Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (80)

Raspunsuri - Pagina 12

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Morgano spune:

Salutare fetelor.

Sunt fte necajita pt ca am facut cantarirea saptamanala si fie am pus prea putin, sau face iar figuri cantarul. Nu mai pricep absolut nimic. Acuma fie ca e prost cantarul, cu eroare cu tot ar trebui sa arate cu atatea grame mai mult fata de initial, chiar dc nu e axact – zic eu. Deci cica ar fi pus fata mea 100 de grame!!!
Acuma ori suntem si eu si mama si matusa-mea (medici amandoua) si Marius cretini ori e ceva voodoo la mijloc: are obrajorii tot mai plini, a pus carnita pe coapse si are ineluse frumoase, se simte bine, nu plange decat cand i-e foame si dupa ce se satura lasa singura sanul. Am observat ca e mai maraita dupa-amiaza, poate atunci nu am destul lapte sau e mai slab, nu stiu.
Insa, si Lavi02 draga mea sa nu ma certi, te rog ca si eu sunt importiva total dar nu am de ales, de maine am decis ca masa de pe la 17 sa i-o dau cu Nan, sa vedem ce se intampla. Adevarul e ca de vreo cateva zile am perioade in care-mi simt sanii moi, dupa ce termina de supt strang sa vad daca mai este ceva si este, insa tot nu sunt eu multumita. Adica sunt sigura ca nu e sufficient, chiar dc fata pare satula. Am sa incerc sa fac rost pt 1 sapt de un cantar electronic, poate ca Balanta mea de Sibiu de prin anii ’70 s-o fi dilit.
Intrebarea care mi-o pun, in mod firesc este: un copil flamand doarme bine ore in sir, gangureste mai tot timpul, se joaca cu manutzele si sta cuminte de uneori ma tot mir de cat e de linistita??? Sau urla si plange si e agitat? Cand e flamanda, cam la 3-4 ore plange si ea si-si cere drepturile, planset revedicativ si puternic, si primeste de la ambii sani, intre 10-15 min/bucata, si cand se satura asa cum am spus lasa singura sanul si nu-l mai ia nici cu slujbe. Acum vorbesc si cu Noki pe mess, si ea spune la fel, ca-i distinge felurile de planset, iar a mea nu plange de foame niciodata intre mese, e cert.
Nu stiu ce sa mai fac, adica cum sa fac, am sa ma mulg pe la 4 dimineata desi fata se trezeste la 5, insa s-o pot face linistita si sa vad productia. Marius a plecat iar la Timisoara, macar cu trenul, si revine maine la ora asta, iar face 24h nedormite saracul si m-a mai lasat si cu lacrimile in ochi, asa ca se plece linistit.
Ana doarme ca un ingeras – satul!!! – of, imi arde de rasu-plansu de disperare.
Oricum paradoxul e evident la noi: cantar prost - aparente super. Recunosc doua chestii: ma hranesc fte putin pt ca nu mi-e foame, sau cand imi este vesnic intervine ceva si-mi trece intre timp, dorm putin pt ca ziua nu pot dormi, iar seara ne culcam tarziu si chiar dc fata doarme ea doarme de pe la 10 nu de pe la 1 ca mine :((Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lavi02 spune:

Ripley - uite si eu cucu-bau pe aici: vezi ca si Anda a gresit-o cu cantarul ca nu l=a pus pe o suprafata perfect plana. Si eu am patit ieri: mi-a aratat 4880, iar azi la dr cu hainute pe ea dar nu prea multe si mancata, avea 5500. Asistenta a scazut 300g, ca a zis ca atat se considera hainele si pampersul si a trecut 5200 in fisa. Problema e ca vineri avea 4840, deci numai 30g in 3 zile?

Eu inca nu-mi pierd speranta, o las pe vineri cand o cantaresc iar, probabil a fost ceva in neregula.

Eu zic ca e f putin probabil sa nu primeasca suficient lapte, mai ales daca zici ca e ca si Nati, durdulica, pulpite, falcute, etc. Plus ca nu protesteaza.

Ia incearca sa o mai cantaresti si maine, poate azi ai prins-o cu burta mai goala, pishu, kk mai recent facut, etc.

Hai sa nu ne pierdem speranta asa usor, ce zici?!?! Si aia cu plansul, etc, pai bine iti stau tie lacrimile mai mami? O mami trebuie sa alinte lacrimute, nu sa produca d'astea!

Mergi la inceput

Lavi, suprafata perfect plana, lua-l-ar naiba de cantar sa-l ia!!!!
Sunt necajita pt ca nu vreau sa ajung la Nan, stii ca tin la exclusiv san cat se poate de mult.
Acuma nu e tragedie sa dai supliment, nu e vinovata mamica ce nu are destul lapte sau deloc, Doamne fereste, insa ma simt dezamagita, atata tot. In plus, sunt ingrijorata de luarea asa mica in greutate, nu e ok. Dar tot nu sunt convinsa, atat timp cat noua ni se pare tot mai rotunjoara pe unde trebuie. Asta ma tot nedumereste de nu-mi revin.
Am tot uitat sa-ti spun, am luat Viata de caine si Un an in Provence, astept sa reediteze si Din nou in Provence... ca sa citesc toata seria, de-abia astept. Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Ripley, lectura placuta
Vezi ca ele nu pot sa ia tot cate 300/sapt pana la infinit, in luna a 2-a e normal sa ia 750g asta inseamna aprox 180g /sapt.

Si mie mi se pare ca daca e rotunjoara si multumita e Ok. Please, o mai cantaresti si maine, la ora la care o cantaresti tu de obicei? In cond in care ei iau in jur de 100 ml la o masa, si asta influenteaza cantarul - cat de plina sau goala e burta.

Ca sa vezi cat suge la o masa, decat sa te mulgi tu, cantareste-o pe ea inainte de supt si dupa, cu exact acelasi "echipament" pe ea; daca face pishi nu-i bai, ramane acolo, in tot "conglomeratul". Dar eu zic ca e o actiune stresanta.

Oare eu o sa rezist sa nu o cantaresc pana vineri?- ar trebui, mai ales ca si drita cand a vazut-o cat e de dolo a zis sa continui fara pb alaptarea exclusiva.

Eu iar zic ca te grabesti cu laptele praf, dar daca asta te face sa te simti mai linistita... tu esti un pic mai stresata decat mine dat fiind ca esti la primul.

Dar la mine la primul a fost mult mai nasol, S-a nascut tot cu 3400 ca si Nati si abia la 3 luni Silvia avea 5200, iar Nati are 2 luni fara o saptamana si e la 4880 sau cat o fi... Supliment i-am dat de pe la 2 luni jumate si am tras cat mai mult de laptele meu. Chiar daca nu a luat prea celebru in greutate la inceput a fost f sanatoasa (eu zic ca si de la laptele meu, atata cat a fost) si pe la 7-8 luni, dupa diversificare, era o dolofanica si jumatate si avea fix cat trebuie in kg.

si nu mai fi chiar asa stresata, OK? Hai mai cantareste-o si maine!

Mergi la inceput

Ripleeeeyyyyy, pai incepe Un an in Provence (ca e prima din serie) in seara asta, ca tot esti singurica si cam tristuta... o sa-ti faca bine!

Mergi la inceput

Lavi, mersi de raspunsuri, super as usually, singura problema este cum s-o cantaresc cu incredere inainte si dupa masa cand eu am impresia ca nu e ok cu cantarul? Am mai incercat proba asta a suptului si a iesit o laie, cu laptele muls si dat 90ml pe cantar arata 35 :))
Nu stiu ce e cu mine, eu care citeam si cand veneam de la chefuri mai euforica macar 5 min, acum dupa ce am nascut pur si simplu nu pot, n-am chef, sau stare sau pisicii ma stiu. Am cumparat vreo 20 de carti, bani la greu mai ales alea din rao vreo 5!!! in ultima luna, exact genul thriller medical sau psihologic care m-ar fi tinut o noapte intreaga, si degeaba.
Dar pofta vine mancand, asa ca am sa-ti urmez sfatul.

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Ripley, hai sa ne culcam si noi ca altfel chiar ca ne pierdem lapticul!

Daca zici ca e asa "buna" treba cu cantarul, hai sa facem ca si Cristinamh o cantareste o data pe luna! Fata arata bine, e multumita, ce sa tot stea cu cantarul sub fundicul ei?!

Io' ma cuc. Nopate buna!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ina869 spune:

Anamari multumesc, si mie imi place mult poza cind papusica mea este pierduta printre papusele.
Bic daca este normal, atunci m-am linistit.

Fetelor, eu am sa ma retrag de pe forum, poate o sa ma rezum doar la a va citi.

Imi pare rau, dar consider ca este mai bine asa; si eu sint una dintre cele care uita ,am atitea pe cap (copil care ma tine noaptea treaza, firma, musafiri, treburi gospodaresti, etc.) si chiar nu mai sint in stare sa retin chestii despre care s-a mai vorbit si care mie mi-ar fi folositoare iar atunci cind intreb nu vreau sa ma simt frustrata ca poate s-au mai discutat si voi sa considerati ca va raciti gura de pomana sau sa nu primesc raspuns intrebarilor mele si sa fiu ignorata tocmai ptr.ca subiectul este epuizat.
Ar trebui sa nu se uite ca bebelusii nostri sint au varste diferite si deci si intrebarile vin pe masura ce ei cresc. Daca acum nu ma intereseaza prea mult de vaccin fiindca a mea este mica, cu siguranta ma va interesca atunci cind o sa-l faca, si daca voi, cele cu bebelusi mai maricei ati inceput deja discutiile pe tema asta si eu nu sint in stare sa retin nu cred ca trebuie sa ma simt vinovata, dar daca se repeta de nu stiu cate ori ca s-a mai discutat in x capitole – chiar daca nu este vorba neaparat despre mine- ma voi simti pina la urma proasta sau imbecila.
Ar fi fost cateva optiuni: ori ignorati mesajul, ori atrageati atentia persoanei in cauza ca la cap. x este subiectul cu pricina, ori puteati raspunde din nou.
Credeam ca putem posta pe forum cind vrem, cum putem, nu trebuie sa fim conditionate de nimeni si de nimic. Unele fete nu au timp, altele nu au net, altele nu pot sta prea mult, sint n motive si cauze, si pina la urma fiecare face cum crede de cuviinta.
Eu eram una dintre cele care intra si posta zilnic dar in ultimul timp nu mai pot tine pasul cu scrisul, chiar daca fac tot posiblul sa citesc – de obicei noaptea, cind alaptez-.
Daca avem frustrari personale sau de alta natura, nu inteleg de ce am arunca una in cealalta, in loc sa ne imbarbatam si incurajam, asa cum am facut-o pina acum.
Nu vreau sa lezez sentimente si sper ca nimeni nu se va ofensa, nu asta a fost scopul.

Va doresc sa aveti Sarbatori Fericite si un An Nou cu bucurii, sanatate, fericire si belsug.

Cu mult drag,
Ina

Mergi la inceput

Inuta draga, nu te prosti cu renuntatu' la forum ca ma necajesti de tot pe ziua de azi/ieri :(
Nu te simti atacata, nu cred ca s-a dat in nimeni, ai dreptate cu varstele si cu fiecare alege sau intreaba ce-i este necesar pe moment si se mai uita. Si cred ca toate facem la fel.
Asa ca nu te supara taman acum de sarbatori. Uite si eu intreb la ce s-a mai raspuns, uit sau citesc pe sarite, postez mai rar de-o vreme si nu ma simt deloc "certata". Un pupic pt tine sa renunti la ideea fara sens de a ne parasi pe toate.

Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Inaaaaa!!!!!
Gindeste-te si tu ca toate sintem obosite moarte si stressate, sigur de aia a scris Lavi asa! De exemplu, eu de abia azi mi-am amintit, uitindu-ma la poze, ca parca ma intrebasesi tu ceva de dush la baitza... Nici nu mai tin minte cind m-ai intrebat, pe la ce subiect/pagina. Dar asta este... tot e bine ca mi-am amintit intr-un final, nu?
Hai inapoi, ca nu-mi place sa plece cineva asa... Mai ales cind sintem deja ca o familie! Sa te pup, sa-ti treaca?
Si o floricica? Sau chiar 2?

Simina & Andrei (Deiutzu) & Raluca

Virsta bebe2
Virsta Deiu

Home, wherever you are...

Excursie la Lake Arrowhead
Laguna Beach
Beach Cities

Mergi la inceput