Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (20)

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Raluca, felicitari ptr sarmale si prajituri.
Bravo tie.

Eu ma bazam pe maica-mea ca imi promisese ca vine in ziua de Craciun, dar tocmai m-a anuntat ca nu mai pofteste in Bucuresti.
Asa ca sapt asta trebuie sa fac si eu ceva de Craciun, dar sunt cu amandoi copii acasa + bona.

Stiti de unde se pot cumpara sarmale bune gata-facute ?

Si eu vreu retete de praji bune si simplu de facut, dar scrise ca la prosti.

Noapte buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nicole74 spune:

Jadi pe cnpas.org nu scrie ca se depun la primarie, in ordonanta scrie. Ce inteleg eu: cine intra in decembrie se ocupa angajatorul de colindat cu dosarul la ditl, cine in ianuarie se ocupa singur la primarii.
Sofia iti trebuie adeverinte de la ambii angajatori. Daca nu ai stagiul de 12 luni, ci doar cel de 10, fa repede cererea, inregistreaz-o la ultima firma, i-ati adeverinta de la vechiul angajator si du o copie la cel nou, o data cu cererea si e ok. Daca stai pana in ianuarie pierzi dreptul. Sper ca am fost clara, ca imi pica ochii in gura.

Pupici

Nicole&Ioana Alexandra

poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

Antonia, si a mea are zile cand nu vrea sa adoarma sub nici o forma si zile ca cea de ieri cand a dormit ca un inger si s-a trezit FIX la trei ore ca sa manance. In rest nu a avut nevoie deloc de socializare. Eu zic sa aplici metoda ignore: il lasi sa urle ceva vreme fara sa il bagi in seama inaite sa te duci la el. Risti sa iti pui vecinii in cap dar cu timpul da roade: se invata ca nu vine bobo imadiat dupa primul tipat. Eu mai fac altceva: cand incepe sa urle ma apropii de pat cat sa ma simta si ii zic:"vine mama, nu vezi ca vine?" si tace pe moment pana se prinde ca eu am plecat de mult. O las sa mai chitaie cateva minute si iar ma apropii:"vine mama, nu o auzi". Si mai nou nici nu mai trebuie sa fac asa, chitaie ce chitaie si adoarme in mijlocul propozitiei.

Eu sunt multumita de programul copilului: mananca invariabil la 3 ore in timpul zilei iar noaptea la 4. Intotdeauna 120, ii rade, nu lasa nimic in tetina.

wow, a inceput sa faca baloane de saliva

Sofia si Irinuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns vio_reurean spune:

Si noi am trecut pe Libero. Inca suntem la nr 2, nu am trecut la 3. Am luat Libero de cuiozitate si mi se par foarte buni.Aveam probleme cu Kaki si de multe ori se trezea ud pe o parte. De cand cu Libeo e foarte bine!
Tonnia,intr-adevar cam ies in jur de 7-8 mese cu variatie, are zile si zile. am intrebat-o pe tanti doctor si mi-a spus ca daca a luat in grutate e ok. E bebe mai mancacios. Asteptam pana la 3 luni sa vedem cum evolueaza. Sper insa sa il mai pot mentine fara supliment, numai pe lapte de mami.Pana acuma e bine!
Spuneai ca bebe al tau plange. Poate are colici. si Andrei mai face asa.Mananca, il pun in pat, adoarme putin si apoi incepe sa scanceasca ,sa se agie etc. Si isi freaca piciorusele, si da din manute-atunci stiu ca are colici. Eu ii dau 2-3 lingurite de ceai anti-colici si ragaim o data , dupa care se linisteste. Dar inainte sa descopar ceaiul,tipa foarte mult si dormea cate o ora, cum spui tu. Eventual ia-i si temperatura, fii atenta sa nu se frece mai insistent la o urechiusa(suspiciune de otita), sau sa nu aiba nasucul cu muci. Sper sa fie mai bine! Am fugit sa ii fac baita micului santajist(acum sta in brate la tata ca nu vrea sa fie in patut si rade la becultzele din pom!).
Si daca sunteti de acord creez albumul cu bradutzi!
O NOAPTE LINISTITA!

VIO SI UN BEBE MIC

Vio

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sofia_misicu spune:

quote:
Originally posted by nicole74

Jadi pe cnpas.org nu scrie ca se depun la primarie, in ordonanta scrie. Ce inteleg eu: cine intra in decembrie se ocupa angajatorul de colindat cu dosarul la ditl, cine in ianuarie se ocupa singur la primarii.
Sofia iti trebuie adeverinte de la ambii angajatori. Daca nu ai stagiul de 12 luni, ci doar cel de 10, fa repede cererea, inregistreaz-o la ultima firma, i-ati adeverinta de la vechiul angajator si du o copie la cel nou, o data cu cererea si e ok. Daca stai pana in ianuarie pierzi dreptul. Sper ca am fost clara, ca imi pica ochii in gura.

Nicole&Ioana Alexandra

poze

Eu asa am inteles, ca pentru cei care au intrat pana in decembrie inclusiv se ocupa firmele insa nu sunt sigura. Maine ma interesez la contabilitate ....desi eu le dau deobicei informatii despre legiile in cauza.

Cererea am depus=o deja pe 14 decembrie, are numar de inregistrare, tot..si asta era nelamurirea mea, daca nu depun pana pe 25 nu mai intru anul asta.
Sofia si Irinuka

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns RalucaCostiurin spune:

Simo, scutecele libero au mutunei pe ele. ca idee, si noi radem adesea, ca la pisicuta si la elefant se nimereste kk, la ursulet se doarme tun etc.
uite o reteta simpla: 300 g faina, 100 zahar pudra, un praf de sare, un zahar vanilat, 275 unt sau margarina grasa, 100 g migdale macinate (merge si cu nuci). Pui faina in castron, untul taiat cubulete, toate celelalte si framanti un aluat. Il lasi o ora la rece. Il intinzi (3-4 mm)(e cam lipicios), tai forme, le coci pe tava cu hartie de copt la foc potrivit spre iute nu stiu cat, cred ca vreo 10 minute, deschizi cuptorul si te uiti. Le tavalesti apoi prin zahar pudra si chestia asta se cheama Schneetaller.
Cum s-ar zice, i-am zis lu' sotu': vrei prajituri? vrei sarmale? = n-am copil in we asta. Cred ca i-a iesit copilul pe nas, eu am fost prezenta doar la vreo 3 schimbari de scutec si la tot atatea mese, plus baia, ma rog. Dar nu mai pot, sunt rupta. Si mi-e dor de copil. Si de barbat!

Raluca, mama Radului - 29.09.2005
Poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

De la 4 pana acum ma chinui sa-l adorm!
Vio, nu cred ca are colici sau cel putin nu din aia clasici(a avut, cu tipete, zvarcoliri etc), nu stiu ce are! Sunt in ceata totala, totusi nu cred sa-l doara ceva, zambeste, e activ, are pofta de mancare! habar nu am! E foarte nervos, doarme prea putin si prea greu.
Simt ca parca m-am intors in perioada aia de inceput cand nu stiam deloc cum sa-l abordez si totul e haotic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Schimb capitolul.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cge spune:

Multumesc Raluca, voi face si eu fursecuri ca ale tale cu Victor ptr mos Craciun. Eu prestez fursecuri numai de Craciun, ca a tras Victor concluzia ca sunt pentru mosu'.

O zi buna,

Cristina,
mama lui Victor 07.01.2000 si a Ancai 16.09.2005
Sefii Casei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ioana75 spune:

Capitolul urmator ne asteapta www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=64657" target="_blank">aici.

Ioana, mama Mirunei (25.08.05)

Mergi la inceput