Mamici de iulie - august 2006 (10)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns andreea25 spune:

Buna mamici !
Bun venit celor mai noi, multa sanatate si sarcini usoare!
Ioana81 ma bucur ca mai este cineva gravi exact ca mine adika cu acelasi UM . sa vedem poate nastem in aceeasi zi.
fetelor eu nu m am simiti asa bine , am vazut ca mai sunt fete racite pe aici.sunt putin speriata desi nu sunt rau rau dar am temp 37.1 constant si ma doare capu de mor.azi a fost cat pe ce sa dar nu a iesit nimik.de macat nu prea am pofta...of ca parca toate merg prost .noroc cu sotu care ma incurajeaza.si face tot prin casa saracu ca io zac.asta e ... maine aflam cum e bebe am prog la echo la 11.30 si vine si sotu'.
am uitat sa va intreb dc am luat un antinevralgic ptr cap e asa rau ? doc mi a zis ca in caz ca am dureri sa nu stau asa si ca pot sa iau o pastila. voi ce stiti? si asa si eu iau ca si voi no spa, acid folic+fe si utrogestan.
sa mi tineti pumnii maine si cum ajung va dau vesti.
va pupik si aveti grija de voi si de
andreea25

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

hannen, draga mea, am ras cu lacrimi! esti o scumpa! Sa fie intr-un ceas bun, sarcina usoara si bebe sanatos si mancacios!

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns huacin spune:

Fetelor, ma bucur ca cele mai multe am putut manca si ne-am simtit bine de Craciun!
iryn@ nu-ti face griji de kg; bebe e cel mi important, de kg ne preocupam dupa ce nu mai alaptam. Nu stiu, eu mi-am putut controla greutata cu usurinta, nu cu diete, ci cu miscare, poate de aceea mi-e usor sa spun, dar pentru mine bebe e pe primul loc; nu ma intereseaza coafura, vopsitul parului, cat kg iau (in limite rezonabile, daca iau spre 50 imi imaginez ca ma alarmez) sau alte asemenea.
dariana si alte fete care si-au pus problema: cred ca unele simptome se pot diminua, fara a insemna ca sunt probleme; eu am avut greturi din ziua 16; acum, la 8 saptamani, s-au mai linistit fata de cum erau la 5 saptamani; sanii sunt mari, dar nu mai dor atat de violent, somnul parca il controlez mai usor. Echo arata ca bebe e bine.
Burticoaselor noi, bine ati venit! Nu ezitati sa intrebati, eu am aflat multe aici, chiar daca sunt la a doua sarcina. Cred ca nu e rusinos sa intrebi ceva daca nu stii sau daca nu stii sigur. Eu, una, promit sa raspund cum stiu mai bine.
cornelia_laura nu muncesti prea mult? ai grija de tine, te rog, efortul nu e cea mai utila chestie...
Stefania ai grija de voi. Stiu multe mamici care au slabit in primul trimestru, multe au ajuns la spital pentru perfuzii (inclusiv eu, la prima sarcina, desi nu slabisem), dar vei recupera cand se potolesc greturile.
bulinuta27 ma intristezi de-a dreptul!!! de ce nu ne-ai spus? veneam eu si-ti puneam macar cateva globulete in brad!!! La mine nu am pus decat varful si vro 3 globuri, restul le-a pus Alex, vreo 5 pe aceeasi 2 cm de crenguta, dar nu conteaza Stai in bucuresti, zau ca veneam daca ma primeai, cred ca a fost mai deprimant bradutul neimpodobit decat restul...
Mai fetelor, spuneti cand aveti vreo chestie de genul asta, poate cineva poate ajuta! Nu e ca si cum ati cere luna de pe cer, nu stiu, nu mi se parea mare efort in cazul asta si am fi facut macar un suflet fericit! Daca nu spuneti...nu putem ghici.
letitzia daca nu-ti da gaze rau de tot, nu e rau. Eu nu pot bea un suc neacidulat, de exemplu, dar nici nu am probleme prea mari cu gazele; eu sunt mai rau, beau coca-cola. Carbogazoasele nu sunt indicate din cauza gazelor, iar sucurile din cauza chimicalelor. Apa minerala nu e o problema, doar ca e bine sa alternezi apele minerale din surse diferite (ideea este sa modifici concentratia mineralelor). Iar mancatul nu ingrasa neaparat. La sarcina trecuta eu am mancat 7 luni practic non-stop si nu am luat decat 13,5 kg. Crede-ma, am mancat, nu gluma. Catelul meu, care e un mancacios ce nu refuza mancarea, daca deschideam frigiderul, fugea sub pat, sa nu-l mai imbii la mancare, atat de des mancam.
a.cicel sunt multe fete care iau medicamente; eu iau utrogestan - 4/zi, tardyferon fol (fier+acid folic) - 1/zi, materna - 1/zi, no-spa- la nevoie (maxim 3/zi, dar nu am prea avut nevoie). Legea spune asa: ai dreptul la gratuite daca ai salariul minim pe economie. Si chiar si atunci platesti, daca medicamentul solicitat nu e cel mai ieftin din grupa; eu am platit aproape 30 RON la reteta pe o luna pentru utrogestan, no-spa si materna, pentru no-spa si materna erau banii.
norocuta felicitari, mai ales pentru primul copil, asta e dragoste adevarata! stiu cum e sa iubesti un copil, chiar daca nu e sangele tau, dar sa-l si cresti, asta da dragoste!!! Stii, se considera ca Dumnezeu iubeste lucrurile de genul asta, de aceea am certitudinea ca vei avea o viata plina de bucurii, sanatate si impliniri!
iulenca din practica iti spun, medicul de familie trebuie sa fie foarte aproape, mai ales daca nu ai masina si/sau permis. de el depinzi pentru retete banale, de multe ori urgente pentru copil; cred, insa, ca trebuie sa ai domiciliul sau mutatie pe bucuresti ca sa te poata lua in evidenta un medic de aici.
La multi ani, Cornelia!!!!!
Andreea cum a fost la echo?

Valentina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miti2004 spune:

fetelor,

am fost saptamana trecuta la doctor, analizele de sange au iesit bine , adica chestia aia care arata cat de insarcinata esti :))
mi-au facut si ecografie pt ca avusesem niste scurgeri maronii dar care s-au oprit tot de saptamana trecuta.
Insa mi-au scris ca bebe avea 10 mm ( saptamana 7 -aproape sapt 8 ) si mi-au aratat cum ii bate inimioara, dar nu mi-au scris cate batai pe secunda...

Voi credeti ca 10 mm e ok la 7 6/7 sapt ? ( adica 7 sapt si 6 zile )

maine ma duc iar la doctor pt ca data trecuta a fost pe fuga...

Deocamdata nu iau decat acid folic. vad ca multe dintre voi luati mai multe pastile...

Si am si racit si stranut, ii dau cu ceai si mananc citrice...

deci, UM 28 oct, DPN 4 August, acum am 8 5/7 saptamani

va pup

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pika-pika spune:

Vad ca toata lumea ne-a dat vesti bune!Ce ma bucur!
hannen bine ai venit!Sa-ti traiasca iedutele.Acum suntem trei din Japonia...
norocutza,iulenca si voua bine ati venit.Sa aveti sarcini usoare...
bulinutza27,saracuta de tine.Asa mult muncesti!Lasa gandeste-te ca la anul o sa fi cu bebe si o sa fie mult mai frumos Craciunul.
letitia si mie imi e pofta de apa gazoasa dar eu nu pot bea ca dupa aia am niste gaze si niste dureri de burta.Eu beau numai apa simpla.De ingrasat ne ingrasam toate.Stati sa vedeti pozele de la Craciun.Inca nu le-am pus in calculator sa vedeti ce burtica am.
miti2004 nu e mic daca are 10 mm.M-am uitat pe ecografiile mele.La 7 sapt avea 10 mm si la 8 si ceva 13mm.Acum,sunt copii mai mici si mai mari,poate data viitoare sa fie al tau mai mic sau mai mare un pic dar nu e mare diferenta asa ca nu cred ca e cazul sa-ti faci griji.
Va pupic!

13+

mamica incepatoare si bebelin
poze cu noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Huacin si pika_pika,va multumesc la fel si va doresc sarcini usoare .Bineinteles bebei sanatosi ,frumosi si mincaciosi.
Hai ca ieri eram vesela,azi am niste nervi ...hm pe tot ce misca.Uite acum mi-a tras una o cutie peste glezna ,simt ca mi se ridica adrenalina
Pitica nu si-a facut somnul si urla continuu.
HEEEELP!!!Al treilea???cred ca o sa

Printesele mamii

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chocho spune:

Fetele, scriu si eu fugutza ca pe urma cine stie cand mai am timp. Vreau sa va felicit pe cele noi, si sa va doresc tuturor sa aveti un an nou special plin cu numai bucurii si tot ce va doriti voi sa se implineasca. Cat despre sarcina si nastere usoara, si bebei sanatosi, frumosi si destepti v-am tot urat dar nu strica sa o fac din nou.

Stefania si Cornelia_Laura va pup cu drag de ziua voastra si va doresc urez un calduros La multi ani!!!. Sa fiti fericite si sa va creasca bebeii mari si frumosi.

Cornelia nu-mi trage David de brad, mai mult de globuri tragea la inceput ca le vedea ca pe niste mingii, insa noroc ca s-a plictisit de ele ca noi l-am impodobit la inceputul lunii. Cat despre mos, ... a venit, chiar gras anul asta, si in realitate (adica un prieten costumat super frumos), si a fost bucurie mare pe capul nostru.

Va pup pe toate si un sincer La Multi Ani! va doresc tuturor!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns a.cicel spune:

Buna dimineata burticutelor
Bun venit noilor burtici si sa aveti sarcini usoare.
Eu aseara am crezut ca mor de durere. Am niste contractii groaznice la burta. Si tocmai ma intorceam din oras. Cand am intrat in scara nu am mai putut ridica piciorul drept de durere. Iubi a fost nevoit sa cheme liftul, desi stam la etajul 2. A sunat-o pe doctorita si a spus sa merg la spital, dar ea nu era de garda. Norocul meu e ca am o vecina care e asistenta la ginecologie si am chemat-o pe ea. Doctorita i-a spus sa imi faca o injectie scobutil. Si abia dupa injectie si 2 no-spa m-au lasat durerile. Acum sunt mai bine, dar pe la 11 merg la spital ca doctorita e de garda.

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iulenca spune:

Multumesc pentru urari fetelor. Imi pare rau ca unele dintre voi nu se simt asa de bine. Eu dupa cum v-am spus nu am apucat sa merg la doctor pentru ca am aflat cu putin timp inainte de Craciun si am zis ca mai bine ma duc dupa Revelion, asa am timp sa-mi caut si doctorul potrivit. M-as duce la Elias la Dr. Tutunaru ca am auzit numai lucruri bune despre dansul da sper sa nu fie foarte ocupat. Voi la cate saptamani a-ti fost la medic pentru prima oara? Sper ca sapt viitoare sa niu fie prea tarziu, mai ales ca ma simt bine exceptand greata de dimineata pana seara si noaptea dar fara pana acum. Nici macar nu ma plang de greata, mai bine, in felul asta mananc sanatos mai multe fructe sucuri lactate si mai putina carne plus ca nici nu iau proportii. Am si eu un off cu kg ca am reusit sa ma ingras cam mult inainte de a ramane gravidutza si acu cu kg pe care le voi lua ijn timpul sarcinii o sa fiu o . Da asa cum a-ti zis si voi bebe sa fie bine si sa ne tina ocupate ca noi slabim repede cu un pic de ambitie. Va pupic.

iulenca

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns norocuta spune:

Huacin, Pumpkin, pika_pika, etc. va multumesc pentru frumoasa primire si pentru urari si uite asa ati facut sa dispara toata distanta asta fizica, intre doua continente.
La mine DC-ul este din categoria "ce_as_face_toata_ziua_si_nu_pot", insa, din pacate, ziua are numai 24 de ore.
Cu toate astea voi incerca sa fiu cat mai prezenta.
Aveti grija de voi si va doresc un 2006 su toate ingredientele unei vieti implinite: sanatate, belsug, iubire.

Mergi la inceput