Imunizarea
Raspunsuri - Pagina 8

CRIXIA spune:
@cornelia_laura
Noi luam Imunogrip Jr intr-o joaca: Cu seringa de Nurofen luam 5 ml, ii pune d-ra in pahar, adaugam putina apa, apoi amesteca tot cu seringa, dupa care bea, cu seringa sau cu paharul(depinde de dispozitie). Il numeste siropelul cu fetita vesela, iar de aici ii indrug tot felul de povesti!
Folosim seringa portocalie, caci doar gustul Nurofenului ii place, altele sa nu le vada, asa ca tot ce trebuie sa luam, punem in asta seringa!
Succes in administrare!

oanab125 spune:
Matei in martie trebuie sa faca vaccinul de la 2 ani si jumatate.Trebuie fac pauza de bronhovaxom, se interfereaza unul cu altul? Voi cum procedati? Trebuie sa fie la o distanta unul de altul?

Karola spune:
Oanab, pediatra Gabitei ne-a recomandat sa facem o pauza de o saptamana dupa terminarea curei de 10 zile cu Broncho Vaxom si apoi sa facem vaccinul (e valabil pt orice tip de vaccin). Sau daca ai facut intai vaccinul, dupa o saptamana poti incepe cura cu Broncho Vaxom. Noi asa am facut si nu am avut probleme. Sanatate multa lui Matei!

camiha spune:
ce formula care contine echinaceea(sirop,tablete.....)ii pot da unui bb de 1an si 5 luni?

roxanaz spune:
Broncho-vaxom sau ribomunyl?
ioana2004
care credeti voi ca e mai bun pentru un copil de 2 ani fiindca m-am hotarit ca dupa tratamentul asta de antibiotic sa ii dau ceva pentru imunitate
In decurs de 5 luni la fiecare inceput de luna ea are rosu in git...
si ii dau antibiotice la greu
Acum am facut si un exudat si astept rezultatul .si dupa o sa incep sa-i dau ceva de imunizare...
CORNELIAP33
Noi la 3 ani si 6 luni am folosit Bronhovaxom, la recomandarea medicului. In timpul tratamentului(3 luni) chiar nu a mai racit deloc, dupa terminarea tratamentului a facut iarasi tot felul de guturaie, infectii si raceli....Era insa primul an la gradinita.
Nu stiu daca faptul ca in acele trei luni nu a mai racit a fost efectul Brohovaxonului sau coincidenta. Oricum eu m-am hotarat sa nu-i mai dau nimic pentru imunitate si sa-l las sa si-o intareasca singur.
In ceea ce te priveste, in contextul in care Bronhovaxonul este bun, mie mi se pare mic pentru astfel de imunizare si poate ca ar trebui sa o faci doar la intrarea in colectivitate.
ingridnen
Ribomunyl si nu mi-a mai facut rosu in gat de 5 luni !!
gabrielle74
rosu in gat se face atunci cand are un microb in gat de obicei streptococ hemolitic beta A care netratat duce la reumatism poliarticular ,asat cand va fi mai mare .nu este de joaca cu acest microb .
exudat faringian nu se face cand se administreaza un antibiotic ,ori inainte ,ori dupa 7 zile dupa ce s-a terminat tratamentul,altfel analiza iese negativ.
eu zic sa mai repeti analiza sa fi sigura dar dupa ce termini trattamentul {dupa 7 zile},nu ti-a zis doctora?
sa cresteti mari si frumosi
lavi02
Ribomunyl, dupa intrarea in colectivitate. Nu se compara "inainte" cu "dupa".
Totusi, ar trebui sa te sfatuiesti cu un pediatru.
Ela2001
am citit si eu de tot felul de vaccinuri pt imunitate, dar n-am ajuns la nici o concluzie.
noua ne-a recomandat dr. Stanciu Broncho-vaxom si Imuno-baby, dar stau in dubiu daca sa-i dau sau nu Broncho-vaxom (fetitza are 2 ani si la primavara vreau s-o dau la gradinita; pina acum o singura data a racit si a facut rosu in git, acum citeva zile).
De Imuno-baby ce parere aveti?
Rony
Am inceput sa-i dau Ribomunyl de astazi !!
Dar am citit pe net si am aflat ca este interzis in FRanta!???M am ingozit ! l-au interzis din 2005! voi ce ziceti?
loryi1974
Net-ul este imens.Nu ai precizat site-ul unde ai vazut asta sau autoritatea care l-a interzis.
In ce ma priveste,este al treilea an in care ii dau.Are 3 ani si 8 luni si prima data i-am dat la 1an si 8 luni.A mai avut nasul infundat,muci,dar febra a facut abia in iunie(a circulat un virus).Si a fost in colectivitate un an intreg,dar nu am avut probleme deosebite cu ea.Acum este in grupa mijlocie si mergem pe acelasi tratament.A,anul trecut a facut si o jumatate de doza de Vaxigrip.Pe de alta parte,ea nu a luat decat de doua ori antibiotic pana acum si asta pentru ca nu eram acasa,eram la mare si nu am riscat,ne-a spus doctorul ca are nu stiu ce fel de amigdalita,dar cred ca a exagerat.
Si noi am facut exudatul de curand pentru gradinita,nu are nimic,dar la recoltare m-a intrebat daca a facut de curand tratament cu antibiotice,pentru ca rezultatul nu este in regula daca a luat de curand sau este sub influenta antibioticelor.
Rony
am dat cherche pe google.fr pentru ribomunyl si gasesti acolo tot ce-ti trebuie dar in franceza! din 2005 este interzis pentru ca raportul beneficii/riscuri nu este concludent ! deci francezii care vor medicamentul il cumpara din alte tari; in Franta nu mai au voie sa-l comercializeze!
mi-e teama de efectele pe termen lung ! m-am ingrozit !!
Rony
ma intreb de ce nu avertizeaza nimeni in inn limba romana!! Dumnezeule!!! cum sa-i dau copilului un medicament care il alte tari este interzis din cauza efectelor adverse!!???? mai fetelor nu mai inteleg nimic , dar va asigur ca toata noaptea am citit si concluzia : este interzis din 2005!!
este a doua zi in care ii dau si nu stiu ce sa fac!
anca tanasica
io nu pot sa.mi dau cu parerea decat despre broncho-vaxom...vaccin utilizat de frate.miu cu efecte extraordinare inca de acu mi bine de 10 ani...
...tot asta ne.a recomandat si pediatra (si mie si lui pitix...mie pentru a.mi creste un pic imunitatea si ei pt.a o pregati de gradi la anul)
...atentie...broncho.vaxomul este un extract lizat din mai multe bacterii...astea administrate dupe schema si corect creaza imunitate la acele bacterii...adica se asteapta ca bb sa nu mai dezvolte complicatiile la raceli care necesita antibiotice...sau sa fie usoare, astfel incat celulele imunitare deja create ca raspuns la broncho.vaxom sa.si faca treaba singure...deci nu va asteptati ca bb sa nu mai raceasca dupe broncho.vaxom...racelile sunt date de virusuri, deci medicamentul n.are treaba cu virusii...
NB: este bine sa raceasca usor...la o raceala, normal sist.imunitar se descurca singurel cu virusii si cu cat sist.imunitar intra mai des in contact cu diversi virusi, cu atat ii va recunoaste in viitor si se vor dezvolta celulele de aparare mai bine...pentru a nu se ajunge la complicatiile cu bacteriile...
april
LUIVAC
la noi doar asta a mers, dupa celelalte a avut accese de tuse, asa ca le-am intrerupt.
Luivac-ul e foarte bun.
Rony
astazi trebuia sa-i dau a doua doza de Ribomunyl dar mi-a facut 38,5 rosu in gat, tuse, nas care curge! sa-i dau totusi doza!?????
dr nu-mi raspunde la tel
Diana68
Ceau
Eu am un baiatel de 5 ani sui de 3 ani ii dau broncho-vaxom. Nu am mai avut probleme cu el, vorbesc de gripe, viroze cu febra mare.
Doar din in cind putin ii curge nasul mai tuseste si atita. La el a avut efect foarte bun. Sper ca te-am lamurit cit de cit.
Sanatate va dorim
Diana68
Am uitat sa-ti scriu ca broncho vaxomul se poate da si daca copilul este bolnav in paralel cu alte medicamnete.
ada
Piciu meu merge la gradi de anul asta si a si facut otita. Medicul mi-a recomandat Lantigen B (care este tot un vaccin oral) si apoi Septilin dar am tot stat in dubiu referitor la Lantigen. Pana la urma nu cred ca-i mai dau, am citit, pe langa ce ati spus voi ca aceste vaccinuri orale contin timerosal care este controversat. Eu sunt si insarcinata si tare as vrea sa-i dau ceva sa nu-mi mai vina acasa cu toate alea,e rau si pentru mine si va fi si pentru cel mic, dar cred ca voi merge pe calea mai naturista, ori vorbesc cu un homeopat ori....nu mai stiu cu cine, ca dupa ureche nu-i dau!!!!Acum am inceput cu un Oscillo pe saptamana si Baraka (la recom ORL-istului)+ sucuri din fructe si fructe gramada, macar am noroc ca
katty
Noua ne-a recomandat aseara doctorita tot Luivac. Din ce s-a scris aici se pare ca e foarte bun. E adevarat ca e tot Lantigen?
Tratamentul se va desfasura asa: 28 de zile cate 1 pastila/zi, pauza 28 de zile, apoi o alta serie de 28 de zile de pastile. E corect asa?
Stie cineva cat costa o cutie de Luivac?
mirela alina
Eu tot Luivac ii dau.
L-am cumparat din provincie si am dat 76 Ron, pe o cutie de 28 de pastile.
vio-magda
eu le-am dat fetelor mele( 3ani și 6 ani)Broncho-Vaxom 3 luni consecutiv in primăvară si după 6 luni inca o cură de 3 luni și sunt foarte mulțumită. Anul trecut cea mică a luat 11 antibiotice, cea mare 9. Anul acesta 0 antibiotice.În plus le dau polen, propolis, miere în fiecare zi dimineața pe stomacul gol și la prânz sau seara un cățel de usturoi.
Nicoleta
Servus.
Stefan a luat Ribomunyl la 2 ani si 4 luni la recomandarea unui pediatru, dupa ce facuse nenumarate infectii (otite, bronsita) si era la pamant cu imunitatea. Dupa inceperea tratamentului (3 luni) nu a mai luat antibiotic foarte mult timp, i-a priit, insa la cea mai mica viroza facea intai febra maaare, peste 39, dar in 3 zile nu mai avea nimic. Este o reactie pe care unii copii o au la Ribomunyl. Asa mi-au zis mai multi medici...
Nicoleta
marcu26
Marian al meu a facut o penumonie toamna trecuta. La recomandarea pediatrului i-am dat asta-toamna Broncho-Vaxom. A mers f bine, nu a mai racit, decat de 2 ori forme usoare, care nu necesitau antibiotice. Saptamana trecuta am intrebat medicul pediatru daca sa ii dau in primavara tot Broncho-Vaxom sau sa incercam si altceva. Mi-a spus ca Broncho-Vaxom da cele mai bune rezultate, pt ca are spectrul cel mai larg: 8 tulpini bacteriene. Despre alte imunomodulatoare a spus ca au rezultate, insa cu mult mai slabe. Plus ca unele dintre ele au o schema complicata, greu de tinut minte.
Am ascultat sfatul si i-am cumparat o cutie de Broncho-Vaxom, iar acum e la jumatatea primei cure. Sper ca va merge la fel de bine si acum in primavara.

Sheannamp spune:
Viusid
Autor: Dorsilia
Trimis la: 06/03/2007 21:17:35
ati obtinut rezultate bune daca ati administrat sugarilor Viusid? le-a crescut imunitatea, apetitul ?
pe langa Viusid am primit si Vitamin B complex sa luam, la 2 luni jumate asta pt ca se observa la eco o usoara suferinta cerebrala de la nastere.
Raspunsuri:
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: adameasca
Raspuns la: 07/03/2007 08:41:49
Dorsilia, eu i-am dat Viusid copilului mai mare, acum cateva luni, deci era sarit de 3 ani cand i l-am dat. Rezultatele au fost spectaculoase, vreo 2 luni ne-a mancat si urechile, dar apoi s-a mai domolit apetitul. Oricum, dupa raceli repetate, pneumonie, o lipsa acuta a poftei de mancare, si-a revenit la normal. La sugari nu stiu ce efecte are.
Ileana
------------------------------------------------------------------------------
Autor: Dorsilia
Raspuns la: 07/03/2007 17:31:18
ce doza a primit baietelul tau? si al meu are 2 ani jumate (fetita are 2 luni jumate)as vrea sa-i dau si lui
--------------------------------------------------------------------------------
Autor: adameasca
Raspuns la: 07/03/2007 18:04:27
Dorsilia, nu-mi mai amintesc exact, cred ca 5 ml de 2 ori pe zi...
Ileana
Autor: miria_cristina
Raspuns la: 07/03/2007 18:16:50
Eu i-am dat Viusid dupa capul meu. Asta pentru ca timp de cateva luni eram cu lingurita dupa ea prin casa si nu mai aveam rabdare chiar daca doctora imi zicea ca n-are nimic.
intr-adevar a mancat bine in perioada respectiva, dar era si extrem de energica. Ea fiind de firea ei agitata. Noaptea nu mai dormea decat tarziu. Ziua ma alerga de gafaiam ca fraiera dupa maraton.
In fine, ideea e ca se da copiilor cu probleme de dezvoltare, anemicilor cu valori foarte mici... Este bune pentru "cosmonauti", asa ne-a zis doctora.
Deaia in cazul nostru, mai bine zis, al meu mi-am plans de mila.

Sheannamp spune:
septilinul e de vina?
Autor: iulianegrea
Trimis la: 13/03/2007 11:43:17
Vazand pe net ca majoritatea mamicilor dau copiilor sirop pt. imunitate, am insistat si eu sa-i dau, chit ca pediatra mi-a zis ca nu ar fi cazul, dar la insistentele mele mi-a recomandat sa-i dau o luna de zile septilin. Pana acum pitica mea a foat racita de vreo 2 ori, un an si o luna, si ne-am tratat cu oscilo, corizalia si o data antibiotic din cauza dr. de fam <alta poveste>. Usoare raceli as zice eu.
I-am dat 2 saptamani septilin si intre timp a facut bronsolita si ne tine de 1 sapt jumate,, cu mucisori cu tuse si cu suflat tare greu. Oare sa fie septilinul de vina. Daca se racesc in timp ce-l administrezi asa de nasol poate fi? Mai stiu cateva mamici care le-au dat copiiilor sirop pt. imunitate si tot asa de rau sau racit in timp cel administrau copiilor, apoi a recidivat si mai rau.
Asa ca dragi mamici aveti grija cu siropurile pt. imunitate.
Iulia
----------------------------------------------------------------------------
Autor: roxanae
Raspuns la: 13/03/2007 12:08:03
Eu nu cred ca este de la siropul pt. imunitate - sincer este pt. prima data cand aud ca un asfel de sirop poate face rau.De unde aceste concluzii de la medic sau ca asa s-a raspandit zvonul?
Si eu ii dau septilin de aceea ma intereseaza.Merci.

iulianegrea spune:
Binenteles ca nu de la medici este, asa s-a raspandit vorba. Asa s-a intamplat la 3 copilasi. dar ma intreb si eu de ce se fofilesc asa de mult dr. cand le spui sa-ti dea ceva pt. imunitate la bb? Stiu ceva si noua nu ne spun? Sau pur si simplu nu este recomandat? Intrebari la care fiecare raspunde ce vrea si ce poate.
Iulia
Sanatate la toti copiii pamantului

bubu05 spune:
Si eu ii dau Septilin lui Vlad, i-am dat in ianuarie, apoi pauza februarie si acum in martie iar. De 4 luni el nu a avut absolut nimic, nu a racit deloc. Insa anul trecut prin septembrie ii dadeam Immunobaby si mi-a racit in timpul tratamentului, dar nu l-am intrerupt. Iar prin noiembrie iar ii dadeam Immunobaby si mi-a facut o raceala super nasoala luata de la cresa. Atunci i l-am intrerupt pt. ca lua prea multe medicamente si deja avea stomacelul sensibil.
In concluzie, nu cred ca din cauza Septilinului a racit asa rau! Este doar din plante facut, asa ca sigur a luat vreun virus de undeva...
Oana si Vladutz (2 ianuarie 2005)
Poze cu Vladutz

Karola spune:
Probabil ca siropul de plante nu i-a oferit suficienta protectie fata de bacterii si virusuri si de aceea a racit! I-am dat si eu Gabitei mele anul trecut si nu mi s-a parut ca a ajutat-o prea mult. Anul acesta am incercat cu Broncho Vaxom si a trecut foarte bine peste sezonul de viroze, in conditiile in care noi cei mari am avut forme mai urate de gripa! Multa sanatate!