Mamici de iulie - august 2006 (11)

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

Intr-o seara din saptamana premergatoare Craciunului, dupa cumparaturi pe la supermarket, am simtit o durere putin mai ascutita decat cele ce pot aparea in timpul sarcinii, chiar in mijloc, unde credeam eu ca e uterul, pana in anus. Eram in masina in fata blocului si simteam ca nu mai ajung pana la lift sa intru in casa sa stau jos. Simteam in acelasi timp ca trebuie sa merg la WC dar si sa stau "covrig" in pat. Mi-am pus repede un supozitor cu scopantil, am luat un no-spa, m-am asezat in pat doborata de durere. A trecut in 20 de minute si m-am dus la toaleta...groaznic...stropisem totul rosu sau poate totul parea exagerat, oricum sangerasem rosu. Am zburat cu sotul meu la Giulesti unde m-au internat de urgenta si m-au pus pe amestecuri litice injectabile la 6 ore (no-spa, scobutil si diazepam). La ecografie s-a vazut o desprindere maricica de placenta. Va scutesc de detalii legate de comunicarea dintre medici si pacienti, tot ce aveam eu de facut era sa stau cat mai linistita, intinsa in pat, cu efort minim ca sa se se cicatrizeze ruptura si sa se prinda placenta bine. Dupa 4 zile, chiar inainte de Craciun, m-au externat cu sfatul "se continua tratamentul luat anterior internarii" si asta basta.
Am plecat acasa dimineata si in aceeasi zi seara am simtit aceeasi durere si....iar zboara la spital fara sa mai astept sa sangerez. Am sangerat acolo dar mai putin si maro. Treci iar pe injectii, ecografia nu arata mai rau dar acolo am ramas pana dupa Craciun, cand am vazut o evolutie favorabila a fatului si o cicatrizare cat de cat a placentei.
Erau internate suficient de multe paciente cu aceeasi problema incat sa-mi dau seama ca nu e de glumit cu unele sarcini mai sensibile. Nu zic sa stati acum toate numai in pat, dar protejati-va cat puteti de mult si cand simtiti ca ati obosit, luati o pauza si stati putin intinse, ca nu strica!
Am avut chiar si bradut de Craciun; l-a adus sotul meu deja impodobit ca sa nu-mi lipseasca dar bucuria mea cea mai mare era ca sunt sub observatie chiar daca eram intr-un salon de spital.
Acum am repaus total la pat si astept urmatoarea eco pe 10 ianuarie.
Aveti grija!

mishi
aproape 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

mishi eu sunt chiar ceva mai radicala... imi pare rau ca ai trecut prin atatea... Daca trebuie sa stam in pat, stam in pat chiar toata sarcina. Eu am stat data trecuta destul de mult si nu a fost placut, dar a meritat. Ginecologul ma punea sa stau in pat si idioata de doctorita de familie ma trimitea sa fac gimnastica, asa ca stiu cum e cu medicii incompetenti. Am dat peste destui cand ajungeam la urgenta in garda... Nu stiu, dar cred ca bebe merita orice sacrificiu: nu mai intereseaza cum imi sta parul nevopsit, ca se darama guvernul sau ca explodeaza firma la care lucrez; bebe e pe primul loc.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Si mie mi-a recomandat dr sa stau in pat si sa nu fac deloc efort. Eu am sangerat, daca va mai aduceti aminte in urma cu 3 saptamani si a doua zi am mers la medic. Din fericire a fost doar o sangerare mica de 2-3 ore, dar cantitatea a fost foarte mica. Dar dupa durerile de saptamana trecuta m-am speriat rau de tot si stau cuminte acum, nu fac efort, nu ridic nimic, incerc sa nu ma stresez, sa nu ma enervez. Si iubi are grija sa stau in pat cat mai mult. Daca ar fi dupa el acolo mi-ar aduce si mancarea. Dr. mi-a spus ca primele trei luni sunt mai dificile, apoi e mai usor totul, in sensul ca nu mai poate aparea asa repede un avort spontan ca in primele 3 luni.
Aveti grija de voi si mai ales de bb-i vostri. Nu faceti efort, chiar daca sarcina este ok acum. Sa nu afecteze copilul, uterul...Eu sunt detul de speriata si iua toate medicamentele prescrise de dr. Ieri dimineata, dupa ce am chefuit cu nasii, nu m-am culcat pana nu am luat medicamentele, ca iau dimineata si seara. Sa urmati si voi tratamentul, ca e important in evolutia buna a sarcinii.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

a.cicel ma bucur ca esti "cuminte" si ca iubi are grija de tine... Mai bine sa exagereze cu grija, decat sa te neglijeze... Dupa ce se formeaza placenta, intr-adevar avorturile se raresc. Asta dupa luna a treia. Partea proasta este ca, la mine belelele serioase au inceput data trecuta la 3 luni si jumatate. Contractii. Oricum, nu e cazul tau, la tine au fost inainte de formarea placentei si nu se vor mai repeta, sunt sigura.

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mishi spune:

a.cicel, eu chiar am mancat in pat si de revelion. Sotul tau are dreptate ca cel mai rau este, daca ai probleme, sa stai in sezut. Macar inclinata pe spate, sa nu fie unghiul drept, cu o perna intre spatar si mijloc.

mishi
aproape 10+

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns geliza spune:

LA MULTI ANI, sa aveti un an plin de realizari si bucurii, sa fiti fericite, sanatoase, sa avem sarcini fara probleme si nasteri usoare, si bebei sanatosi, frumosi, mancaciosi si cuminti

Eliza , si Mara (24 ian 2002)
ticker bebe

"Tot ceea ce se petrece are un anumit sens"(Gabriel Garcia Marquez)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alice2004 spune:

LA MULTI ANI, sa fiti sanatoase, sa aveti grija mare de voi si de bebicii care cresc in burtica, multa fericire si tot ce va doriti pentru noul an !

Alice si Andrei
Gizmo pina la un an
Gizmo dupa aniversarea de un an

Mergi la inceput

Neatza burticutze
Am inceput si eu munca. Dar nu stiu cat voi rezista. Aseara am strigat si eu prima data la closet. Nu am mai suportat nici un fel de miros de carne, asa ca am fiert niste cartofi si i-am mancat cu sare si smantana. Dar am mancat pana au dat pe dinafara, ca imi era tare pofta. Iubi a vrut sa cheme salvarea, dar s-a multumit pana la urma sa o cheme pe vecina care lucreaza la spital la ginecologie si pe nasa care e sia ea asistenta. Nu aveam nimic, doar imi era rau. Acum e mai bine, dar inca am stari de voma. Sper sa teaca repede, ca peste o luna si 3 saptamani a nunta.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Fetele va salut si eu prima data in noul an.LA MULTI ANI,cu bucurii si multa sanatate pt. voi,bebici si burtici.
N-am apucat sa citesc mai nimic,sunt cam suparata.Haideti sa va zic de ce,poate stiti vreun "leac".
De 3 zile ,noaptea am niste scurgeri maronii,ca un mucus.A doua zi a fost roz spre rosu.Azi dimineata tot maro dar mai abundent!
Aici toti sunt in liber pina maine,n-am unde sa ma duc decit la urgente asa ca am aminat.
Azi am dat de moasele mele la tel.mi-au zis ca daca e maro e ok,daca e rosu nu e ok.Sa stau la caldura ,numai in pat si maine sa dau o fuga la ginicolog sa vada daca bb e bine.
Sunt asa speriata!!
Duminica ,am crezut ca mor .Mi-a fost rau de tot,am vomat continuu.Numai gindul la mincare ,chiar si vasele nespalate imi faceau rau.Am scapat de toate grijile ca fu omul acasa,dar azi e la munca M-a somat el sa stau in pat,dar spuneti voi e posibil cu doua capre care darima casa,care au nevoie de mincare,de pampersi schimbati?
Iar maine nu stiu unde sa fug mai intai,cu ele la dr. sau cu mine??Aia mica e racita si pe 29 mi-a vomat toata noaptea.De atunci nu maninca nimic,doar lapte!!Aia mare tuseste IAR si azi am avut impresia ca a facut kk cu singe.Ce mai,suntem toti buni de pusi pe targa si transportati la urgente!
Ce ma asteapta maine

Printesele mamii

Mergi la inceput

hannen ai grija de tine si nu face efort deloc. Si eu stiu ca petele maronii nu sunt motiv de ingrijorare, dar tu spui ca sunt scurgri, nu doar pete. Fugi urgent la medic si te asteptam cu vesti bune. Sotul tau nu poate duce fetele la medic? Sau lucreaza? Oricum, eu spun ca ar fi bine sa isi ia liber si sa te ajute putin. E prea mult pt tine, tot ceea ce ti se intampla acum.

POZE

Mergi la inceput