e bine sa pedepsesti copilul, ignorandu-l?
Raspunsuri - Pagina 2
cryssa29 spune:
Mersi tare mult ptr incurajare, Heny...este tare greu. In alte conditii ash fi evitat o astfel de persoana, insa situatia nu-mi permite-este mama sotului meu, o respect doar din punctul asta de vedere, in rest, Dumnezeu cu mila Lui, m-o ajuta sa fiu tare si sa trec nemarcata peste toate rautatile ei...
Am un sot minunat, o familie frumoasa(exceptie soacra), asha ca trebuie sa fac tot ce-mi sta in putinata sa ne fie bine.
In fiecare zi invat, de la ei, de la voi, citindu-va postarile...Ma bucur tare ca exista un asemenea site...
Numai bine, tuturor!!!
li73 spune:
Intotdeauna soacra,mama care a crescut doi sau trei copii,le stie pe toate si dovada cea mai clara este ca tu chiar te-ai indragostit de rodul muncii ei!
Micutii intotdeauna vor fii derutati cand apare o bunica ,care le stie pe toate.E simplu ptr ei sa aleaga varianta cea mai comoda.Aici noi,mamele trebuie sa ne impunem propriile reguli si sa le amintim discret ca...NOI...suntem raspunzatoare de e.ducatia copiilor ...NOSTRI...ele nu pot decat sa ne ajute,daca ne dorim acest lucru.
Mai greu e ptr tine,cryssa,fiindca ea pana acum s-a implicat in cresterea celor doua!Dar vei reusi!Cu rabdare impune-ti regulile tale!
cryssa29 spune:
Nush ce se intampla....este a 3-a oara cand scriu. sper ca de data asta sa-mi apara mesajul...:(
Va mutumesc ptr gandurile bune....insa este destul de greu, chiar foarte greu, caci ma lupt cu morile de vant. Nici nu stiu cum bunul Dumnezeu lasa sa traiasca astfel de oameni...Nu judec, doar observ si-mi dau cu parerea.
Ieri mi-a fost foarte rau, am lesinat. Soacra m-a gasit cazuta in bucatarie, insa imi revenisem. M-a intrebat ce am, ca ce fac intinsa pe jos( de parca faceam yoga in bucatarie). Tremuram de nu se poate.
Mi-a sugerat sa ma ridic ca e rece podeaua si a plecat sa-si continue treaba( scria ceva)...Inca nu-mi revin...sunt socata de atitudinea ei...Pai ce pretentii sa am eu de la o astfel de persoana?
Numai bine tuturor!!!!
cinta spune:
imi permit sa iti scriu si eu, desi nu ma confrunt cu astfel de probleme si dileme.
insa si eu am avut ceva probleme cu atitudinea viitorilor socri acum mai bine de 1 an si scriam plina de indignare pe forum. una din chestiile care mi-au intrat de atunci in cap este ca sotul, in calitate de fiu al lor si sot al tau are DATORIA sa se implice in medierea si rezolvarea acestui conflict. cu atat mai mult ca este vorba de copii sai, aflati in ingrijirea LUI si pt care este deplin raspunzator. eu nu am vazut pana acum din mesajele tale unde este rolul lui de PARINTE in toata povestea asta?
modul in care va educati copiii, regulile casei, etc trebuiesc stabilite si "enforced" de comun acord. si, in aceste conditii, daca apar impedimente din partea rudelor sale [ in speta mama sa] in ceea ce priveste educatia copiilor, el trebuie sa inteleaga acest lucru si sa actioneze in consecinta. adik sa isi puna mama la punct si sa clarifice lucrurile. nu intotdeauna mamele soacre [fie mama lui sau mama ei] inteleg acest lucru si de multe ori refuza sa inteleaga si mereu vor incerca sa faca ele cum stiu mai bine. de aceea, de multe ori si lor le trebuiesc IMPUSE aceste reguli pe care daca nu le accepta, bye-bye anumite drepturi/ privilegii de bunica.
in concluzie, parerea mea umila este ca sotul tau trebuie sa inteleaga sa aiba un rol activ.
iar tu, ai face bine sa dai o tura pe la clubul nurorilor [ subiect deschis pe forum] unde sa te mai descarci de ce iti face "draga" de mama [ a se citi "mashtera"] soacra. nu mai pune la suflet si ia atitudine. cu curaj si cu mult tupeu.
cinta
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;19;47/st/20060809/dt/7/k/080b/preg.png
cryssa29 spune:
Sotul meu,in urma discutiilor avute a vorbit cu ea de nenumarate ori, insa se pare ca dupa 2-3 zile "uita".
Si datorita celor intamplate, am dat nastere la dicutii nu tocmai placute, iar eu urasc cearta, scandalurile.
Ma duc pe la "nurori" sa ma descarc pe acolo.
Mersi tare mult de sfaturi.
Numai bine!!!