Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (80)

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Am tot citit din urma si am ajuns la o concluzie: cred ca m-am panicat cam tare si nu era cazul. Si bebe a mea face caca d-ala cu semintze, cam exploziv si cam dupa fiecare alaptat. Vad ca toata lumea se cam confrunta cu asta, deci s-ar parea ca e normal.
Cu klebsiella aia, treaba e cam ciudata. Este o bacterie care in mod normal exista in intestinul nostru si devine periculoasa doar daca trece in sange, urina sau sputa. Faptul ca mi-au gasit-o in coprocultura nu reprezinta o chestie prea grava. Daca era prezenta in alta parte, atunci era nashpa (faptul ca starea generala a micutzei e buna denota ca nu a migrat in alta parte, altfel ar fi avut parte de febra mare, varsaturi, stare de moliciune). De aia nu e nici o problema ca nu m-a bagat pe antibiotic. Oricum, tre' sa stau cu ochii pe ea. Sper sa nu apara vreo complicatzie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

partea a doua

a venit pediatrul
si mi-a zis ceva la care nu ma gandeam... in veci...
dar pana la punctul culminant, fata e ok, arata f bine, e in standard, si ne asteapta la vaccin martea si joia dupa ce facem doua luni. pe andrei nu-l executa acum, 2 ani si 5 luni e prea devreme pt vaccinul de 2 ani jumate, asa ca la el mai asteptam. nu-i nimic, facem la controlul lu iris de 3 luni...

i-am aratat scutecele cu kk. deh, la noi disparusera semintele de susan. si mi-a explicat frumos ca n-are copilul diaree sau altceva, exista trei tipuri de scaune. (toate sunt lichide) verde inchis, si e semn ca nu se satura, cu seminte de susan, cum ziceti voi, sau "oua jumari" cum le zice el, si care sunt normale, si apoase, fara seminte, care inseamna ca mananca prea mult.
si m-a pus sa adun cat mananca intr-o zi, media ar fi 720g. maaaaaxim, cu cea mai mare ingaduinta, 900g. sa n-o mai las decat fix 10 min pe fiecare san. asta daca trece de 720g pe zi. si... cel mult 7 mese pe zi, si sa incerc sa maresc intervalele, macar noaptea sa am un interval de cel putin 4 ore, sa se odihneasca stomacul.

e normala vomitatura descrisa mai sus, cum era normala si daca era cu lapte, caci asa e la copii mici, stomacul inca nu se inchide perfect si mai zboara si pe-afara continutul.

sper ca ce-am scris nu va panica pe nimeni, doar va linisti un pic spiritele.

am mutat aici, ca deja ati dat pagina!!!

ps. ma duc sa iau notite si sa fac modificarile pe lista.

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

De Lavi mai stie cineva ceva? Felicia ce mai faci?

Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
:http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Noki_Lara spune:

Dordia, io in principiu nu prea o incurajezpe Sarah sa doarma dupa-amiaza-seara, decit daca am ceva de lucru. Egoista de mine...ca urmare, ne jucam, stam in afara patutulu nostr- scoica, canapea in sufragerie, brate, mai plingem, mai motaim, dar nu prea dormim butuc. Dupa care baita, pe la 23, papa si somn de noapte super. Intrerupere de papa in cel mai rau caz la 3, apoi somnpina la 8. Daca nu, son dierect pina la 5-6.
Deci, incearca sa-l tii mai mult treaz, sa oboseasca si sa faci baita mai tirziu!

Poze cu mami si Sarah

Mergi la inceput

Anda77, mie dr. mi-a zis s-o scot la 3 sapt. Asa am facut. Cu "incalzire" prealabila pe balcon, progresiv - o zi, 5 minute, urmatoarea 10, tot asa vreo 3-4 zile, incepind din jumatatea sapt a doua.
Pe fata o spal amu doar cu apa calduta, seara dupa baie, din castronas diferit de cadita. Idem dimineata dupa papa de ora 8-9. Am incercat si cu ceai de galbenele dar s-a invinetit rau de atita urlat, asa ca am renuntat! Fenomenul ciudat e ca invariabil urla seara dupa baie la spalatul fetei, pe cind de dimineata ride si nu are nimik.

Poze cu mami si Sarah

Mergi la inceput

Fetelor, are vreunul dintre bebelacii vostri hernie ombilicala? Ca mie dr. mi-a zis ca Sarah are un inceput, un punct e hermie si ca daca nu se indreapta va trebui sa purtam o centura...stie cineva ceva despre asta?

Poze cu mami si Sarah

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mara95 spune:

Salut, mamicilor!
Joy, ai fost astazi la medic? Ma intereseaza partea cu lohiile. Eu inca mai aman,mai ales ca s-au oprit din nou.
Astazi am facut 2 vaccinuri: BCG si D2 pentru ca nu le-au avut in maternitate.Si am plans, mama-mama........
Si in legatura cu kk, daca tot e in dezbatere:la noi au fost scaune dese la inceput, aproape in fiecare pampers, iar de cand avem colici(2-3 zile) la 10-12 ore unul. Si e aceeasi consitenta galbena.Eu ii spuneam sotului ca seamana cu spuma poliuretanica.Dar sunt bune si semintele...

mara si flavia -nicoleta(14 zile)

Mergi la inceput

Offf...de ce oare cind am eu timp sa stau pe net, bate brusc vintu' pe-aicea? Va ascundeti de mine? Yu-hu...nu mai e nimeni? Gravidoasele care au ramas, mai inteleg, or fi plecat la nascare...dar restul de fete?

Poze cu mami si Sarah
CRACIUN FERICIT SI PLIN DE BUCURII!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns silvia_d spune:

Buna fetele!
In leg cu Klebsiella:Nu e de glumit,fetele,cu bacteria asta!
Sunt oameni carora le-a dat infectii urinare pe viata de la sonde urinare,din spital,etc...deci,tb tratata cu maxima atentie!
se cere tratata cu ciprofloxacina sau norfloxacina,antibiotice interzise pana la 18 ani,ca afecteaza cresterea osoasa...asha mai merge un trat.scurt dupa un an,dar cu atentie!!
Cristina...M_AI PANICAT rau de tot cu ce-a zis pediatra!
Cum adica,kki verde e semn ca nu se satura?
Eu stiam ca e un kki normal,din ala cu seminte-care sta mai mult in pampers si se oxideaza...voi cum stiti,fetelor??
Sa lesin,nu alta,k de multe ori vad mucisori sau firisoare verzi in kk lui Stefanel!!
Off,Doamne,abia astept sa-mi iau cantar...
Pupici
Noki...tu parca ziceai ca stai pe langa Sp.Pantelimon,nu?
Poate facem de-o-ntalneala cu cristina prin parc,prin IOR...care mai ridicati mana,mamici??
Ei,dar asta dupa sarbatori,eu sunt numai la capitolul balcon cu scosu'afara din camera.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns felicia74 spune:

!
Astazi aflai o chestie si vreau sa va intreb: se pot face si alte vaccinuri bebeilor decat cele impuse de stat? Mi-a spus o colega ca pot vorbi cu pediatra sa mai faca si altele contra cost. Stiti ceva despre acest lucru?

Felicitari noilor mamici!
Noki multumesc de urari si iti doresc acelasi lucru!
mandy nici Ilinca nu mai doarme ziua decat ocazional. Si nici nu sta singurica, desi acum vreo 2 saptamani o facea. Cum plec de langa ea cum se maraie. Cred ca deja se rastafa!

IN privinta intratului in hainele de "dinainte", sa nu dati cu rosii, dar eu am intrat in toate de a doua zi.

Felicia mamica Ilincai Teodora

Mergi la inceput