Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (82)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

meems, persevereaza! si eu era sa ma las pagubasa in ultimele zile la spital cand toate alaptau numai eu nu aveam nici un strop. plus ca se stie ca exista legatura direct proportionala intre cantitatea de lapte si frecventa cu care pui pe bebe la san.

saraca tania...mama di tutti, daca comunici cu ea, spune-i sa-si dea totusi cu pomezile astea de m-au pus pe mine fetele sa ma dau ca imi fac bine...si la lordra era "gaura" si a functionat...

mai, cum e cu programul de alaptat al bebelusilor? ce stiti? eu ii dau la cerere acum (cam la 2 ore vrea), dar de luna viitoare vreau sa-i fac program la 3 ore. Eu tb. sa ma intorc la serviciu din martie si sunt ingrozita ce fac cu alaptatul. cu pompa avent isis nu ma descurc, mi se pare o porcarie sau nu trage la mine si vreau sa alaptez pana face bebe un an. cum o sa fac? de cand pot sa maresc intervalul intre alaptari?
please, orice sugestie sau caz real sunt binevenite.

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns meems spune:

Mai am o intrebare... Riannei i-au aparut bubite pe fata, mai ales pe frunte, si imi amintesc ca parca au mai fost mamici care s-au confruntat cu problema asta la bebeii lor... Bic, parca Smaranda ta a avut bubite, nu? Cum a scapat de ele? As vrea sa stiu ce sa fac sa-i treaca.

Meems & Rianna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bb_alinus spune:

Buna mamici,
Sper ca ati petrecut un Craciun pe cinste alaturi de cei dragi!

Se tot vorbeste de centura pt dup cezariana, eu una nu am purtat asa ceva si nici nu am auzit nimic de ea! Ca de altfel nici de saculeti cu nisip nu auzisem... eu am avut un "saculet" de 3kg400 pe nume Amalia pe care l-am tinut non stop pe burta si atat!

Catutza impresionanta povestea ta, asteptam urmarea! Ce nesimtita dr ta si cata incompetenta pe cei de la Titan!!!!

Meems, chestiile alea de pus pe san sunt mameloane de silicon, s-a mai vorbit de ele, sunt opinii pro si contra, eu sunt fan, le utilizez de la bun inceput, fara ele nu stiu ce as fi facut, bebelina mea le accepta de minune! Trebuie doar sa le alegi adecvate sanilor tai, ca eu de ex am 2 tipuri, unele de la chicco care nu sunt bune de nimic pt ca tot aluneca de pe aureola iar altele cumparate din farmacie care stau foarte bine lipite... super inventie nene!!!

Anda eu tocmai citesc o carte despre cum sa iti cresti copilul pana la 6ani - scrisa de un neamt parca si foarte la moda pe aici, nu pot sa iti dau acum titlul complet ca sunt cu bebe la san si tot restul casei doarme- iar la cap. alaptat se insista sa i se dea copilului sa manance la cerere chiar daca cere mai des decat "vestitele" 3-4 ore de care se tot vorbeste atata! Organismul uman nu poate fi uniformizat asa la 3 ore, fiecare este diferit, si chiar se vorbeste de o anumita frustrare ce se poate dezvolta la copil, care dupa plansetesi urlete de foame poate sa se resemneze si chiar sa devina apatic...Nu le am eu cu explicatul, o sa incerc sa ma uit maine mai bine si revin daca te intereseaza!

Pana una alta va las ca bebelina a terminat si a adormit!
Pupici,

Alina si Craciunitza Amalia 17.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Bic spune:

Craciun fericit tuturor!

Alina, am si eu un legan din ala cum am vazut la tine in album, dar nu l-am folosit inca. Cit este de eficient pentru voi?
Ah,si foaaarte frumusica don'soara Amalia.

Ina, eu ii inventez poezii, dar nu-s nemaipomenit de buna, dar incerc.

Uite cadou de Craciun, transcriu mai jos poezia mea preferata din "Carticica de trei ani" de Constanta Buzea:

SORICELUL MUSAFIR
Intr-o seara, la bunici,
Cind erau copiii mici,
A venit la chilipir
Soricelul musafir.
S-a plimbat frumos prin casa,
Pe sub scaun, pe sub masa,
Cu mustatile-ncurcate
Si labutele la spate.
Daca-am fi stiut ca vine,
Noi l-am fi primit mai bine,
Dar asa, privim din pat,
Cum ridica suparat
O sprinceana si se-ncrunta
Parca ne-ar lua la trinta.
Cu boticul
Cit nimicul,
Gura-sprata
Ne si cearta
El venise sa inghita
O placinta si-o clatita.
Ar fi ros si piine goala.
Vreun pesmet de miluiala.
Noi, nici gind sa-i dam mincare.
Ca nici n-are burta. Are?
Cit il vezi de mic, saracul,
Poti sa torni in el cu sacul.
Maruntica aratare
Are pofta de mincare.
Dintii-i sint marunti in bot,
Ronta-ronta-ronta TOT!

La Multi Ani!

Smaranda, 03.11.2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

HELP!!!!! Canal de lapte blocat!!!
Cine s-a mai confruntat cu asta, Silvia si Felicia, cum ati scos-o la capat pana la urma? Nu mai tin minte....

Situatia se prezinta asa: la 2 i-am dat sa suga din sanul respectiv, simteam o zona intarita, dupa supt s-a micsorat mult zona intarita. La 7 fara ceva m-am sculat de durere, e tare cam "un sector" de san, cam intre 1/6 si 1/4. Am sculat-o pe Nati in ajutorul meu care saraca numai chef de supt n-avea. Mi-am zis eu ca pompa va fi solutia, dar am zis ca e pacat sa nu manance intai fata cat vrea. Dupa ce a mancat m-am apucat eu cu pompa Avent Isis si am scos cu ea catre 30 ml pana acum, sa zic, dar GALMA NICI NU S-A CLINTIT. Ce sa fac? Sa continui cu pompa? De iesit iese, dar eu suspectez ca iese din restul sanului si nu de acolo.
Incerc sa masez, sa iasa de acolo dar nimic.
Credeti ca o pompa electrica ma ajuta (am o cunstinta care mi-ar imprumuta una, dar va dati seama ca tre' sa astept pana se face ziua de-a binelea...). Eu si cu Isis scot, dar nu scot de acolo.

Silvia, tu cum ai reusit sa scoti "untul topit"? Ca banuiesc ca de-asta o fi si la mine!

Bic tare draguta poezioara ta! Ronti-ronti sunt si puii nostri!
Anda bebeii isi raresc orele de supt SINGURI pe masura ce cresc. De ex Nati si-a scos singura masa de noapte. Totul e sa ai tu suficient laptic sa se sature bine la o masa. Eu zic sa-ti pui problema de program dupa 3 luni cand bb e mai matur, dispar eventualii colicei si migreaza el oricum spre un program. Oricum, supt cu pauza de 8 ore nu prea merge.. dar daca esti angajata ai dreptul la pauza pt alaptat -> studiaza legea.
meems daca noaptea ii e somn si n-are chef sa suga, tu de ce s-o fortezi? Daca faci o pauza asa lunga de stimulare - toata noaptea, o sa-ti scada lapticul. Mai ales ca in carti zice ca secretia lactata se stabilizeaza cam la 3-4 saptamani de la nastere, asa ca pana atunci baga stimulare la greu!

Nimeni nu zice ca e usor alaptatul, mai ales la inceput, dar ii ofera puiului ceea ce nimic altceva nu-i poate oferi - anticorpi si o gramada de substante care inca nici nu au fost analizate si identificate toate! E cel mai potrivit aliment pt puiul de om. Plus confortul suptului la san, apropierea de mama, etc.

anda dr i-a dat Taniei un program complet de pomezi, bineinteles ca i le-am zis si pe ale tale, dar nu pot sa insist. Plus ca e mai bine sa-si asculte dr care a a vazut care e situatia la fata locului si vrea sa pregateasca tesuturile pt o noua coasere. Taniei ii e groaza de inca o coasere, dar si acum se simte f rau. Anda, cred ca tu o intelegi cel mai bine .

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ela27oana spune:

CRACIUN FERICIT.MULTA SANATATE SI IMPLINIRI,BEBEII FRUMOSI SI SANATOSI,LINISTE IN SUFLET,DRAGOSTE SI FERICIRE
DRAGELE mele mamici si burtici ,ca si mine cred ac a-ti avut cel mai frumos craciun si cel mai frumos dar de craciun
va pupic dulce pe toate

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Lavi02,acum m-am trezit,am vazut msj.tau,si ma grabesc sa-ti raspund:
Eu am avut canale la mamelon blocate,sau mai bine zis,DOPURI pe mamelon,ceea ce la tine,dupa 2 luni de alaptat,e putin probabil.
Dar,la sanul respectiv,nu simteai o durere de-a lungul acestor 2 luni,ca la mine,pana acum 2-3 zile,aveam o durere ascutita la sanul drept,vreo 2-3 secunde,apoi gata,ma lasa durerea!Cand m-am uitat pe mamelon,era un dop galbui,taricel,ca o coca intarita,si incet-incet,l-a-nmuiat bb,si acum e ok.
Daca la tine se simte pe traiectul unui canal de lapte,pe san,tb.sa faci asha:cu o crema bepanthene,faci un masaj usor usor pe portiunea aia de san intarita,apoi o compresa cu apa calda,apoi cu pompa;repet,eu sunt fana pompa electrica,ptr.ca are sistemul ala on-off,pe care ti-l reglezi cat vrei tu,cat suporti,practic mimeaza un supt de copil,cu pauza de rigoare;eu o am acasa,se poate steriliza cu
sol.Chicco,daca vrei,ti-o imprumut,eu stau pe langa scoala de soferi Ilioara!
Si,asha cum ai zis si tu:bebe cat mai des pus la sanul ala!
La mine faza cu untul topit a fost ca atunci era colostru,la tine,sper sa mearga mai repede;si inca ceva,e rosie zona,e mai fierbinte,tu ai febra peste 37 grade??
daca se face zona ca un ciorchine,nu mai sta,URGENT la nenea dr.ca nu e de gluma!!!
Pupici si iti tin pumnii sa nu fie nimic de ingrijorat!

PS.fetele,cum ati petrecut de Craciun cu bebelacii?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Silvia thanks!
problemaq e ca nu stiu cum sa fac masajul: probabil de la baza spre mamelon...

Inca nu mi-am luat temperatura, o sa mi-o iau. ca stiu ca daca am temp = mastita, o stiu ca am avut-o si la Silvia, tot asa la 2-3 luni dupa nastere. Problema e ca dr meu gineco e plecat de Craciun, am inteles ca e plecat din localitate. data trecuta la el m-am dus pt asa ceva si mi-a dat Unasyn, ti-am zis. oare acum mi-ar da tot Unasyn sau Augmentin, sau Oxacilina? Oxa n-as lua daca se contraindica la bb, mai bine una din primele 2. data trecuta unasyn-ul a fost bun. Tin minte ca atunci mi-a zis ca in caz de mastita sa NU masez sanul, sa nu se raspnadeasca infectia .

Zona de sus e rosie, of course. Pe deasupra ma doare si mamelonul de la muls cu Isis-u'.

Sa-mi iau temp si sa vad ce si cum!

Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Buna dimineata!
Sunt adepta alaptarii la cerere, dar bb-ul meu are colici , asa ca nu mai mananca suficient de bine. Si e o mancacioasa.... Asa ca am alaptat-o cum a vrut , adica, la o ora. Si acum face kk verde amestecat cu galben sau numai verde sau numai galben. Am citit pe net ca asta inseamna digestie insuficienta si afecteaza bila. Asa ca acum ii dau lapte la 3 ore, iar daca cere intre, ii dau ceai baby drink. A mai patit cumva cineva asa? cum ati procedat?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Offfff..am crezut ca nu vad bine! Tocmai mama di tutti sa pateasca asa ceva!

Lavi02, eu nu am pompa electrica, dar cum bine stii m-am muls manual si mi se pare ca afunctionat de minune. era sa o patesc si eu cind i-am dat micutei mucilagiu in loc de san.
Am facut asa - am luat sanul in ambele miini si pur si simplu - stringind din dinti - am stors din el, dinstra baza spre virf, cit am putut de mult si de tare. Unde vedeam zona mai tare, trageam mai mult. Apoi alta miscare era asa: se cuprinde sinul cu degetul mare deasupra lui si celelalte degete pe dedesupt, ca si cum l-ai sustine. Si presezi cu degetul mare dinspre baza spre virf.
Apoi goleam si vurful, prin tragerea de mamelor, adica tot asa, veneam de la baza spre virf.

Iti tin pumnii sa reusesti!

Poze cu mami si Sarah
CRACIUN FERICIT SI PLIN DE BUCURII!

Mergi la inceput