Nu stiu ce sa fac
Raspunsuri - Pagina 2
irisM spune:
Sal'tare si bun gasit!Sunt un membru nou.Voiam sa intreb daca "terapia" asta se poate aplica si la copii sub 3 luni.Fetita mea s-a invatat de pe vremea colicilor sa doarma in brate.
impreuna spune:
Si eu sunt pentru metoda asta. Pe Sara am invatat-o de cand am venit din maternitate sa adoarma singura, in patutul ei si de la 6 saptamani mi-a dormit toata noaptea (desi o alaptam).
Ideea era ca atunci cand se trezea mergeam la ea si o mangaiam, eventual o luam putin in brate pana se linistea si adormea inapoi. Si am folosit u succes suzeta.
Din cate stiu eu, recomandarea de a lasa copilul sa planga se face treptat, incepand cu o perioada mica si crescand timpul cu cateva minute de la o zi la alta.
In plus, medicii recomanda cat mai putine mese noaptea pentru ca stomacelul copilului sa fie in repaus.
Paula felicitari pentru reusita!
Impreuna = mami Flavia, tati Mircea si Sara
"Daca astepti momentul potrivit, te intrec altii care nu-l asteapta"
Principesa spune:
Iris, am mai scris ca este mai bine cu cat mai repede. Insa mare atentie in a face diferenta intre plansul copilului din cauza unei nevoi si cel din dorinta
Fiecare om este un inger cu o singura aripa si numai imbratisandu-ne unul pe altul putem zbura
irisM spune:
De fapt probleme noastra nu e somnul de noapte.Doarme cate 10-12 ore,timp in care mananca o singura data pe la 5 dimineata.Pana la urma nu e nici somnul din timpul zilei,desi nu doarme decat cel mult o ora.Mai nou bazaie putin si apoi cade lata.Partea care ma dispera pe mine incepe pe la 8 seara si se termina la 12 noaptea."Ritualul" este acelasi ca in timpul zilea:mananca,se gandaceste vreo ora dupa care da semne de oboseala.Aici incepe scandalul.Daca o tin in brate SI MA PLIMB CU EA(musai) urla si se zbate,dupa care adoarme 10 minute si se scoala.O luam de la capat.La 2-3 ore mananca si continuam pana la miezul noptii.Daca o pun in patut zbiara cat o tin puterile.Cand ma duc s-o mai linistesc putin adoarme instant in brate si se trezeste in secunda in care o pun jos.Dupa mai bine de 30 de minute de urlat adoarme,dar nu pentru mai mult de jumatate de ora.In cele din urma mananca zdravan,mai plange 10-15 minute,o mai iau in barte,se linisteste si cand o pun la loc adoarme.Pe la 5 dimineata papa bine si adoarme singurica in patutul ei.Ei,ce sa ma fac cu asta?Imi este clar ca e foarte obosita,da nu stiu ce sa-i fac.S-o las sa planga in disperare in ideea ca pana la urma se invata?S-o tin in brate ore in sir ca pana acum?
loreen spune:
Am citi tot ce-ati scris,felicitari Paula pentru reusita,dar eu pe langa problema similara cu a Paulei ma confrunt cu inca una...
Ziua de azi mi-a pus capat cand am vazut ca totusi frica asta de separatie ia proportii...Delia plange incontinuu fara lacrimi pana cand efectiv da tot afara...si normal ca toate mesele sunt preambulul somnului,mai ales cea de seara...adoarme imediat ce mananca,dupa care o pun patut...mai stau putin cu ea sa vad cum reactioneaza,adormita fiind,dupa care sare ca arsa si plange pana vin la ea...si uite asa o iau de la capat...pana la urma adoarme si iar o pun in pat si daca am noroc nu se mai trezeste...pana dimineata...oricum pe parcursul noptii o las sa planga si adoarme singurica...Problema este ziua si seara la culcare...
Mai faceam glume si spuneam ca sufera de exces de mamosenie ca nu sta nici la sotul meu...insa a inceput sa ma ingrijoreze...si ma gandesc acuma daca nu cumva teama asta sa-i dea si inapetenta...
Si apoi ma gandesc cum sa fac ca teama de abandon a ei sa nu se transforme in obicei prost?!
Primul Craciunla 8 luni
Loreen cu Bianca(15.10.96)si Delia(26.04.05)
"Nu merge inaintea mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot urma; nu merge in urma mea pentru ca s-ar putea sa nu te pot indruma; mergi alaturi de mine si fii prietenul meu"
irisM spune:
Hmmm,am trimis un mesaj da' se pare ca s-a pierdut in spatiu.Draga Loreen,cam asa decurg lucrurile si la noi seara(in special)desi fetita mea are numai 2 luni.
Spuneam in mesajul pierdut ca de pe la 8 seara si pana la miezul noptii ne chinuim cu dormitul.Daca o las sa planga,tipa mai bine de jumate de ora,dupa care adoarme si se trezeste in 30 de minute.O luam de la capat:papa,se gandaceste o ora si cand o apuca somnul incepe distractia.In cele din urma pe la 11 mananca zdravan mai urla putin,o mai iau de cateva ori in brate sa se calmeze si adoarme.Noaptea desi o pun treaza in patut nu face scandal,se culca singurica.Ziua mai bazaie putin inainte sa adoarma.Problema la noi este cu adormitul seara.Poate ca daca ar accepta suzeta cum spunea Flavia...
alipiticot spune:
Multumesc mult pt felicitari,nu eu le merit ci Raisa.mare satisfactie aveam cand o puneam in patut si vedeam ca statea singurica si apoi adormea.acum de 2 zile o las si singura in camera,ma duc o pup,ii zic somn usor,ca o iubesc mult si gata.plange cam 2 minute.poate uneori mai mult cand e f obosita,dar mai mult maraie.si apoi adoarme mai repede sau se mai joaca putin depinde de chef....
la mamicile cu bb mici mici,nu stiu ce sa zic.eu am adormit o in brate sau la san pana acum 2 saptamani...cat era mica si statea cuminte,ma asezam pe scaun la calc,se roteste, si puneam muzica si adormea cu capul pe umarul meu.mereu i-a placut vertical.dupa vrea 6 luni,cum ma asezam la calc vroia si ea la tastatura...asa ca ma plimbam cu ea.oricum am tinut-o mult in brate ma mir ca a renuntat asa repede.dar eu cred ca pana pe la 6 luni au nevoie de multa afectiune,sa si simta mama aproape si eu nu as incerca metoda asta.dar depinde de fiecare.totusi la 2 luni eu cred ca are colici sau nevoie sa simta mama.ea mai dormea bine cu burtica pe mine,plus ca eu am culcat-o pe burta de la 3 sapt si tare bine mai dormea.daca o culcam pe o parte in jumatate de ora era drepti.
oricum acestea sunt numai sfaturi nu vreau sa supar pe nimeni...fiecare face cum crede de cuviinta.
va pup si bb sanatosi ca e cel mai important,ca restul se rezolva cu timpul.
Paula si minunea Stefana Raisa(d.n. 11.02.2005)
poze noi
http://pg.photos.yahoo.com/ph/paula_paduraru/my_photos
AMarisa spune:
In pofida TUTUROR sfaturilor de la mama, soacra, sot, surori, matusi... am tinut-o in brate cat am putut de mult! Acum cand e mare, are 6 ani, 125 cm si 25 kg, e din ce in ce mai independenta, ma goneste din patul ei seara la culcare ca vrea sa doarma singura, iar eu as mai sta un pic cu ea... Se poate ca Andra sa fi fost o exceptie, pentru ca n-a cerut niciodata imperios sa fie luata in brate, a dormit singurica in camera ei din prima zi, am alaptat-o pana la 11 de luni, dar eu nu o puneam in pat langa mine ci aveam un scaunel langa patut si o tineam in brate pana sugea si adormea la loc. In schimb, EU eram cea care VOIA sa o tina tot timpul in brate si asa faceam! Tin minte ca pe atunci stirile PROTV se dadeau la 19,30, ora la care eram cu baita gata si eu urmaream stirile + filmul de seara cu ea in brate, nu ma induram sa o pun jos. Abia pe la 10 seara o lasam in patut, dar nu prea se trezea, de fapt, de la 2 luni nu s-a mai trezit la masa de 12 si de la 4 luni dormea snur de la 10 seara pana la 4 dimineata. Cand a mai crescut, pe la un an, am schimbat ritualul de culcare, rasfoiam impreuna reviste (MAMI, desigur) la noi in pat, apoi stingeam lumina si nani, dupa care o duceam in patutul ei. O doamna medic psiholog pediatru din State a fost invitata la Baby-Clubul nostru, iar un sfat care mi-a ramas in minte a fost sa ne tinem in brate copiii cat de mult cu putinta! Am urmat-o intocmai si am luat-o ca pe un privilegiu, nu ca pe o corvoada, eu sunt mami, ea e premiul meu, mie mi se cuvine rasplata si bucuria de a o avea langa mine tot timpul! Din pacate, copii astia cresc foarte repede, as mai vrea sa fie mica si sa ma ceara cum ma cerea, dar nu o mai face. Sa o simt calda si moale, adormita in bratele mele, sa-i simt mirosul de bebelus este una dintre cele mai pretioase amintiri.