Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (82)

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

Sigur de burtica plange ca mai da si cate un partz, dar s=zau asa ca ma sperii si tot zic CE ARE?
Plus ca i-am dat sa manance aiurea rau de tot acum, si-mi pare tare rau ca i-am dat ceai mai ales asa mult...dar l-a baut pe nerasuflate aproape.
Si Cristi este in metro si parca nu-mi vine sa ma apuc singura sa-i fac baita.....

joy + Vladut 01.12.2005
poze

SARBATORI CU BINE, TOT CE VA DORITI ALATURI DE CEI DRAGI !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Fetelor, multumim mult pentru laudele micutei!Sa vedeti ce frumoase o sa fim de Revelion, ca deja avem toaleta!

Tania, saracuta de tine! Tin pumnii sa te faci repede bine! La multi ani micutului, sa va traiasca! Chiar ca seamana cu tine, e un scump!

Am uitat: LA MULTI ANI BAIETEILOR VOSTRI CU NUMELE DE STEFAN! Ca fetite, din cunostintele mele nu avem, parca!

Poze cu mami si Sarah
CRACIUN FERICIT SI PLIN DE BUCURII!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns joy04 spune:

UTOCATALINA...scuze, acum am vazut ce ai intrebat.
Uite eu port, mi-a luat mama o pereche din aia de "chiloti" - nu stiu cum sa le zic- a burtiera , cam larga ce-i drept dar am stramtat-o si sa stii ca mie mi se pare ca ajuta. Oricum sigur mi se mai strangea burta, dar cu asta zic eu ca-i si mai bine.

Fetelor voi le dati bb-ilor cu glicerina in gurita? si de care? simpla, boraxata sau cu stamicina?

joy + Vladut 01.12.2005
poze

SARBATORI CU BINE, TOT CE VA DORITI ALATURI DE CEI DRAGI !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tania-z spune:

Tocmai am trecut si noi printr-o experienta terifianta: asa urlete inca nu am mai auzit!!! Baitza a decurs bine dar, dupa asezarea pe masa de infasat a inceput... Una din ipoteze este ca s-a speriat, fiind dus gol de la caditza la masa de infasat. Oricum, se albastrise de la urlete, ca nu mai stiam ce sa-i fac. S-a potolit in brate...

Alta problema: noi nu luam in greutate, desi papam si san (din amandoi) si suplimentar lapte praf (60ml la fiecare masa). Chestia e ca nu stiu cat suge la san, ca la proba suptului iese tot aceiasi greutate, si inainte si dupa !!! Asa ca la iesirea din maternitate am avut 3.150kg, apoi am tot scazut pana la 3.030 si am inceput sa luam foarte slab: 3.050, 3.080, 3.080, 3.100, 3.100. Asta e succesiunea pe zile. Cam nasol, nu? Si avem deja 10 zile. Voi ce ziceti? Ii dau prea putin? Kk face de 1-2 ori pe zi.

pupici!

Tania & BB Stefan

Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia_daniela spune:

Lavi02, ma bucur ca iti este mai bine!
Tania, iti tin pumnii sa te refaci repede!

In rest, ce sa va mai spun ... eu nu mai nasc !!!!!!!!! Si nu va pot spune ce n-am facut zilele astea ... am bagat pregatiri la greu pana in Craciun (carnati, sarmale, alea-alea), plimbat prin oras, smotru - NIMIC! Astazi iarasi un pic de curatenie, maine urmeaza urcatul scarilor pe jos ! Am fost si la control pe 26 si mi-a zis dr. ca este totul ok si sa stau linistita ca va veni si bebe ... dar cand ????
Ok, asta e! Mai asteptam!

Va pup, fetelor si sa auzim vesti bune (Lavi02, Tania, Anda)!
Camelia

Craciun Fericit alaturi de cei dragi si numai bucurii pentru Noul An

Varsta bebelushei:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png

Poze Camelia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Tania, la 10 zile de la nastere cam trebuia sa ajunga din nou la greutatea de la nastere! Eu cred ca nu maninca suficient. Dar pediatrul ce spune?

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Eu la cine sa rasp mai intai?

In primul rand multumesc pt sfaturi si incurajari. Galma e tot acolo, nu mai e rosu, nu mai doare decat mamelonul de la cat am tras de el. Inca nu se dezumfla pana maine merg la dr gineco, in caz ca a aparut. Daca nu, poimaine. Etc.

Ilenuta bine te-ai intors acasa si Tania bine te-ai intors pe forum.

Cu alaptatul as avea pt fiecare cate un raspuns.
Incep in ordinea crescatoare a simplitatii:

Dordia ma bucur ca e bine - a supt chiar mult, a fost de la oboseala, e OK.

Alina pe tine sa nu te aud ca te plangi de lapte! Pai dupa ce ca ii ia fata 370g/sapt tot ea comenteaza cum ca laptele n-ar fi consistent!!! Cora ii da apa pt ca ea ii da si lapte praf care are concentratie constanta, dar laptele de san e mai lichid la inceput si mai gras la sfarsitul suptului, (asta stiti) Deci daca ii dai din 2 sani la o masa, da-i din primul pana ti-e evident ca nu mai e nimic din el si apoi din al doilea, cat vrea ea. Daca ii dai putin din primul, putin din al doilea, pierde partea concentrata. Doi la mana, se poate sa fie intr-o perioada de salt de crestere, in care ii cresc nevoile iar sanul trebuie sa se adapteze. Se va regla. Nu-i de panica la tine!

Tania si Nati urla uneori de te sperii, pana se invineteste. Ea a plans toata prima luna la baie. Acum plange dupa baie. Plange pt ca ii e frig pana o imbrac. La multi din bebeii nostri (am ajuns la ac concluzie aici) le place apa de baie la o temp mai mare decat ne place noua, tie trebuie sa ti se pare un pic fierbinte. Si nu-l plimba gol prea mult, inveleste-l in prosop cat mai repede. Plus ca normal, bebicii se sperie cand au ei impresia ca nu-s tinuti bine.

Cu papa: la cate ore papa Stefan?
-Incearca sa-l pui cam la 2h - 2h30min ziua, iar noaptea cand se scoala el.
-Nu-l tine la san mai mult de jumate de ora pt ca e mic si oboseste si daca incepe sa molfaie tot nu suge eficient.
-Dupa jumatatea asta de ora (aprox) incearca sa scoti cu pompa; e neplacut dar ajuta la stimulare (in timp ce altcineva ii da completarea); apoi ia pauza pana la masa urmatoare
-Bea ceai de stimulare a lactatiei sau ia Nutrinatal (pastilute de la Plafar care contin extracte din cam aceeasi chestie) sau in ultima instanta Galactogil.
-Nu uita de cele 3 conditii ca sa ai lapte (pe care le-am tot repetat)
-somn - cele 8 ore in total din 24
-mancare suficienta
-odihna, nu stres, nu certuri, nu munci prin casa... mai si leneveste!

-Daca nimic din astea nu da rezultate va trebui sa-i suplimentezi laptele praf. Poti sa-i suplimentezi de acum, dar mai bine da-i mai multe mese (mai dese). Si incearca sa separi clar o masa de alta, nu foloseste la nimeni sa-l tii non-stop la san. Obosito amandoi degeaba.

Tot e bine ca a inceput timid sa ia! Dar nu e destul.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Joy, eu, pe linga centura primita de la spital, care acum s-a cam largit, mi-am mai luat 2 "burtiere" care tin destul de bine, inclusiv... poponeatza si coapsele aproape pina la genunchi. Sper sa ma ajute sa-mi revin... Sper si eu! ......

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities
Noi 3, cu Raluca in burtica

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Joy, cu mulsul scoti mai putin decat trage bb asa ca nu te panica.
Noki, o sa-ti mai pove despre Nati dar nu acum ca trebuie sa o schimb de kk si apoi sa incerc sa ne culcam.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda77 spune:

tania, al meu a ajuns la greutatea de la nastere in 13 zile, in prima saptamana acasa a luat doar 50 de g . credeam ca 170, asa am scris si pe forum, dar nu-l cantarisem corect, adica nemancat si-n putza goala. si cantaririle sa le faci la aceeasi ora, te hotarasti daca dimineata sau seara.
succes c cusatura, imi pare rau ca suferi asa, si eu am niste probleme cu ea, dar se pare ca merg spre bine. din cauza ei am alaptat pana acum doar culacata pe cate o parte. si mai dureaza schema asta...

bb alinus, copii nostrii sunt frati! identic face si nichita: lapte am garla, trage din ambii sani cate 100 ml la un supt, dupa juma de ora incep urletele care nu se poto;lesc decat luat in brate sau pus la san iar. ar manca incontinuu!!! nu refuza niciodata sanul. eu il las sa urle sa se faca macar 2 ore intre supturi. la un moment dat a avut 2 zile de bebe model, dar dupa-aia treaba s-a inrautatit...

kk verde face si nichita de 3 zile, dupa ce pana acum a fost tot timpul galben jumari, vorba pediatrului, dar nu ma panichez ca baietelul prietenei mele, baietel care la 4 luni are 9-10 kg si e sanatos tun, face verde de cand s-a nascut.

cojita la buza superioara mai face si nichita

pt. afte in gurita pediarul mi-a zis sa-i dau cu glicerina pe gingii sau, mai simplu, sa-mi ung sfarcurile cu glicerina inainte sa pape individul. eu cam uit...

mama di tutti, s-a mai retras nodulul? de fapt nu e nodul...in fine, tine-ne la curent. bine c-a disparut roseata, asta e bine.

ripley, te invidiez rau-rau:)) ce program de voie ai cu ana ta...parfum...fata educata...

bai, nu dati cu rosii, stiu ca s-a mai vorbit de un milion de ori, dar ce trebuie facut pt. alocatie? de unde se ia negatia aia? cu ce dicumente te duci a iei negatia? ce faci apoi cu ea? unde depui dosarul si-n ce consta el pentru alocatie? please..pupici multi...

mici cosuri are si nichita , dar nu le dau cu nimic ca degeaba, mi-a zis pediatrul ca e de la hormonii mei din lapte. cu fundul stam mai prost. avem o iritatie aproape carne vie desi schimb des pampersul si-l dau cu 100 de creme, si din aia preparata in farmacie, si chicco pt. fund, si mustela (2 tipuri) pt. iritatii profunde si e mai rau... astept pediatrul. cred ca e ceva f. acid in kk, nu stiu daca e vina mea, adica daca are legatura cu hrana mamei...

ina, unde esti? olariooo...sunt dependenta sa vad zilnic ca au intrat mama di tutti, ina si cristinamh pe forum:))...daca nu intra o zi inseamna ca e cava in neregula...

lordra, ce mai face dara? dar tu?

PS: nu ma uitati cu alocatia:))

http://community.webshots.com/user/anda1977

Mergi la inceput