Bebelusi de septembrie-octombrie 2005 (19)
Raspunsuri - Pagina 6
flori306 spune:
buna fetelor!
numele meu este Flori si am si eu o fetita, Ana Maria, nascuta pe 21.09.2005 cu greutatea de 3260 si lungimea de 52cm.
am cateva intrebari referitoare la epidemia de rujeola. voi ce stiti, cat de periculoasa este pentru bebeii nostri? voi cum va protejati bebeii? este careva dintre voi din Ploiesti? cat de grava este situatia acolo?
eu locuiesc in Germania si as vrea sa vin pe 8 ianuarie in tara pentru o luna. biletele de avion sunt deja cumparate, dar de cand cu epidemia asta imi tot fac griji si nu stiu ce sa fac. sa vin sau sa nu vin? voi ce ma sfatuiti? voi va faceti griji pentru bebeii vostri?
astept raspunsurile voastre.
va multumesc!
Anca75 spune:
Ioana75 multumim frumos! Caci presupun ca te-ai referit la Adelutu meu.
Surpriza a fost mare incat am ramas cu ochii mari si gura cascata (bine ca nu ma vede nimeni ....) ca am zis ca nu vad bine si am mai citit odata.
Trebuie sa recunosc ca am ajuns la performanta sa citesc forumul cam din 3 in 3 zile insa nu reusesc sa citesc tot. Si de fiecare data ma minunez ...Fetelor....... de unde aveti atata timp de scris...ca eu......dar nu vreau sa ma fac de ras singura cu ce altele.......pe care nu reusesc sa le fac.
Si cand ma gandesc ca ma dadeam mare inainte sa nasc ca eu in 2 luni ma intorc la munca ...... hahaha!!!
Nu stiu voi cum faceti dar eu bineinteles ca nu tin minte cine ce a scris ca sa pot comenta dar de acum inainte m-am gandit eu sa imi notez pe caietel...ca la scoala....
Dar de data viitoare....
Oricum, exact ca in perioada de sarcina, vad ca sunt probleme comune si tare bine imi e caci unele idei le-am si folosit.
Pentru acum ar fi cam % comentarii:
- Ii dau numai laptic de la san insa cu greu am ajuns la 3 luni pentru ca periodic (cam la 3 saptamani) am hopuri si ajunge uneori seara sa nu se sature. Insa m-am incapatanat.
E adevarat ca de cateva zile a inceput sa isi suga degetelul cu o asa pofta ca ma gandeam sa incerc si eu sa vad ce minunatie e si cred ca este din cauza faptului ca uneori seara nu se satura.
Insa in greutate a luat bine ...aproximativ 900gr/luna in primele 2 luni ca acum nu am cantarit-o.
-Diversificarea m-am gandit sa o incep dupa 4 luni implinite daca reusesc sa mentin alaptarea la san.
- Avem si noi mucusori si am devenit obsedata. Mereu ma vede sotul cu pompita in mana calare pe copil.. imi aduc aminte de o glumita de pe net si mereu spun ”uite mucu, vine mucu....” cred ca e opera unei mame obsedate ca si mine.
Inca am retineri legat de acel aspirator minune.......dar probabil ca nu voi mai rezista mult.
-Un alt stres: rujeola.......oare numai eu sunt atat de crispata?? azi am vazut o emisiune la TV unde un nene dr recomanda sa tinem copii in varsta< 7 luni izolati in casa pana trece valul...
eu sunt suficient de sa aplic.........ma mai gandesc
-O alta problema a mea (si am citit ca nu sunt singura), daca o pun pe burtica plange de nu mai poate..o prietena imi scrie ca fata ei rade in hohote cand sta pe burtica
- Nu mai stiu care spunea ca la 3 luni....intinde mana dupa jucarii....ca le tine in mana si chiar le zdrangane voit...........vreau si eu
- Cand vorbim, cantam....sta cu gura pana la urechi dar pe muteste...nu ar trebui sa si scoata sunete....? vreau sa aud si eu hohote de ras
si mai am atatea de spus...........
sofia_misicu spune:
HAhahaha, dupa ce toata ziua s-a foit si nu m-a lasat sa muncesc (da, mai nou facem si asta) am gasit SOLUTIA!!! Am trantit-o in port-bebe si i-am pus Mozart sa-i iasa pe nas. Doarme ca valiza in gara iar eu pot sa scriu in liniste (momentan pe DC).
Gata, la munca nu la intins mana.
PS:da vreuna din voi zymaflor la copil?
Sofia si Irinuka
marinela79 spune:
Chiar asa mai fetelor, cand va mai gasiti timp sa mai faceti si altele?Eu stau groaznic cu timpul pt bb al meu are chef de povesti cat e ziua de lunga, iar de dormit doarme maxim 20 min.cam din 2 in 2 h, timp in care mai alerg si eu dupa voi, ca acum e gata pagina, acum capitolul si nu mai ajung sa fac nimic.Mai am noroc ca mai vine mama si mai sta cate o ora cat sa fac o mancare, iar seara cand ajunge sotu'plasez copilu' si fac curat.Nu stiu cat mai rezist in ritmul acesta.
mary, mamita lui Iaris(18.09.2005)
http://fr.pg.photos.yahoo.com/ph/marinelaciurea/my_photos
nicole74 spune:
Alina noi am inceput diversificarea asa:
saptamana 1 - suc de mar, treptat de la o lingurita la 20 ml;
saptamana 2 - suc de mere si pere;
saptamana 3 - suc si mar la cuptor
Noi am inceput diversificarea pentru ca nu e alaptata la san.
Pupici
Nicole&Ioana Alexandra
poze
Ioana75 spune:
Da Anca, la Adelutu tau ma refeream. Sa stii ca si la mine fata ride pe mutzeste de cele mai multe ori. Imi vine sa iau telecomanda si sa-i dau sonorul mai tare.
Flori306, bine ai venit la noi!
Ioana, mama Mirunei (25.08.05)
mary ilie spune:
BUNA FETELOR!
BUN VENIT FETELOR NOI!
eu am fost ocupata cu fi-miu si burtica lui, ca mi-a scos peri albi.....am sunat-o pe dr. de 10 ori in 4 zile cred ca face alergie cand vede nr. meu! ca am refuzat sa merg cu copilul la cabinet, de frica epidemiei.
am renuntat sa-i mai dau lapte de la mine pentru cateva zile si se pare ca asta era problema, ca i-a trecut diareea cum nu i-am mai dat dar ce-o avea laptele meu? ca am mancat destul de restrictionat...... in fine , o sa ma mulg si depozitam la congelator, si mai incerc sa-i dau peste cateva zile. dr. zice sa nu-i mai dau deloc, da eu nu ma las cu una cu doua!
eu zilele astea nu am iesit afara , de frica de virusi. l-am vazut la tv pe prof Streinu-Cercel, care recomanda pentru sugari, sa-i tinem mai mult in casa si sa evitam aglomeratiile si sa chemam medicii de familie acasa. cica circula aprox. 60 virusuri de diverse tipuri
mary si Andrei
karmenutza spune:
Ne-a luat si noua sotul pompa minune dar cred ca nu am folosit-o noi bine, ca fii-mea tot fornaie de zor si tuseste si n-a iesit decat un muc. Nu am bagat-o de tot in nara, ca ne-a fost frica. Am pus-o pe marginea narii. Si cred ca am tinut-o prea putin. Cam cat timp trebuie sa stea la fiecare nara? Ca noi am luat-o ca a inceput fata sa tuseasca si ne-am gandit ca nu-i face bine.
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
karmenutza spune:
Am mai insistat o data. Am mai scos un muc dintr-o nnara si s-a stricat aspiratorul!!!!! Tocmai cannd imi facusem curaj!
http://pg.photos.yahoo.com/ph/karmenutza2004/album?.dir=/6b3f
vio_reurean spune:
Am mare nevoie de un sfat. De ieri ma doare fff tare un san.Nu e angorjat,are consistenta normala. L-am palpat si am gasit ca un fel de cordon(nu nodul) inflamat dureros la atingere; e si un pic rosu tot pe traiect. M-am tot muls si tot nu dispare si mor de frica sa nu fac mastita. Ce sa fac? Sunt cam speriata sa nu tebuiasca sa opresc alaptarea sau vreun cosmar de genul asta!
Vio