Mamici de ianuarie-februarie 2006 (117)
Raspunsuri - Pagina 12
kikiriki spune:
Nicoleta,
la eco din 10 decembrie ne-a spus asa: flux de aspect normal in vasele ombilicale; cu valori crescute ale IR pentru varsta sarcinii (IR=0,73)si la arterele uterine: flux cu spectru normal si valori crescute ale IR in artera uterina stanga = 0,53.
Dar le-am aratat dr mele ginecolog si a spus ca nu trebuie sa imi fac probleme, ca sunt bine si ca toata lumea care vine de la Iosup vine cu IR-uri mari ca nu mai stie ce sa mai faca, cum or fi setat aparatul ala, de vine toata lumea de la el cu aceeasi problema!! Asa ca am intrebat daca sa iau antitrombotice sau ceva si a zis ca nu e cazul!! Sa stau linisitita!! Si eu am mare incredere in ea, asa ca....incerc sa nu ma gandesc la rau...
La tine cum e ?
Kikiriki
31+ si
Luanna
Kikiriki
nicoleta raducu spune:
Kiki..
la mine situatia e cam la fel..
La ce dr esti tu???
Eu mi-am facut o eco si la Albu...Si situatia a fost identica..apropo de IR-uri...
Dar eu zic sa stai cumintica in pat...
Trebuie sa fim mai atente noi...
Dar pozitive....
Si o sa fie bine...
Noi de asta facem monitorizarile...
T mi-a zis ca e posibil sa nu se mai alimenteze cum trebuie la un moment dat..
Si atunci o sa o scoata...
Asta urmareste cu aceste monitorizari..
Pe ombilicala cum stai?
Ir ombilical?
Nicole
32+++
kikiriki spune:
Nico, IR pe ombilicala din ce am inteles eu era 0,73.
Eu sunt la dr Laura Dracea dar ea o sa nasca in februarie la inceput si m-a "plasat" la Ion Ionut de care sunt multumita.
De asemenea, la un moment dat la o vizita la spital am dat si de prof Marinescu care se nimerise in cabinet cand faceam "jonctiunea" de la Dracea, la Ion Ionut si mi-a vazut eco de la Iosup si a zis la fel ca e OK ca IR-urile sunt un pic crescute dar nu trebuie sa imi fac probleme, in sensul de tratament sau altceva.
Eu acuma ce sa zic.....Ti-a zis sa faci mai putin efort?? Are legatura si cu asta?? Ca daca e asa eu am o energie cum n-am mai vazut pana acum ca as muta si muntii...si poate ca trebuie sa o las mai moale...
Kikiriki
31+ si
Luanna
Kikiriki
nicoleta raducu spune:
Kiki..la mine exista si notch..care este de fapt nasol...
Dar..mergem inainte..pozitive...

Eu de la 23 de sapt stau mai mult in pat..am si cerclaj...
Nicole
32+++
nicoleta raducu spune:
notch insa reprezinta o modificare a formei undei ce descrie curgerea
sangelui prin arterele uterine (este o incizura in zona diastolei).
el nu trebuie sa existe dupa 14 saptamani cand se presupune ca placenta
incepe sa invadeze si sa modifice structural ramurile terminale ale arterelor uterine.
notch-ul reflecta o forma anormala a undei presionale a arterei uterine care prezinta
o incizura in portiunea diastolica (care in mod normal ar trebui sa fie orizontala si neteda).
ea trage un semnal de alarma asupra faptului ca placenta nu este corect formata
Te-am bagat in ceata???
Stai calma..Nu e cazul la tine,fata frumoasa...
Scria Iosup daca era...
Nicole
32++
Denisam spune:
Nicole si Kikiriki- eu zic sa nu va mai stresatzi atata cu toate astea, ca bebelusele vor fi ok si vor sta macar inca 4-5 sapt si apoi sunt super ok dc vor sa iasa, fitzi positive si o sa vedetzi ca optimismul ajuta mult
Denisa
37+
Emma Andreea
Zambeste, si maine e o zi!
Giova spune:
Nico si Kiki parca pt. mine vorbiti limbi straine.
Mie dr. nu mi-a zis niciodata asa ceva.
Nu va mai stresati, nu ati vazut la mamici de noiembrie-dec. ca o mamica cu cerclaj, a nascut numai azi?
Asa ca fiti mai optimiste!!!
Denisa, gata, cand vrea Marco sa vina, nu ma mai stresez, incerc sa ma incurajez si sa-l vad in bratele mele. asta ar insemna sa urc scari?
Nu fac eu nimic ca sa-mi provoc nasterea. Vreau sa vina de la sine.
Andreea imediat rectific lista.
Merg sa-mi scot hainele din masina.
gio
si bb Marco 38+