Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (22)
Raspunsuri - Pagina 7
dani_flor spune:
Buna seara mamicute si bebelusi,
flori306 si mie mi-a dormit fata dupa vaccin astazi destul de mult dupa ce ieri a fost tare urlatoare si a avut si temp 38.2. Dar la bebelusi nu prea se simte temperatura, eu i-am luat-o cu termometrul si cu muuuuuuulta greutate
sofia, sunt 2 feluri de zimbete: primul este inconstient si al doilea este constient. Mie pe primul mi l-a servit din maternitate, iar pe al doilea cam pe la 4-5 saptamini ca s-a mirat moasa ca ride prea mult. Dar cica ar trebui cam dupa 6 saptamini sa rida. Dar cred ca mai e si de la copil la copil, eu de fiica-mea mare nu imi amintesc sa fi ris inainte de 3 luni .... Lasa ca vine, stai linistita.
Imi pare rau de problema ta cu laptele, imi imaginez cum te simti, din pacate nu posed nici eu reteta fericirii .
Legat de sterilizare: Mie mi s-a spus ca sterilizarea (respectiv fierberea ca eu pe asta o practic) se face datorita ramasitelor de lapte care pot ramine pe bibe si care duc la inmultire de bacterii si deci diarii, etc. Sofia, tu te refereai la intemperiile din bucatarie... Pai copilul trebuie sa se obisnuiasca cu toate intemperiile, nu ??? In prmul rind cu cele din casa in care locuieste, CU EXCEPTIA unui eventual fum de tigara cu care eu nu as fi de acord.
Voi ce pareri aveti?
Va pup
Daniela, mama Ioanei (24.10.1999) si a Mariei (17.10.2005)
RalucaCostiurin spune:
Sofia, si la mine tot asa, lactatia e in agonie.... tot asa, incercat de toate, ceai, lapte, galactogil, etc, mai putin regimul la stres, ca are neamul grija sa nu ma scuteasca...
Barbatu' imi ingheata prin service, numai cand mi-a zis cat au fost piesele (ca schimba si ulei, si distributie) si era de-ajuns sa opreasca lactatia, hihi!!
A fost tanti dr azi si cum e frumusica, era cavalerul meu un zambet tot. Mi-a dat dreptate ca are o falcuta umflata, dar n-a gasit nici un motiv: nu are febra, e bine dispus, suge, nu are colectare de puroi, nu are nimic la os, nu-l doare la palpare, nu-i dau dintii, gurita e normala.... Asadeci si prin urmare... a ramas sa fiu cu ochii pe el si daca ceva s-o vedea... dar mai probabil e sa fie o etapa de crestere mai asimetrica la dansul. Altfel, copilul e f. bine.
Cam atat...
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze
RalucaCostiurin spune:
Ah da, elefantii sunt si la noi in top, desi acum de Craciun ii cant colinde (am si ragusit dealtfel, ca am cantat pe afara!)
Iar cu sterilizatul, dupa ce le scot din sterilizator le pun intr-o cutie - pe care n-o inchid ermetic ca s-ar umezi prea tare si mai rau e - pe considerentul sa nu se astearna praf sau vreun abur gras pe toate cele ce nu le folosesc imediat.
Acum folosesc apa de la robinet, filtrata in cana brita si fiarta. Plata n-am folosit, ca-i prea mineralizata.
Mi s-a trezit baiatul la 8.30 azi (ultima lui masa fiind la 10.30 seara, dar de adormit a adormit dupa 12), a fost puturos. Si nici nu l-am scos afara, ca am zis sa nu-i fac mai rau cu falca lui, pana sa vina dna dr. sa ne dea voie... Prinde doar 4 mese azi - papa la 4 ore. Asta e, o sa pape la 12.30...
Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze
jadi spune:
Pentru fetele interesate de CIC, am discutat cu sotul si mi-a zis asa... dosarul de care se discuta in lege se depune de angajator in termen de 90 de zile de la aparitia legii. Treaba e ca la Bucuresti se depune de angajator la directia teritoriala de munca, undeva in Piata Amzei si aceasta directie a incheiat un protocol cu casa de pensii abia ieri cu privire la cedare de active si personal (directia probabil ca va prelua birouri, dulapuri, personal, etc care se vor ocupa de aceste concedii). Deci de depus va fi dupa 1 ianuarie, ei habar nu au deocamdata cu ce se maninca aceasta lege si ce vor face! Tipic romanesc.
Declaratia aceea cu mame insa trebuie depusa pina pe 25 decembrie tot de angajator la casa de pensii. Aceasta declaratie e foarte importanta deoarece cu aceasta ocazie casa de pensii face un "inventar" al mamelor pe legea veche si aduna date despre ele plus cont bancar deci e mai mult ca sigur ca se va plati si in cont bancar!
Probabil ca odata terminata aceasta centralizare, va ajunge si la directia teritoriala si isi vor imparti intre ei fondurile care banuiesc ca erau prevazute doar la pensii pe legea bugetului pe 2006.
Ce vom face noi mamele? Nu stiu inca, cind o sa aflu va voi spune!
Codrutza si la mine e aceeasi treaba, sint angajata firmei noastre deci trebuie sa faci declaratia si sa o depui la casa de pensii si sa pregatesti dosarul si sa intrebi unde il depui... te vor indruma cei de la pensii.
Am gasit un antivirus care are 73 de megi si cum eu merg pe dialup cred ca voi ajunge sa il dau jos mai pe miine incolo. Bine inteles ca nu aveam nici un program care sa faca rezumat in cazul in care crapa linia asa ca am dat jos intii un download accelerator si abia apoi am purces la antivirus. Treaba e ca trebuie sa fac pauza daca am nevoie de internet ca imi maninca toata linia.
Ma duc sa ma pregatesc de baie la cel mic!
Revin apres!
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
Carmi spune:
Buna la toate fetele si felicitari sarbatoritilor de azi !
Mihaela Specht, si la noi tot asa e, U4 la sfarsitul celor 3 luni, adica sf. lui ianuarie. Da in tara asta cate landuri, atatea obiceiuri, nu?
Azi i-am taiat lui Fabiano pt. prima data unghiutele, ca pana acum nu prea aveam ce sa tai...se rupeau de la sine. Mi-a fost o frica de nedescris, sa nu-i fac ceva rau, da a functionat pana la urma.
In rest, suntem bine, radem mereu si ´vorbim´pe limba noastra la greu...
Pup fetele.
P.S. Fetele din Germania, cica la H & M au costume de Craciunei pt. bebei, ma duc maine sa vad.
Foto bebe Fabiano
jadi spune:
A fost o baita in stilul speedy gonzales, era asta mic topit de somn. Nici sa manince nu a avut putere, 90 de ml si puteam sa il framint ca pe aluat ca nu s-a mai trezit sa manince neam! Asta e, trebuia sa il pun pe viteza 3 ca sa manince mai mult acum sper sa nu se trezeasca decit in jur de miezul noptii!
Am pus-o pe mama sa imi faca cascaval la cuptor si ma apuc sa ma uit la un film ceva ca azi sint relaxata si pot urmari o intriga la teve, hehe.
Mai am 60% de dat jos din antivirus... ma apuca dimineata!
Jadi & bb Vlad 28 sept 2005
mihaela_specht spune:
buna fetelor
probabil in partea asta unde stau eu in Germania o fi altfel:)).eu cred ca dr.stie ce face.Dennis a primit imediat dupa ce s-a nascut vaccin in talpa probabil ala il faceti voi acum sau??habar nu am.
Carmi te-am mai intrebat dar probabil nu ai citit mesajul meu,ai platit ceva pentru botez?(am inteles ca l-ai botezat la ortodoxi),maine avem programare la biserica,sa stiu la ce sa ma astept.
noi am luat deja costumas de mos pt bebe am pus si poze in album
mihaela_specht spune:
am pus poze cu dennis mos craciunel:))
http://community.webshots.com/user/mihaela_specht
Ioana75 spune:
E tare simpatic Dennis cu caciula pe-o ureche.
M-am programat pt vaccin pe 4 ianuarie la Medicover la o dr, Liliana Calapod; sper sa-mi faca vaccinul; trebuie sa mai sun acum la sensi blu-ul din medicover sa-mi aduca vaccinul, sa le am pe amindoua intr-un loc.
Azi am umblat 4 ore cu fata pe afara, cu diverse treburi si cumparaturi; si la un moment dat am alaptat-o, intr-un dispensar; nu mi-a fost deloc rusine, chiar m-am uimit pe mine insami.
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)