Vaccinarea-pro si contra
Raspunsuri - Pagina 26
pisi-si-boscu spune:
Pai Roxana, Luna Noua se refera strict la material genetic animal pentru ca daca vrea ceva BUN pentru copilul ei, eu banuiesc ca vorbeste de vegetale.
Un fel de degeaba nu ancam animale, daca ne injectam cu ele,nu?
Pisi mamica lui Boscu' mic de 5 ani
pisi-si-boscu spune:
Gazella, ai inteles TOTAL GRESIT !
Dar nu ma mira, ca ai citit vertical... si aici chiar ironizez.
floarea_soarelui spune:
Strict despre hepatita B: http://www.medfam.ro/books/infectioase/hvb.htm
Si la cap. Transmitere:
* inoculare prin manevre sāngerānde medicale sau nemedicale (droguri injectabile, tatuaje, manichiur#259;, ras, scarificare, circumcizie) - nu e cazul
* inocul#259;ri oculte: obiecte de toalet#259;, juc#259;rii, etc. (īn familii, colectivit#259;#355;i īnchise)- e posibil
* sexual#259;, prin secre#355;ii genitale, prin s#259;rut - posibil
* materno-infantil#259;: intrauterin (hepatita B care survine īn trim.III, de la gravidele purt#259;toare de AgHBs, mai ales dac#259; AgHBe este pozitiv, la care riscul transmiterii este de 70-100%), intrapartum, prin contact cu secre#355;iile #351;i sāngele mamei, postpartum, prin contact intim mam#259;-copil. - numai daca mama este infectata.
Deci, Gazzella, nu trebuia sa-l muste ca sa se transmita virusul.
Si sincera sa fiu nu tin sa faca copilul meu hepatita, de nici un fel, nici la varsta mica, nici mai tarziu ca adult. Iar faptul ca nu are "contact intim" cu nimeni sau ca eu ma uit "decojirea" la seringii din ambalaj cate ori i se ia sange nu imi da garantia ca nu ar putea lua boala. Boala care nu-i o bagatela asa cum ar vrea sa fie prezentata in topicul asta (desi initial se discutau alte vaccinuri). Anyway, parerea mea despre vaccinare mi-am spus-o. Aici era doar o precizare strict referitoare la hepatita. Dat fiind ca am fost internata cu Ioana la babes, suspecte de hepatita sau alte minuni care cresc transaminazele la 1600 de la 50, fara ca fiica-mea la acea varsta (1,5 ani) sa fie cine stie ce adepta a relatiilor timpurii , droguri ori altele si fara ca eu sa am asa ceva (sau cei din anturajul imediat), stiu ce inseamna stresul, stiu ce inseamna boala asta (am digerat in luna aia informatie de mai aveam putin si ma angajam la babes) si nu ash risca cu nici un chip sanatatea fiica-mii doar pentru niste ipoteze. In rest respect parerile fiecaruia, si pro si contra (pana la urma e treaba fiecaruia cum intelege sa-si protejeze copilul) atat timp cat sunt expuse civilizat si fara ironii la adresa oponentilor. De oricare parte ar fi ei.
Numai bine va dorim si multa, multa sanatate:).
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
gazzella spune:
sigur, eu ca mama care nu-mi vaccinez copilul las ca toate neamurile, prietenii sa-mi sarute copilulu si nu oricum pe fata, ci direct pe gura si poate copilul mai are si o rana deschisa pe buze, in gura
uffa, asta-i scenariu kafka, dar noh! traiasca paranoia
copilul meu mi-a stat departe de orice persoana straina, necunoscuta mie
primele 6 luni de viata era in contact strict doar cu mine si sotul
ia sa vedem cum ar fi contactat virusul hepatitei b?
ai cautat si niste statistici sa vezi care-i incidenta infectiilor conform acestui scenariu?
si atunci de ce o inoculare fortata la cateva zile de viata, cateva luni?
inca o data amintesc, nici eu nici sotul nu suntem purtatori sanatosi ai virusului hepatitei b
ah, copilul meu e sanatos tun, nu intra in contact cu mediul medical, n-a fost nici o zi internat vreodata sa fie expus riscurilor unei infectii accidentale date de neglijenta cadrelor medicale ca despre asta e vorba, sange necontrolat, nefolosirea acelor de unica folosinta, etc
deci, de ce sa nu-si dea putin de lucru sistemul medical ca sa-si faca oridine in casa lui in loc sa-mi vaccinez eu pruncul fortat?
floarea_soarelui spune:
Si copilul meu este sanatos tun, de altfel daca nu coincideau analizele de la 1,5 ani (pt care presupun ca ai sa ma bagi in categoria paranoia cu darnicie) nici nu shi fi stiut ca are transaminazele marite. Si nu, nu-s curioasa de statistici, cand e vorba de hepatite. Daca cat e foarte mic, pana incepe a umbla de fapt, nu intra in contact cu multe persoane (stai linistita ca nu esti singura constienta care si-a protejat copilul de aglomeratii nejustificate) apoi nu prea mai ai cum sa-l tii "protejat". Cat despre incidenta infectarilor conform sccenariului tau (eu nu ti-am dat decat modurile de transmitere a virusului), mie mi-i suficient sa fie 1 la un milion de oameni ca sa-mi vaccinez copilul de hepatita. La urmatorul ma mai gandesc cand o sa-l vaccinez ( nu DACA), dar cu siguranta va fi atunci cand va incepe sa, sa-i zicem, socializeze.Adica sa se joace si sa stea in preajma altor copii, adulti, afara la soare, la locurile de joaca, bla bla bla). Si apopos, ca ma gasisi pe mine ciuca paranoicelor, copila mea are vaccinuri nefacute asa cum are si vaccinuri facute.
Dana si Ioana Amazoana (24.09.2003)
pisi-si-boscu spune:
Intradevar, e vorba de putina paranoia la mijloc...
Si cum, vaccinul antihepatita nu e valabil decat 6 luni? Pai atunci inseamna ca de 2 ori pe an ar trebui sa ne vaccinam copii?!
Hai mai fetelor, nu mai fiti atat de vehemente! Iar faza cu izolarea copilului, e vax! In plus, nu numai despre hepatita se vorbeste aici. Mai exista pertussis, difteria, etc... eu zic ca subiectul a luat-o mult pe aratura.
Ca orice subiect pro si contra !
gazzella spune:
nu te gasisem pe tine, floarea soarelui
e un risc asumat constient, spre deosebire de restul parintilor care vaccineaza doar sa vaccineze, respect decizia celor care au pus in balanta pro-urile si contra
faza e ca noi consideram mult mai daunatoare reactiile date de vaccinuri decat o eventuala infectie cu virusul hepatitei b
oricum datele eu mi le culeg pe cele referitoare la italia, cunosc incidenta infectiilor
gazzella spune:
dar de unde ai dedus asta pisi draga? sase luni?
floarea soarelui, dar cum faci sa decizi cand daca sunt obligatorii, ti-l aduc gata vaccinat imediat dupa nastere?
vezi tu asta-i treaba, nu sunt impotriva vaccinurilor in absolut, sunt pentru vaccinuri in conostinta de cauza
fiecare parinte trebuie si poate sa decida pentru sanatatea fiului sau
iar concluzii gen "acum vom vedea mamica romanca studiind intregi tratate de epidemiologie" si alte ironii gratuite sa si le pastreze cei carora le place sa faca misto, doar sa de dragul mistoului
un parinte responsabil poate sa se informeze si ar trebui sa aiba acest drept
gazzella spune:
pisi, n-ai inteles, al meu n-a fost vaccinat deloc, niciodata
spuneam ca primele 6 luni statea doar in bratele mele, deci consideram inutila oricum vaccinarea
referitor la stare de sanatate, exista nuante
al meu a decretat ca se poate face baie in lac de munte, asta pe 23 aprilie, 2 ore
ma pregateam pentru prima lui raceala, am zis ca odata si-o data tre sa intre in randul lumii, da pe naiba, tot el e!
eu nu-mi compar copilul cu cei care iarna ies cu caciulita pe cap si nu racesc ci cu cei care-s expusi agentilor patogeni si care au un bun raspuns imunitar
katik spune:
de acord cu imunizarea naturala dar ce se intimpla cu bolile care daca le-ai facut te-ai potcovit cu ele o viata intreaga (hepatita B, TBC care poate recidiva oricind sau tetanosul pe care s-ar putea sa n-o mai faci a doua oara, doamne-fereste)???? si altele, altele...
22+
http://pg.photos.yahoo.com/ph/katiktm/album?.dir=e12f