Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (80)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Noki eu ti-as fi raspuns dar nu prea stiu. Despre hernia ombilicala am mai citit pe vremuri pe forum (ca eu mai citesc si daca nu-s direct interesata ) ca e o chestie rezolvabila si nush ce metode cu banut? pus pe ombilic si legat cu fasa? Tetinele de silicon sunt mai rezistente in timp, cele de latex sunt probabil atatcate de acizii din mancare si devin repede lipicioase si trb aruncate. Siliconul probabil ca e mai inactiv chimic. Insa cele de latex sunt mai moi si preferate de unii copii, de ex Silvia mea. In legatura cu ce trece si ce nu, probabil ai nimerit tu una cu gaura mai mica.

Joy daa' mortal dr tau: cica metoda contraceptiva o discutati la 4 luni dar ai grija ca pana atunci poti sa ramai! Eu n-am inteles nimic din chestia asta, tu ai inteles? Unda verde ti-a dat-o sau abia la 4 luni?

Ilenuta ai fost harnicuta ca ai salvat, dar eu nu cred ca atunci cand vine bb o sa ai timp sa citesti tot.

Sfat (zic eu bun) de la mine: ia si citeste din Mama si pruncul, la capitolul Nou nascutul, sub-capitolul despre Alaptare, este f f bun! Ca tot stai tu degeaba zilele astea, nu?
A, si mai citeste de pe la nou nascut cum arata un nou nascut, ce are el in mod normal, asta ca sa nu te sperii de al tau

Ce-mi place mie la cartile astea e ca autorul traieste in America si au un stil oarecum americanizat si modern, in nici un caz comunist ca si M&C by Capraru ed veche. Plus ca sunt mai degraba stiintifice decat siropoase, cum sunt alte carti despre bb.

Dar si in M&C by Capraru ed veche gasesti lucruri utile, cand te intereseaza ceva e bine sa citesti in mai multe carti si sa-ti faci o parere. Eu asa fac.

De unde ai reusit sa-ti faci rost de carti?

Merg sa mananc, mi-e foame!
Lavi02

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lordra spune:

Lavi, ce facushi, fata draga? Suparashi fetele de pe forum... Acum toata lumea se simte cu musca pe caciula deshi, pt. multe dintre noi, chiar nu e cazul (vezi Ina). Si io ma simt cu musca tot p-acolo, insa nu ma supar fiindca stiu ca tu esti fata buna, da' cu gura mare .

Ina, sa nu te puna gaia sa pleci ca venim dupe tine, in Canadica, pe schiuri confectionate in casa, ca de alea din magazine n-am bani. Stai aciulea cu noi, ca avem nevoie de tine.

Io azi trebuie sa ma duc la Jianu, sa-i arat piciorushele Darei, si-s cam stresata. Probabil imi va face micutza un mare circ acolo, mai ales ca trebuie s-o dezbrac la fundul gol. Sper sa nu scoale clinica in picioare.
Aseara am cantarit-o si ma declar satisfacuta: in ultima saptamana a luat 230 gr. Io zic ca e destul de bine.
Am poreclit-o "termita" fiindca, asemeni simpaticei insecte, cand da foamea peste ea, rade tot in calea-i. Ar fi in stare sa-si manance mai intai mainile ei si dup-aia intregile surse de lapte, adica sānii mei. Se inneaca cu lapte, atāt de lacoma e - mai ales noaptea, cand somnu' meu imi face clipe-amare.

Hai va pup si nu va mai razboitzi, ca e timp si pt. asta, da' mai tarziu nitzel

Mergi la inceput

Ilenuta mai esti pe frecventa, sa-ti trimit niste sfaturi pe care le-am scris intr-un mail catre cineva?

daca imi confirmi ca astepti, OK, daca nu, nu le mai trimit, merg sa pap.

Nu, nu vreau sa-mi multumeasca nimeni, vreau ca cine intra mai rar, intreaba si primeste raspunsuri sa dea un semn ca le-a citit. Asta e tot ce ma frustreaza pe aici, cand scriu o tona si nu stiu daca "adrisantul" a citit.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ilenutza spune:

ref. la carti:

am sunat la editura ex ponto din cta si nu mai aveau decat "copilul nostru" si s-au oferit sa mi-o trimita ramburs.Tot ei mi-au spus ca nu mai au dreptul sa reediteze "mama si pruncul" dar
s-ar putea sa aflu ceva de la editura alfa si omega din buc.( cei care s-au ocupat de distributia cartii - aceeasi procedura ca la "adolescentii" cineva le tipareste si altcineva le distribuie).

Apoi am sunat la editura asta si mi-au spus ca mai au un exemplar din mama si pruncul returnat dintr-o librarie cu copertile mai uzate, iar copilul nostru au si varianta color si alb-negru.Mi-au dat adresa si am fost ieri sa le cumpar!

daca intereseaza pe cineva , copilul nostru mai aveau dar mama si pruncul era ultima!

oooooooffffffff, sa imi fac si eu geanta!

Ilenutza

Mergi la inceput

LAVI, sunt online!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica noiembrie-decembri spune:

ilenutza, practic ar fi sa faci un mail, "sfaturi lavi pana la 21 dec", trimiti in contul comun, il depozitezi la "arhive", si cine vrea, si-l ia de-acolo.

noki, eu inteleg forumul in felul urmator: cand cineva are o problema, cere o lamurire. cine stie si poate sa ajute, o face. daca eu intru, stiu, dar deja raspunsul meu e dat de altcineva, nu mai reiau. apoi, daca nu stiu, nu comentez.
cu hernia deja primisei raspuns...iar cu tetinele.. chiar m-am gandit. am ajuns la o singura concluzie. astea de silicon sunt mai rezistente, cele de cauciuc se distrug mai repede prin fierbere. probabil de-asta...

lavi, pe forum nu merge ca la scoala... aici toata lumea e egala. trasul de urechi nu e metoda de manageriat un grup. suntem mult prea multe, ca o remarca sa nu atinga pe cineva. normal ca se reiau subiectele, pt ca e diferenta mare intre copii. nu zic, e greu sa recuperezi doua saptamani de absenta, dar macar ultimele 2 zile... poate e proaspat subiectul. remarcile critice nu fac decat sa agite spiritele, sa creeze dispute. cel mai bine e sa le evitam.

apoi, sa revenim. apropo de stocarea informatiilor, am mai spus, ma ofer sa le aranjez in pagini htm, sa le fac linkuri pt prima pagina. contul comun are pe geocities un spatiu de stocare. nu e mare lucru sa le pun acolo. fie ca sunt chestii medicale, sau povesti de la nastere. doar sa le trimiteti pe contul comun, sa le iau si eu de undeva, ca timp sa le caut personal nu am. sau link!

postat din greseala, cu numele general, ca pusei lunku' lu lavi...

sunt cristina, imi revendic parerile.

Mergi la inceput

Intre timp am bagat o paine cu unt si cascaval. M-am saturat de meniul asta de dimineata: paine cu unt si cascaval, sau telemea sau cas, paine cu crema de branza... dar asta e! Imi trebuie calciu, lapte nu beau ca-mi da colici mie d'apai la pui...

Ilenuta, sfaturi despre nasterea naturala, ca despre cezariana habar n-am:

Nu te panica daca le vezi pe altele ca fac ca trenul, gandeste-te ca fiecare nastere e unica si fiecare simte toata treaba in alt fel.

Intre contractii incearca sa te relaxezi si sa te preocupi de cate ceva. Mai intra in vorba cu alta graviduta, cu asistentele... te face sa te simti mai bine. In timpul contractiei fa ce ti se pare ca te face sa simti mai putin durerea (apleaca-te peste pat, strange ceva in mana, geme sau injura daca ai chef dar nu tipa f tare pt ca iti consuma energia), iar intre ele incearca sa circuli pe acolo, in masura in care te lasa, mai fa-te ca te duci la baie, etc. Mersul grabeste toata treaba si e in interesul tau sa mearga repede. Travaliul prea lung te oboseste si te epuizeaza fizic si psihic, mai bine mai repede si mai intens.

Cand contractiile devin luungi si puternice si pauzele scurte, e de bine, inseamna ca se termina. Cand simti nevoia sa faci kk e f probabil sa fi ajuns la dilatatie completa si sa fii buna de pus pe masa. Pe masa nu mai e chiar asa nasol ca in perioada de inainte, aia de la 8 la 10 cm. Pe masa ai din nou pauza mai lunga decat contractia si iese bb!!!

Corap a nascut cu declansare si a fost OK. Ea a facut si peridurala, dar mai pe final.

Daca ajungi la cezariana, asta e, au facut multe fete de aici si a fost OK.

Dar nu uita sa-i spui doctorului (sa insisti) cat de mult iti doresti tu sa nasti natural, zi-i ca iti doresti 3 copii si ca stii ca nu prea e posibil sa faci 3 cezariene, etc.

Eu sper sa nasti natural, repede si usor, iar bebe sa fie sanatos, mancacios si tu sa ai laptic din belsug!

Ne mai citim saptamana viitoare, nu?

Lavinia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dordia2000 spune:

Noki si Cristina in legatura cu somnul lui Stefan si eu am procedat la fel la inceput adika baita pe la 11 si adormea pe la 1 dar de cateva zile incerc sa-i fac baita pe la 10, mananca pana pe la 10.30-10.45 dupa care stam cu ochii pe pereti tot pana la 1 noaptea. Nu prea e chip sa doarma inainte de 1 noaptea. La fel ca si Cristina la mine imi doarme de pe la 1 pana la 5.30-6.30. Uneori a dormit si pana la 7 chiar 8 dar asta a fost o exceptie. Deci sa concluzionez ca se pare ca asta e programul lui si o sa-i fac baita mai tarziu ca tot pe la 1 adoarme!

Felicia imi pare rau despre vestea cu laptele dar... mai incearca si respecta sfaturile lui Lavi02(mancat sanatos,dormit min 8 ore adunate, nonstres, min 2-3 l lichid) +Stimulenti ca ceai de chimen si anason sau Galactogil. Eu asa am facut si acum dupa 3 ore ud tricoul de cat laptic imi curge. Mai incearca ca nu ai nimic de pierdut.

Lavi02 si Ina Impacare impacare fara nici o suparare.....plssssssssssssssssss. Nu suport sa stiu ca cineva se supara si mai ales voi care sunteti stalpii acestui subiect impreuna cu alte cateva fete. Va rog din suflet mai ales acum de sarbatori cand toate ar trebui sa fim in al 9 lea cer de bucurie alaturi de puii nostrii sa nu dam importanta sicanelor si sa nu ne simtim vizati aiurea. Ina te rog sa nu cumva sa parasesti gasca ca ma supar rauuuu. Tu si cu Lavi m-ati ajutat cand am fost cu moralul la pamant, mai stiti? Cred ca ati fost singurele impreuna cu Crstina care m-ati sfatuit si m-ati ajutat si va multumesc din suflet ca acum am ajuns sa am un printisor frumos si sanatos in mare parte si datorita voua. Daca voi va certati inseamna ca nici noi restul nu vom mai fi la fel de deschise si la fel de ... nu stiu cum sa spun... comunicative. Ne vom inhiba si va deveni acest subiect ca o inmormantare fara mort!!!
Pace, pace intre 2 mamicute frumusele si stresate !!!!

Joy inseamna ca nu stai departe de mine; eu stau pe Decebal la o statie de Baba Novac asa ca daca te hotarasti cu galactogilul imi spui. Nr meu de telefon e in contul comun la adrese!! Te pup si merci!

Ce o mai face Dienuta?

Ripley sa sti ca si eu am patit exact la fel Luni seara.Am mai spus asta ieri dar probabil ca nu ai citit. Luni seara am cantarit baiatul dupa o saptamana dar il mai cantarisem si vineri la vizita dr. si avea 4.450 adika luase 150 gr de luni seara pana vineri dim adica 3 zile pline. Luni seara avea 4.460 ceea ce insemna ca a luat doar 10 gr in alte trei zile deci...panicaaaaa. Asa ca ieri dim l-am cantarit iar si avea 4.540 ceea ce era imposibil sa ia 80 gr intr-o noapte in care a papat 2 mese si am schimbat un pamers plin cu kk. Asa ca mai bine ai repeta operatiune de cantarire si daca diferenta este mai mare de 30-40 gr inseeamna ca a avut buba cantarul Si eu am tot Blanta de Sibiu.

Hai ca m-am intins.....de o sa va plictisiti daca o sa cititi!!!!!

Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
:http://community.webshots.com/user/dordia2000

Mergi la inceput

Lavi, merci de sfaturi!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cristinamh spune:

ilenutza... si incearca sa dormi... macar un pic, ca vezi si tu ce urmeaza

Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.nazdravani.ro" target="_blank">Nazdravani de august-septembrie 2003

Mergi la inceput