Diversificarea (1)
Raspunsuri - Pagina 25
roxanaz spune:
Diversificarea alimentatiei
roxana_luca
buna tuturor! Sunt noua pe forum!!!!!!!!!!!
am si eu un BB de 4 luni si am probleme cu diversificarea alimentatiei.
cine ma ajuta si pe mine????????????
HUGS & KISSES
megbeng spune:
roxana, bun venit pe forum!
il alaptezi pe bebe? daca da, apna la 6 luni nu ai treaba cu diversificarea....ce vrei sa spui, mai concret, prin "probleme"?
meg,
de
matei(9.02.2007)
roxana_luca spune:
BB bea lapte praf Milumil de la o luna pentru ca nu am avut destul lapte. I-am dat completare si s-a invatat la biberon. Probleme am in sensul ca este primul copil si stau singura cu sotul si nu ma prea pricep ce sa-i dau si cum sa-i dau. am citit pe forum o multime de variante, dar majoritatea se bat cap in cap. Medicul mi-a zis sa incep cu fructe (adica morcov si mere, portocale, banana) iar aici am citit ca e bine sa incepi si cu legume fierte ... nu stiu ce sa mai cred ca e bine... cred ca merg pe fructe intai, dar nu stiu cand sa ii dau pulpa ...
Nu m-am lamurit inca
dar cred ca trebuie sa mai studiez problema.
ma bucur totusi ca ma "asculta" cineva si chiar vrea sa ma si ajute... Rar oameni din acestia in ziua de azi!
Multumesc!
B_Zara spune:
Draga mea,uite cum am facut eu cu bblina mea de 5 luni si 3 saptamini (am inceput diversificarea de doar 3 saptamini), la sfatul medicului pediatru.Am inceput cu suc de fructe, cite 5 ml/zi, crescind cantitatea din 5 in 5 ml, pina ajungi la 75 de ml; atunci incepi si ii dai si pireu de fructe. Fi-mea a tolerat cel mai bine sucul de mar si de para, dar poti incerca si morcov sau piersica.Asta i-am dat la ora 10 dimineata, ajungind, treptat, sa inlocuiesc masa de lapte cu una de pireu de fructe. De asemenea, pt ca sintem putin cam slabuta, am inceput si cu cereale, 2 mese/zi.Asa procedam noi; te sfatuiesc, insa, daca ai posibilitatea sa consulti si un medic pediatru.Succes!
roxana_luca spune:
multumesc frumos pentru ajutor. Asa am inceput sa fac, dar nu cred ca ma voi opri cu sucul la 75 ml deoarece bb bea deja 200 ml la fiecare masa. cred ca voi merge pana la 120 - 130.
as vrea sa schimb Milumil 1 cu Milumil 2. Cum fac? ii dau direct sau treptat inlocuiesc cate o masura din Milumil 1?
Darria spune:
Roxana: la index subiecte http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=79532 gasesti toate informatiile necesare( despre diversificare, formula, sucul de fructe, etc...).
Da, schimbi in fiecare zi o masura de formula.
roxana_luca spune:
multumesc pentru sfaturi! Multa sanatate bebeilor vostri si sa va bucurati de ei!!!!!!!!!!!!!!!
lalilu spune:
Si noi cartea cu retete, va rugam!!!!
Aniculae2004@yahoo.com
Lalilu-mama Mariei si a lui Luca