Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (82)
Raspunsuri - Pagina 14
anda77 spune:
nichita are si-un stomac maisensibil, cred. am observat ca daca il ridic la verticala imediat dupa supt (ba chiar si intre sani, cum mi-a zis mama di tutti) imi regurgiteaza mai putin, iar de varsat cu bolta nu s-a mai intamplat pt. ca mi-a zis o prietena sa pun niste carti sub 2 din picioarele patului (la cap) sa stea putin inclinat. mi-a prins bine, vad...
http://community.webshots.com/user/anda1977
lavi02 spune:
Anda
informatii luate de pe site-ul primariei sect 4, de aici:
http://www.ps4.ro/22DGAS.htm
Pentru aprobarea dosarului privind aloca#355;ia de stat, sunt necesare urm#259;toarele acte:
* copie B.I. sau C.I. pentru reprezentantul legal;
* certificatul de casatorie;
* certificatul de nastere al copilului;
Pentru conformitate, este necesar sa se prezinte actele în original.
Pentru aprobarea dosarului privind indemnizatia de nastere, sunt necesare urmatoarele acte:
* copie B.I. sau C.I. pentru mama copilului;
* copie certificate de nastere ale tuturor copiilor;
* copie de pe livretul de familie completat la zi;
* declaratie pe propria raspundere data de mama în prezenta inspectorului, sau declaratie notariala data de sot în numele sotiei;
* negatie, daca este cazul;
Pentru conformitate, este necesar sa fie prezentate actele solicitate în original.
Negatia e necasara daca ai nascut in alt sector decat ai domiciliul. Atunci ai dreptul sa ceri alocatia de nastere la oricare din primarii, si iti trebuie negatie de la cealalta ca nu ai depus la ei. Eu de ex am nascut in sect 6 si locuiesc in 4: depun actele la 4 dar imi trebuie negatie de la 6. Sau invers.
Alocatia de stat pt copii = vreo 250.000 ROL/luna
Alocatia de nastere = 1.400.000 ROL si se da o sg data.
dordia2000 spune:
Neatza mamici si neatza si burtica codasa!!!

Nu imi poate spune nimeni cam cat tb sa pape un bb de 6 sapt pe zi? Al meu a papat ieri 620 gr in 5 mese. Sper sa fie ok . Lavi stiu ca sunt cicalitoare dar... ultima sapt a luat doar 130 gr si din cauza aia sunt asa paranoia. Oricum azi nu l-am mai cantarit si i-am dat cat a vrut el.
Lavi02 la mine bb papa din ambii sani: la primul papa bine 5 minute (trage de ii curge pe langa si se si ineaca uneori) dupa care molfaie ca la suzeta; il mai tin asa cam 5 min dupa care il trec la celalalt si papa iar cu pofta 5 min (tot asa cu curs pe langa gurita) si iar incepe molfaiala. Tu spui ca tb sa goleasca un san dar eu cum sa fac sa-l fac sa goleascaun san cand el dupa 5 min nu mai trage ci doar se joaca tragand f.putin. Oare sa nu-i mai vina lapte asa mult si din cauza aia sa nu mai traga? sau oare se goleste? Eu daca string de mamelon mai curge lapte dar nu asa mult. Explica-mi si mie pls ca sunt debusolata rau si nu stiu cum sa procedez. Poate din cauza aia nu a luat bb in greutate.
Fetelor cine stie ce pot lua de durere in gat? Cred ca ma ia o raceala ca ma doare in gat si nu vreau sa racesc asa ca vreau sa previn si in afara de vit.C si garagara cu sare nu stiu ce pot lua ca sa imi treaca!!!
In legatura cu unghii incarnate si eu am aceeasi problema dar eu m-am dus la pedichiurista si mi-a scos coltul dupa ce facusem un pic de puroi si imi pun acolo in gaura ramasa betadina si asocilin si nu las sa se lipeasca unghia de deget pana nu se vindeca.
Acum va pup !
Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
http://community.webshots.com/user/dordia2000
bb_alinus spune:
Neata mamici,
Dordia uite si eu am bebe de 6 sapt dar nu as putea sa iti zic nici cat ar trebui nici cat papa exact pe zi. Oare sunt eu inconstienta?? Sincer nu am stiut niciodata cat mananca bebele meu la o masa, sau pe zi, ba recunosc ca nici de cate ori face kk nu numar! La mine e important cantarul de joi, atunci vad cat a luat pe saptamana. Deci sa vedem maine!
La 130g pe saptamana e cam putin insa nu de speriat, avand in vedere ca limita inf este 150g. Depinde si cat a luat in celelalte saptamani, bebeii mai au si ei zile mai proaste sau mai bune. Ai cantar electronic?
Eu una cred ca cedez psihic, Amy a mancat la ora 8, i-am pasat-o maica-mii ca sa mai trag un puiut de somn de vreo 2 ore speram eu, ei bine dupa nici 1 ora cine urla din toti rarunchii? Am incercat cu plimbatul, cu tetina, cu balansatul, cu pupaturi si discutii, cantecele, apa in bibe, NIMIC nu a functionat in afara de tzatza mea. A supt nitzel dupa care a adormit cu tzatza in gura de ii curgea laptele pe toate partile. Haplea mica!
Alina si Craciunitza Amalia 17.11.2005
joy04 spune:
MNEATZA fetelor 
DORDIA, nu stiu ce ai putea lua de gat. Adica tot ce-mi trece prin cap, cred c nu merg in alaptare. De ex la tantum verde nu scrie vreo contraindicatie si stiu ca este bun. dar mai bine iti spune Silvia, substanta activa este benzydaminum .
Si aceeasi dilema o am si eu cu vladut. de unde stiu eu cat mananca si daca goleste un san? ca eu il tin cam 30-40 minute, la un san si tot mai iese cate un pic dupa ce termina. si asa mi se intampla si mie, dupa o perioada se joaca cu sanu, numai pare interesat, dar daca-l dau la o parte e de rau. Sau il dau la o parte, nu protesteaza ca doarme si cu nici un chip nu-i mai pot pune titzi in gurita, in schimb dupa 15 minute se trezeste disperat cautand cu gura.
ANDA, hai sa-ti spun ce mi-a cerut mie la sector 4.
- pt alocatie copie buletin (al tau sau al sotului, depimde pe numele cui va veni alocatia) copie certificat nastere al bb-ului si al titularului si dosar cu sina. Numai stiu exact daca mi-a cerut si copie dupa certificatul de casatorie.
- pt prima aceea copie dupa: buletin , certificat nastere(ale mamei), cel de casatorie, livretul de familie toate paginile care sunt scrise si vei completa acolo niste declaratii.
Plange piticu'.....
joy +
Vladut 01.12.2005
poze
SARBATORI CU BINE, TOT CE VA DORITI ALATURI DE CEI DRAGI !!!
joy04 spune:
ANDA, hai ca le-am zapacit si eu. Mie mi-a dat de la sect 4 o lista care zicea cam tot ce ti-a zis Lavi02, doar ca eu m-am dus si cu cate 2 copii de buletine al meu si al sotului, certificatul de casatorie si certificatele de nastere al meu si al sotului. De care tipa de la ghiseu nu-mi spusese. Eu le-am luat cu mine complet aiurea, doar sa fie dar mi-au prins bine.
Fetelor voi cum va mai relaxati? Ca eu sunt stresata. Mia ieri nu stiam de ce doarme asa mult si bine, aseara am disperat ca nu-i ajunge laptele ca mi-a mi baut si 90ml ceai..si sa va spun ca dupa ce i-am dat ceaiul pe la 21.30 (parca) s-a mai trezit abia la 3.00 si de atunci mananca la 2 ore...si este numai o maraiala pe el...si simt ca nu -mi revin deloc cu stresu'
joy +
Vladut 01.12.2005
poze
SARBATORI CU BINE, TOT CE VA DORITI ALATURI DE CEI DRAGI !!!
andutzy spune:
Buna fetele!!!
pt raceala (pe mine ma ustura gitul) am luat paracetamol pe care linistite il putem lua(eu luam cite 2 odata)
pt iritatia de la fundulet eu am facut asa :spalat la fundulet cu apa si sapun(dupa fiecare kk),apoi cu un tampon de vata inmuiat bine ,bine cu ceiut de musetel, dupa ce s-a uscat bine dat cu BEPANTEN=e sfint!!-in 2 zile e aproape gata
sunt disperata de astia cu petardele...se sperie micutul....
cu suptul suge mai usor primele minute pt ca laptele e mai putin gras si curge mai usor si ,zic unii,nu ar tine de foame...ideal e sa goleasca tot sinul(se simte usor ,usor)
cristinamh spune:
sms alexandrina:
Azi am ajuns acasa. Suntem rupti de oboseala, incepem sa ne cunoastem. O sa mai dureze ceva timp pana revin pe forum.
Cristina
Andrei-Razvan(2.08.2003) si
Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003
pischi2003 spune:
Bun gasit mamici si burtici!!!!!
Si la mine mi se pare ca n-am sa-i dau suficient san, ca prea il cere des. Si asta dupa ce ieri mi-a vomitat cu cea mai mare bolta de pana acum

. Si-a golit bine-bine stomacelul si cred ca nu reuseste sa-l mai umple ![]()
Joy, mie doct. pediatru mi-a zis sa-i curat gurita, buzele, cu comprese sterilr cu glicerina boraxata.
Acu' sta cu tata in gura, molfaie ceva la ea si motaie. Daca i-o scot, incep scandalul.
Cum ne relaxam? Ne-am propus sa vedem niste filme......dar nu mai reusim. Pana atunci ne distram tinand-o in brate, cantand, calcand(asta imi place tare, ca am primit si hainute frumoase la botez, de la nani
) .
Va pup
Mihaela si ALEXANDRA - MARIA (01.12.2005)
pischi2003 spune:
ALEXANDRINA, bun-venit acasa cu puiu' mic si sa va acomodati repede. 

Lavi e mai bine cu sanul, a trecut galma? Vesti bune asteptam.
Ripley, mersi de raspuns, acu' am reusit sa citesc povestea nasterii tale. Brrrrrrrr. Ai avut mare vointa si bine ca s-a terminat cu bine.
pupi
Mihaela si Alexandra - Maria (01.12.2005)