Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (83)
Raspunsuri - Pagina 12
anda77 spune:
silvia, merci, prompta ca intotdeauna tu.:))pupici. ii dau de ieri cu bpanten si baneocin, sa vad cum evolueaza. ce ma enerveaza cu cremele astea "de firma" , dai o groaza de bani si nub fac nimic, pai daca tot scrie pe ele (pe mustela de exemplu) dermo-pediatrie, dermo-reparateur, restructure bla-bla...si daca e kk acid ce? nu pentru kk acid ar trebui sa faca fata cremele astea tampite! i-au facut numai rau. de cand stam acasa e din ce in ce mai rau, pana a ajuns ieri la sange pe servetel! ce m-am enervat pe producatorii astia...
http://community.webshots.com/user/anda1977
silvia_d spune:
Moaamamaaaaaaaaaaa,Tania,pai mai gasesti tu Debrisan,ca prin Bucuresti am incercat eu sa fac rost unei tanti doctorite,am suunat de mi s-au lungit urekile...asta se-ntampla acum vreo 3-4 luni,cand am intrat in pre-natal...NU exista pe nicaieri,si nu costa decat vreun milion si ceva!
Debrisan e un reparator al structurii celulare,un cicatrizant puternic,se da pentru ulcere de gambe,pentru escoriatii-pacienti care fac rani dintr-alea de prea mult stat pe-o parte-etc...etc...de-aia ti-o da si tie!
Dar,de unde-l iei???Poate-o fi ramas in vreun stoc la farmaciile din Sibiu.
Se da pur si simplu pe rana,intr-un strat subtire,ca un film,apoi se pune o compresuta sterila local.
Cicatrizant,restructurant mai este si Actoveginul gel dermatologic-intreaba medicul daca e ok,daca nu gasesti scumpetea asta de Debrisan!
Acu',de vreme ce merge pe ulcere de gamba,o merge si la alte rani,ma gandeam in sinea mea sa fie steril totusi...pai,normal ca este!
Totusi,tu intreaba medicul!
Acu',sa va descretesc fruntile,vreau sa va zic o faza,apropos de Debrisan,de la mine din farmacie cu o asistenta-n-am nimik impotriva lor,dar unele habar n-au nici antinevralgicul ce contine-individa de care o sa va spun facea parte din categoria asta:
Vine un nene si intreaba de Debrisan:da,avem,e f scump,daca vreti,va dau si jumatate de cutie,ca e pudra....
Heheeee,si ce naiba facea cu restul???!!Nu mai zic ca mediul steril se ducea naibii...
Ma mir ca n-a zis:da,avem,intindeti palma,de ce suma vreti sa va dau?
catutza spune:
A dormit fata mea bine aseara fara sa-i fac baita (tare frica mi-a fost!),sa trezit la 12 a mancat a adormit imediat apoi sa trezit la 6 am schimbat-o,a mancat si la 7 sa culcat iar pana la 10.Acum vrem sa plecam in oras sa vedem cum e luminat ca anul asta nu am vazut si apoi sa mergem la KFC sa "ne cinstim",dar o sa luam la pachet ca sa nu intram cu asta mica inauntru ca e fum , curent , aglomeratie...
Ina sa stii ca o schimba mult cerceii parca e alt copil,mult mai frumoasa si mai finuta,si nu a plans mai deloc doar ca am trezit-o
Catutza si Bianca-Maria
Bianca-Maria
silvia_d spune:
Fetelor,am pus poze noi in album,si-am pus si pozuca aia cand are bebele burtoiul ala mare...sa-mi spuneti...e prea mare?
Cu toate ca Noki si Corap m-au linistit ca e ok!
Pupici
lavi02 spune:
Azi Natutzili dragutzili doarme bustean dupa foamea de aseara si azi noapte asa ca mananca la 3-4 ore cand sanii mei sunt plini dupa care doarme fericita. Dar sa vedem cantarul. Dupa cantar ma apuc de bere fara alcool (da' calda ca am o amigdala cat nuca si cealalta cu puroi pe ea ) + ceaiuri.
Corap ai voie paracetamol si eu am luat unul ca ma simteam ca batuta si aveam si febra si trebuia sa fac treaba prin casa
Dordia bravo pt cantar!!! Vezi ca-i bine mai fata!?!?!
Tania eu cred ca el se enerveaza pt ca nu-i vine lapte. Eu in locul tau as face asa:
Aprox o data la 3 ore si cu pauza mai mare noaptea il pui intai la san. Daca nu merge ii dai lapte praf eventual amestecat cu laptele muls de tine la masa precedenta. Da-i lapte praf pana se satura, pune-i 90 in bibe si vezi daca-l papa tot. Ii tot pui pana LASA in biberon. Omul asta trebuie sa creasca! Dupa care te mulgi si pastrezi laptele scos la frigider pana la masa urmatoare cand il incalzesti punandu-l cu biberon cu tit intr-un vas cu apa calda (nu pe foc! sa nu-i moara enzimele). sau, daca reusesti sa te organizezi i-l dai la aceeasi masa.
Exista 3 posibilitati:
1. Sa-ti vina tot mai mult lapte pana sa-l poti tine complet pe laptele tau. (cea mai fericita). Daca reusesti sa-l faci sa suga de la san - OK, daca nu poti si sa te mulgi cu pompa si sa-i dai cu biberonul, e mic sacrificiul fata de beneficiul pt bb.
2. Sa-ti vina lapte mai mult sau mai putin dar insuficient pt hranirea 100% a lui bb. Caz in care tot e bine, ii dai si lapte praf si asta e.
3. Sa-ti pierzi treptat laptele - caz in care tot nu pierzi nimic daca faci cum am zis eu.
Eu zic sa lupti sa pastrezi si cresti lapticul, mai un Galactogil, mai un ceai, mai o bere fara alcool, SA NU RENUNTI ASA USOR. Dar pesiatra ta e cam radicala, nu cred ca ii face bine lui bb sa nu-i dai altceva pana cand tu stai prost cu laptele. Dar trebuie sa aplici stimulare asupra sanilor o data la 3 ore ca daca nu, nu ai nici o sansa sa-ti cresti laptele.
Eu zic ca asa ar fi bine, ar si dormi bebe normal, ar creste si el. Dar trebuie sa nu renunti ci sa continui sa-l pui pe el la san si sa tragi cu pompa dupa aia. Dar bb+pompat sa nu fie mai mult de 30-40 de minute, ca va extenuati amandoi degeaba.
Aoleu Leea probabil ai pierdut mult sange la operatie de ai ajuns la transfuzie. Poate ai patit relaxare uterina ca si mine la bb1. Eu cand eram gravida cu Silvia am vazut un documentar pe Discovery in care una facuse relaxare uterina in timpul cezarienei si era cat pe ce sa-i scoata uterul dar pana la urma au reusit sa i-l faca sa se contracte si nu a mai fost cazul. Ma gandeam eu ce chestie nasoala, sa nu mi se intample si mie, Dar mi s-a intamplat, la nastere normala. Bine ca nu a fost cazul sa ti-l scoata! Hai ca te refaci tu pana la urma!
Asta cu retentia de lohii si dilatatia manuala iar e nasoala!
Alina ziceai tu ceva de lapte mai putin si eu nu te-am luat in seama... lasa, 220 nu e rau, sa nu scada mai tare.
Anda apreciem incurajarike! Nasol si la tine (ca si la Joy) cu fundicul!
Silvia nu degeaba farmacistul trebuie sa fie farmacist!
va
Lavi
fee spune:
Buna fetelor ,
Intru si eu ca sa ii spun lui Ripley sa nu se retraga , chiar daca nu scriu des eu va urmaresc din umbra si tare mult imi plac postarile tale !
Va doresc la toate un an nou cat mai bun , sa fiti fericite alaturi de copilasii vostri si sa aveti parte de multa sanatate !
INA , nu am vazut daca cineva ti-a raspuns pentru sangerarile tale , sa stii ca si eu am avut asa ceva si cand am fost la control doctorita mu-a spus ca de fapt m-am rupt la nastere ( chiar daca am avut o epi ) si mi-a dat niste supozitoare si o crema care se numeste protolog (banuiesc ca aveam si un mic hemoroid , nedureros ).Acum depinde daca sangerarile tale sunt rosii si daca nu sunt amestecate cu caca atunci este o fisura daca nu este altceva , daca vrei sa fii sigura du-te la doctor.
Va pup pe toate si toti si LA MULTI ANI 2006!!
Monica et Daniel (04.11.2005)
ÉPICTÈTE
« N'essaie pas que ce qui arrive arrive comme tu veux, mais veux ce qui arrive comme il arrive, et tu couleras des jours heureux. »
<VIII p.1114>
dordia2000 spune:
Silvia la ce farmacie lucrezi? Te intreb ca eu lucrez la un depozit de medicamente si ... voiam sa stiu!
Lavi02 cum te mai simti? Amigdala ce mai face? L-ai cantarit pe bb?sa imi spui da? Vezi ca berea fara alchool e super! Eu beau calda bineinteles!!!
Leea bine ai revenit si insanatosire grabnica!!! Insista cu lapticul!!!
Anda si Stefan a avut carne vie cand ne-am intors din spital si s-a rezolvat cu Neopreol si apoi cu bepanthen in 2-3 zile!!! Incearca si cu Neopreol daca nu reusesti cu nimic altceva. Nu ai nimic de pierdut. E pe baza de untura de peste si e superbun. Eu i-am dat si pe fata pt iritatia cu cosulete si i-a trecut imediat!
Ce sa va spun de noi: papam destul de bine, dar cu somnul stam mai prost. Nu adormim decat cu Mariah Carey dupa care tb sa avem muzica slow si e ok. Azi a dormit pana la 10 cu mesele de rigoare si a mai adormit acum o jumatate de ora in carut ridicat un pic carutul ca sa vada instalatia si ascultand Mariah Carey. Tb neaparat sa ii iau un cass cu cd ca eu am un casetofon dar casetele sunt vechi rau!!!
Seara dormim de la 1-2 pana la 5.30-6.30. Nu stiu cum sa il obisnuiesc sa doarma si el de la 10-11 pana dim la 6 ca daca ii fac baie si ii dau sa suga la 9.30-10 tot la 1 se culca si pana atunci se joaca cu manutele sau plange daca e singur. Daca aude ca ma asez in pat e teroare. Scuipa suzeta si urla! Asa ca .. ori insist sa ii fac baie in fiecare seara la 10 si pana la 11 sa fie gata de somn ori il las si pe masura ce se mareste si-o forma singurel programul!!!Cum sa fac?
Hai ca m-am intins.....!
Cristina, Dienuta, Ripley unde sunteti? Dati un semn de viata!!!
Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
http://community.webshots.com/user/dordia2000
mara95 spune:
Buna, mamicilor!
Ma laudam ca nici nu simt ca am copil acasa! Au trecut vremurile alea! Avem colicei, plangem asa de tare, ca mami si tati s-au speriat, au sunat la prieteni cu copii, la medici pediatrii, la doc de familie.Acum s-au mai linistit.Deh...parinti incepatori...
Pentru ca o alaptam des, la aproape o ora, bb facea kk verde.Acum i-am introdus ceai intre mese si am rezolvat problema.
Multe din problemele descrise de voi le intalnesc si la mine.
Nu avem iritatii la fundulet deloc, o sterg numai cu servetele umede Pampers sau Nivea, o dau cu crema Petrini si folosim Pampers-ul nr.2.Desi parerile sun impartite in legatura cu acesta, noi ne impacam bine cu el, nu curge le langa el , nu ne strange mai mult decat trebuie.
Ieri am facut prima baita si ne-a placut , dupa care am mancat si am dormit aproape 5 ore, lucru care nu s-a mai intamplat. Si mami s-a chinuit sa ma trezeasca pentru urmatoarea masa.
Ina , ma bucur sa "te citesc" din nou, ti-am simtit lipsa; tu intotdeauna mi-ai raspuns la intrebari si am apreciat lucrul asta.
Ripley, nu trebuie sa ne pedepsesti pe noi pentru greseala altora. Ramaii alaturi de noi! am citit povestea printre randuri si sunt de acord cu ce au scris fetele mai sus.
Ar fi situatia de Craciun, cand Lavi02 si Ina n-au mai scris si era o totala lancezeala pe forum. Hai sa incheiem anul intr-un ton optimist!Ca probleme tot vor mai apare....
Tocmai am dormit 3 ore si ma simt ca noua, de-aia sunt si asa bine dispusa.
mara si flavia nicoleta(7.12.2005)
silvia_d spune:
Dordia,iti raspun pe mail,aci spun doar ca la o farmacie din Crangasi,vekea farmacie de Centrofarm...:o)),bine,acu'e privatizata,dar toata lumea o stie de farmacia aia mare, din Crangasi,de pe vremea lu'Ceausescu...te-ai prins deja,nu?
Tu,la ce depozit,lucrezi?:o)))
tania-z spune:
Silvia - mai ce chestie... nu ma asteptam sa fie asa rar medicamentul asta! De-aia zicea dr. meu ca e "valuta forte" si nu voia sa lase cutia pe mana nici unei asistente! Oricum haioasa faza din farmacie, ce mai, ca la noi!
Multumesc ca m-ai lamurit.
Lavi02 tu esti o dragutza, ca intotdeauna. Raspunzi imediat la o problema! Nici eu nu vreau sa renunt usor, cat mai am laptic o sa ma lupt sa-l pastrez si sa-l cresc. In rest, am discutat si cu Comsin, nu vom tine copilul infometat si slab sub nici o forma, orice ar zice doctoritza. Iar joi poate vom merge la inca o dr. neonatolog sa-l vada - sa vedem ce zice si ea.
Leea bine ai revenit, Doamne prin ce ai trecut si tu! Bine ca bb e OK si sper ca si tu sa te refaci cat mai repede!
Tania & BB Stefan
Poze