kk seamnana ci mincarica din castronel, inainte de a i-o da. am pus-o pe regim cu banana si alte mincarici in care i-am adaugat orez fiert+suc de morcov cu putina portocala si fara lapte dimineata si n-a avut scaun toata ziua. ma gindeam c-am luat masuri cam radicale si s-o fi constipat. seara i-am dat din nou lapte si cam la 4 ore dupa a facut kk in somn, cam ce mincase la prinz si inca un scaun spre dimineata, kk aratindu-ne cina. in rest e ok. ati mai patit asa ceva? ce credeti ca poate fi? ma gindesc la dinti, la viermisori ....tre sa mergem si la dr, dar acu cu sarbatorile, ajungem miine. multumim!


Autor: IEPU


Nu m-as gandi la ceva grav gen viermisori.
Dar trebuie sa tii regimul alimentar ceva mai strict, adica nu "mancarici" in care ai pus orez fiert ci numai orez fiert, paine prajita, branza de vaci, banana si supa de morcovi pe care s-o dai cu morcovul pasat.
Parerea mea este ca ai gresit ca ai amestecat si alimente care nu sunt de regim, de aceea scaunul a fost doar intarziat dar nu ai scapat de bacteriile agresive din stomac.
O sa ii treaca...


Autor: pisi-si-boscu

IEPU eu cred ca copilul in nici un caz nu trebuie pus la regim !!!

Mamico, copilasul nu prea digera ce ii dai, nu are in nici un caz diaree. Du-te cu el la doctor si nu cred ca trebuie sa ii dai orez simplu pentru ca o sa-l constipi atat de tare incat o sa ii faci rau.
Si chiar daca doctorul e "in vacanta" exista spitale cu serviciu de permanenta, sau pur si simplu poti lua si un sfat gratuit, telefonic de la 112, unde exista si un medic pediatru.


Autor: Sirimie


Eu nu cred ca e diaree si cred ca nu e cazul sa ii dai orez etc sa o constipi. Poate e bine sa pasezi mai mult mincarea, sa vezi daca se intimpla la fel.


Autor: nicolutza


multumesc pt raspunsuri, desi cam contradictorii:)o sa vad cum evolueaza situatia, dar mai asteptam ceva sugestii; sunt binevenite.nu e nimeni care sa fi avut o probl similara? cu increderea in dr stam cam rau, desi apelam intotdeauna la ei cind suntem la ananghie.multa sanatate bb si mamicilor!


Autor: pisi-si-boscu



quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by nicolutza

multumesc pt raspunsuri, desi cam contradictorii:)o sa vad cum evolueaza situatia, dar mai asteptam ceva sugestii; sunt binevenite.nu e nimeni care sa fi avut o probl similara? cu increderea in dr stam cam rau, desi apelam intotdeauna la ei cind suntem la ananghie.multa sanatate bb si mamicilor!

--------------------------------------------------------------------------------



Contradictorii raspunsurile noastre dar si mai contradictorie e atitudinea ta; adica nu ai incredere in doctori, dar ai avea incredere in niste straini, parinti cei drept si bine intentionati, dar care isi dau cu parerea destul de neavizat...
Cred ca ar trebui s mergi la doctori cu copilul si sa ne spui tu, dupa aceea care era problema...


Autor: aissa

Am patit asa cum spui tu exact anul trecut in iunie. E ceva deranjat in burtica, asta clar. Noi am plecat la munte, drum destul de lung (4-5 ore) in care fata nu a mancat nimic. Era cald si cum am ajuns i-am dat sa pape un borcan de mancare de la Nestle. Dupa cateva ore mi l-a scos la fel, nedigerat, chiar si mirosea identic ca ce era in borcan. Si asa a tinut-o cateva zile. Din cate imi amintesc nu am facut tratament, cred ca i-am dat ceva Debridat, dar nu sunt sigura. Cel mai bine iti va spune un dr. Eu ti-as zice sa ii tii un regim usor, mancarica sa nu fie cu ceapa, cartofi, rosii, dar nici orez ca nu e diaree. Stiu ca mie mi-a zis atunci sa ii scot fructele in afara de banane.
Sanatate.


Autor: nicolutza


se pare ca fetita si-a revenit. e posibil ca la masa de fam de paste sa-i fi dat bunicii, care intotdeauna stiu mai bine..., sa guste cite ceva, care a deranjat-o la burtica. i-am dat pina la urma o mincare mai usoara si suc de morcov.acum e ok. sa-mi fie iertata neincrederea in medici,dar pina acum n-am intilnit niciunul la care sa apelez fara rezerve.asta nu inseamna ca nu exista. iar forumul este util, pe mine ma ajuta si inainte si dupa consultul medical.asa am evitat unele greseli de trat, gen antibiotic prescris la boala infectioasa inainte de eruptie. multumesc pt raspunsuri.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Caca cu mucus

Autor: mamica007


De vreo 2 zile copilu meu de 1 an (aproape) face caca mai moale ca de obicei, de mai multe ori pe zi (de aprox. 4 ori) si cu mucus. E normal sa mai faca si asa? Nu am mai patit pana acum si nu stiu ce e!
O sa merg sa-i fac si analize dar pana atunci as vrea sa mai aflu pareri sa stiu la ce sa ma astept!
Si azi de dimineata s-a trezit cu ochii rosii, parca n-ar fi dormit toata noaptea. A mai dormit deja aproape 2 ore azi dar tot rosii sunt ochii.
Sa aiba vreo legatura cu caca?
De mancat mananca nbormal.


Autor: pisicuta si matei


mamica007 nu e normal sa faca copilul caca cu mucus,inseamna ca are ceva iritat pe intrstine.poate ca este o enterocolita care se trateaza nu te speria,dar e mai bine sa mergi la un medic sa il vada.
multa sanatate!


Autor: Andra M


Si eu am observat uneori mucus..
Dar l-am asociat cu raceala. Am zis ca noaptea isi inghite mucii.. Eu nu sunt doctor. Poate chiar ar trebui sa informam medicul de facmilie.


Autor: ereso


Primul lucru scoate-i cartoful din alimentatie si fructele care pot fermenta.
Cartoful, mai ales, irita intestinele.
Al doilea lucru, schimba-i alimentatia si orienteaza-te farte mult catre mancaruri cu orez sau supe usoare pentru stomac (fara cartof)
Al treilea lucru, urmareste ce se intampla si ai grija sa il hidratezi in continuu (lichide multe si supe)
In final, daca nu simti imediat o ameliorare mergi la medic.
Sanatate


Autor: Hermis


Si eu am trecut printr-o situatie similara - la noi problema era de la o raceala usoara (care se manifesta doar prin mucozitati care se duceau direct in stomac si de aici mai departe). A dormit bine noaptea? Respiratia nu este mai greoaie? Dimineata in special nu tuseste/ nu se ineaca cu ceva din gat? Cert e ca daca e de la raceala, de la atatea mucozitati poate sa-si deranjeze si flora intesttinala si sa dai si in enterocolita.
Incepi cu Nurofen si vezi ce se intampla - pina ajungi la medic.


Autor: mamica007


Mersi ptr. raspunsuri!
Acum suntem bine de doua zile face caca normal, dimineata cand ne trezim (este normal) si mai face o data pe la amiaza (asta e mai moale putin, dar nu mai are mucus)
Doctoru a zis ca este in regula, o fi fost de la mancare, ii plac cartofii si a mancat destul de mult.(refuza legumele si orezu)
Acum saracutu numai de astea primeste si fiind mancacios nare ce face. Acu sunt bune.




Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Cu ce se reface flora intestinala ?

Autor: Dorsilia

buna!

Danut are 1 an si 9 luni si are de urmat un tratament cu UNASYN, 4 zile, a cate 10 ml/zi in 2 doze, pt o viroza ce se poate suprainfecta, a facut febra f mare, aproape de 40, cam 3 zile, insa acum observ ca pe langa ca nu mai are apetit deloc (mai avem de luat 3 doze de antibiotic) mai are si crampe si face kk moale.

ce-l poate ajuta la refacerea florei oare?
merci


Autor: LUCIA MIRELA


Ecoflorina este pentru refacerea florei. Noua ne-a fost prescrisa la o enterocolita cu diaree si crampe la burtica. O doza zilnic timp de 5 zile.


Autor: ioana_77


EU i-am dat Biotics Baby pt refacerea florei intestinale, e f bun pt copii. AM citit in prospect ca e f bun in tratamentele cu antibiotice. DR mi-a prescris un pachetel pe zi pt Maria, care are cinci luni.
Multa sanatate!


Autor: mia_tincu@yahoo.com


Din cite am mai citit,mult iaurt si Ecoflorina sau orice alt produs asemanator gasesti(pt. virsta lui!).
Sanatate!


Autor: LORELAI ANCA MORARIU


Iaurtul ajuta f mult la refacerea florei intestinale. Incearca iaurt natur - ecologic. Multa sanatate.


Autor: Lore1980

draga Dorsilia,
Trebuie sa-ti spun ca am avut si eu aceeasi problema cu baietelul meu vreo 2 saptamani. Tot asa, dupa o cura de antibiotice, nu mai manca, facea caca moale, de 4-5 ori pe zi de eram disperata, el oparit tot la fundulet. Asta acum vreo luna sa zic.
Dar a dat Domnul si am scapat, tot datorita fetelor de pe acest forum care sunt de milioane. Le multumesc si acum pentru sfat.
Deci noi am luat biotics baby, la pliculet, e un praf care nu are gust si se dizolva in lapte. Am luat o cutie cu 10 pliculete, cate unul pe zi si deja dupa 3-4 zile totul a inceput sa reintre in normal. Adica manca mai bine, caca la fel a inceput sa faca normal. Acum e ca inainte.
Deci poti lua fara frica acest produs sa i-l dai, nici nu sunt cunoscute reactii adverse, asa scrie in prospect. Doctorul nu-mi prescrisese nimic de genul asta si i l-am dat fara sa-l consult. N-a patit nimic, ba din contra ne-a ajutat tare mult.
Multa sanatate puiului tau,


Autor: diana11

Da, Biotics este foarte indicat pentru refacerea florei intestinale si este indicat in tratamentul cu antibiotice.


Autor: Mirela72

Lia, Biotics Baby e cea mai buna alegere.


Autor: iacobica


Noi am folosit Ecoflorina dar am auzit ca si Enterol este bun

Autor: rapsody


Si bebelul meu a avut astfel de probleme, si s-a rezolvat cu biotics baby pliculete 5 zile si 2 pastilute ercefuryl.


Autor: sirimie

Eu i-am dat Tonotil N pentru convalestenta si apetit, a functionat si mi se pare ca e foarte bun. Intreaba doctorul tau despre asta.

Multa sanatate!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!


Autor: andreoti
nou venit

Subscriu si eu la ceea ce au zis fetele-Biotics Baby.Noi preventiv il folosim la fiecare cura de antibiotic,de 3/zi cate 1/2 de pliculetz,dizolvat in lapte.Sa va facetzi bine.pupici


Autor: Dorsilia


Multumesc mult tuturor, mai am o nelamurire: Biotics baby se da doar dupa incheierea tratamentului medicamentos sau si in timpul tratamentului?
Saracutul meu pui azi a trait doar din lapte, vreo 550 ml, cateva lingurite de cheerios cu lapte, un pic mai mult de un sfert de omleta si apa. Nu are chef de supe, carne, iaurt refuza, desi e preferatul lui de obicei, nici fructe nu accepta. Imi tot arata ca-l doare gatutul si intradevar are ulceratii si-n gat si la gurita:(


Autor: Denisa_35

ENTEROL. Se poate da dupa ce se termina cura de antibiotic (sunt tot pliculete,timp de 1 saptamana, sau chiar in cursul tratamentului antibiotic.
Citeste te rog aici : http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=397

Sanatate maxima!


Autor: Dory232002


Biotics Baby, am folosit in paralel cu antibioticul si vreo 2 zile dupa intreruperea tratamentului .


Autor: daniella4


Noi am folosit Debridat, dupa un tratament cu antibiotic (Sumamed) in urma caruia bietul copil incepuse sa verse, nu mai avea pofta de mancare si avea o diaree cumplita. S-a rezolvat cam intr-o zi si jumatate.


Autor: roxana1974

Din cate stiu eu, Biotics este varianta straina a Ecoflorinei. Daca gresesc, corectati-ma va rog...si se recomanda in pararel cu antibioticele...de fapt in Romania, abia acum incolteste practica asta de a da ceva de genul Biotics impreuna cu antibioticul..in strainatate s-au dumirit mai din timp...


Autor: carmenp

lia, uite aici prospectele la cele doua produse discutate, sper sa-ti foloseasca. sanatate maxima lui danut, sper sa fiti mai bine!
http://www.bio-sanatate.ro/index.php?product=details&productid=1359
http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=4717
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=73786


Autor: Dorsilia


mda, pana una alta acum a dat si-n diaree, si nu se hidrateaza deloc ca-l dor aftele, nu are nici pofta de mancare, suntem la pamant


Autor: Mirela72


quote:
--------------------------------------------------------------------------------
Originally posted by roxana1974

Din cate stiu eu, Biotics este varianta straina a Ecoflorinei. Daca gresesc, corectati-ma va rog...


--------------------------------------------------------------------------------



Si Ecoflorina e de import, e facuta in Italia daca-mi amintesc bine, macar Ozone e mai accesibil ca pret si face acelasi lucru.


Autor: Lore1980


Dorsilia, si eu am patit tot asa cu Radu. Dupa ce ca nu manca, a facut si diaree, se oparise la fundulet, nu vroia decat lapte, eram disperata. Asa ca i-am dat Biotics baby, iar de mancare banana cu branzica dulce(nu stiu daca era tocmai indicata branzica, dar coincidenta sau nu dupa a doua zi a inceput sa-si revina incet, incet cu scaunul), uscaturi, laptele pe care-l vroia cu orice pret l-am indoit cu mucilagiu de orez, jumate, jumate(n-a vrut nici sa puna gura pe Humana sau acela special pt diaree fara lactoza imi scapa acum). Asa ca am scapat de probleme cu acest Biotics baby, si am rezolvat si cu pofta de mancare, mananca acum de rupe din nou.
Sanatate multa,

Autor: ancutzathree


buna!
si baietzelul meu ia antibiotic si am observat ca ii scade pofta de mancare cand le ia,insa diaree nu face...pot sa-i dau oare biotics baby chiar daca nu face diaree?


Autor: Mirela72


Ancutza,linistita poti sa-i dai Biotics, reface flora intestinala si chiar in caz de constipatie ajuta la normalizarea scaunului, nu numai la diaree.





Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Enteroviroza!

Autor:romana_74


Baietelul meu de 2 ani si 10 luni are de doua zile enteroviroza cu diaree, febra, rosu in gat si acum a si vomat de dimineata. As vrea sa stiu de la cele care au experienta cu boala asta pe langa Smecta si saruri de rehidratare, daca e cazul, la noi nu, ce ati mai dat piticilor. Doctorul atat ne-a recomandat si regim foarte strict pe care de altfel il tine. Mentionez ca il doare tare rau burtica si nu stiu ce sa ii dau pentru crampe! Multumesc si sanatate la pitici!


Autor: ancamironiuc


Noi am facut-o anul trecut in grup! NO COMMENT, este tare neplacuta...saracutul!
Piticul a luat SMECTA, a avut regim strict (si a trecut greu diareea) si a luat si antibiotic. Iar eu am luat aproape la fel: SMECTA, AULIN, TRETRACICLINA si METROCLOPRAMID. Poti sa ii dai si lui metroclopramid pentru voma, picaturi, sunt tare amare insa. Dar cel mai bine ar fi sa intrbi medicul inainte!

MUULTA SANATATE si ATENTIE SA NU O IEI SI TU!!!!


Autor: TOMALAVINIA

Draga Romana, si noi am trecut prin asa ceva. Pe atunci fetita mea, Maria, avea 8 luni. Si am pus/o pe picioare cu smecta si hidrasec( saruri de rehidratare ptr. sugari). Din cauza febrei a luat si nurofen sirop ce calmeaza si durerea. Oricum diareea dispare in 4 zile. Si cu regim strict: sticks, mere coapte, orez, supa de morcovi. Important e sa hranesti copilul chiar daca acesta nu are pofta de mincare, ptr. a prinde putere. Fiind mica, i/am dat fetei mele lapte dietetic de la Humana. Cu toate ca a fost cam scump, a meritat.Abia dupa 2 saptamini am inceput sa/i introduc laptele praf normal. Noi va dorim multa sanatate si viata fara diaree!!!de la Oradea.


Autor: Field_mouse


Acu' un an noi cu baietii (atunci de 1,5 ani) am ajuns la spital din cauza deshidratarii. Ca degeaba dadeam eu solutii hidratante, vomau tot, chiar daca dadeam metoclopramid. Asa ca am stat 5 zile la perfuzii.

De aceea, eu prefer sa-l sun pe medicu' si la o ora, daca consider, ca e necesar, sau daca sunt nelinistita.

Sper sa va faceti sanatosi cat nai curand!


Autor: cgaby

romana 74 - multa sanatate lui matei! si stef a facut de 2 ori enteroviroza. in afara regimului strict (pe care daca nu-l tine, degeaba mai faci tratament!) - parerea mea. stef a luat loperamid, sab simplex(pt crampe) si saruri de rehidratare.
multi pupici si sa tina regimul1


Autor: anabordea



Fetei mele de 2 ani 2 luni i s-a recomandat si Debridat si Ecoflorina pt refacerea florei intestinale, dar si antibiotic, si multa apa minerala (sau apa cu sare). Iar contra vomei metaclopramid.


Autor: sirimie


Eu am citit ca ar fi bun ceaiul de afine, pe linga cel de menta.
Insanatosire grabnica!

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!


Autor: kim222


Voi vorbiti de enteroviroza...deci daca te virus..si apoi de administrare de antibiotic!
Enteroviroza (stomac flu)..este autolimitanta! Deci regim si sarurile de hidratare sint suficiente! Si in nici un caz antidiareice precum Furazolidon!
Sanatate piticului!


Autor: romana_74


Va multumesc mult de raspunsuri. Asa am si procedat cum mi-ati spus multe dintre voi, regim strict si smecta. Acum se simte bine, a inceput sa faca prostioare, deci e bine. Crampe nu mai are si i-a revenit pofta de mancare. Maine, mi-a spus dr., sa il trec treptat pe alimentatie normala, dar parca mi-e frica. Oricum nu putem continua asa prea mult ca apoi picam in alta directie! In rest, e o.k. Sper sa fie si maine bine. Oricum am hotarat sa nu mearga la gradinita si sufera tare! Va pup si va multumesc inca o data!


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns philip spune:

Scaun moale timp de 4 luni

Autor: viermisor


Fetita mea de cand am trecut pe lapte de vaca (din ianuarie, pana atunci am alaptat-o), cel putin asa cred, face kk moale tot timpul (adica nu e inchegat). In momentul de fata ia si Fe (care am auzit ca constipa) si tot semilichid e, chiar daca face o data la 2-3 zile.
Nu m-am panicat pana acum pentru ca nu face des. De obicei o data pe zi sau o data la doua zile. A da, si miroase urat.
Stiti cumva ce ar putea fi? Alimentatia ei e variata (carne, oua, fainoase, legume, mai putin fructe. nu le vrea)


Autor: asi

Fa-i o coprocultura.Poate asa te lamuresti si vorbeste cu un pediatru.
Poate ca ar trebui sa ii dai lapte formula ca s-ar putea ca cel de vaca sa fie prea gras pentru fetita ta.


Autor: anca tanasica


mey...si tu nu te.ai alertat deloc????


adecatalea n.ai intrebat tu pediatrul????


adicatalea nu ti.ai pus pb.ca ar putea sa nu fie ok?????



fuguta la medic...


Autor: Rozi

Anca, si noi avem aceeasi problema si da, m-am alertat, am fost la 5 medici, am facut 5 tratamente si nu ma spun cate analize pe bietu' copil. Chair ajunsesem sa ne gandim ca mai bine iese ceva la vreo analiza, macar aflam ce e si putem lupta! Dar nici in ziua de azi nu stim ce a fost / este.
In momentul de fata face o data pe zi sau la o zi jumate, tot semilichid, tot super mirositor, ma chinui tot cu regim, tot cu lapte praf fara lactoza, tot fara cruditati (numai banana si mar copt) si fara lactate (inchipuie-ti cam ce varietate de meniu pot eu sa-i pregatesc!) si totusi - asa face el kk! Are si el tot varsta Biancai, dar el a mancat de la bun inceput lapte praf si a crescut ca Fat Frumos. Cauza pe care eu o banuiesc este tratamentul repetat cu antibiotice, pt raceli, la care nu am stiut si nici nu mi s-a dat sa-i alatur un medicam pt refacerea florei intestinale.
Copilul e vesel, vioi, mananca f bine, desi o lunga perioada de timp a stat doar pe morcovi si orez, creste si in inaltime si in greutate. Incep sa cred ca problema - oricare ar fi fost ea si n-au dat medicii de ea - este pe cale de rezolvare.

Ii doresc Biancai sa se faca bine cat mai curand si da, Mari, ar trebui sa-i faci coprocultura si coproparazitologic.

Sanatate multa!


Autor: anca tanasica


incercati cu acidophilus...exista la farmacie pliculete...regleaza tranzitul intestinal...dc nu trece...parerea mea e ca totusi poate fi grav...


Autor: viermisor


Eu i-am facut coprocultura in ianuarie, i-a iesit ascaridoza si a luat Zentel.
Nici daca mi se confirma diagnosticul eu nu-i mai dau Zentel, e extraordinar de tare pentru un om mare, da-poi pt un puisor de om.
Ii fac ficatul praf.
Si a mea mananca extraordinar de bine, e inalta pentru varsta ei si e activa.
Antibiotice, fara medicament pentru flora intestinala am luat si noi. Poate asta o fi cauza. Eu nu-i mai tin regim, tot degeaba am tinut.
Noaprea mai aud cateodata cum ii bolboroseste burtica si cateodata se scoala noaptea.
Am citit ca in rahitism asta e un simptom, dar nu se pune problema






Mergi la inceput