Mamici de mai-iunie 2006 (21)

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns LYLY809 spune:

magghy,eu am facut TT dupa varsta gestationala (masuratori fetale), dr. T sustine ca aceea e importanta, tii minte ca am mai discutat despre asta? Strict despre varsta pentru TT? Inteleg ca acela ti-a iesit negativ.
Sa stii ca chiar daca mie mi-au iesit toate negative si eu am stat ca pe ghimpi. Pai mi-a iesit risc 1/380, standardul fiind de 1/385, deci cam pe acolo. Dar tot m-am necajit. Dupa care mi-am zis: trebuie sa ma mai si rog, ca altminteri ajung la nebuni.
Trebuie sa ai mai multa credinta, caci totul va fi ok, vei vedea.
Va doresc tuturor un CRACIUN MINUNAT!

Lyly 16+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

magg, iau sirop de patlagina, suc de ridiche neagra facut in casa cu miere , ceaiuri cu miere si atat!!!!din testul ala numai riscul pt trisomia 21 conteaza!!!!

ALIA
http://community.webshots.com/user/cypocs101
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Irinel spune:

Maggy, pe mine a ajuns sa ma enerveze testul asta care de fapt nu-ti spune nimic sigur, doar sperie lumea degeaba. Eu l-am facut de ambele dati, doar ca sa nu ramana doctorul socat ca nu vreau sa il fac, dar oricare ar fi fost rezultatul tot nu renuntam la bebe. Dar te inteleg ca te stresezi, probabil ca in caz de rezultat nefavorabil si eu m-as fi stresat pana il vedeam nascut sanatos. Dar se pare ca ai uitat ca puiul tau e un luptator inca de cand era un samburel. Va fi totul bine cu el. Du-te cat mai repede la eco sa te linistesti ca nu-i faci bine nici lui nici tie.

DianaR eu mor pe aici de curiozitate si tu ne tii in suspans??

Fetelor eu sunt pentru nasterea naturala cum am mai spus. Nu sunt sigura daca deja v-am povestit despre sora mea, daca da, scuze ca ma repet. Ea a nascut prima data natural si a zis ca e cel mai bine asa. A doua oara a facut cezariana pentru ca bebe nu a vrut sa se intoarca. Si, imediat dupa cezariana a zis ca s-a razgandit, ca e mai simplu si mai usor prin cezariana. La cateva luni dupa cezariana inca avea probleme si mi-a zis ca a revenit la prima opinie, nasterea naturala nu degeaba se numeste naturala, e ceea ce vine natural si ajuta organismul la refacere. A nascut si a treia oara, cezariana da pentru ca nu s-a putut altfel, ea ar fi vrut natural. Eu am avut travaliu lung, de 24 de ore, deci nu o nastere extrem de usoara, si epidurala cum v-am povestit au reusit sa imi puna abia la 7 cm dilatatie, dupa 2 ore am nascut, deci am suportat aproape toate durerile nasterii. Cu toate astea, imi doresc din tot sufletul sa nasc tot natural. A, si am avut si epiziotomie si nu pot sa zic ca a fost placut, a fost greu cateva zile cand ma asezam, da a trecut.
Eu v-am zis si parerea mea, nu vreau sa intru in polemica, fiecare face cum crede ca e mai bine. Ma gandeam uneori cum se ajunsese in unele tari sa se dea din start lapte praf la bebelusi, pana in ultimii ani cand au stabilit cate efecte benefice are laptele matern si incearca prin toate plublicatiile de profil si prin medici sa le convinga din nou pe mamici sa alapteze. Ma refer mai ales la Canada si SUA, ca in alte tari nu stiu cum e.

Va pup ca-s pe fuga.

http://photos.yahoo.com/irinoiu

Irina, Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 21+ saptamani

Mergi la inceput

Irinel, ai dreptate in privinta nasterii. La urma urmei, chinul principal, nasterea propriu-zisa, nu poate sa dureze mai mult de o jumatate de ora. Iar travaliul acela care poate fi de cateva ore, inteleg ca este suportabil. Dr. T este PENTRU nastere naturala.

Lyly 16+

http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cypocs spune:

Magg, nu am facut febra deloc, am uitat sa zic .Si pt tuse mai iau STODAL , homeopatic.

ALIA
http://community.webshots.com/user/cypocs101
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10042;30/st/20060515/dt/7/k/9ad9/preg.png

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns magghyc spune:

Lyly,
Ca sa zic asa, mi-am facut-o cu mana mea…Fiindca l-am suspectat pe T ca a gresit varsta sarcinii pe trimitere i-am pus pe cei de la Genetic sa imi dea rezultatele si dupa UM si dupa varsta indicate de T.
Nici asa rezultatele nu sunt f grozave, adica risc de tub neural e 1/351 fata de 1/1000 risc standard, dar orisicum, testul era negativ….
Oricum, ca paranteza, am ramas socata de importanta ecografiei pt aceste valori. Am niste diferente uriase de risc , toate bazate pe o diferenta de 7 zile (cat era intre calculul dupa UM si varsta sarcinii asa cum a vazut-o T).
Sper sa fie ultima idee creata pe care o mai am, nu mai imi trebuie. Si nici din casa nu mai ies pana nu se topeste gheata, ca ma doare mana pe care am cazut de nu mai pot. De fapt, maine ma duc la T mai putin pentru triplu test si mai mult sa vad daca nu l-am zdruncinat pe bb cand am cazut. Ce mai paranoia e in floare la mine acasa, in loc sa pun mana sa fac ceva serios ...

Alia,
Daca ai storcator de citrice incearca un tratament in forta cu citrice (adica cu vitamina C). La mine a functionat destul de bine, probabil ca nu as fi reusit sa mananc atatea fructe intr-o zi – nu ma omor dup acrituri, dar ca suc merg imediat.
E un fel de varianta adaptata sarcinii a doei soc de vitamnia C care se recomanda in raceala obisnuita.
Poti sa intrebi medicul daca ai voie Voseptol. Iti dau copy la prospect, poate te ajuta :tablete continand tinctura de propolis, mentol,ulei volatil de levantica, ulei volatil de eucalipt, ulei volatil de menta, ulei volatil de jneapan si ulei volatil de cimbru.
VOSEPTOL V contine un complex de principii active de origine vegetala , cu actiune sinergica in afectiunile respiratorii. Compozitia complexa a tincturii de propolis (compusi de tip flavonoid, substante rasinoase, ceara, ulei volatil, vitamine si enzime ) si asocierea cu uleiurile volatile confera produsului actiune bactericida, bacteriostatica, cicatrizanta, antiseptica si anestezica, bronholitica si expectoranta, sedativa asupra sistemului nervos central si un efect reconfortant .
RECOMANDARI: profilactic si ca adjuvant in: laringite, faringite, rinite, afte si leziuni bucale, stomatite, paradontopatii, halena, traheobronsite si adjuvant in tratamentul astmului bronsic si emfizem pulmonar.
MOD DE UTILIZARE: intern,adulti: se sug 1-2 tablete de 3-4 ori pe zi, minim 5 zile
Copii peste 3 ani, se sug cate ˝ tablete de 3 ori pe zi, minim 5 zile. Produsul este interzis persoanelor bolnave de diabet insulino-dependent.
PRECAUTII: Se recomanda prudenta la utilizare, pentru persoanele cu alergie cunoscuta la propolis si celor cu risc alergic crescut

Mergi la inceput

Ei, si-acum sa va scriu niste bancuri pe care le-am primit si eu azi, ca sa va descretiti fruntile! Sunt un pic indecente

Deci:

"Un preot locuia linga o minastire si avea 10 gaini si un cocos. Cocosul din cind in cind disparea, dar aparea pina seara. Ultima data cind a zburat nu s-a mai intors si preotul, primul lucru duminica in biserica, a intrebat lumea - As vrea sa stiu daca cineva are un cocos ? .... si toti barbatii s-au sculat in picioare..... - Nu, nu, nu, am vrut sa spun daca cineva a vazut un cocos ..... si toate femeile s-au sculat in picioare.... - Nu, nu, nu,nici asta n-am vrut sa stiu, vreau sa stiu daca cineva de aici a vazut un cocos care nu-i apartine ....... si jumatate din femei s-au sculat in picioare..... - Nu, nu, nu, nici asta n-am vrut sa stiu Vreau sa stiu daca cineva a vazut cocosul meu ? ..... si toate maicutele s-au sculat in picioare. "

"Cica intr-un sat moare un popa iubit de toata lumea,mai ales de femei... Si murind popa asta vine altul tanar si fara experienta. Ajungand intr-un post mai mare si trebuind sa spovedeasca femeile,le aude pe majoritatea ca "au cazut sub pod"-parola care era folosita de popa al vechi pentru a desemna pacatul preacurviei,insa nestiind despre ce e vorba se duce intr-o goana la primar,cerand cu mila si multmilostivirea lui Dumnezeu sa repare podul de la capu' satului ca in scurt timp raman fara femei in sat. Auzindu-l primaru' si consilierii si stiind ce e cu podu' s-au pus pe un ras de nu se mai opreau,atunci popa simtindu-se jignit,exclama mai mult mut decat vorbitor: _Razi mata domn primar ,dar daca stii de cate ori ti-a cazut sotia...! "

"O gagica avea sot un comis voiajor.Intr-o luni acesta pleaca in alta localitate si-i spune nevestei ca vine tocmai sambata. Gagica isi chema amantul si ciocane toata saptamana pana vineri cand se aude cheia in usa. Sare ca arsa si isi pune amantul sa faca pe statuia in hol. Barbatul intra obosit de la serviciu si intreaba sotia: - Ce-i chestia aia pe hol? - O statuie, ce, nu stii ca si Georgeasca are una la fel? Barbatul aproba si se duse sa manance. Se intoarce cu un pahar de apa si zice spre statuie: - Hai,bea. Nimic. - Hai ma, bea daca iti dau. Nimic. Statuia nemiscata. -Hai ma bea, ca la Georgeasca am stat o saptamana fara apa "

Sper ca nu le stiati!!!

Lyly 16+

Samburica
Poze echo

Mergi la inceput

Irinel,

Da ai dreptate, nu e un test sigur, este statistic (din pacate). Probabil ca cel mai sigur e cariotipul din amnicenteza.

Cu nasterea si eu stau in dubii daca natural sau cezariana.
Ina, da-mi si mie link-ul cu cezariene, ca eu chiar s-ar putea sa ajung la cezariana - daca nu se ridica placenta. In rest, parca nu as opta pentru ea, dar, dupa cum spuneaam sunt nehotarata. Mai mult ma atrage la cezariana ca e o experienta controlata, adica stii sigur ca ti-e medicul acolo, ai anestezist etc. Reducerea factorilor de risc, adica.

Va pup,
Magg
PS: banuiesc ca toata lumea va intra din ce in ce mai putin, acum cu febra sarbatorilor. Spor la treaba! Eu astept cu nerabdare sa am sot acasa (adica maine) si sa fac bradul. L-as fi facut eu demult, dar fiind in ghiveci prepsupune un pic de sport sa fie carat in casa - e foarte greu, din mila i-am luat un ghiveci urias, e cat o mica gradina.
In rest, mancarea o face soacra -,iar la curatenie am nevoie de ajutor, asa ca tot maine... (dupa impodobirea bradului, evident)

Mergi la inceput

Dragutze bancuri !
Nu, eu nu le stiam!

Mergi la inceput

Magghy,
imi pare rau ca ai cazut, dar nu cred ca i s-a intamplat ceva strumfului.
Amniocenteza trebuie sa o faci numai daca iti recomanda dr. T. Comunica mai mult cu dansul, e important!!!
Stiu prin ce treci, eu insami am trecut prin asta, obsedata fiind de SD. Dar riscul de a pierde sarcina prin amniocenteza este de 1/100.
Daca prin echo te vei lamuri cum sta treaba, asteapta cumintica sa faci ecografia. Mai mult ca sigur strumful n-are nimic si tu te stresezi degeaba! Scuze ca insist si te bat la cap
Pupici de incurajare de la Lyly si Samburica

Samburica
Poze echo

Mergi la inceput