PSIHOZE de mama...
Raspunsuri - Pagina 2
Krys spune:
Hi Hi, eu sunt cea mai obsedata de aici?
Cristina si bb Daniel (27.06.2005)
www.iacobescu.tk
gabitzam spune:
Se pare ca mai toate mamele se uita la copilasi sa vada daca mai respira cind dorm
Eu cred ca nu e mama pe lumea asta sa n-aiba idei fixe, sa-si faca scenarii si ginduri aiurea. Foarte multe din ce ati scris voi imi trec si mie prin cap.
Gabitza si bebe Andrei-Stefan (25.05.05)
Andrei 0-5luni Spiridusul lu' mami Poze noi cu Andrei
miria_cristina spune:
Fetelor, eu nu incep sa enumar temerile de care sufar in privinta copilului si care au inceput de dinainte de-a se naste pentru ca a-ti pune mana de la mana si m-ati interna. Prefer sa recunosc doar ca ... sunt ... putin dusa ... in privinta asta.
Ei, ce sa-i faci? Lasa-i pe altii sa fie sanatosi, iar eu sa am un copil zdravan si de care sa ma bucur!
Cristina si Damiana (5 nov 2004) http://photos.yahoo.com/miria_cristina
asi spune:
Eu nici nu mai are rost sa scriu cate "stoluri" am pentru ca ma regasesc in fiecare mesaj scris de voi.
Familia mea
Razvan
pisi_ella spune:
Hai ca mai am una: mi se pare ca bunicii vor sa indeparteze copiii de mine!! Desi ne vedem rar...o data la 2 luni, pot spune (ei locuiesc in provincie), ma enerveaza pana la nebunie, si vorba uneia dintre voi....imi vine sa le sar la gat!! Si ma enerveaza rau de tot ca socru'meu zice tot timpul sa le dau si lor un copil sa-l creasca!! Stie ca fac urat, ca ma enervez....insa tot zice...e un pic sadic!! Adica copiii mei ce sunt...pui de pisica?? II fac si-i impart la neamuri??? Oi fi eu nebuna, dar nu SUPORT SA AUD chestia asta!! Am zis ca, daca O SINGURA DATA mai deschide subiectul, nu mai am ce discuta cu ei!!
Da, nici eu nu suport sa stea bunicii prea mult timp cu ei in brate!! Invoc eu un motiv....si i-am luat!!
Mai....oare nebuniile astea intra in normalitate?? Cred ca da...oarecum...Instinctul de mama e ceva ANIMALIC, trebuie cu orice pret sa ne protejam puii!! De multe ori ratiunea nu are ce cauta aici. DE cand sunt mama...mi-am descoperit niste laturi...criminale!!
_Ella, Emma & Matei
Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237
http://community.webshots.com/user/emmaandreea
pisi_ella spune:
Si inca ma abtin cat pot ...asa...sa nu ma cert cu cei apropiati...joc teatru....strang din dinti...ca altfel...cred ca as fi omorat multi pana acum!!!
_Ella, Emma & Matei
monica ruxanra spune:
si eu care credeam ca sunt singura mama care are ganduri ciudate.Mi-era teama sa vorbesc cu cineva despre asta, ca sa nu ma considere nebuna.Subscriu la toate temerile voastre, si mai adaug una. Desi baietelul meu, care are 3 ani, e destul de atent, mie imi e teama sa stau cu el in bucatarie cind fac mancare, ca nu cumva sa dea peste vreo cratita incinsa de pe aragaz, si sa o verse pe el.Nici eu nu cred ca o sa-l las afara sa se joace, desi am o vecina care are un baietel de aceeasi varsta, si il lasa singur afara. Voua vi se pare normal?Pe la noi asa se practica, si vecinii imi zic ca sunt prea mamoasa cu el. Desi il duc la gradinita, stau ca pe ace pana il iau acasa, si imi fac tot fel de ganduri, si cand ma duc sa-l iau, mai mult alerg.Ma linistesc, doar dupa ce il gasesc razand si jucandu-se. La fel si eu, ma uit la el cand doarme, sa vad daca respira. Mai ales daca e un pic bolnavior.Mi-a fost teama sa-l invat sa se dea in leagan, in balansoar, si cind vad copii mai mici care fac asta, imi dau si eu seama ca am fost prea panicoasa. Cum sa fac sa nu mai fiu asa?Cred ca trebuie sa invat sa ii las un pic de libertate, si sa mai decida si el ce e bine si ce nu. Si mai ales, trebuie sa se mai loveasca si ei cate un pic, din cand in cand, ca sa inteleaga de ce nu e voie ceva. Dar cum putem noi mamele sa ii lasam?
Poate are cineva o reteta.
P.S Nici eu nu am primit pe nimeni la el, si chiar am pierdut multi prieteni. Si nu suportam sa vina prieteni fumatori, sa nu-i miroasa copilului, si nu-l suportam pe socrul meu langa el, pentru ca bea. Acum nu mai vine
mamica dulce spune:
ce dragute sunteti!!!!Unele obsesii vad ca sunt universale,chiar am deschis si eu subiect pe forum acum vreo 2 ani ca simteam ca eu o iau razna de tot.
Puiul meu a implinit luna asta 3 ani si eu tot ma mai surprind verifcandu.l daca respira.Mai ales ca a avut de cateva ori crup...pai nici la 7 ani nu dorm fara el.Unelor mame li se poate parea extrem dar..ce frumos e cu puiul..stam la povesti,apoi adoarme in brate si il simt tot timpul,am cu fiul meu o relatie extraordinara si cred ca si asta a contribuit foarte mult.E extrem de increzator in sine,independent,infipt in pampersi,iubitor
asa ca nu l-am lasat sa doarma singur asa ca dormim cu puiul pe rand,eu 85%,tati restul.In putinele nopti cand ma risc sa ma dedic consortului ma simt foarte nasol-mi ales ca eu dorm foarte profund si ma tem ca nu-l aud.Spaima degeaba pt ca oricum il aud.
apoi nu suport toate babele care plimba javre si il indeamna sa puna mana pe ele-desi curate si inofensive.Eu iubesc animalele,dar pana nu sunt sigura ca are discernamant,care e ok si care e periculos,mai bine sa nu se invete.
La fel mi se face parul maciuca cand cineva strain(amici ocazionali sa zic) vor sa.l ia in brate,de manutza-pe acelasi principiu,ca se invata asa si se duce la orice pervers.Nu domle,nu cunoaste nu se duce,chiar daca eu stau de vorba.
la fel nu suport critica si sfaturi pretioase,nici chiar de la mama mea.A venit acum la mine,nu ne-am vazut de 2 ani si dupa o saptamana a zis ca mai bine pleaca,in halul asta am ajuns.
DAR nu ma tem sa las baietu' cu ea sau cu tatal meu cat ma duc la o plimbare sau cumparaturi etc.Ba chiar e super!
cat despre gradinita mi se rupea sufletul la inceput ca il duc,ca intra mitzu in societate,ca isi ia zborul si intra la program,..dar acum vad ca ii prinde foarte bine si il iau de la gradi tot cu sufletul in gat,dar nu de frica ca o pati el ceva ci de cati copii pocneste el:( de aia de grupa mare! :(( acu de o saptamana e super,sper sa-l tina tot asa ca am ajuns sa merg palmata prin sat :)
iar cu scenariile de genul cum ma omor daca pateste puiul meu ceva...ajunsesem intr.un timp sa ma dau cu capul de perete,sa nu ma mai gandesc,sa ma inchin sa..sa..sa..
Fetelor,eu cred ca nu suntem nebune,n
ici cu psihoze..cred ca suntem NORMALE!:)
poze de la mare-super!:)
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=1b51&.src=ph&store=&prodid=&.done=http%3a//de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/my_photos
Insula Mainau,Bodensee-Marc 2 ani jumate aprilie 2005
http://de.pg.photos.yahoo.com/ph/ancuta_hoppe/album?.dir=/8c1c
gegea spune:
Buna, dragi mamici!
Si eu ma credeam exagerata si nebuna ca am atatea ganduri negre si fixe pe cap, dar vad ca nu e cazul...
Pe creierasul meu sta insa la loc de frunte teama ca voi innebuni, iar familia sotului imi va lua copilul si , in consecinta, o privesc si ma topesc dupa privirea, dupa zambetul, dupa tot ce inseamna Daria.
Nu suport ca alti copii, excluzandu-l pe verisorul ei, sa vina si sa-i atinga lucrurile. Sa ma vedeti ce baita trag eu la jucarii dupa vizite si atingeri nedorite...
Cand ma mai trezesc noaptea, trag cate o fuga si la ea sa vad daca respira si, daca nu ma dumiresc, il mai chem si pe sot...
Nu suport sa o pupe altii, am impresia ca i se imbiba mirosul de saliva in pielea ei fina fina, dar cum sa ma eschivez?
Si eu cand plec si o las cu cineva( de obicei, mama mea sau tati al ei), gandul imi este numai la ea.
pisi_ella spune:
Aoleu!!!!!!!! Am uitat!!! P'asta cu nebunia si eu o am!!!!! Si eu am gandesc ca, daca as innebuni si m-as duce la spitalul de nebuni...ce ar face copiii mei fara mine si eu fara ei!!!! Si eu ii privesc pe bunici ca pe niste dusmani care abia asteapta sa ne ia copiii!!!! Ma rog....ei au tendinta si dorinta sa-si apropie nepotii foarte mult....Iar eu una nu suport deloc chestia asta!! Maica-mea, de ex, mi se pare fff exagerata in comportamentul cu Emma...vrea sa para ce nu e...Zau! Cu mine nu a fost asa nici pe departe!!!
Poate ne raspunde un psiholog!! Suntem nebune???? Mai avem vreo scapare???? Ma gandesc de multe ori ca gandurile mele nu sunt normale....Zici ca sunt un animal de-ala care sta din clipa in clipa sa sfasie pentru puii lui!! Uneori mi se asterne un val de ceata peste ratiune si parca nu ma mai pot controla ....Maica-mea imi zice ca se intampla asta din cauza oboselii si din cauza ca am alaptat fff mult si mi s-a dat organismul peste cap (am alaptat-o pe Emma 1 an si 8 luni ( in ultimele 3 luni eram gravida cu bb 2), am facut 5 luni pauza...apoi a venit pe lume bb Matei...deci, iar alaptat)...Oare?? Nu stiu....Poate ca de-aia mi s-a exacerbat instinctul asta si nebunia??? Si din cauza oboselii??? De peste 2 ani jumate nu am mai dormit o noapte intreaga...Sufar de oboseala cronica si uneori simt o epuizare nervoasa. Iau vitamine, intaritoare... Beau si cafea...Ma mai pun pe picioare...Dar oboseala tot o am....De-aia ma gandesc ca poate o sa clachez intr-o zi......poate innebunesc....ma tot gandesc la copiii...ce o sa faca cu o mama nebuna??? Daca citesc despre o boala psihica, imediat ma suspectez ca am asa ceva ...ce sa mai zic....ma si abtin sa mai citesc ceva!!
quote:
Originally posted by gegea
Buna, dragi mamici!
Si eu ma credeam exagerata si nebuna ca am atatea ganduri negre si fixe pe cap, dar vad ca nu e cazul...
Pe creierasul meu sta insa la loc de frunte teama ca voi innebuni, iar familia sotului imi va lua copilul si , in consecinta, o privesc si ma topesc dupa privirea, dupa zambetul, dupa tot ce inseamna Daria.
Nu suport ca alti copii, excluzandu-l pe verisorul ei, sa vina si sa-i atinga lucrurile. Sa ma vedeti ce baita trag eu la jucarii dupa vizite si atingeri nedorite...
Cand ma mai trezesc noaptea, trag cate o fuga si la ea sa vad daca respira si, daca nu ma dumiresc, il mai chem si pe sot...
Nu suport sa o pupe altii, am impresia ca i se imbiba mirosul de saliva in pielea ei fina fina, dar cum sa ma eschivez?
Si eu cand plec si o las cu cineva( de obicei, mama mea sau tati al ei), gandul imi este numai la ea.
_Ella, Emma & Matei