Imunizarea
Raspunsuri - Pagina 5

flaviutza spune:
Roxi, si eu imi las fetita cu capul gol, acum in RO au fost vreo doua saptamani cu temperaturi de peste 12 grade. asa mi se pare corect, am decand era fata bebe un termometru lipit pe exterior si cum a trecut de 12 grade,gata,fara caciula. nici nu concep altfel, chit ca sunt privita ca o inconstienta.
off topic: era o mamica, Ramona,vecina mea si ,de cand am iesit cu copilul afara o tine una si buna: ea le stie pe toate, copilul meu e dezbracat, eu sunt inconstienta. fetita ei de 6 ani are sistemul imunitar facut praf ,e mai mereu bolnava.
Intr-adevar , copilul daca apuca vreo doua trei raceli seriose consecutive se sensibilizeaza.
Dar sa nu uitam situatiile urmatoare:
-bebelus ferit de curent(nu se aeriseste camera cu el in camera de exemplu) scos afara ,la prima pala de vant va raci cu siguranta
-copil imbracat prea gros(pe principiul ca mai bine sa-i fie cald decat frig) alearga, transpira, imediat raceste
-copil racit usor, imediat panadol(la febra sub 38 grade) ,eventual antibiotic. antibioticul nu omoara numai ce trebuie,rade tot. ca Domestosul. Inclusiv bacteriile"prietenoase". de aia apare candidoza, pt ca se inmulteste ceva rezistent la antibiotic pe terenul"curatat" de acesta
un antibiotic omoara 80% din germeni. raman totusi 20% din aia rezistenti,care, pe un teren steril se inmultesc si boala recidiveaza la aproximativ 2 saptamani. sau apare alta boala. Virusurile sunt destepte foc, fac mutatii si nu mai raspund la antibiotic.aceasta expunere este argumentata la modul cel mai convingator de postul initial al acestui topic.
iarasi am un foc(dupa o documentare temeinica) in ceea ce priveste vitaminele, siropelele etc. se pare ca lenevesc organismul care ajunge sa le prefere, nu se mai straduie sa le ia natural. cam la fel cu bebele care a tras din biberon si nu mai vrea san. dupa ce incetezi imunizarea artificiala, dupa ceva timp, vor aparea din nou carente. si iar bagam vitamine. Eu una ma incapatanez sa cred ca niste extracte de plante nu pot sa faca minuni.
imunizarea poate fi de doua feluri : naturala si artificiala. e foarte mare diferenta intre ele.
ALEXIA,2 ANI ,7 LUNI
http://s127.photobucket.com/albums/p127/alexis1980_photo/

roxanaz spune:
Cum sa ii cresc imunitatea?
OrbuGabi
Buna tuturor sunt noua aici si as vrea sa va intreb daca stiti cum pot sa il ajut pe baietelul meu Martin-Tudor de 11 luni si 2 saptamani sa nu mai raceasca atat de des . Prima data a racit la 3 saptamani si de atunci raceste in fiecare luna,a luat antibiotice intruna ,nu stiu ce sa ii mai fac.Eu cred ca se trage din maternitate deoarece cat timpa am stat eu 4 ore in sala de nasteri dupa ce am nascut el a stat singur in rezerva iar cand am ajuns si l-am luat in brate avea manutele si piciorusele vinete de frig si foarte reci,si inca de atunci fornaia putin pe nasuc .
Astept raspunsurile voastre .
anda141
Cand raceste face si febra? Are infectie? Ii faci analize? De ce ii dai antibiotic de fiecare data? Daca ii dai antibiotic ii slabesti imunitatea de tot si nu vei mai face bata cu antibioticele.
Nu stiu ce sa-i dai la un copil asa mic, dar incearca s anu-l mai tratezi cu antibiotice ca ii darami de tot sistemul imunitar.
OrbuGabi
Da face febra destul de mare 38-39 are gatul foarte inflamat de obicei ,iar acum are si infectie urinara ia iesit bacilul coli la urocultura iar cifra infectiei destul de mare deci din nou antibiotice. Eu nu as fi vrut sa ii dau antibiotice de fiecare data dar nu am ce sa ii fac pt. ca face febra mare si asta imi prescrie pediatrul.As vrea sa incerc sa merg la un medi homeopat(cred ca asa se spune).
roxanaz
daca face febra mare nu e musai sa ia antibiotice. schimba pediatrul sau macar mergi si la a doua opinie. antibiotice atat de dese la 11 luni mi se pare aberant, e clar ca exista alta cauza. gatul inflamat este simptomul unei alte boli, si nu al unei raceli.
un stimulator de imunitate in momentul asta nu te-ar ajuta cu nimic atata vreme cat nu elimini cauza imbolnavirilor repetate.
pentru infectia urinara e alta poveste, acolo e musai antibiotic dupa antibiograma pentru a vedea sensibilitatea germenului ca ma gandesc ca dupa atatea tratamente....o fi beton la orice remediu!
sfat: du-te la alt medic, sa caute piticul din degetele pana in gurita, sa vada care e problema de fapt si sa elimine cauza. dupa ce e sanatos tun (ceea ce iti doresc sa se intample cat mai repede) si mai creste putin te poti gandi la stimularea imunitatii.
sanatate multa!
OrbuGabi
Multumesc mult pentru sfaturi am sa caut un alt medic,am sa ma interesez de unul cat mai bun .Sper sa ii dam de capat,trebuie sa rezolvam cumva.
Daca este cineva din Galati pe forum si stie de un pediatru bun va rog sa imi spuneti si mie, multumesc inca o data.
llizzie
In ce priveste infectia urinara, ai grija sa ii iei bine proba de urina. Si baietelul meu a fost suspectat de vreo 2 ori de infectie dar de fapt nu era recoltata proba bine. Ai grija sa il speli bine cu apa si sapun, altii dau si cu rivanol si sa nu ii tii prea mult punguta acolo. Doctorul m-a invatat sa ii pun punguta cand e ora lui de trezire: incep sa il spal si il dezinfectez iar apoi pun punguta, asta ptr ca deobicei ei fac pipi cand se trezesc.
Daca are totusi infectie urinara fa-i o ecografie ca sa vezi de ce se intampla, la varsta asta infectiile urinare la baietei sunt rare si deobicei se datoreaza unei probleme de rinichi.
Sanatate
Gabriella
Va trebui sa ii faci un complex de analize,deoarece o lipsa de Fe si Ca,deci o anemie ar atrage dupa sine toate problemele,inclusiv poate lipsa poftei de mancare si imunitatea.Exudatul este cel care va stabili si o posibila prezenta a unui stafilococ sau streptococ si ulterior antibiograma. Antibioticul trebuie evitat cu orice pret sau in cel mai rau caz introdus dupa 2 zile de febra,timp in care organismul lupta cu boala,ori introducerea unui antibiotic foarte repede nu va da voie organismului sa se apere si deci imunitatea nu se va mai dezvolta.Multa sanatate!
OrbuGabi
Proba de urina am luat-o asa cum mi-a spus medicul ,el acum face si la olita, am stat langa el dimineata ,am asteptat sa faca un strop si apoi am recoltat .Si bineinteles ca i-am facut si analize,are si putina anemie ,nu foarte mare.Cat despre exudat i-am facut de doua ori inainte de a-i da antibioticul cand avea gatul inflamat dar a iesit steril.Si bineinteles ca nu i-am dat antibioticul decat dupa 1-2 chiar 3 zile de febra,l-am tinut doar cu antitermice dar nu am putut evita antibioticul.As vrea sa incerc Imunobaby stiti ceva de el este bun,am inteles ca se da si la copii sub un an.Sau un sirop pt. raceala natural(de la plafar)gen Dr. Mom daca stiti mai multe va rog sa imi scrieti.
Multumesc mult.
Candy
Pentru stimularea imunitatii e foarte bun si uleiul/siropul de catina, un produs 100% natural pe care il gasesti la magazine naturiste, magazine tip Plafar si chiar in unele farmacii. Eu ii dau zilnic picaturi de ulei de catina, este un flacon cu picurator. Mai poti incerca si siropul natural de catina care se prepara diluat cu apa plata/minerala, are un gust foarte bun, poti sa i-l dai in loc de suc.
Totusi, in faza in care te afli tu fa cum ti-au spus fetele, un set complet de analize, inclusiv exsudat faringian si antibiograma ca sa depistezi cauza.
OrbuGabi
Uleiul de catina ,picaturi ,are un gust anume ? El primeste mai greu ceva daca are gustul rau.Am sa merg chiar acum la plafar sa iau ,sa incepem imediat.
Ralu_A
Draga mea mamica, Sa stii ca aceeasi problema am avut si eu cu fetita mea. De la 11 luni i-am dat si eu antibiotice acum are 3 ani si face mai mereu rosu in gat. Eu am incercat tot felul de tratamente de imunitate dar fara succces. Ia mers bine doar 5 luni dupa ce am operat-o de polipi.Acum doua luni la rand mi-a facut temp.mare si puroi in gat.Este simplu sa te critice altii ca bagi antibiotice in copil dar la o astfel de temp. ce sa faci?
Acum ii fac o serie de analize . Eu acum ii dau fetitei mele 'Lantigen B',care este pt. imunitate.Nu stiu daca pt.bebelusul tau este recomandat,dar sa intrebi medicul.Va doresc sanatate multa si sa ma tii si pe mine la curent.
OrbuGabi
Ralu_A ma bucur ca ma intelegi,si imi pare rau ca ai si tu aceeasi problema.Acum ca face un anisor am sa incep sa ii dau Imunoroyal juniorse gaseste la plafar si se da de la un an.Acest produs este natural ,i-am dat si fetitei care la fel racea des si acum nu mai raceste asa de des,dar efectele se vad mai greu nu imediat .Poti incerca si tu nu are ce sa ii faca rau pt. ca este un produs natural ce contine-polen,laptisor de matca,propolis si echinaceea purpureea herba.Ti-am spus efectele se vad in timp dupa un tratament mai indelungat.
ylilimic
Nu stiu daca e bine sa ma bag, dar spun si eu prin ce am trecut.
L-am alaptat pe Matei pana la 8,5 luni si incepand cu luna urmatoare a facut rosu in gat 4 luni la rand, combinat cu muci, febra, tot tacamul. Lam lasat sa lupte organismul...Aiurea! Toata luna decembrie i-am dat Osteocinezine (tratament homeopat - se ia numai la recomandarea medicului) si din ianuarie ii dau constant Acerola C - 1 comprimat masticabil/zi (continut de vitamina C extras din cirese Acerola).
Am scapat !!! Nu a mai racit niciodata si la cel mai mic semn de "lovit in aripa" ii maresc doza si rezolv problema in max 24 de ore - FARA ANTIBIOTICE.
Precizez ca l-am recomandat si copiilor care au intrat in colectivitati (gradinite, crese, scoli) si a funcionat din plin.
Daca intereseaza pe cineva scrieti-mi un mail la PM si va raspund cu drag.
Sanatate multa!
ylilimic
Am uitat sa va spun ca in cele 4 luni de chin am fost fan plafar: sirop de catina, macese, Imunoroyal, tot ce citeam si auzeam, experimentam pe copil si nu am simtit nici o imbunatatire.
Sper ca macar la voi sa mearga!
lazy
Gabi,si eu am trecut cu fetita, prin raceli repetate cu febra si diverse,si am fost nevoita sa-i dau antibiotice la greu.Doar de trei ori in viata ei(6 ani)am vrut sa ma lupt cu febra ei,fara antibiotice si:prima data a facut o enterocolita foarte urata,de am fost nevoita sa-i dau ciprofloxacina la numai 1,6 ani,
a doua oara -scarlatina-dupa care i-am dat antibiotic o luna
a treia oara -a facut pneumonie.....a trebuit sa i se puna branula,c-un antibiotic foarte tare:ceftriaxina.
Asa ca, fiecare copil are puterea lui de a lupta cu boala,eu una prefer sa nu mai risc.Nu iubesc antibioticele,dar daca copilul imi face febra mai mare de 39,si nu cedeaza la antitermice....
Poti sa-i dai Rybomunil,la varsta asta.Este un vaccin oral impotriva unor tulpini care produc ,in general,infectii in sfera ORL.Imunoroyal-ul este bun ,dar doar pentru intarirea imunitatii,Si doar dupa administrare pe termen lung.Nu cred ca merg impreuna,deoarece pe prospectul de la Imunor...scrie sa nu se dea in perioadele de vaccinare.
Vitamina C la greu.
IMUNOBABY este foarte bun si Septilinul.
Baietelului meu de 1,5 ani ,i le dau acum pe amandoua(imunobaby si septilin).Din martie pana-n iulie i-am facut cura cu Rybomunil.
Dupa cum vezi sunt multe produse pe care le poti folosi,important e sa-ti faci o schema pe care s-o urmezi cu strictete.
Ralu_A
Multumesc mult.Am sa-l cumpar si eu.Sa ma mai tii si pe mine la curent daca mai raceste bebe si ce-i mai dai.Pupici
Cristina A
putin off topic - mica mea a avut o enteroviroza combinata cu o viroza cu muci de la cresa si a avut de luat Ecoflorina dupa care ar fi trebuit sa ia L'antigen numai ca la farmacia Dona ni s-a spus ca nu gasim si ca oricum sunt produse similare - Ecoflorina contine o cultura de bacterii lactice vii vezi aici http://www.farmaline.ro/index.php?cid=1&pid=4717
despre Lantigen B nu am gasit nicio informatie - ma poti ajuta?

roxanaz spune:
Broncho-Vaxom
roxica
buna dragi mamici
am si eu o intrebare legata de vaccinul asta: broncho-vaxom...pt cele care l-au utilizat; noua ni l-a recomandat medicul de familie pt fetita cea mare de 5 ani care incepe caminul acum si mi-a spus sa-i dau cite o pastiluta pe zi timp de 10 zile pe luna, 3 luni;
dar nu am intrebat anumite aspecte legate de el..idei care mi-au venit dupa ce am mai citit cite ceva pe forum, si anume:
cind incep sa i-l dau trebuie sa fie perfect sanatoasa, adica sa nu-i curga nici un pic nasucul si sa nu tuseasca deloc? si in al doile rind..am vazut ca pot aparea anumite reactii la astfel de vaccinuri(parca la lantigen b am citit pe aici) adica sa ii curga nasucul sa faca chiar febra sau sa tuseasca, e adevarat? daca da, sau daca raceste pe timpul lui..trebuie oprit?voi cum ati procedat? si ati fost multumita de el?
nu am pretentia sa nu mai racesca de loc, caci nu este un copil bolnavicios..dar anul asta as dori un pic de protectie in plus tinind cont ca este si prichindelul mic in casa, surioara ei si mai mult de aia....
Marilen
Eu am inceput sa-i dau fetitei mele Bronho-vaxom (deja suntem la aIIa serie, trebuie urmat cel putin 2-3 ani la rand,primavara si toamna cate 3 luni consecutiv.Se poate da si in perioadele de raceala, grabeste vindecarea, eu am luat in copilarie si am fost multumita de el. Mie personal mi se pare mai bun decat Ribomunyl si restul...
alina morostes
Si eu i-am dat la Dragos in ultimii 3 ani, in lunile oc.-nov.-dec.
La noi a avut efect foarte bun, nu s-a imbolnavit deloc iarna, de anul trecut merge la gradinita si nu am avut probleme cu racelile, nu s-a imbolnavit.
Se poate lua si daca se imbolnaveste copilul, nu se inrerupe, se poate administra si concomitent cu antibiotic.
danielac
exact asa cum ti-au scris fetele mai sus am procedat si eu cu fetita mea in ultimii ani... e foarte bun pentru imunizare!!
Carmenbr
Fetelor, baietelul meu e bolnav de 3 saptamani. Prima saptamana raceala cu muci, fara febra, apoi mucii au disparut si a aparut o tuse de care nu mai scapam de 2 saptamani, iar de ieri are si nas infundat din nou. Azi noapte abia a respirat iar de dimineata i-am gasit nasucul plin de cojite galbene lipicioase. Pana acum mucii lui erau aposi, transparenti. Eu ii curat mereu nasul cu pompita minune la aspirator, dar acum cred ca e totusi infectie daca au devenit galbeni.
Am Bronhovaxom in casa si nu stiu daca sa incep sa il dau acum cand inca mai e racit sau sa astept sa se faca bine. Please, dati-mi si mie sfaturi, ca o iau pe campii curand. Multumesc de ajutor!
Ema79
fetelor am si eu o nedumerire!fetita mea are 3 ani si pt.ca din acest an o dau la gradinita, as vrea sa-i dau si eu Broncho-vaxon caci am citit pe forum ca e foarte bun.Problema e ca nu stiu cum as putea sa-i dau capsulele alea(nu vrea deloc sa inghita pastile) caci mi-a spus o farmacista ca nu pot fi dizolvate in ceai sau apa.Voi cum ati procedat?
candy24
Mie mi-a spus ca le pot dizolva , asta chiar aseara.Venind de la spital cu baietelul la ora 11 noaptea pt ca tusea si a vomitat,ne-a dat tratamentul dar am zis sa intrebam si de un vaccin ceva sa ai dam pentru ca l-am dus 3 zile la gradi si a si racit, iar farmacista ne-a recomandat broncho-vaxom .Mi-a explicat cum si cat timp sa il dau dar si ca il pot dizolva.
alina morostes
Se pot dizolva, l-am intrebat si eu pe medicul pediatru si mi-a zis ca se pot.
Eu la Dragos ii puneam miere de albine in lingurita si apoi puneam praful din capsula si amestecam.
anca tanasica
se pot dizolva in orice...dar atentie...se dau dimineata pe stomacul gol!...se pot da si concomitent cu antibioticele...si chiar dc bb e racit...grabeste vindecarea...
...in rest io una am numai cuvinte de lauda pentru broncho-vaxom, ca si pentru fratele lui uro-vaxomul...
...pediatra mi.a dat sa.i dau pitixului de acum pentru ca la anul vreau sa o duc la gradi si mi.a recomandat sa.i incep imunizarea de pe acum...
...noi luam 10 zile pe luna sept, oct, nov, pauza dec si ian si apoi iar feb, mart, apr....asta minim 3 ani...
edit: frate.miu a luat 4 sau 5 ani (cred ca de pe la 7-8 ani)la rand broncho-vaxom cu rez.uimitoare!...niciodata n.am observat reactii aiurea de la el...adica de ex.sa raceasca din cauza lui...ba mai mult, dupe primul an de trat, frate.miu care era abonat la antibiotice cel putin lunar iarna, nu a mai avut nevoie niciodata de antibiotice (decat la 18 ani, dar asta pentru ca a fost operat si i.au dat preventiv!)
roxica
si eu am intrebat farmacista daca se pot desface capsulele in situatia in care alexandra nu le-ar fi inghitit si a zis ca da..pot pune praful intr-o lingurita si sa i-l dau...si a zis ca se da inainte de masa de obicei la aceeasi ora..eu am ales sa i-l dau dimineata pe stomacelul gol...
si ziceti ca pot sa i-l repet si la primavara? deci daca ii dau acum, sept, oct si noiembrie..sa i-l reia prin februarie-martie? se poate? eu ma gindeam ca doar o data pe an se da...
anca tanasica
si frate.miu lua tot asa...3 luni broncho, 3 luni pauza, 3 luni broncho, 3 luni pauza...
...noua ne.a facut program pediatra cu 2 luni pauza iarna deoarece noi vara luam si uro-vaxom 3 luni...adica iunie, iulie, august...
Ema79
Multumesc tuturor ptr. raspuns! Am cumparat de ieri pastilele dar nu am stiut ca se dau dimineata pe stomacul gol...asa ca astept ziua de maine.

roxanaz spune:
Cura cu propolis
Dorsilia
buna!
puiul meu are 2 ani si o luna, pana acum nu i-am facut nimic pt a-i stimula sau fortifica imunitatea, nu a beneficiat nici macar de alaptat, recent am citit intr-o revista luata din farmacie despre posibilitatea ca propolisul sa fortifice sistemul imunitar in asa masura incat sa faca fata chiar si virozelor nu numai racelilor, pneumoniilor, stafilocociilor, altor infectii bacteriene (urinare, digestive, streptococice, etc) .... normal, ma voi duce sa consult si pediatra sau un homeopat insa ma intereseaza daca ati dat cu folos copiilor propolis, in ce concentratie (este si propolis fara alcool pt copii insa am auzit ca e mai eficient cel cu alcool), cantitate, ce durata, si daca a fost cu efectul scontat.
off topic: Vigantol se mai da dupa 2 ani in lunile de toamna-iarna ?
mcm
Vigantol se mai da dupa varsta de 2 ani in lunile de toamna-iarna. Cel putin asa ne-a recomandat noua medicul pediatru.
Intarirea sistemului imunitar cu propolis am testat-o eu pe mine si a fost singurul care a dat rezultate impotriva amigdalitelor frecvente pe care le faceam. Eu luam tinctura de propolis si acum ma framanta si pe mine ce fel de propolis as putea sa-i dau bebelinei mele (care implineste 2 ani). Tinctura contine alcool si e destul de greu de tolerat si pentru un adult, propolis brut nu cred ca va putea sa mestece.
Am vazut ca a aparut extract moale de prolis dar nu stiu cum arata, cum se administreaza si cat de bine e tolerat.
spic de grau
Dar oare nu se poate da polen in loc de propolis?
Eu am gasit polen, sub forma de bobite. Si ma gandesc sa ii dau lui David (2.5ani). Tot asa - nu stiu cate bobite ii pot da pe zi (au dimensiunea bomboanelor Cip).
diana
Foarte bun a fost pentru noi Propol Pur sirop.
Se da la copii care au peste 2 ani si l-am cumparat din farmacii.
Noi facem o cura de o luna pe iarna.
mirelaispir
propolisul in starea lui naturala (sub forma solida si de culoare maro-galbuie) sau tinctura de propolis se da la copii mai mari de 7 ani. pana atunci nu pt ca este foarte puternic si poate provoca leziuni sau rani pe stomacel.
pt adulti este mai bun propolisul solid (nemacerat in alcool) si luat dimineata pe stomacul gol (cat un bob de mazare). pt problemele cu gat, nas infundat etc este mai eficient propolisul tinut sub limba pana se divolva.
tinctura este mai eficienta daca ti-o prepari singur acasa (10g propolis la 100ml alcool 98 grade, lasat la macerat cateva zile). va spun din experienta pt ca am asa ceva si-mi prepar singura.
spic de grau
Pai asa arata si polenul "meu": galben-maro, si solid (in fine - se dizolva rapid in apa calduta).
Tocmai i-a dat lui David in seara asta! Nu-mi ziceti ca i-am distrus stomacelul
edit: la Dex zice asa: PROPÓLIS n. Substan#355;#259; vāscoas#259; #351;i aromat#259;, amar#259; la gust, de culoare verde-īnchis#259;, produs#259; de albine #351;i folosit#259; de ele la acoperirea pere#355;ilor interiori ai stupului, avānd īntrebuin#355;#259;ri īn medicin#259;; clei de albine
Deci e maro-galben, sau verzui?
anca tanasica
e maro bre...nu verzui...propolisul adica...e ca si cleiul de copaci, inchis la culoare si tare...nu se dizolva in apa...forma pe care org.nostru o tolereaza cel mai bine este tinctura de propolis...
...cu polenul e altceva...e o substanta moale, se dizolva in apa, si imediat scos din stup e galbui...apoi se oxideaza si se mai inchide la culoare...
...toate prod.stupului sunt deosebit de bune pentru org.uman...propolisul intr.adevar creste imunitatea...dar atentie...e f.alergen...contine subst.antibiotice si antiseptice...
dar cele mai bune pentru cresterea imunitatii sunt capacelele de la faguri, contin pe langa vit.si antibiotice, antiseptice...se chema decapaciuiala parca...asa ca puteti da copiilor fagurele din care n.a fost scoasa mierea...e si bun si sanatos...dar cred ca totusi dupe 2-3 ani...poate chiar 4 ani pentru copii mai alergici...
...exista si laptisorul de matca...este subst.secretata de catre regina pe care o pune in fiecare fagure cu larva...ca sa aiba larva ce papa pana sparge capacul si va fi hranita cu miere...
...maine iau cartea de stuparit la mine si va scriu despre toate mai pe larg...
thalia
Stupul are mai multe produse.
POLENUL: acele mici bobite galbene maronii portocalii care cad de pe picioarele albinelor cand intra in stup prin gratarelul de la usa. El se leaga de picioarele albinelor cand zboara din floare in floare -este polenul de pe flori ....cand mirosi o floare si-ti ramne galben pe nasuc!
PROPOLISUL este un alt fel de produs al stupului. Se recolteaza de pe rama in care este ceara cu mierea . Este cleios , maro inchis si se recolteaza doar de apicultori prin razuirea ramelor . De aceea uneori daca cumperi propolis brut poti gasi aripioare de albine , aschii de lemn sau alte resturi de albinute in el. El se dizolva doar in alcool , in apa precipita si se depune pe marginea paharului. De aceea se recomanda sa se ia pe o bucatica de paine picaturile de propolis sau pe o bucatica de zahar cubic.
Polenul este recomnadat in general pt. intarirea imunitatii sau revigorare , energetic etc pe cand propolisul este denumit ANTIBIOTIC NATURAL .
sanziana72
Si apilarnilul ce e ? Ca eu de el stiam ca e antibiotic natural.
Dorsilia
merci pt raspunsuri, o sa caut un homeopat si o sa consult si pediatra sa vedem sub ce forma ii pot face si lui Danut o cura cu propolis, totusi mi se pare de departe cel mai eficient. Miere mananca zilnic ca-i indulcesc laptele cu ea dimineata si seara, fagurele e cleios, abia-l mestec eu, am si bobite de polen de la farmacia naturista, se recomanda o l-ta pe zi la adult, in doza progresiva pana la 3 l-te pe zi, tinctura de propolis exista si pt bebei, fara alcool, la farmacia homeopata unde mai merg; eu am luat tinctura cu alcool si te arde pe gat cu alcool de doar 70 de grade, deci aia cu 90 de grade e clar incendiara pt un copil asa mic, trebuie sa existe o alternativa.
va mai zic ce aflu de la medici
ligia13
eu i-am facut lui Radu o cura de sirop cu echinaceea , catina si propolis , in primavara, dupa ce ma exasperase cu raceala.
Mie mi s-a parut ca a ajutat, adevarat ca avenit si vara dupa aceea!
Intentionze sa-i fac si in toamna/iarna asta o cura!
tomasa
Exista la farmacia aicola, (eu ma refer la cea de la piata Rosetti, ca de acolo cumparam noi, dar probabil si la altele), o miere cu propolis. Chiar asa se numeste, miere cu propolis. E foarte eficienta si se poate administra cate o lingurita pe zi si copiilor mici, in jur de 2 ani.
spic de grau
In seara asta David mi-a aratat spre burtica si mi-a spus printre lacrimi: "bobo" de m-am albit toata. Oare i-o fi cauzat polenul de aseara? Numai la asta ma gandesc acum...
diana21
Lia, si noi am inceput o cura cu propolis, Ianca are tot doi ani. II dau Propol pur de la Aboca, este special pentru copii si e sub forma de sirop. Nu are de ce sa iti fie frica, asta nu contine alcool, e dulce pentru ca are si miere. In plus e imbogatit cu vitC naturala din fragute si nu mai stiu ce. Cred ca e singurul de pe piata pentru pitici.
hermelina
Diana 21, te rog spunemi si mie unde il gasesti, cat costa si ce masuri ii dai lu BB. Merci
pareja
aprox corect pana la partea cu laptisorul de matca. polenul poate fi insa de orice culoare, in functie de florile de pe care a fost recoltat. de la alb-galbui, rosu, maroniu etc si pana la negru (cel de mac).
laptisorul de matca nu-l secreta regina ci albinele, prin intermediul glandelor faringiene. larva de viitoare regina e hranita in tot stadiul larvar cu laptisor de matca,
cela de lucratoare si trantori sunt hranite doar primele 3 zile si apoi cu un amestec de miere, polen si apa.
apilarnilul e defapt un preparat din larve de trantor. mai multe informatii gasiti la:
http://www.terapii-naturiste.com/terapii_naturiste/apiterapia/apiterapie.htm
http://www.mierealbine.ro/
annablue
Eu recomand cu caldura TINCTURA DE PROPOLIS, dar numai dupa 3-3,5 ani (noi am luat la 3 ani prima tura). Nu "arde" stomacelul decat daca e copilul prea sensibil sau daca se da prea mult.
De aia se da pe paine sau zahar (numai daca nu-l ia pe paine!) ca sa nu arda stomacul, pentru ca se ia pe STOMACUL GOL si se evita apoi 1/2 ora sa se bea sau manance ceva.
Este foarte bun, imunizeaza extraordinar si impreuna cu alte produse apicole (nu date in acelasi timp, ca pot face un soi de "intoxicatie") ajuta la orice probleme din anotimpul rece si nu numai.
Noi la 18 kg am luat timp de 3 luni (3 saptamani si una pauza/luna) cate 10 picx3 ori/zi, inainte de mese cu 1/2 ora.
Si adio raceli... tuse, viroze...oxiuri... etc.
Tinctura de proplis o gasiti la plafar, dar luati din aia facuta de INSTITUTUL APICOL pentru ca e singura garantat facuta corect.
Exista tincturi si in piata (la noi la Moghioros) dar nu am incredre ca sunt masurate corect proportiile, lasate corect la macerat, etc.
Sub 3 ani va recomand cea fara propolis, dar nu se absoarbe la fel debine, de aia este recomandata tinctura (care contine alcool si se absoarbe f repede).
Ana
PS Pentru imunizare va mai recomand CATINA, sub forma de suc amestecat in proportii egale cu miere si tinuta la frigider, cate o lingurita dimineata, 3 saptamani. Si dupa pauza o saptamana, apoi se reia tot asa, tot anotimul rece.
nastasika
Avem baieteii de-o seama, ma rog, al meu e cu o zi mai mare (21. 04. 2005). Spune-mi si mie te rog mai multe despre cura aia cu echinaceea, catina si propolis - ce, cum, cat si ce fel. merci si sanatate la pitic....
ligia13
nastasika, pai daca baiatul tau e nascut in 21 aprilie 2005, te asteptam la clubul scutecelor , la prichindei de martie -aprilie 2005 unde suntem numai mamici cu copilasi nascuti in aceasta perioada!
Respectivul sirop l-am gasit la mag naturist, in aceasta combinatie, am luat o sticla de 100 ml si i-am dat o lingurita dimineatza si o linguritza seara pana s-a terminat(o luma aproximativ, ca i-am dat linguritza mica si mai si uitam uneori)!
Din pacate nu mai stiu de cine e facut siropul, iar acum cand am cautat la naturisti au zis ca nu au decat combinatia echinaceea cu propolis. Dar mai caut
nastasika
Merci mult pentru raspunsul prompt si soooosesc...in club....
Sa-mi spui si mie te rog cand gasesti siropelul si sub ce denumire
diana21
Heremelina, Propolul Pur de la Aboca, il gasesti la farmacie, eu l-am luat de la help net, cost 250.000. Ii dau 5 ml pe zi, zece zile pe luna, in lunile reci.
amyana
Pentru cine poate lua propolis e super dar eu de ex am facut alergie.Asa ca atentie maxima!
"La anumite persoane propolisul poate da, administrat intern sau in contact cu pielea, reactii alergice. Din acest motiv, inainte de a incepe un tratament cu acest produs este necesar sa facem un test, administrand intern sau aplicand pe piele cateva picaturi de tinctura si vazand care este reactia. Daca apar senzatii neplacute de iritatie, inflamatie, daca se declanseaza catar respirator sau apare inrosirea pielii, nu se va face tratament cu propolis. Un substitut excelent pentru propolis sunt mugurii de plop si tinctura de muguri de plop, care au efecte relativ similare, dar sunt mult mai bine tolerate de catre organism."
pufulina
Fetelor si eu ii dau fetei mele d e4 ani Propol Pur de la Aboca, da sa auzi minunatie ce am auzit-0 ca propolisul da grave dereglari hormonale in viitor. Drept sa spun ma cam dat peste cap treaba asta, eu nu cred, pt ca din cate stiu propolisul e antib natural si nu are efecte adverse( cu exceptia alergiei).Voi stiti ceva de asemenea efecte?
hermelina
Propol pur da rezultate exceptionale.
ligeea
Si eu ii dau siropel de la Alboca . Mi-a facut un pic de febra -avea un pic de rosu in gat dar i-a trecut in 2 zile fara altceva . Nu stiu daca e din cauza ca facea si cura dar mie la rosu in gat fara 39 nu-i trece .Om mai vedea . Debun la gust e bun , ascund stickluta ca ar bea -o pe toata
hermelina
Ligeea tu cat siropel ii dai si ce perioada.Merci
gangurici_licurici
E prima oara cand aud chestia asta... acuma depinde probabil si de cat iei, dar in cant. adecvate varstei, sincer, nu cred ca provoaca leziuni pe stomac- adica ulcer??
Eu ii dau lui MAtei in fiecare dimineata, in lapte, 12 picaturi (1 picatura/kg.corp). E foarte bun pentru stimularea imunitatii (chair am simtit diferenta- a racit putin si a facut forme usoare), in plus se pare ca ajuta si la eliminarea Lambliilor, daca este administrat in acest mod (dimineata, in lapte, inainte de alta mancare).
Pentru copii-si nu numai- exista o varianta nealcoolica, nu mai stiu de la ce firma, cred ca Plant Extract, dar pot sa verific si va spun exact. Se gaseste in mai toate magazinele cu produse naturiste.
Numai bine

roxanaz spune:
Imunizare - DR. Stanciu
kris
Fetelor, cele care merg frecvent la cunoscutul Dr. Stanciu a-ti primit o grila de imunizare pt 3 luni?
Daca da, ce parere aveti?
Eu nu am primit-o personal si nu stiu ce sa fac? sa o urmez, sau nu...pana ajung la dansul, sau in cel mai rau caz, pana reusesc sa iau legatuta telefonic.
Grila consta in urmatoarele:
luna sept, un vaccin, care se i-a pe gura-LANTIGEN B -30 zile
luna oct, imuno baby, 30 zile
luna dec, OSCILOCOCIUM, un tub pe saptamana, timp de 6 sapt?
plus Ca, 15 zile pe luna si vigantol 3pct/zi, incepand cu sept, pana in martie?
Nota: se poate incepe si din ziua curenta..si automat se va prelungi pana in ian..dar nu mai mult.
Mii de multimiri!
kris
Aceeasi grila?
si a functionat?
A-ti avut parte de usoare raceli, sau chiar deloc?
CristinaT
Eu i-amn dat Oanei 2 ani la rand
kris
Scuze, dar mesajul trebuia sa apara dupa mesajul CristineiT!
andre_ea
Noi am primit aproximativ aceeasi grila. Cu diferenta ca prima luna Imunobaby si a doua Lantigen B. De oscilococcinum nu mi-a zis, dar nu cred ca e riscant sa dai pentru ca e naturist.
Avem aceeasi recomandare si pentru Vigantol si Calciu, numai ca Tudor are un inceput de rahitism.
Eu as zice sa mergi si tu la el sa vada si copilul. E mai sigur.
denizel
Medicul meu pediatru mi-a spus ca nu se da Ca la copii decat dupa analizele de sange al caror rezultat sa confirme o lipsa de calciu.
Vigantolul si o alimentatie echilibrata sunt suficiente in cazul unui copil sanatos.
kris
Maine vom primi si rezultatele la analize, printre care se numara si Ca.
Le-am facut din simpla curiozitate, nu am recurs pana acum la aceasta metoda...noi suntem mai slabutze, dar dezvoltate armonios.
Am avut o perioada cand nu prea mancam si o tot supectam de gardia..si uite asa am ajuns la un control amanuntit.. dar nu la Budimex, si nici la recom dr. Stanciu..ci la V Gomoiu.
Si dr. la care mergem nu ne-a recom Ca, dar restul grilei da..abia dupa reziultat vom stii ce vom face...
Multumesc, dar mai astept sugestii...
adelyna
Dupa ce mi-am dus copilul(o data) la V. Gomoil am spus ca este o adevarata crima sa ma intorc acolo.Infect....(nu numai spitalul dar si personalul)
adelyna
scuze,m-am abatut de la subiect.Recomand cu mare incredere pe Dr. Stanciu,dar si eu cred ca trebuie sa mergi la dansul dupa ce ai facut analizele copilului si apoi sa urmezi ce iti recomanda.
monica-elizabet
cristinaT, ai zis ca i-aid at fetitei 2 ani la rand si cum a fost? ai vazut ceva schimbat fata de anii trecuti in care nu ai urmat "tratamentul" asta?
eu intreb fiindca deja am ajuns cu nervii in pioneze, amandoi copilashii mei au facut otite peste otite, tuse si raceli de nu mai stiu ce sa fac.
numai bine
CristinaT
Rezultatele nu le-am cules imediat ci in timp, anul al 2-lea a fost asa si asa, iar ultimul an de gradi fara probleme, ceea ce va dorim si voua!
serban
Buna. Si noi am fost la dr Stanciu la sfarsitul lui august am primit o schema de imunizare cam asha: lantigen b o luna- septembrie- , imunobaby o luna apoi iar lantigen.Eu una am incredere in dr Stanciu, mi-a facut impresie ff buna la consultatie si din ce am auzit pe forum. Am inceput sa i-l dau insa de vreo saptamana, nu stiu rezultatele, sper sa fie bine, ca noi am racit de 3-4 ori vara asta.Numai ca m-au ingrijorat putin mamicile care spun ca au fost efecte adverse la Lantigen.
Eu ma gandeam daca pot sa ii mai dau ceva naturist in paralel cu aceste tratamente, gen catina, propolis, sau vitamine, ca de astea nu ne-a dat deloc.
monica-elizabet
multumesc mult cristina
flavia5
Inainte de a merge la gradinita, inceputul lunii sept.2006 dr. Stanciu ne-a recomandat: vaccin Pneumo 23, dupa 14 zile incepem tratament cu Lantigen B 30 zile, pauza 1 luna apoi iar Lantigen B 30 zile. Plus, pana la 7 ani pastile Vigantoleten si calciu in lunile cu R. Cred ca tot tratamentul depinde de situatia in care este copilul (merge sau nu in colectivitate), varsta copilului (pastile nu picaturi) etc. Este un medic foarte bun, nici nu ma gandesc sa pun sub semnul intrebarii tratamentul dat. Nu cred ca este normal sa incepi un tratament (mai ales in cazul copilului) doar din auzite. Sunt situatii diferite. Copilul trebuie vazut de medic. Iar in ce priveste calciu, nu cred ca produsele lactate au destul Ca dupa atatea prelucrari. Si copii, in general, cate produse lactate mananca pe zi? Asa ca...
CristinaT
Nu am citit tot asa ca abia acum am vazut ca nu ai primit-o personal. Parerea mea este ca nu trebuie sa-i dai fara sa vada copilul, si apoi cred ca "te va certa".
kris
Va multumesc pt raspunsuri.
Astazi am primit si rezultatele la analizele facute la V Gomoiu, sub indrumarea d.nei dr. Moiceanu. Cu Ca stam bine, Fe...nu e prea sigur, vom repeta analiza..
Dansa mi-a recom pt luna sept, lantigen b..si apoi mai vedem...
Alte recomandari: pikovit, iar in urma echo abdominale: liv 52 sirop( pt ficat) , kreon( pt pancreas), debridat, pt reglarea scaunelor( unele nu sunt digerate)
Sper ca peste 6 saprt sa fie bine..NU NE-A RECOM Ca, ci doar vigantol, 2 pct, pana in martie , inclusiv.
Nota, si eu sunt f multumita de dr. Stanciu, dar fiind atat de solicitat, nu am timp sa stau de vorba pendelete cu dansul.
amiss_zip
Care sunt simptomele dupa care vad daca bebe are ineput de rahitism sau nu?
andre-ea tu spuneai ca a avut asta Tudu.
sweetheart
Avesta schema se respecta chiar daca copilul este bolnav?Fetita mea e racita de 2 zile,are febra ce oscileaza intre 38.5-39.7.Si mie mi-a dat dr Stanciu Imuno baby si Lantigen B.i-AM DAT IMUNO BABY cam de 2 saptamani.Ce sa fac ii dau si acum cand are febra?
sweetheart
Astept un raspuns va rog frumos.
CristinaT
Nu stiu ce sa zic, pentru ca eu ma duceam la el. Au fost cazuri cand am oprit ce-i dadeam si cazuri cand nu. Nu stiu ce sa zic. Multa sanatate.
kris
sweetheart, continua tratamentul pt imunizare, si parerea mea, ii ceri dr si altceva. Din recom dr. Stanciu, ii poti da, alternativ, la 8 ore nurofen cu eferalgan paracetamol, si cate un supp cu novocalmin pe zi.
Ela2001
unde poate fi gasit dr. Stanciu?
as vrea sa merg azi cu fetitza.
de dr. Stamate de la Medlife stiti ceva? este bun?
daniella4
Referitor la imuniarea cu Lantingen B, cum ati procedat voi cu copii mici...din cate am citit vaccinul trebuie tinut sublingual...cum ati convins bebeii sa-l tina sub limba? Va rog mult, luminati-ma si pe mine, am vaccinul de cateva luni si cand citesc prospectul ma apuca durerea de cap!
kris
Daniella4, eu nu am auzit despre asa ceva..o sa caut prospectul si o sa-l studiez..si nu cred se mai recomanda cu atata caldura acest medicam bb.
si administreaza-l fara teama, mai ales ca bb tau are deja 2 ani.
daniella4
De ce nu se mai recomanda? Am vazut ca la inceputul subiectului acest vaccin e recoamndat de dr. Stanciu (nu am auzit de el) care pare o somitate in materie etc.
@cris@
dr, stanciu lucreaza la budimex si la cabinet partic din rahova langa policlinica malcoci (MEDISAN se num. cabinetul)!
la dr. stamate am fost cu LUCA pt. o ecografie trimisa de dr. MARCU (tot de la MEDLIFE)! am auzit ca este un medic f. bun! ecografia m-a costat 1.200.000 lei!!!

simona_filipas spune:
Nasa copilului i-a dat baietelului ei tot felul de siropuri si ceaiuri homeopate dar fara niciun rezultat.E drept ca baietelul ei merge la cresa unde tot timpul e in contact cu alti copii.Eu nu sunt de acord cu antibioticele asa ca-i dau foarte mult suc de portocale zilnic.Bea aproape 1 l de suc in fiecare zi.
Simona si Dragos Octavian

roxanaz spune:
Ribomunyl, Broncovaxom sau Luivac?
laura_cafea
Buna
Am un baietel de 3 ani care l-am dat la gradinita si cum ma asteptam a racit, care din cele trei imunostimulatoare este mai bun? Ce ma sfatuiti sa ii iau ?
puiumamy
Buna,
Si eu am un baietel de 3 anisori, nu l-am dat la gradi, dar am avut ceva probleme intre 1-2ani(facea cam des rosu-n gat, faringita, amigdalita); doctora lui mi-a recomandat ribomunyl, i-am dat 3 saptamani la rand conf. prescriptiei, nu am mai avut probleme sper sa fie totul OK.
Multa sanatate puiului tau!
petruta
Buna ! Baiatul meu are 4 ani si este in al doilea an de gradinita. Abia acum primeste un imunostimulator, si asta numai la sfatul medicului pediatru. Alegerea a fost in primul rind facuta pe observatiile facute anul trecut, cite viroze, cit de grave etc, si cum problemele lui anul trecut au fost legate doar de sfera ORL ne-a fost recomandat Ribomunyl. In rest, vitamina C, sucuri de fructe.
Consulta-i medicul pediatru sau medicul de familie si vezi ce iti recomanda, ce este mai potrivit pentru el.
Sanatate si succes la gradinita !
kores
Si eu am trecut pe Rybomunil, chiar sunt disperata la cite raceli, viroze,pneumopatii si o otita purulenta bilaterala a facut anul trecut.Sunt la a doau luna de administrate, si sa zic ca parca nu mai face febra si trece raceala doar cu Panadol, dar tot are nasul cu secretii permanent... asta e ...colectivitatea; are 4 ani si tot in al doilea an de gradi este
Diana68
Ceau
Eu am un baietel de 5 ani si de 2 ani ii dau din 6 in 6 luni BRONCHO-VAXOM, pe le l=a ajutat foarte mult, adica nu a mai facut amigdalite urite cu febra . Muci si tusa a mai avut, dar oricum el merge in fiecare an si la mare, cred ca si asta conteaza f. mult. Mie BRONCHO-VaXOM mi-a recomandat dr. de famile. se face o cura de 3 luni: 10 zile ia, 20 pauza , 10 zile cu 20 pauza si 10 zile ia si gata, oricum scrie si in prospect.Daca mai vrei lamuriri scrie-mi.
Sanatate!!!!!!!!!
kristinutza
mie doctorul mi-a recomandat broncho-vaxom de la un an! ce parere aveti, nu este prea devreme?
voi de la ce varsta ati dat?
radu a racit cred ca de 2 ori intr-un an, fara probleme mari. nu este un copil sensibil...
ce parere aveti?
aurelia1278
Noi i-am dat fetitei Ribomunyl prima data la 1 an si jumatate, la indicatia pediatrei. Nu racea foarte des, dar orice raceala era o catastrofa pentru ca vomita la greu din cauza mucilor. Iarna trecuta nu am mai avut nici cea mai mica raceala.
Anul acesta ii dau pentru a doua oara, am inceput din August ca pregatire pentru gradinita.
Din cate am inteles eu, Ribomunylul nu elimina complet racelile, dar fereste copilul de bronsite, pneumonii, chestii serioase adica. Am si avut dovada in acest sens , in prima luna a fost o saptamana la gradinita, una acasa. Oricum, racelile au fost relativ usoare, tratate numai cu antitermice la nevoie si picaturi in nas. Azi am inceput a doua saptamana consecutiva de gradinita (mare realizare, mare ) si sper sa o tinem tot asa.
Dorsilia
Deci ideea e ca aceste imunostimulatoare se dau tinand cont de istoricul medical al copilului ?
Daca face sa zicem 2 viroze (herpangine) pe an, tipice, cu febra 3-4 zile, antibiotic.....se recomanda imunostimulatoare? Anul acesta Danut a facut pana acum, la interval de o luna in perioada pre si post Paste 2 viroze, una mai usurica, a doua complicata de administrarea Unasyn-ului care l-aumplut de ulceratii la nivelul mucoasei bucale. Are acum 2 ani.
La 1 an a facut o raceala simpla cu muci, fara febra si complicatii, si o viroza cu febra pt care dr ne-a dat antibiotic preventiv.
acum nu stiu ce sa-i dau....se spune ca se dau imunostimulatoare tinand cont de balanta risc/beneficiu....n--as vrea sa-i fac rau indopandu-l cu tot felul si nici sa il las expus in fata virozelor din sezonul rece. Sunt in mare-mare dilema. Nu merge la gradi inca
laura_cafea
Multumesc mult de raspunsuri, doctorita mea mi-a dat Luivac dar cum nu cunosc pe nimeni care a luat asa ceva cred ca o sa incerc cu Ribomunyl.
Am inteles ca Luivacul nu este recomandat copiilor sub 3 ani si al meu inca nu a facut 3 ani , chiar daca mai are doar 2 luni parca nu am tupeu sa ii dau.
imi puteti spune si mie schema dupa care se da Ribomuylul
petruta
Schema de administrare:4 zile pe saptamana timp de 3 saptamini,o saptamana pauza, dupa care 4 zile pe luna timp de 5 luni. Schema o gasesti si in prospect. In cutiuta sunt 4 pliculete si costa aprox. 28 RON/cutia.
Sanatate !
kores
Inca ceva,in caz de Rybomunil, daca copilul e racit usor in a doua luna de administrare totusi ii dam si cele 4 pliculete ale lunii, nu asteptam sa se faca bine...asa am inteles ca se procedeaza
Apoi, trebuie oare pastarat o data fixa, daca am inceput pe 5 in prima luna, de ex, tot pe 5 tb sa-i admin si in urmatoarele? sau citeva zile diferenta nu-i o problema?
aurelia1278
Tratamentul cu Ribomunyl nu se intrerupe, chiar daca puiul e racit.
Nu am gasit nicaieri precizarea ca trebuie inceput fix in aceeasi zi a lunii, doar ca se da 4 zile consecutive pe luna. Eu, ca sa nu uit, imi scriu in agenda de la inceput pentru toata perioada, ca urmare respect, in general, aceeasi data.
nitulica
buna! cu toate ca nu prea scriu pe forum sa stiti ca urmaresc cu interes foarte multe subiecte.eu vin azi cu o intrebare si anume daca stiti cumva vreo schema de imunizare copilasi pentru anotimpul rece. Mie pediatra mi-a recomandat Lantingen B...stie careva, ceva de eficieta lui sau ma sfatuiti sa incerc altceva?

tata-lu-alex spune:
quote:
Originally posted by roxanaz
Broncho-Vaxom
roxica
buna dragi mamici
am si eu o intrebare legata de vaccinul asta: broncho-vaxom...pt cele care l-au utilizat; noua ni l-a recomandat medicul de familie pt fetita cea mare de 5 ani care incepe caminul acum si mi-a spus sa-i dau cite o pastiluta pe zi timp de 10 zile pe luna, 3 luni;
dar nu am intrebat anumite aspecte legate de el..idei care mi-au venit dupa ce am mai citit cite ceva pe forum, si anume:
cind incep sa i-l dau trebuie sa fie perfect sanatoasa, adica sa nu-i curga nici un pic nasucul si sa nu tuseasca deloc? si in al doile rind..am vazut ca pot aparea anumite reactii la astfel de vaccinuri(parca la lantigen b am citit pe aici) adica sa ii curga nasucul sa faca chiar febra sau sa tuseasca, e adevarat? daca da, sau daca raceste pe timpul lui..trebuie oprit?voi cum ati procedat? si ati fost multumita de el?
nu am pretentia sa nu mai racesca de loc, caci nu este un copil bolnavicios..dar anul asta as dori un pic de protectie in plus tinind cont ca este si prichindelul mic in casa, surioara ei si mai mult de aia....
Marilen
Eu am inceput sa-i dau fetitei mele Bronho-vaxom (deja suntem la aIIa serie, trebuie urmat cel putin 2-3 ani la rand,primavara si toamna cate 3 luni consecutiv.Se poate da si in perioadele de raceala, grabeste vindecarea, eu am luat in copilarie si am fost multumita de el. Mie personal mi se pare mai bun decat Ribomunyl si restul...
alina morostes
Si eu i-am dat la Dragos in ultimii 3 ani, in lunile oc.-nov.-dec.
La noi a avut efect foarte bun, nu s-a imbolnavit deloc iarna, de anul trecut merge la gradinita si nu am avut probleme cu racelile, nu s-a imbolnavit.
Se poate lua si daca se imbolnaveste copilul, nu se inrerupe, se poate administra si concomitent cu antibiotic.
danielac
exact asa cum ti-au scris fetele mai sus am procedat si eu cu fetita mea in ultimii ani... e foarte bun pentru imunizare!!
Carmenbr
Fetelor, baietelul meu e bolnav de 3 saptamani. Prima saptamana raceala cu muci, fara febra, apoi mucii au disparut si a aparut o tuse de care nu mai scapam de 2 saptamani, iar de ieri are si nas infundat din nou. Azi noapte abia a respirat iar de dimineata i-am gasit nasucul plin de cojite galbene lipicioase. Pana acum mucii lui erau aposi, transparenti. Eu ii curat mereu nasul cu pompita minune la aspirator, dar acum cred ca e totusi infectie daca au devenit galbeni.
Am Bronhovaxom in casa si nu stiu daca sa incep sa il dau acum cand inca mai e racit sau sa astept sa se faca bine. Please, dati-mi si mie sfaturi, ca o iau pe campii curand. Multumesc de ajutor!
Ema79
fetelor am si eu o nedumerire!fetita mea are 3 ani si pt.ca din acest an o dau la gradinita, as vrea sa-i dau si eu Broncho-vaxon caci am citit pe forum ca e foarte bun.Problema e ca nu stiu cum as putea sa-i dau capsulele alea(nu vrea deloc sa inghita pastile) caci mi-a spus o farmacista ca nu pot fi dizolvate in ceai sau apa.Voi cum ati procedat?
candy24
Mie mi-a spus ca le pot dizolva , asta chiar aseara.Venind de la spital cu baietelul la ora 11 noaptea pt ca tusea si a vomitat,ne-a dat tratamentul dar am zis sa intrebam si de un vaccin ceva sa ai dam pentru ca l-am dus 3 zile la gradi si a si racit, iar farmacista ne-a recomandat broncho-vaxom .Mi-a explicat cum si cat timp sa il dau dar si ca il pot dizolva.
alina morostes
Se pot dizolva, l-am intrebat si eu pe medicul pediatru si mi-a zis ca se pot.
Eu la Dragos ii puneam miere de albine in lingurita si apoi puneam praful din capsula si amestecam.
anca tanasica
se pot dizolva in orice...dar atentie...se dau dimineata pe stomacul gol!...se pot da si concomitent cu antibioticele...si chiar dc bb e racit...grabeste vindecarea...
...in rest io una am numai cuvinte de lauda pentru broncho-vaxom, ca si pentru fratele lui uro-vaxomul...
...pediatra mi.a dat sa.i dau pitixului de acum pentru ca la anul vreau sa o duc la gradi si mi.a recomandat sa.i incep imunizarea de pe acum...
...noi luam 10 zile pe luna sept, oct, nov, pauza dec si ian si apoi iar feb, mart, apr....asta minim 3 ani...
edit: frate.miu a luat 4 sau 5 ani (cred ca de pe la 7-8 ani)la rand broncho-vaxom cu rez.uimitoare!...niciodata n.am observat reactii aiurea de la el...adica de ex.sa raceasca din cauza lui...ba mai mult, dupe primul an de trat, frate.miu care era abonat la antibiotice cel putin lunar iarna, nu a mai avut nevoie niciodata de antibiotice (decat la 18 ani, dar asta pentru ca a fost operat si i.au dat preventiv!)
roxica
si eu am intrebat farmacista daca se pot desface capsulele in situatia in care alexandra nu le-ar fi inghitit si a zis ca da..pot pune praful intr-o lingurita si sa i-l dau...si a zis ca se da inainte de masa de obicei la aceeasi ora..eu am ales sa i-l dau dimineata pe stomacelul gol...
si ziceti ca pot sa i-l repet si la primavara? deci daca ii dau acum, sept, oct si noiembrie..sa i-l reia prin februarie-martie? se poate? eu ma gindeam ca doar o data pe an se da...
anca tanasica
si frate.miu lua tot asa...3 luni broncho, 3 luni pauza, 3 luni broncho, 3 luni pauza...
...noua ne.a facut program pediatra cu 2 luni pauza iarna deoarece noi vara luam si uro-vaxom 3 luni...adica iunie, iulie, august...
Ema79
Multumesc tuturor ptr. raspuns! Am cumparat de ieri pastilele dar nu am stiut ca se dau dimineata pe stomacul gol...asa ca astept ziua de maine.
Am oscilat si eu intre oscilo si broncho...am citit forumurile (m-am cam incurcat in toata ordinea asta...), am citit si prospectele. I-am luat Bronchovaxom lui Alex si mai are inca doua pastile din prima cura...sper sa nu mai raceasca asa des si sa fie ferit si de viroza. Ati vazut din ce e facut oscilococinum? Extract din ficat de gasca...cu aviara asta, le las pe naturale mai la o parte...sanatate tutror picilor!

herra spune:
of, am citit de dimineata de la 7 despre imunizare...
si sunt mai nelamurita si mai nehotarata decat eram ieri; in primul rand eu nu ma pot baza din pacate pe citrice, pentru ca Vlad a inceput sa faca alergie la ele; manca in noiembrie-decembrie si cate un kg de portocale pe zi, si eu ma bucuram ca sunt bune pt imunitate...
revenind, am insistat asupra informatiilor despre echinaceea, catina si propolis - desi cu acesta din urma nu cred ca se pune problema, dat fiind predispozitia alergica.
nu m-am lamurit nici care e cel mai bun preparat (ieri am luat de exemplu dintr-o farmacie un sirop de echinaceea care am vazut acasa ca are in compozitie zahar si acid citric - desi le-am spus pt cine il vreau!), nici asupra modului de administrare.
mie pediatra mi-a spus doar sa alternez septilin-ul cu preparate de echinaceea si catina, fara sa precizeze o "schema"...
avand in vedere cele de mai sus, riscul de alergie si faptul ca ar fi parca prea multe siropuri si tincturi, cred ca raman doar cu septilin-ul (o luna da si una nu, 7 zile, 2 lingurite pe zi).
si un ceai de catina, eventual, dar nu in fiecare zi.
mda...
ps: mai e si aloe vera - tot alergogena...

ingridnen spune:
Cristina, noi folosim de 1,5 luni sirop Noni (mi l-a recomandat o mamica de la gradi). Asta este si antialergic. E cam scump, insa pana acum, zic eu, merita, Cristi nu mi-a racit.
Ingrid si Cristi 3 ani si 11 luni