Bebelusi de iulie-august 2005 (33)
Raspunsuri - Pagina 6
valcampan spune:
Lia2000 pot sa-mi dau cu parerea la a2-a intrebare astfel: daca bebelul ia in greutate ce mai conteaza ca nu bea cei 500 ml.lapte ? Vezi peste o luna ce e de facut daca e cazul sa-ti faci griji si din asta.
Pupici la pitici !!!
Sunt foarte vesela azi desi nu am motive deosebite si sper sa va transmit si voua aceasta stare de bine.O sa intru mai tarziu pe net va las pe voi acum. Ma duc sa recuperez somnul pierdut azi-noapte.
delia grozav spune:
Dragele mele. Intru repede cat mai doarme fata, ca nu doarme prea mult. De doua zile se schimba tot mai mult, si in bine si in rau.
Adica noaptea se trezeste o singura data pe la 1-2 apoi pana pe la 8 nu s-a mai trezit.
Dar ziua nu doarme 3 ore adunate, desi ea dormea si 4-5 ore pana acuma.
Nu ar fi nici asta o problema dar e tare maraita daca nu stau cu ea si dupa ora 17 vrea numai in brate.
In rest se invarte de pe burta pe spate, rade in hohote mai ales la frate-su.
Eu cred ca ar vrea mai mult lapte si eu am ajuns la capacitatra maxima. Ieri mi-am cumparat si eu o cutie de Galactogil.
Fetele care ati folosit, cum l-ati luat dizolvat( ca mie nu mi se dizolva, gresesc cu ceva?) sau asa apur si simlu ca tare greu aluneca pe gat.
Azi ne vine si vaccinul sper sa scapam usor.
Sa ma scuzati dar nu apuc sa citesc prea mult, ca m-am apucat sa fac si curatenie prin casa, cat apuc.
Daca aveti ceva intrebari la care credeti ca va pot raspunde o fac cu mare placere pe PM.
Sper sa ne revenim
Va pup pe toate.
http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos
dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005
Giana spune:
Bine ati venit,fetele noi!!!
La multe luni bebeilor nascuti intr-o zi de 16!
Irina,felicitari pentru tumba Ioanei!!! Abea astept sa o face si Dani...care e cam puturos...
Giana de Dani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">POVESTEA NASTERII
POZELE NOASTRE
VARSTA DANI
Giana spune:
Dede,eu puneam cantitatea care scrie pe cutie(parca 3 linguri,nu stiu sigur) intr-o cana si turnam apa fiarta peste.Se dizolva imediat.Sau incearca cu ceai...e mai bun la gust.
Giana de Dani
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63229" target="_blank">POVESTEA NASTERII
POZELE NOASTRE
VARSTA DANI
ema.nu.ela spune:
Lia,
1) cand se trece de la formula 1 la formula 2 se face asa (cel putin asa mi-a zis pediatra mea): la fiecare masa se da din biberoane separate:
- prima zi: 1 masura formula 2; restul formula 1
- a doua zi: 2 masuri formula 2; restul formula 1
- etc
2) chiar daca incepi diversificarea, o sa fie mancare doar la 3 mese din 5. celelalte 2 (de dimineata si seara) or sa ramana cu lapte. plus ca mai e si masa de cereale cu lapte. asa ca eu zic ca se strange de un 500 ml. mai ales daca se mai trezeste si noaptea si ii mai dai lapte cum fac multi copii pana la 7-8 luni.
cica pe la 7 luni bb ar trebui sa renunte si la masa de dis-de-dimineata; dar ar trebui sa ramana laptele de seara de dupa baie pana la 1 an (asta daca vrea si bebe ca stiu cazuri cand nu mai vor).
delia grozav spune:
Giana multumesc de raspunsul foarte prompt.
Na ca am citit un pic si apuc sa dau si un raspuns.
E nevoie sa mentinem cantitatea de 500 ml de lapte SAU lactate ca bebe sa primeasca destul calciu din alimentatie.
Asta in primul rand dar laptele formula sau laptele de mama are multe alte calitati pe care le stim.
Si nu cred ca va fi asa greu sa mentinem cantitatea asta pentru ca bebelusii amamca din ce in ce mai mult chiar daca nu mai cresc asa spectaculos.
Deci e bine ca fiecare masa sa fie completata cu lapte nu cu alte lichide inca mult timp, dupa parerea mea macar pana la 8-9 luni, dar asta ne tintuieste in casa inca mult timp pe cele care alaptam.
Astea-s riscurile meseriei.
Daca nu se omoara dupa lapte trebuie sa primeasca alte lactate, branza, iaurt, unt, cereale cu lapte.
Adi si acuma incepe si termina ziua cu lapte.
delia grozav spune:
Yupiii e orar non-stop la Metro, o sa merg si eu sa ma destind intr-o seara dupa ora noua.
ema.nu.ela spune:
fetelor,
multumesc mult de urarile de bun venit.
eu inca nu va stiu pe fiecare in parte dar sper sa va cunosc cu timpul.
uite tot de diversificare mie mi s-a parut ghidul asta de pe babycenter f interesant:
Age-by-age guide to feeding your baby and toddler
www.babycenter.com/refcap/baby/babyfeeding/1400680.html
ema.nu.ela spune:
am si eu o intrebare pt fetele din ro:
voi sterilizati recipientele in care dati mancare la bebe?
pt ca biberoanele in ro se recomanda sa se sterilizeze pana la 1 an din cauza ca apa de la noi de la robinet nu e sterila.
dar borcanasele cu mancare, mai ales cele in care facem cereale cu lapte trebuie? o sa intreb si pediatra dar eu pana acuma nu le-am sterilizat.
ankak spune:
Irina, iarta-ma ca ieri am citit dar nu am raspuns ca m-a luat valul.... Felicitari pentru prima rostogolire de una singura! Acest eveniment trebuie sarbatorit si notat in jurnal la loc de cinste. Eu abia astept ca Matei sa faca la fel desi stiu ca dupa aia...gata liniste!
Eu nu sint obisnuita cu orarul de "noapte alba" pe care mi-l face Matei...Aseara s-a culcat la 1 jumate si dim la 5 era fresh. A adormit la loc insa dela 8 sta in patut si se tot foieste...Ce-o fi oare de s-a schimbat baiatul meu? Eu care nu sint obisnuita cu asa program...sint chiauna de somn!
Anca si Matei (26 august 2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ancaknacoschi/my_photos