PSIHOZE de mama...
Raspunsuri - Pagina 3
carmen spune:
[size=6][quote]Originally posted by ancutzathree
[font=Comic Sans MS][blue]vai fetelor parca m-atzi descris pe mine . . .
-ma mai obsedeaza gandul ca nu cumva sa aiba ceva afectziune si eu sa nu-mi dau seama,daca-i apare vreo bubitza sau ceva roseatza,dai fuga la dr,am innebunit-o pe biata,mai ales in primele luni . . .
[/size=6]
IDENTIC IDENTIC Ma ia cu slabiciuni cand sunt mai linistite decat de obicei si imi pun 1.000 de intrebari.
Ira spune:
Eu cred ca gandurile negre se mai estompeaza odata cu varsta mai mare a copilului. Nici eu nu am fost departe de ce citesc pe aici, io chiar mi-am concediat medicul de familie ca nu se spalase pe maini cand a intrat in camera la copil, im primele luni pusesem la usa covoras cu spirt;
...am avut ganduri negre la sarcina, copil cu 5 maini, 3 capete, handicapat mental, etc...in timpul sarcinii nu am baut nici o picatura de alcool, de tigari nu mai vorb., am mancat ca la carte si ma feream de orice pe o raza de 1 m in jurul burtii - paranoia curata;
...apoi n-am dat-o nimanui in grija, n-a atins-o absolut nimeni jamais, nici macar bunicii.
insa.....dupa ce incepi job/scoala, whatever, iti revii la normal cu programul (adicatelea nu mai stai acasa cu copilul) se mai estompeaza paranoia....ca nu mai ai timp nici sa respiri...si zici merci de vreun bunic sau de vreun prieten/baby sitter care sa ti-l pazeasca intr-o seara !
...acum imi aduc aminte amuzata cat il uram pe socrul meu care-i spunea sotului sa-i dea paine Sofiei...mi se parea ca-i strica echilibrul alimentar, ca o ingrasa, ca painea = 0 elemente nutritive....dar dupa ce am citit ghidul de alimentatie canadian si am vazut ca cerealele tre' sa ocupe cea mai mare parte din alimentatie...i-am dat dreptate !
Les parents du Père Noël auraient aussi souhaité que leur fils existe vraiment.
filofteia spune:
Fetelor sa va salvati undeva toate trairile astea sa nu le utati cand veti fi bunici... Eu am avut mari probleme cu soacra-mea ca nu voiam sa dau odorul din brate... cand era mic... macar m-am linistit ca nu am fost eu nebuna...
Acum mai nou i-a intrat in cap sa doarma la ea macar o noapte... iar eu inebunesc.... cum sa doarma in alta parte!!!
Uneori mi-e groaza cum va fi mai tarziu cand isi va dori sa mearga in tabara sau cand ne va spune ca el nu mai merge cu noi in concediu...
pisi_ella spune:
Eu nu inteleg chestia asta....cum adica sa doarma macar o noapte?? Pai creezi un precedent si apoi tot o sa doarma...Nu, fata mea....daca nu vrei, nu o duce! Nu face nici un compromis!! Sa stii ca cel mai bine pentru ea si pentru tine e sa doarma acasa!! Una e sa stea in timpul zilei cateva ore...si alta e sa-si petreaca noaptea acolo! Nici eu nu as fi de acord!
Eu cred ca unii bunici profita de punctele slabe ale parintilor. Ei incearca...inasa tu trebuie sa fii tare si sa te impui. NU inseamna sa te certi cu ei, trebuie sa le zici frumos, insa pe un ton FERM. Eu asa procedez. Nu cred ca m-au luat de a dracului, nu m-am certat cu ei, insa am fost ferma.
Ce varsta are fetita ta?
quote:
Originally posted by filofteia
Fetelor sa va salvati undeva toate trairile astea sa nu le utati cand veti fi bunici... Eu am avut mari probleme cu soacra-mea ca nu voiam sa dau odorul din brate... cand era mic... macar m-am linistit ca nu am fost eu nebuna...
Acum mai nou i-a intrat in cap sa doarma la ea macar o noapte... iar eu inebunesc.... cum sa doarma in alta parte!!!
Uneori mi-e groaza cum va fi mai tarziu cand isi va dori sa mearga in tabara sau cand ne va spune ca el nu mai merge cu noi in concediu...
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
pisi_ella spune:
Sau baietelul...ca baietel se pare ca e! Scuze ca l-am facut fetita ...
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
Deschide bratele spre schimbare, dar nu-ti pierde din valorile tale.
danat spune:
Si eu ma recunosc in jde miile de psihoze pe care le-ati enumerat anterior mamiclor, insa am o senzatie ca as fi printre cele mai sanatoase dintre voi Parca totusi eu sunt mai relaxata (cu toate ca am si eu niste fixatii uneori....mama-mama!).
Si eu, la 2 ani si 3 luni cat are acum, inca mai merg noaptea (in 90% din cazuri) prin camera lui si-l ascult cum respira, chiar ma intrebam cititndu-va mesajele cand ne va trece asta cu respiratul.
Apoi eu nu mai suport sa nu fie curat pe manutze (atit cat se poate) adica sa fie spalat cand vine de afara, inainte de-a minca. Eu cred ca aceste deprinderi sanatoase se formeaza de mici.
Altfel, nu imi place cand il pupa cineva cu foc pe manutze, cand il imbie diverse babe amabile, pe strada, cu un pufulete, o bombonica, cu toate ca eu zic NU (si ele se uita ciudat la mine) s.a. care nu-mi mai vin acum in cap sau deja le-ati pomenit voi.
A! Inca o chestie, am senzatia ca numai eu il pot proteja cel mai bine de tot, si chiar nu e adevarat. Zilele trecute cand a fost cutremurul ala, am inceput sa ma panichez fiindca copilul era acasa cu bona si nu eram eu linga el, de parca as fi putut face ceva in plus...oricum el dormea la ora aceea !
"Prietenii sunt aceia care te iubesc chiar si atunci cand te cunosc"
Dana mama lu'Radu Stefan (Fecioras de 2003)
Radu mamii (intre 0-2 ani) si Raduc de la 2 anisori :-)
filofteia spune:
Si eu gandesc cam la fel Ella... si stii ce ma sperie cel mai rau... Daca lui o sa-i placa si o sa vrea mai des?... Chiar ca sunt rea aici...
infofun spune:
Si eu simt cam tot ce simtiti si voi. Eu imi las copilul sa doarma la bunici, adica la ai mei parinti, insa nu-mi place sa-l las la socrii, pentru ca soacra mea nu face asa cum ii spun eu sa faca, il imbraca prea suptire si il scoate pe balcon acum cand e rece cica e soare dar tot e frig si tot felul de chestii din astea, care ma scot din sarite. Si mai face o chestie enervata, spre exemplu eu daca ii spun sa nu-i dea o bucata de mar, ca rupe din ea si nu o poate mesteca, si ma chinui sa o scot din gura, trecandu-ma transpiratiile de frica sa nu se inece, ea face exact pe dos, sa vada ea domnule daca e asa cum spun.
"Altfel, nu imi place cand il pupa cineva cu foc pe manutze, cand il imbie diverse babe amabile, pe strada, cu un pufulete, o bombonica, cu toate ca eu zic NU (si ele se uita ciudat la mine) s.a. care nu-mi mai vin acum in cap sau deja le-ati pomenit voi." Subscriu.
florinutza26 spune:
Si eu m-am regasit pe listele voastre,dar eu mai am inca una:sunt obsedata ca o sa mor de tanara si nu o sa mai fiu langa copiii mei,sa-i ingrijesc.Si ma ia asa o tristete ....si ma apuca plansul.Cum ma doare ceva,cum ma gandesc ca poate oi avea ceva incurabil si o sa ma sting.
A mai patit cineva asa?
Naty spune:
Hi, hi chiar azi dimineata ma apostrofam singura ca sunt nebuna de legat si ma gandeam ca daca mai gandesc asa tragic precis o sa atrag ceav rau asupra noastra!
Si acum constat cu mare bucurie ca nu-s singura obsedata!
- ma gandesc intr-una fie ca o sa se intample ceva fetei si-ncep sa plang imaginandu-mi viata fara ea, fie ca o sa mi se intample ceva mie si, din nou, incep sa plang de mila fie-mi care ar creste fara mama (ba chiar fac scenarii in cap, daca o sa-si mai aminteasca de mine, ma gandesc cum i-ar arata bunicii pozele cu mami! - florinutza26 vezi bine ca nu esti singura)
Si altele:
- nu suport sa o pupe soacra-mea, care o pupa apasat si parca ii lasa tot timpul ceva pe fata
- sa nu inceapa cineva sa se joace sau sa se hlizeasca la ea in timp ce ii dau sa manance
- sa ii dea sa manance tot felul de lucruri pe care eu le interzic (ca 'i-o fi si ei pofta!")
Raluca si bebelina IOANA - ALEXANDRA 10 oct.
poze noi
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52035" target="_blank">POVESTEA BEBELINEI