Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (80)
Raspunsuri - Pagina 10
anda77 spune:
deci cum ziceati ca pot sa fac trimitere la povestea nasterii? :))
http://community.webshots.com/user/anda1977
lavi02 spune:
Imi modific un pic mesajele pt ca m-am repezit prea tare si probabil ca am suparat. Si acum imi pare rau. 
A, si ma mai deranjeaza putin cand se intreaba iar si iar acelasi lucru de care tocmai s-a discutat. Dar aici e clar ca nu toata lumea are timp sa citeasca tot.
Ziceam aici ca unele dintre voi au spus ca as putea scrie o carte... nu o carte dar un document cu cunostinte, sfaturi si pareri, dar parerea mea este ca nu ar fi prea folositor pt ca:
Pentru ca:
-omul retine mult mai multe dintr-o discutie decat citind ceva
-o discutie are mai mult farmec decat un text scris
-intr-o discutie eventualele sfaturi sunt adaptate cazului respectiv si deci mai de folos in mod direct
-la o discutie participa mai multi si cand mai multi "valideaza" niste idei au credibilitate mai mare.
Asa ca nu ca mi-e lene sa scriu un astfel de text ci nu-l scriu pt ca nu ar folosi CHIAR la nimeni.
Si mie imi place f f mult forumul asta si de cand cu gravidutele navighez mult mai putin prin restul DC-ului pentru ca la voi chiar tin mult
, ne cunoastem deja si-mi sunteti dragi
. In plus mai mereu vine cineva cu cate o glumita si impreuna luam mai usor toate greutatile astea prin care trecem (e minunata dar e si grea perioada asta pt noi). Vedem ca toate suntem cam in aceeasi oala, ne incurajam una pe alta si e BINE aici in mijlocul vostru.Acuma sa revin la concret:
---------------------------------------
Lordra sa stii ca mie imi statea pe limba (trebuia sa-mi ascult instinctul de sfatuitor sef pe aici) daca nu cumva bacteria aia e in mod normal prezenta in intestin! Pt ca la fel si E Coli de exemplu, sta bine mersi prin intestin dar da infectii urinare de nu scapi de ele. Pe de alta parte exista si bacterii "rele" si pt intestin: shigella (sau cum se scrie), salmonella, etc. Nu stiam Klebsiella din care categorie e!
Pentru ca, in mod normal exista diverse bacterii in:
-intestin
-vagin
-gura
-pe piele
Dar si pe aici unele bacterii pot da probleme.
Si nu trebuie sa fie nici o bacterie in:
-sange
-urina
-lichid amniotic
etc
Despre Klebsiella chiar nu stiu din cultura mea generala daca are voie sa fie in intestin, sorry. Dar daca pediatra ta asa zice, probabil ca asa este si te-ai speriat degeaba.
Colonizarea tubului digestiv cu bacterii are loc imediat dupa nastere. Cat e inca in burta, tubul digestiv al lui bb e steril.
Asa ca Silvia ce stii tu despre Klebsiella poate se refera la Klebsiella in urina sau in alte organe in corp.
lavi02 spune:
Anda tu vrei sa pui link la poveste si sa apara alt text pe link, de genul:
www.desprecopii.com/forum" target="_blank">forumul DC
Daca asa vrei, da quote la mesajul meu si o sa vezi cum am facut.
Lavi02
Noki_Lara spune:
Lavi02- ce bine ca a fost frumos la serbare! Nu cred ca cineva ar avea motive sa
cu tine! Ai avut dreptate in ce ai scris asa ca....de unde duelari?
De la mine, uite: 

+ 

Poze cu mami si Sarah 
CRACIUN FERICIT SI PLIN DE BUCURII! 
Noki_Lara spune:
Fetelor, lamuriti-ma si pe mine, sa nu mor proasta...de ce sunt superioare tetinele de silicon fata de cele din latex? Cel putin ca pret?
Io am luat azi unul de la Nuk. Aveam identic dar di latex. Zic: hai sa incercam si din silicon. Dau in loc de 65, 95.000 si nici nu trece mincarea - mucilagiu prin el, cum trece la cel din latex!

Poze cu mami si Sarah 
CRACIUN FERICIT SI PLIN DE BUCURII! 
lavi02 spune:
Uitati aici un link despre vaccinuri.
http://www.ispt.ro/abcvaccinare/
Acum am vazut si eu ca nu aveam voie sa-i dau lapte de mama nici inainte da antipolio, dupa astia! La 4 luni n-o sa-i mai dau, eventual. Acum i-a, dat inainte dar nu i-am dat 2h dupa.
La Hib vedeti si voi, scrie acolo: daca il incepi de la 2 luni trebuie sa-l dai si la 4 si la 6 si la 1.5 ani. daca il incepi dupa 1 an, il dai o singura data.
De cumparat se cumpara pentacthib-ul care cuprinde cele obligatorii si gratuite: DTP+antipolio si in plus Hib-ul. Iar in plus, oblig si gratuit este Hepatita B.
Mara i-a facut vitamina D2 injectabil????? Nu-i dai Vigantol?
Ilenuta felicitari pt carti! De unde ai reusit sa faci rost de ele? De la firma aia de distributie? Citeste nasterea, e interesanta si e si cu poze. Iar daca vrei sa te linistesti definitiv citeste pasajul in care explica cum sa asisti la o nastere daca te trezesti cu o femeie care naste si nu e in spital. Atunci iti dai seama cat de simplu si natural este (daca nu sunt complicatii, of course)
Nastere usoara!
Eu mai numar 4 gravidute active si care nu s-au mutat la ian-feb:
Ilenuta, Maria-Alexia, Buluci si Camelia-Daniela. 4 negrese mititele sau mai degraba 4 elefantei, vorba Cristinei. Hai, leganati-va elefanteilor, poate se rupe... apa!
anamari spune:
noki-ai mei au avut toti hernie ombilicala. ai dreptate ca doctorul tau e mai retro-nu se mai ppune centura ca au descoperit ca tot nu ajuta la nimic...sigur ca nici nu strica daca i-o pui.
cat despre diaree si alaptat-si eu sunt de acord cu lavi02 - explicatia e simpla, bebeii la varsta aceasta primesc toti anticorpii din laptele matern, deci daca au o infectie lapticul nostru ii va ajuta sa lupte cu ea...
lavi02-chiar daca postez mai rar sa stii ca incerc sa citesc cu atentie tot ce s-a scris. iar daca ne mai repetam e ca neuronul asta care a mai supravietuit e foarte afectat de lipsa de somn...
asa ca nu te mai amari si tu.
de la mine cu multumiri pentru toate sfaturile...
ina-am azut poze cu rachelina intre papusi-se pierduse saracuta...e o scumpa.
i-am mai admirat pe raluca, nichita si amelia...ingerasi mici.
leea-felictari.
si felictari tutror maicilor noi.
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.
Bic spune:
quote:
aaaa, inca ceva. Voi incapeti in hainele de dinainte de burtica?
Incapeam pina de curind, cind am pus pe mine la loc 3 kg!

Noki, aha deci inseamna ca si Smaranda are sau a avut diaree ieri. M-am ingrijorat cind a facut o data verde si cu mucozitati. In carte scrie ca asta e semn fie de raceala, fie de diaree. Am zis ca mai faca inca o data sa vad cum e si apoi dau telefon la doctor. Urmatorul kk a fost curry, cum e normal sa fie, cu ceva putin verde. Dar apoi a facut mai des decit de obicei. Si a facut si noapte de doua ori, ceea ce nu mai facea in ultimul timp. Acum inteleg eu de ce i-a fost si foame de mai multe ori azi noapte decit in mod normal. Sa vedem cum evolueaza lucrurile azi. Tu i-ai dat ceva?
Joy si pischi kk normal de bb e moale, galben-mustar si cu seminte. Deci nu aveti nici o problema. Cit despre frecventa, Smaranda facea la inceput mai tot timpul. Intotdeauna dupa alaptare. Acum, de cind sintem maaari, s-a redus simtitor numarul de scaune. Dupa cum scriam mai sus, nu mai face noaptea, decit daca are vreo problema. Ina, mucozitatile sint normale, daca kk nu e verde.
Fericite mamelor care le dati doar 10-15 min. La noi, se trage virtos din tzitza vreo 30-40 de min. Nu maninca tot timpul asta, da' ia sa incerce cineva sa o traga de la sin, vai si-amar de tzitzele lu' mami, ca nu le dau drumu' deloc. Si mai sug eu cind imi mai aduc aminte. Eu ii dau citeodata de la ambii sini, citeodata de la unul singur. Depinde de ce stare am. Noaptea mai ales incerc sa-i dau doar de la unul. Dar depinde de ce vrea ea. Daca se retrage de la un sin, dar mai plescaie din gura, in semna ca ii este inca foame, o proptesc si la celalat. Daca nu, nu.
Anda, pe fata o spal acum doar cu apa, da' nu=i place DE-LOC. O mai spalam inainte cu o cirpa inmuiata in ceai de musetel.
Pischi, sa stii bb cu capul in jos dupa ce maninca mi se pare ideea cea mai proasta. Vertical e cea mai buna pozitie. Incearca tu sa stai cu capul in jos dupa ce maninci, sa vedem cum te simti...
Alexandrina, felicitari!

Mai aveam eu cite ceva de spus, dar am uitat!

Pupici la mamici si bebelusi si

Smaranda, 03.11.2005
anamari spune:
bic-eu stiam exact pe invers ca muozitatiele nu-s normale da kk verde e ok. Lia mai mult verde a facut...Liam inca face f. des
si uite ce si-a adus aminte neuronul meu obosit, azi am fost cu el la doctor si nu la- vazut din cauza faptului ca au incurcat borcanele cei de la asigurari...dar l-am cantarit are 4500 si 53 cm... a luat bine in greutate, dolofanul lui mama.
anamaria-Alex 24.08.1993 ,Lia 21.10.2004 si Liam-17.11.2005
poze de copii cuminti
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=39200" target="_blank">povestea lui alex, povestea liei, povestea noastra
Soyons justes, mes amis! ętre l'empire d'un tel empereur[…]; et qu'y a-t-il de plus grand? – Etre libre, dit Combeferre.

eu nu mai zic nimic!