Bebelusi de iulie-august 2005 (34)

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Dede , mi-ai raspuns la fix.L-am pus pe sot sa-mi ia iar si mie.Desi ma omoara la act costa.De cand cu febra si eu am pierdut ceva la productie si sper sa-mi revin.Ca tot asa face si Ingrid ,inainte de astea 2 zile de discoteca,se trezea pe la 1-2 (asta imediat dupa febra mea).
Si eu patesc cu ea la fel cu tanguitul ,si n-am avut inima sa o las, de regula mai salvez situatia cu suzi.

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anis spune:

Incep sa cred ca o sa am de furca.Pe langa treaba cu bibe , care nu am reusit sa o faca sa il vrea(bine nu am insistat in ultima vreme),si ca nu sta cu nimeni mai mult de 1 ora, am surpriza sa vad ca nu e nici sociabila, sa zic asa.
AZi am avut musafiri ..mama si cum vedea fete straine se punea pe plans.Am stat mai mult pe la ea in camera.

Si maime mergem la ziua de nastere a bunicului..cand ma gandesc..cum o sa faca..cand o sa vada atata lume....
Trebuie sa existe si o obisnuita cumva,nu?

AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

Anis noi am inceput azi cu suc de morcov care zic eu ca i-a placut. Maine ma gandesc sa adaug si mar si sa maresc cantitatea. Schema de diversificare de la dr mea am scris-o si eu mai devreme, in acelasi capitol ca si tine.

Cami si ANA (17.08.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gcamelia2002/my_photos

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Albinutzza spune:

Buna fetele mele dragi

Revin si eu dupa cateva zile de curatenie...sunt terminata, si cred ca ma paste si o raceala. Incep prin a ura
lui noricika mea draga ANA (Cami) sa fii sanatoasa, sa mananci bine ssa te faci mare si sa bucuri pe parintzi de la Luca

Luca e bine, e foarte vioi, si de cateva zile bune ne face noptzi fripte. Se pare ca-i place, ca stie ca venim la el, si se trezeste in jur de 4-5. S-a dus fericirea noastra de 3 luni, cand nici nu stiam ca avem Dar am citit ce a postat Emma, si ce am mai citit prin Dr Spock, care spune de fapt la fel, sa fie lasat in pace, atata timp cat nu plange e OK. In rest, papa foarte bine, n-am mai bagat nimik nou, luni vreau sa sun dr, sa vedem ce mai papalim, ca vin sarbat si nu vreau sa-l mai deranjez.

Bine ca v-ati impacat, n-am apucat sa citesc fff mult, pt ca avetzi un spor nebun. Nu uittazi ca multa lume ne-a laudat ca nu ne certam si ca suntem un foarte bine format si e pacat sa-l stricam din cauza unor liste. Dar gata, nu vreau sa pun paie pe foc, ma bucur ca s-a termnat cu bine

Albinutzza & Luca bondarelu' 07 Iulie 2005
Bondariciu' mic

Parintzi de bondarici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

PROGRESELE BEBELUSILOR DE LA 0-6 LUNI

VARSTA BB: 1 LUNA
MAJORITATEA BB POT SA: isi ridice capul, se uite cand aud sunete, se uite la fetzele parintilor
JUMATATE DIN BB POT SA: urmareasca obiecte cu privirea; "spuna" uuh,aah; pot vedea alb-negru
NUMAI CATIVA BB POT SA: zambeasca, rada, pot sa isi ridice capul la 45gr

VARSTA BB: 2 LUNI
MAJORITATEA BB POT SA: vocalizeze sunete, gangureasca; urmareasca obiecte cu privirea; isi tina capul pt o perioada scurta de timp
JUMATATE DIN BB POT SA: zambeasca,rada; ridice capul la 45gr.;se cizeleaza miscarile
NUMAI CATIVA BB POT SA: isi tina bine capul,se pot sustine pe picioare, pot ridica capul si umerii(mini-abdomene)

VARSTA BB: 3 LUNI
MAJORITATEA BB POT SA: rada, tina capul bine, recunosc fazta si mirosul mamei
JUMATATE DIN BB POT SA: pot sa tzipe, gangureasca, recunoasca vocea mamei, faca mini-abdomene
NUMAI CATIVA BB POT SA: se intoarca la auzul zgomotelor, isi impreuneze mainile si pot apuca jucariile,se rostogoleasca

VARSTA BB: 4 LUNI
MAJORITATEA BB POT SA: tina capul bine, isi pot sustine greutatea pe picioare, sa "raspunda" cand le vorbim
JUMATATE DIN BB POT SA: tina o jucarie, sa se intinda catre obiecte, se rostogoleasca
NUMAI CATIVA BB POT SA: imite silabe:baba,dada,se poate sa apara primul dinte, fie gata pt diversificare

VARSTA BB: 5 LUNI
MAJORITATEA BB POT SA: deosebeasca culorile stridente, se rostogoleasca, se amuze jucandu-se cu mainile si picioarele
JUMATATE DIN BB POT SA: se intoarca catre sunete noi, isi recunoasca numele, fie gata pt diversificare
NUMAI CATIVA BB POT SA: stea in fund fara sprijin pt scurt timp , bage obiecte in gura, e posibil sa inceapa sa se tema de straini

VARSTA BB: 6 LUNI
MAJORITATEA BB POT SA: se intoarca catre sunete si voci, imite sunete, faca balonase,sa se intoarca compet(spate/burtica si inapoi)
JUMATATE DIN BB POT SA: se intinda catre obiecte si sa le bage in gura,sa stea in fund fara ajutor, sa fie gata pt diversificare
NUMAI CATIVA BB POT SA: inceapa sa"merga in 4 labe",pot incepe ganguritul compex si cu silabe combinate, traga obiecte catre ei

decu fundita

Iaca poze POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns emaaimee spune:

Ghici ciuperca ce-i?

decu fundita

Iaca poze POVESTEA MINUNII

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dianami spune:

quote:
Originally posted by delia grozav

Anism-am hotarat sa iau galactogil pentru ca mi se pare ca Medeea vrea mai mult laptic. Se trezeste la 12-1 noaptea, ziua doarme foarte putin. Eu am zis ca fac si asta desi pentru mine asta ramane cadoul de Craciun, m-am lins pe bot de altceva.
Diana Mirela nu stiu in ce carte ai tu greutatea minima la 5 luni de 6800 grame. Eu peste tot gasesc asta ca greutate medie.
Depinde foarte mult cat a avut copilul la nastere. Si chestia cu dublatul greutatii la 4 luni e o medie din cate stiu eu.
Dupa parerea mea datele din carti sunt doar orientative. Un medic cu experienta observa usor ca limitele normalului sunt mult mai largi.
Important e sa fie sanatos si fericit, nu greutatea e cea mai importanta, fie ca e putin sub sau peste limitele din carti.
Dezvoltarea bebelusului depinde foarte mult de programarea lui genetica.
Deci stai linistita ca procedezi absolut corect urmandu-ti instinctul.
E tare greu sa fii mama medic (chiar daca in devenire).

http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos

dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005

Exact acelasi lucru am vrut sa punctez si eu: nu poti lua ad literam ceea ce scrie intr-o carte, sau daca spune un medic ca trebuie sa ia in greutate fix 500 g intr-o luna iar bebe a luat ceva mai putin sau ceva mai mult, trebuie sa ne impacientam.

Greutatea data de mine ca exemplu bineinteles ca era o medie care, intr-adevar, depinde mult de greutatea avuta la nastere si de bagajul genetic.
Nu ne putem incadra copiii in niste tipare, fiecare este unic si are ritmul sau de dezvoltare.

Probabil m-ai inteles gresit: eu nu am incercat sa impun o limita a greutatii ci doar sa arat ca Oana e perfect normala, chiar daca pediatrul spunea ca nu e bine ca a luat doar 3800 g de la nastere.

Si stiu ca procedez corect urmandu-mi instinctul, ca dovada faptul ca fetita mea nu a avut absolut nici o problema pana acum. De aceea o sfatuiam si pe emaaimee sa procedeze la fel.

mamica de superbebelusa (15 iulie 2005)

Iulia Anastasia

Mergi la inceput

Asa e Diana, nu poti impune unui sa ia 500gr intr-o luna pt ca asa scrie la carte. Asta e o mare porstie, fiecare copil are ritmul lui de crestere.

Am si eu o cutie de Galactogil, cine o vrea, mapoate gasi pe mobil. Eu nu o mai folosesc. Doar am desfact-o dar nu am luat din ea

Bondariciu' mic

Parintzi de bondarici

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns truli-luli spune:

cuscra multumim pt urari. Un pt Lucutza si din partea noastra. Cred ca fata mea a auzit ce bine papa bondarelul si nu vrea sa se lase mai prejos

Mamini sper ca ati ajuns cu bine in Romania. Asteptam vesti de la voi.

Cami si ANA (17.08.2005)

http://pg.photos.yahoo.com/ph/gcamelia2002/my_photos

Mergi la inceput

Emma, multumim mult pt grafic...se pare ca Luca sta bine, mai putin cu statul in funduletz, in sensul ca nu sta drept, vine in fatza. Are mom cand sta singurel, dar sunt inca rare

Bondariciu' mic

Parintzi de bondarici

Mergi la inceput