Mamici de mai-iunie 2006 (20)
Raspunsuri - Pagina 9
papadie spune:
quote:
Originally posted by LYLY809
Mai are cineva gust acru permanent in gura? De 3 saptamani nu mai scap de el...
Lyly 15+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo
Felicitari! Eu sunt in 16 sapt si inca nu am scapat de gustul ala nasol acru-amar! Il am de la inceputul sarcinii. Inca mai am greturi zi lumina (noroc ca nu zilnik cam o datat pe saptamana am o zi cu adevarat buna
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62033" target="_blank"> Va MAI AMINTITI DE LOVE STORY?
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63110" target="_blank"> ALINA-LUMINA
neda spune:
Buna fetelor,
Nu prea am mai intrat caci sint destul de ocupata si obosita.Am fost si eu la dr.De data aceasta l-am dus si pe sot.Pe cit de nerabdator a fost sa il vada pe bb pe atit de dezamagit a iesit de la dr.El nu intelegea exact ce vedea dr la eco.Nu stiu la ce se astepta , poate avea nevoie de imagini color sa il vada mai bine pe bb.
. Dar ideea e ca bb e bine, cel putin asa parea.Bataile inimii erau de 155, ceea ce cred ca e bine pt 14 sapt.Ne-a intrebat daca vrem sa stim sexul bb, dar am zis nu, vreau sa fie surpriza.
Totusi, in afara de a lua pulsul bb si a face o analiza a urinei,nu mi-a facut nimic.Eco l-a facut doar pt ca a fost si sotul prezent si a zis ca o face pt el.Dar nu l-a masurat pe bb, nu mi-a spus daca a mai crescut.Nimic.
Asa ca mi-a facut o programare peste o luna la o ecografie mai performata, unde cred ca atunci il v-a si masura pe bb.
Neda 14+
virgi spune:
Buna dimineata fetelor
Ma bucur sa citesc ca toate fetele sunt ok. Le felicit pe cale care au aflat de baietei si fetite. Este intr-adevar un moment foarte emotionant.
Dar am citit la cateva dintre voi...ca luati destul de multe vitamine si cred ca ar trebui....sa cereti parerea mai multor medici asta dupa ce v-ati facut analizele..sa vedeti exact ce carente aveti.
Eu am discutat acest subiect foarte serios..cu un medic si mi-a explicat cat de grav este sa iei vitamine de care organismul nu are nevoie in perioada sarcinii. Eu am renuntat la orice insemana vitamine pastile....si incerc sa mananc fortat uneori..cate ceva...din ce stiu ca este bun pentru sarcina. In korea nu ia nimeni nimic, nici un fel de vitamine...pe toata perioada sarcinii...si au cei mai sanatosi copii din lume ..foarte rezistenti.
A doua problema...ca mi-a sarit in ochi..este alegerea romanilor de a naste prin cezariana...." alegerea"..am observat la mamicile care au nascut deja...80% au ales cezariana.....eu consider asta...un lucru foarte grav...pentru sanatatea noastra..si ma doare sa vad ..ca medicii incurajeaza acest act. De ce? Pentru bani?
Pana sa ma informez...nici nu concepeam..ca voi naste altfel...eu stiam..ca te programezi...intr-o ora...ai scapat..si vai ce simplu este. Acum ma rog..sa nu am nici o problema..sa nu fie cazul...sa trec printr-o operatie de cezariana.
Va urez o saptamana excelenta...si aveti grija de bb.
florypop spune:
Neatza burtici!
Sunt diserata! De dimineata nu am mai avut utrogestan sa iau si nici nu am gasit pe drum spre serviciu. Ce ma fac????
In plus azi dimineata am
grupa mare, asta dupa ce ieri nu am avut nik. Tocmai zicea Irinel ca imi trece intr-o saptamana doua dar eu cred ca nu mai trece niciodata.
Sa aveti o saptamana excelenta,
Flory
13+ si
Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png
Steluta spune:
Buna fetelor,
Se pare ca noi suntem bine. Ieri nu am mai rabdat de teama si am ajuns la spital. Colul il am inchis (chiar m-au consultat 2 medici), iar durerile usoare pe care le am in partea de jos a abdomenului provin de la niscaiva contractii. Mi-au recomandat 3 pastile/zi de Magne-B6. Cel putin m-am linistit in legatura cu colul. O sa-l sun si pe dr din tara astazi sa-i explic la ce concluzie au ajuns medicii de aici. 
Steluta
13+
inaioana spune:
Mihaela, ti-am zis eu ca Iosup e super haios (pe langa ca e un profesionist excelent!).![]()
Papadie, dar nu e obligatoriu sa faci cezariana daca ai mai facut, vorbeste cu medicul, poate ca poti naste normal, exista multe cazuri. (nu ca eu as recomanda...)
Neda, probabil ca nu era cazul sa masoare etc petnru ca bebe e foarte mic si nu are dezvoltate toate cele. In mod sigur il va masura pe indelete la eco morfologica pe la 10-21 saptamami. si potate ceri sa-ti faca si un fic de 3D ca sa il vada si sotul la pozele de frumusetze!![]()
Virgi, noi toate care luam ceva vitamine, luam pe cele date de dr. Uite, de exemplu eu iau prenatale doar de 3 ori pe saptamana pentru ca am alaptat mult (inclusiv in timpul sarcinii asteia) si sunt cam devitaminizata, iau Magneziu pentru ca am o istorie intreaga cu contractiile si Vitamina C pentru ca am oarece probleme cu placenta si asta ajuta la mai buna ei vascularizare... Toate date de dr. Mai tarziu (dupa20-24 sapt) voi lua probabil fier pentru ca bebe trebuie sa-si faca depozite de fier pentru pana la 6 luni de viata.
Cat despre cezariana, eu, de exemplu, am facut pentru ca am avut risc de insuficienta placentara, nu prea se fac de placere. Totusi eu cred ca parerea fiecareia conteaza. Exista acest subiect la "Nasterea pe glob", poate vrei sa il vezi...
Florypop, eu zic ca trebuie sa iei ineaparat, sa nu intrerupi pana la 20 de saptamani (parca!) , in fine , pana nu spune dr. Eu as pleca de la serviciu si as cauta la farmacii pana as gasi!
Stelutza, cerd ca ar fi cazul sa ai in caza No-Spa si sa iei in caz de contractii pana la 3 pe zi maximum. Oricum, nu face nici un efort , stai intinsa pe cat posibil, pana una-alta...
Multa sanatate tuturor si bebelusi perfecti!

Ioana
18 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
florypop spune:
Ioana m-am linistit. Si eu am fost tare agitata ca nu am avut dimineata. Am rugat o colega sa imi ia pe drum ca a venit mai tarziu la birou, deci am rezolvat.
Eram disperata, stiu ca e critic mai ales ca eu am avut atatea probleme.
Pupici,
Flory
13+ si
Andrei
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20721;104/st/20060624/dt/8/k/911c/preg.png
inaioana spune:
Virgi, ti-am trimis un e-mail pentru ca nu ai pm-ul activat! Sa-mi spui daca l-ai primit!
Pupici
Ioana
18 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
mihaela.f spune:
Neata burticilor,
Flory: am vazut si eu ca incepe sa fie criza de utrogestan si de fier(eu iau si fier); Eu le gasesc de obicei la farmaciile la care nu ma astept sau la farmaciile din spitale/policlinici; acolo sigur au pentru ca este mare cerere de medicamente.
Inaioana: ai dreptate! Abia astept sa ma merg la consultatia de data viitoare si cu dl tatic! Iosup e tare haios si cand sta si mustaceste si nu stii daca e de bine sau de rau:-) Dar stie sa se poarte cu gravidutele!
O saptamana excelenta!
Mihaela
14+
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10054;101/st/20060618/k/e328/preg.png
virgi spune:
Inaioana
Cazul tau l-am inteles....dar mie mi s-a recomandat de catre medicul meu din romania...mai mult de 6 tipuri de pastile..nu numai vitamine...spunadu-mi ca daca nu le iau imediat pierd sarcina..."motivul" pentru care am renuntat sa ma introc in tara sa continui cu el..si am ales sa raman aici..cu un medic care dupa ce mi-a facut analizele mi-a spus ca-s sanatoasa tun..si ca nu am nevoie de nimic....nici macar de vitamaine....eu nu l-am crezut atunci si tot am luat asa de capul meu...ca toata lumea lua, numai eu nu. Eu vreau sa evidentiez faptul ca fara sa-mi faca nici o analiza, mi-a recomandat medicamente si asta telefonic..nu mai vorbesc ..de zanocidul care mi l-a recomndat inainte de sarcina...si pana sa aflu ca am ramas..am luat zanocid, ....am descoperit mai tarziu...ca e contraindicat....l-am sunat pe om..si mi-a spus sa stau linistita...ca nu are contraindicatii in sarcina.
Eu am fost aici la sala ( pentru burtici ) si am intrebat daca mai e cineva care ia vitamine sau alte medicamente..si nu mai ia nimeni. ce sa inteleg de aici...?
Nu neg..ca nu sunt si burtici cu probleme.....dar nu pot fi asa de multe??
Am deschis subiectul asta sa ma lamuresc ..pe viitor...nu numai in problema sarcinii...ci in general...de ce noi trebuie sa luam medicamente si astia nu???suntem noi mai bolnavi decat ei?