Vaccinarea-pro si contra

Raspunsuri - Pagina 27

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

gazzella, in Italia nu se fac vaccinuri obligatorii?

Eu am citit statistici ca dupa ce s-a introdus vaccinarea obligatorie contra hepatitei B, numarul imbolnavirilor a scazut mai ales in rindul copiilor. Eu cred asa: sa intrebi mai multi doctori in care sa ai incredere daca e bine sau nu sa nu faci vaccinuri copilului tau, pentru ca sigur nu vrei sa fii de vina daca el ia vreo boala incurabila de genul hepatitelor virale, care sint foarte diferite de racelile obisnuite si de virusii obisnuiti.

crisiacob vorbea de vaccin anti-rujeolic, dar asta nu e unul din vaccinurile obligatorii.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://pg.photos.yahoo.com/ph/seirimie/my_photos

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cipcipcip spune:

Aoleu, ce citesc aici!!!...M-ati dat gata fetelor, eu credeam ca vaccinurile au fost cea mai mare inventie a omenirii, eu am facut la copil toate vaccinurile obligatorii si neobligatorii, inclusiv cel importiva meningitei care m-a costat vreo 200 de euro, fara sa am nici o idee in ce rahat ma bag
Ma consider o persoana informata dar nu am avut nici cea mai mica idee ca vaccinurile sint controversiale.
Dar totusi, atunci de ce se fac si sint obligatorii, daca nu-i sigur ca sint intradevar necesare si benefice? (poate s-a explicat dar n-am citit tot subiectul, acum l-am descoperit).

Cipcipcip si bebe Julia 4 august 2005

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gazzella spune:

sirimie, sunt obligatorii
in italia si franta sunt obligatorii, restul ue sunt optionale
dar se pot refuza oricum vaccinarile obligatorii
ei, mai am de strans din casa, vezi ca am postatceva la celalalt subiect activ despre vaccinari
cand am timp iti explic, practic pana acum toate procesele cu statul au fost castigate de catre parinti, care nu si-au vaccinat copiii, copi care pot sa urmeze invatamantul de stat care, tot asa, e obligatoriu
in ancona judecatorul de pace a hotarat ca cine nu vrea sa-i vaccineze nu-i vaccineaza si gata! parintii nici macar nu mai primesc recomandate de la ASL ca sa se prezinte cu copiii la vaccinat
se plictisise si el de o lunga serie de procese legate de refuzul de a vaccina castigate toate de parinti, asa ca le-a dat posibilitatea sa nnu-si vaccineze pruncii
doar ca noi suntem la milano, mai devreme sau mai tarziu o sa ne astepte si pe noi un proces, care are sa se lase cu cateva sute de euro amenda
pentru noi e putin in comparatie cu ceea ce-i de cealalta parte a balantei
ah! sunt o serie de asociatii legale a parintilor victimilor copiilor vaccinati, exista si o lege 210 din 1992, lege prin care statul se obliga sa plateasca daune morale si materiale acestor parinti
deci victime exista, ca parca tot citisem ca nu ar exista victime, ma intreb in ce situatie sunt pusi acei parinti care s-au regasit cu copii paralizati dupa vaccinurile obligatorii
sau ca exista victime,dar e un pret platit societatii, parca asa zicea cineva pe acest topic
cate din noi s-ar oferi voluntar sa plateasca acest pret societatii pentru binele comun?
dar cand e o loterie mai treaca, mearga....
fug eu la curatenia mea....

Mergi la inceput

quote:
Eu am citit statistici ca dupa ce s-a introdus vaccinarea obligatorie contra hepatitei B, numarul imbolnavirilor a scazut mai ales in rindul copiilor.

cred ca nu te referi la italia
hepatita b a inregistrat o diminuire de 90% inainte de introducerea vaccinului obligatoriu in 01.01.1992
sursa: SEIVA (institutul superior de sanatate italia)
hapatita b sa contacteaza doar prin contactul cu sange infectat (sursa: tot SEIVA)
acum doar o parte din riscurile vaccinari pentru hepatita b: scleroza multipla (SmithKline Beecham (SKB)), vaccinul pentru hepatita b contine mercur, mercur care este continut si de alte vaccinuri (vaccinul pentru hepatita B uz pediatric contiene 12,5 mcg), daca le mai adaugi si pe celelalte antidifteric, antitetanic (25mcg) avem 37,5 mcg de mercur administrat copilului cand OMS sustine ca limita de siguranta e 0,5 mcg
mercurul e extrem de toxic

vaccinarile DTP si SIDS
cine vrea sa-si procure cartea Viera Scheibner
in japonia din 1974 de cand s-au facut primele imunizari DTP rata SIDS a scazut, japonia avand si acum in lume rata de mortalitate infantila cea mai scazuta din lume
am citit undeva pe acest topic ca polio a fost eradicata datorita vaccinarilor obligatorii
dr. Bernard Greenberg seful Departamentului de Biostatistica pe langa Universitatea Carolina de Nord, Scoala de Sanatate Publica, continua sa afirme ca cazurile de polio au crescut de 50% intre 1957 si 1958 si de 80% in 1959, asta dupa introducerea imunizarilor de masa. in 5 state New England, Massachusetts, Connecticut, New Hampshire, Rhode Island si Vermont cazurile de polio s-au dublat in 1955 si 1954 dupa introducerea vaccinului pentru polio.
epidemia de polio din Taiwan a avut loc in situatia in care 98% din copii erau vaccinati!
un raport recent OMS sustine ca rata de mortalitate in tarile lumii a treia nu are un raport direct cu programele de imunizare ci sunt in mod strans legate de standarde igienice si alimentare

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

quote:
Originally posted by Ingrid S

Buna fetelor!
Am citit cu interes cele 17 pagini..
Mentionez ca am facut Biologia, deci cred eu, sunt cat de cat informata asupra vaccinurilor, modului in care sunt produse, riscurilor si avantajelor lor. Am o fetitza de 2 luni si 3 sapt, a facut Infanrixul la 2 luni si vreau sa spun ca am insistat la pediatra sa-mi spuna tot ce se poate face ca vaccin la copil...pt ca vreau sa-l feresc de orice riscuri care pot apare in urma imbolnavirii. Nu a avut nici o reactie...sunt una din milioanele da mame "fericite".
Pt cele care pledeaza impotriva vaccinarii: ati luat in calcul toate scenariile posibile si imposibile, pana la a spune ca ati prefera sa imbolnaviti jumatate din planeta ca sa-l scapati pe al vostru. Probabil, eu si cu miliarde de oameni ne inscriem in acea categorie. V-as recomanda frumos, fara ironie si agresivitate (cum se mai zicea despre postarea uneia dintre fete) sa puneti mana si sa cititi un pic de istorie. Sa vedeti de ce in Evul Mediu era atat de ridicata mortalitatea infantila, de ce in urma epidemiilor de varicela, pojar etc mureau atitia bebelushi si copii? Voi credeti ca daca atunci era posibila vaccinarea, vreo mama ar fi refuzat?
Si mai vreau sa mentionez ceva: va ascundeti linistite in spatele riscurilor vaccinarii, nevrand sa faceti acest lucru, dar stiti de ce? Pt ca aveti la indemana spitale si doctori la care sa fugiti cu copilul in cazul in care, Doamne fereste!, i s-ar intampla sa aiba mai mult de o "buna imunizare"! Oamenii din trecut, cu sute de ani in urma, nu aveau atatea conditii. Asa ca sa o lasam balta cu aceasta non-vaccinare, doar pt ca nu traim in Evul Mediu!
Populatii intregi din Bazinul Amazonului au fost decimate de o banala gripa adusa de europeni sau varicela, ei saracii n-au vrut sa se imunizeze natural.
La fel, am citit despre mutatii pe care le sufera bietul germene odata introdus in organismul-gazda (recte al omului), ce provoaca cancer etc, o sumedenie de boli. Inca nu s-a stabilit o legatura certa intre vaccin si bolile pe care le vanturati cu drag pe forum. In Africa mor mii de copii ce nu au vaccinurile facute, pt ei se creeaza un banan modificat ce sa cuprinda in banane vaccinul, se crede ca e mai usor asa decat cu costurile mari ale vaccinarii. O sa-mi spuneti ca vor face cancer de la banane...Eu as vrea un procent de copii care au suferit de pe urma vaccinarii, nu auzite si transmise pe cale orala in bunul obicei romanesc, ci date certe care sa-mi confirme ca intr-adevar , vaccinul a fost de vina. Daca procentul este mai mic de 3-4 la suta, atunci, eu spun ca beneficiile vaccinarii conteaza pt milioanele de copii care sunt ok. Si apoi, ar trebui sa vedem daca acei bieti copii nu au avut si alte probleme, nu sa aruncam anatema pe vaccin. Iar cu America...pai nu spunea cineva ca daca nu avea vaccinurile facute nu putea sa-si inscrie copilul la gradinitza? Pai, cu toata libertatea de alegere..asta nu e o forma de constrangere?
Inchei aici lunga mea tirada, spunand ca bunul Pasteur a vrut sa faca un bine omenirii...dar alti oameni vor sa ne intoarcem in timp si sa traim naturist..cam ca unele secte religioase ce nu-si vaccineaza copiii, nu chem doctorul sa-i trateze cand sunt bolnavi si ii ingroapa singuri daca este cazul.
Ingrid S si Diana

pai asta e necazul, ca si reciproca e valabila ( procentul acela de care intrebi-n-am inteles, la nivel mondial, continental, pe grupe de virsta? pe care nu-l am, si nu cred ca e determinat pe undeva- copii bolnavi-toata gama de boli suspectata ca provenind de la unele vaccinuri), nimeni n-a putut demonstra ca nu s-au imbolnavit in urma vaccinului, de unde atitea indoieli, cercetari, intrebari, firesti.

nu pot sa spun 100% ca nu-mi amintesc exact sa-mi fi cerut fisa de vaccinuri cind am inscris copilul la gradinita, dar ce stiu sigur ca e la scoala (clasa de imersiune- maternelle: 5-6 ani) si nu mi-au cerut nici o fisa de vaccinuri;

nu pot sa nu ma minunez, ce ti-e dom'le cu America astia, toata lumea de afara e informat despre, mai putin cei din interior.

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Mergi la inceput

gazzella, studiul era despre Romania.

Dar SEIVA nu e prea bine informata despre cum se contacteaza Hepatita B, se ia si prin legaturi sexuale nu numai prin singe contaminat. Si multi purtatori nici nu stiu cum au fost infectati. Singura cale sa nu te infectezi daca ai ghinionul sa dai peste o persoana infectata (care nici ea nu stie ca este infectata..) sau la dentist cu instrumente nu prea bine sterilizate, este sa te vaccinezi. Asta e valabil la oricine, nu numai la copii. Consecintele infectarii cu hepatita B: boli de ficat, iar in cazuri extreme cancer. Eu zic ca nu e de glumit cu asta...

Eu nu stiu ce contine vaccinul, dar sint studii despre victime ale vaccinului contra hepatita B?

Poze de la Mot

Mergi la inceput

sirimie, tocmai ce spuneam
ce sanse are un nounascut sa-si inceapa viata sexuala, sa se drogheze, etc
tocmai, cred ca se precipita extrem de mult cu imunizarile acestea precoce
mi se pare trase de par toate aceste ipoteze...si oricum un parinte care stie ca nu si-a vaccinat copilul pentru virusul hepatitei b in momentul in care copilul, uite ca nu mai este nounascut, este purtat la dentist se asigura de totala sterilitate a instrumentelor medicale, nu?
sau il vaccineaza cand considera ca dentistul sau toti dentistii sunt incompetenti, sau voit criminali...
spuneam ca vaccinarile sunt obligatorii in italia, dar tot presedintele italiei spunea: "La mancata certificazione (delle vaccinazioni) non comporta il rifiuto di ammissione dell'alunno alla scuola dell'obbligo o agli esami". 26 ianuarie 1999 decret care regulamenteaza definitiv situatia copiilor nevacccinati in scoli (D.P.R. n.355)
traducerea aproximativa: lipsa certificarii vaccinurilor obligatorii nu comporta respingerea scolarului de la scoala obligatorie sau de la prezenta la examene
nu cunosc situatia in state foarte bine, nu locuiesc acolo, stiu doar ca totusi se pot refuza vaccinarile obligatorii, cu procese, cu declaratii, caz concret: cei apartinand bisericii scientology
si oricum m-as declara si extraterestra daca asa as considera ca protejez integritatea fiului meu
iar referitor la hepatita b nu s-a spus totul
sunt 4 forme clinice principale, printre care una asimptomatica
dintre purtatorii cronici jumatate se vindeca in arcul a sase luni de zile, restul nu
inca o data, care sunt mecanismele care duc la constructia sistemului imunitar? medicina ar face bine sa se concentreze asupra acestui fapt, nu sa sustina casele farmaceutice care-mi impun vaccinarea copilului prin lobby...
ministero sanatatii prin decretul din 15 iulie 2000 (D.M. 15 giugno 2000) prevede eliminarea mercurului din vaccinuri, dar aceasta obligativitate devine valabila doar din 2007 cand se termina stocurile
ups! se recunoaste ca mercurul e daunator, dar nu putem sa daunam buzunarului marilor case farmaceutice
pe cand sanatatea unui copil e...putin importanta?
referitor la ultima intrebare dai un search cu SmithKline Beecham l'Engerix B
vreau sa stiu care casa farmaceutica se obliga sa plateasca daune materiale substantiale doar ca asa le-o casunat antivaccinistilor....
ca tot se spunea ca multi vorbesc ca doar asa e moda

Mergi la inceput

gazzella, sint studii care spun ca vaccinul contra hep B a avut reactii secundare grave la unii copii?

Un copil se poate infecta in felul urmator: o ruda care nu stie ca e purtator, ii da sa manince din lingurita din care a mincat, si are o rana la gingie. Nu la 2 zile ci la 6-7 luni. Eu zic ca e mult prea mare riscul sa nu il vaccinezi - pentru ca exista o probabilitate diferita de zero sa fie expus la virus fara ca macar sa stii tu de unde vine pericolul.

Eu stiam ca statisticile sint mult mai pesimiste: sint milioane de purtatori de virus B care afla intimplator sau niciodata, si rata sa se vindece e mult mai mica de 50% (parca era 50% dintre copii si femei..).

Poze de la Mot

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AB spune:

quote:
Originally posted by Ana Stroe
nu pot sa spun 100% ca nu-mi amintesc exact sa-mi fi cerut fisa de vaccinuri cind am inscris copilul la gradinita, dar ce stiu sigur ca e la scoala (clasa de imersiune- maternelle: 5-6 ani) si nu mi-au cerut nici o fisa de vaccinuri;

nu pot sa nu ma minunez, ce ti-e dom'le cu America astia, toata lumea de afara e informat despre, mai putin cei din interior.

http://community.webshots.com/user/montrealpoze

Ana Stroe minuneaza-te cat vrei o fi scriind pe noi (AC+AB) Franta acum, dar copii sunt nascuti in US, iar cea mica a fost la cresa acolo, ceea ce si scria pe undeva. Scurt pe doi la cresa universitara de la Stony Brook, NY, USA asta cereau si nu cred ca erau singulari pentru ca pediatrul nostru avea formulare standard pentru inscriere la cresa/scoala. Despre Canada n-am pretins nimic.

Restul fetelor antivaccinare. Nu vreti sa-i vaccinati, nu-i vaccinati, dar nici nu-i aduceti in colectivitate publica al carui bine va este absolut indiferent pana cand copii nu cresc cat sa se poate spala standard pe maini, sa stie sa nu ia contact cu ranile deschise ale altora, etc. Deci asa pe la liceu...
Ah si mai ales nu trisati zicand ca-s vaccinati cand nu-s!

Si ca o completare referitor la ce sustine gazella. In Franta hepatita B nu este obligatorie! Iar scheme de vaccinare obligatorie am avut si-n Olanda pe unde am mai trait niste ani.

In rest daca ideal este fara vaccinare va putem propune un numar de state pure in care copii mor pe capete din boli inofensive si nu toti sunt amarati, nemancati, etc. Imi aduc aminte de epidemiile de polio din US in jurul celui de-al doilea razboi mondial...

Andreea Abushsor Aburit

Lately, I'm always late, completely disorganized, and usually a mess! A penny for my thoughts. A dime for my ideas.
Here's penny for your thoughts too, a nickel for your kiss, a dime if you tell me that you truly love me and my kids too.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns floarea_soarelui spune:

Acusor, nu pomeni de partea cu neadusul copiilor nevaccinati intr-o colectivitate:) in conditiile in care un set de vaccinuri sunt obligatorii. Asta cu obligativitatea e aleatorie pt cine a ales sa nu-si vaccineze copii si orice argument pro-vaccinare va cantari mult mai putin decat cele aduse contra vaccinarii. Pana la urma daca o iau litera de lege: e obligatoriu pt a intra intr-o colectivitate sa ai o serie de vaccinuri? Da! Atunci facem vaccinul. Daca alegem sa nu-l facem (totul bine, totul onorabil, e alegerea fiecaruia), atunci nici nu avem ce sa cautam in acea colectivitate. Asa suntem toti protejati, multumiti si fericiti:). Si ne respectam deciziile unii altora.
Cat despre vaccinurile nefacute ale fiica-mii: is alea neobligatorii care mi-am ajumat "responsabilitatea" de a nu le face in totalitate. Cel putin pana in acest moment (vezi varicela...ca actHib-ul l-am facut:))..)
Si inca ceva, Gazzella, hepatita B (repet asta) nu se transmite numai pe cale sexuala si prin sange. Si oricare ar fi potentialele urmari ale unui vaccin facut versus a face hepatita B, eu prefer, constient, vaccinul. Si vaccinare obligatorie este si in Germania si in Belgia din cunostintele mele.
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:).

Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)

Mergi la inceput