Nu stiu ce sa fac

Nu stiu ce sa fac | Autor: alipiticot

Link direct la acest mesaj

Am postat aici acest subiect pt ca as dori si un raspuns specializat,dar rog mamele care au mai trecut aprin acesta sa ma ajute cu un sfat.
Fetia mea Raisa de 10 luni se trezeste mereu noaptea din 2 in doua ore sa suga si nu adoarme decat la san sau in brate.
Nu as vrea neaparat sa renunt la alaptat,cu toate ca uneori nu mai rezist dar as vrea sa nu se mai trezeasca noaptea si sa o invat sa adoama singura,sau cu mine langa ea dar nu in brate.si nu accepta biberon,cana asu orice alt lapte.
Saptamana trecuta a fost bolnavioara, si abia reusisem sa o obisnuiesc sa stea in pat seara si sa adoarma,dar eu o mangaiam si i cantam.Acum dupa boala cand am fost nevoiti sa o luam cu noi in pat,nu putea respira si mi era frica,nu mai vrea deloc singura in patut,si mai nou toata ziua tipa de la orice.In aceasta dimineata am lasat-o sa planga pana a adormit,mancase la 6,si la 6.30 se trezise si vroia leganata si numai in brate.Ne am suparat si am lasat-o in pat plangand si cam in 20 min a adormit dar era si f somnoroasa nu cum e seara cand are chef de joaca.Nu stiu daca reusec sa fiu coerenta si sa explic cam cum se comporta,dar incerc.Si ziua cand vrea ceva tipa cat o tine gura uneori minute intregi.Nopatea se trezeste si plange mereu de cateva luni.Ne am gandit la o problema medicala,dar nu are nimic,plus ca atunci cand o iau in brate tace.
Ce e mai important,eu o las sa planga daca sunt sfatuiata ca acesta e solutia dar mi e frica ca nu cumva sa i influenteze personalitatea,sa nu creada ca nu e iubita sau altceva.Dar nici nu vreau sa ajunga pe la 2 ani sa tipe oricand nu obtine ceva si sa nu pot sa o mai linistesc.Daca acesta e un inceput de comportament rasfatat as vrea sa stiu si daca numai lasata sa planga ar fi solutia.
Ex si acum cand scriu sta langa mine si tipa sa o iau in brate.Nu vrea deloc sa stea singura sa se joace singura,mereu trebuie sa fiu langa ea.Eu consider ca e mare de acum si ar trebui sa lucrez la comportamentul ei dar mi e frica sa nu influentez negativ.De aceea astept si un raspuns specializat.
va multumesc mult mult.

Paula si minunea mica Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)

poze
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Principesa spune:

Alipiticot, trage aer adanc in piept si cand expiri da afara toate afectele negative in frunte cu vinovatia care nu te lasa sa stai linistita si sa ai incredere in capacitatea ta de a fi o mama suficient de buna:)
Am sa iti spune cate ceva despre dezvoltarea copilului mic. El se naste fara a avea constiinta limitelor sau a diferentelor. El crede in prima faza ca el si mama sunt unul. Apoi isi da seama ca exista o diferenta dar oricum va cere sa i se satisfaca toate dorintele si nevoile imperios acum. Acum apare cea mai grea sarcina a unui parinte: aceea de a pune limite, limite care au un scop extrem de pozitiv in dezvoltarea emotionala a copilului, iar absenta lor este implicata in cele mai grave patologii.
Am mai scris si despre faptul ca exista o diferenta intre nevoie si dorinta. Ea se trezeste din 2 in 2 ore pentru ca are dorinta si nu nevoia de a suge. Nevoia este legata de supravietuire. Parintii este bine sa satisfaca nevoile legate de supravietuire intr-o masura cat mai mare dar dorintele nu este necesar sa le satisfaca pe toate. Ba este chiar contraindicat.
Recomandarea este deci de a o lasa sa planga, astfel ea va intelege ca nu poate obtine tot ce doreste si isi va dezvolta modalitati de a se calma singura si de a se adapta la mediul social. Ceea ce este un lucru bun pentru ea. Si nu va ramane cu traume si nici nu se va simti neiubita daca mama ei va decide ca a sosit momentul sa doarma si ea 3-4 ore pe noapte si nu doar 2. Ba dimpotriva cred ca va beneficia de o disponibilitate mai mare din partea unei mame mai odihnite si mai vesele. Si asta ii va influenta pozitiv personalitatea.
Nu este obligatoriu sa renunti la alaptat. Iar cand vei dori sa faci asta este de preferat sa o faci treptat.
Nici faptul ca la 10 luni nu se joaca singura nu este simptomatic. Este ok pentru varsta ei.

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Multumesc de raspuns.
Azi am lasat-o sa planga la somnul de la 11 si 15,care din pacate s-au intarziat cu o ora din cauza ei,ca nu vroia decat leganata dar a adormit singura,plangand.Mai greu va fi noaptea si pana o sa invete ca nu o mai legan si o pun la san,dar sper ca voi reusi.Voi incerca acum de sarbatori ca sotul nu lucreaza si mi voi permite sa o las sa planga.Sper sa am aceeasi tarie si maine si mereu sa nu fi stric ce am inceput.In aceasta seara a adormit in patut fara sa planga,asa cum adormea inainte de boala.Am sperante si vointa.sper sa am si putere sa aud tipete ce nu se tremina de cateva ori pe zi si noapte.oricum ma simt f rau si putin vinovata cum ai zis dar incerc sa ma gandesc ca e spre binele tuturor.Inca o data multumesc.
Mamele care au aplicat metoda asta sau altceva cum au trecut peste???

poze

Mergi la inceput

Alipiticot, mesajul meu reflecta opinia mea nu doar ca psiholog ci si ca mama. Deci succes pt ca functioneaza!

Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Giana spune:

Offf..mi-e teama ca voi avea aceeasi problema mai tarziu.Baiatul meu are 4 luni si nu adoarme seara decat la san.Dimineata la 8 este singura data din zi in care adoarme singur in patutul lui si asta cred eu pentru ca este somnoros.In rest...numai la san langa mine nu in brate.
Principesa,ar trebui sa aplic si eu metoda deja?Nu este prea mic inca?

Giana de Dani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">POVESTEA NASTERII
POZELE NOASTRE
VARSTA DANI

Mergi la inceput

Giana, cu atat mai bine ca este mai mic. Cu cat mai devreme cu atat exista sansele sa fie mai usor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ana_a spune:

Buna!
Eu sunt o mamica care nu a putut sa reziste plansetului...Stefan are acum un an si 4 luni si as putea spune ca abia in urma cu 2 luni sa obijnuit singurel sa doarma fara mine si sa nu se mai trezeasca tot la 2 ore dupa ceai sau apa sau pur si simplu pentru atentie...
Eu l-am tinut in brate non stop... daca stau sa ma gandesc il aveam agatat de gat in marsupiu pana pe la 7 luni, apoi in brate sprijit de sold...apoi nici eu nu mai stiu cum, dar a stat la mine in brate toata ziua...cel mai greu imi era noaptea ca trebuia sa-l iau cu mine in bucatarie sa-i pregatesc formula de lapte(dupa ce nu a mai supt la san) si daca la 6 luni era...mititel...la un an era deja voinic si greu...si cu o mana il tineam pe el si cu cealalta pregateam formula....daca il lasam in patutz plangea din toate puterile si imi era mila de el...ei bine...mai tarziu plangea de moft ca vroia sa vina cu mine...abia acu 2 luni sa obijnuit sa nu mai planga, sa astepte, desi nu intodeauna reuseste la 6 dimineatza sa astepte pana vin eu cu laptele...
M-am cam lungit...am vrut doar sa va spun cum a fost la noi, stiu ca probabil nu am procedat bine...sunt mai slaba de inger, in schimb acum se joaca singurel frumos, chiar si cate o jumatate de ora daca il rog sa ma lase ca am treaba...de cele mai multe ori intelege.

Ana, mamica lui Stefan, pui mic si frumos
poze
Haideti sa-l ajutam pe Alex, haideti la bazar!!
Colinditza cu flishcoi, hai Craciunule la noi!Cu covrigi si cozonaci, cu bucurie in suflete, cu zapada numai buna de schiat si cu muuulta caldura in inimile tuturor! Sa aveti Sarbatori fericite!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adameasca spune:

Si eu am avut aceeasi problema cu fi-miu - ma refer la adormitul in brate, aveam aceleasi intrebari ca si tine... Am incercat sa-l las sa planga, am incercat diverse metode, dar nu prea am reusit... Il adormeam in brate, si poi il puneam in pat. Si m-am lasat pagubasa, nu i-am mai schimbat ritualul de culcare. La 2 ani a inceput sa nu mai vrea sa adoarma in brate, a durat vreo saptamana pana ne-am prins noi ca el vroia sa adoarma in patutzul lui. Acum adoarme singurel, ascultand o poveste pe CD. Ideea e sa ai rabdare.

_
Ileana, mama de LUCA(2 octombrie 2003)

www.desprecopii.com/forum/log.asp?log_id=54498" target="_blank">Jurnal

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns BellaDonna spune:

Hai sa va spun si eu ce am facut cu fetita mea cand era mica, in primul rand am invatat-o din primele luni cu muzica clasica in camera, ii puneam Motzart sau Vivaldi si acum la % ani ii place sa adoarma cu muzica clasica si in general o prefera, pe urma cu o veioza noaptea si tot asa la inceput a fost greu ca plangea si vreea doar in brate primele zile a fost mai greu dar pe urma s-a obisnuit, totul e sa nu cedati primele zile la plansete ceea ce e foarte greu, imi aduc aminte ca si mie mi-a fost foarte greu, multa bafta fetelor, ca pe urma se merita cand va treziti dimineata odihnite

Nimic fara Dumnezeu!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miag spune:

Fetelor, recunosc ca si eu sunt o mamaica mai slaba de inger care nu l-a lasat pe puiutz sa planga minute in sir...De fapt, nu il las nici acum si nici nu-l voi lasa...Sper ca atunci cand va creste , voi sti sa-l educ si pe alta cale decat sa las pruncul sa zbiere neconsolat ... in sperantza ca poate adoarme singur. Mi se pare cam dura treaba asta, desi stiu ca functzioneaza.
Si eu l-am alaptat 10 luni, si eu m-am trezit din 2 in 2 ore noaptea...dar nu m-am enervat si mereu am crezut ca un copil merita iubire 'non-stop'...si cred ca nu trebuie lasat in patutz sa planga, desi am citit o gramada de studii care indica clar asta ca metoda de a dezobisnui copilul de adormitul la mami in bratze...
Voi stitzi ce este mai bine pentru BB al vostru.Eu una sunt contra acestei metode.

Craciun fericit!

Mia, mami de ROLAND (18 noiembrie 2004)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alipiticot spune:

Vreau sa va spun ca metoda a mers si din fericire din a doua zi nu a mai plans doar s-a marait putin iar acum adoarme singura si ziua si seara,iar noaptea fara sa schimb eu nimic se trezeste mai rar,cel mai des a fost de 3 ori pe noapte dar de 2 ori e regula.Oricum e altfel,si ziua parca se joaca mai bine si sa stiti ca au dreptate psihologii nu are nici o legatuta cu dragostea metoda asta,e doar o limitare de cerinte,normal ca ei vor orice,cred ca orice li se cuvine.Eu sunt mult pt educatie,prefer un copil ascultator cu care reusesc sa ma inteleg.si eu cred ca era alintatura curata ca mereu era maraita,era in brate vroia jos,era jos vroia in brate...etc.acum parca e altfel.Nu zic ca asa deodata s-a schimbat radical dar se observa diferenta.Si sa stiti ca acum are o placere,ea avea un mutunache cu care dormea si acum cand o pun in patut se joaca cu el,vorbeste,canta pana adoarme.E o placere sa o vezi.
Si eu o adormeam cu muzica,dar in brate la calculator care e in sufragerie,spre rusinea mea nu am un cd player in dormitor si de cand o adorm in patut nu mai asculta muzica.Dar vreau sa i iau unul sa asculte muzica in timp ce adoarme.Eu sunt f fericita ca am reusit sa schimb metoda si merita.Si am avut noroc ca nici nu a plans mult,ci doar prima zi,maxim 20 min la ficare somn.A si am uitat sa zic ca ea plangea si cand o adormeam in brate si uneori f mult.

Va pup si multa sanatate la bb si nu in ultimul rand sarbatori fericite si la multi ani!

poze

Mergi la inceput