Bebelusi de martie - aprilie 2005 (62)
Raspunsuri - Pagina 3
ellinia spune:
La multi ani Alexandra! Sa cresti mare, sanatoasa si frumoasa!
Andruzza, ai vazut ca papa bine din biberon? Eu ii amestec pestele cu cartof fiert, il fierb, de regula cod, si ii place. Nu ii dau foarte des, dar cred ca o data pe saptamana tot mananca.
Mamacita, multumsc pentru raspuns! Cred ca cel mai bine ar fi o peridurala. 
Andira, deja ti-au spus fetele ca avand in vedere cate erori da, si ce stres iti poate provoca, mai bine nu-l faci. Si eu mi-as fi dorit o sora apropiata de varsta mea! Orice ar fi, sanatos sa fie!
Adriana,
, mi-am pus dorinta!
SARBATORI FERICITE VA DORIM! 
Cristina si
bebe Stefan Costin (25.02.2005)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/ellinia_c/my_photos
andira spune:
Fetelor, multumesc mult pt raspunsuri!! 

Mie mi-e indiferent ce e, sanatos sa fie. In adancul sufletului am vrut de la inceput sa fie tot fetita, pt ca o iubesc tare mult pe Irina, si fetitele mi se par atat de dragalase...Ionut vroia binenteles baietel, dar oricum, inca nu stim sigur. Important e sa fie sanatos. Daca e fetita, cu atat mai bine, va fi mult mai apropiata de Irina. Si trebuie sa faca fata si la toate hainutele roz ale Irinei ![]()
Gegea - multumim de urari!
Carmenduta - imi dau seama prin ce-ai trecut, pt ca si la mine a fost la fel. AFP era la limita inferioara, si la una din vizite dr m-a intrebat: "tu esti cea suspecta de trisomie 18?" Mi-a cam picat fata, dar stresul era deja ceva obisnuit pt mine legat de sarcina cu Irina, asa ca l-am intrebat ce se poate intampla daca intr-adevar este. Si mi-a spus ca nu va ajunge la nastere, sau va muri in cateva ore. Asa ca am zis "nu ma mai intereseaza" si am mers mai departe. Dar si eu am stat toata sarcina cu stresul daca Irina vede.... In fine, a fost bine.
O sa ma mai sfatuiesc si cu dr mea la controlul de luni, sa vad ce parere are.
Rrox - si eu am mers, la Irina, pe convingerea ca se va vedea la eco. Dar nu e adevarat, nici o ecografie / ecograf nu-ti poate certifica 100% ca totul e in regula. Exista cazuri de sindrom down cu fenotip normal (adica nici dupa ce se nasc nu-ti sare in ochi ca au down) iar pe de alta parte exista foarte putine cazuri in care sindromul este evidentiabil echografic. Daca nu are caracteristicele clare ale SD - ochi mongoloizi, urechi mai jos inserate etc poate foarte bine sa nu se observe la ecografie. Plus ca nu e obligatoriu sa aiba acele malformatii care insotesc de obicei SD.
Of, stiu ca despic firul in 4, sper sa nu te superi pe mine.
Cred ca e si efectul atator povesti citite pe aici pe forum, din care cea din "Poveste adevarata" mi s-a intiparit in minte. O sa incerc sa nu-mi mai fac atatea probleme si sa ma gandesc ca e totul bine.
Iti multumesc mult pt incurajari! 
Irina, piticul meu drag
andira spune:
Marturisesc ca probabil stresul meu cu TT face parte dintr-un context mai larg...
Am incheiat precontract pt vanzarea apt nostru, am gasit si apartament in care sa ne mutam si am incheiat si pt acela precontract, dar suntem legati de maini si de picioare din cauza unor acte ce trebuiau sa fie gata din nov, si e mijl lui dec si imi vine sa innebunesc ca nu mai ajung sa vad sa fie gata. Cumparatorul nostru pe de o parte ne preseaza sa ne dea banii, noi depindem de banii lui sa dam avans ca sa poata demara mutatul din apt si vanzatorii nostri, si de fapt inca nu putem face nimic... Nici nu dorm noaptea din cauza asta, ma trezesc si ma uit pe pereti, si ajung sa fiu terminata de oboseala. Aseara, dupa ce am fost sa o vedem pe Irina, in drum spre casa am adormit in masina, ceea ce mi nu mi se intampla.
La servici lucrurile nu sunt prea roz din diferite motive, si simt ca innebunesc. Incerc sa ma controlez pentru copil, dar daca nu se rezolva macar o parte cat mai repede, nu stiu ce ma fac...
Adriana - am trimis dorinta catre Mosul! 
Andruzza - eu de la inceput i-am spalat tetinele si biberoanele cu detergent obisnuit, eu folosesc Axion.
Ma bucur ca Rares haleste din biberon, tin pumnii sa-ti fie usor cu intarcarea!
mami de pitic dulce!
Irina, piticul meu drag
mamacita spune:
Valeu,
lipseste omul(oama)o zi si nu va mai prinde din urma.Eu a trebuit sa evadez putin din casa sa mai cumpar cate ceva ptr.sarbatori,mai aveam si ceva cadouri de luat,inclusiv consortului(pe probate
).
Hai sa vedem cate intrebari pot sa satisfac![]()
In primul rand,LA MULTI ANI Alexandra,sa fii papacioasa acum si cu silueta mai tarziu
!
adseana,eu am de ani de zile brad"mort'in casa
,mai modern=ecologic,si sunt foarte multumita.Aproape intotdeauna au luat ai mei brad adevarat si,cum acolo petrecem de obicei Craciunul,la noi era doar simbolic.Nu sunt ecologista paranoica,dar totusi prefer sa-i vad in natura,nu in suport
si de-abia astept sa facem ceva escapade pe la munte cu Alexut.Pe aici au aparut de vreo saptamana,pe la 500000 bucata unul obisnuit ca marime.
Trio gravi in reluare,va doresc sarcina cat mai usoara,fara neplaceri si stresuri inutile.andira,depinde de moral si de modul personal de reactie la stres:eu am facut TT(nici nu se punea problema sa nu-l fac)si BINEINTELES a iesit prost(ca se punea in primul rand varsta
).Coroborandu-l insa cu un alt test pe care l-am facut pana in 12 saptamani(PAPPA)si care e mult mai fidel si iesise bine,tinand cont si de lipsa totala a antecedentelor in familiile noastre de defecte de tub neural,sindrom Down etc.,am refuzat sa fac amniocenteza,mergand pe optimism si rezultatele zecilor de echo pe care le-am facut ulterior(practic,de cate ori ma duceam la cabinetele unde dadeam anestezii,adica de doua ori/sapt,la sf.programului tup si eu la echo
sa mai spionez omuletul).Va spuneam de o colega primipara si ea,cu 2 ani mai mare ca mine,fumatoare mare,careia i-au iesit prost si TT si amniocenteza,antecedente nu prea avea de unde sa culeaga(ca tatal a fost strict biologic
,si la dorinta ei)si tot a mers in continuare cu sarcina,tot cu 100 de echo,of course,dar fara stress,si copilul e ok.
catxo,ca sa raman in sfera raspunsurilor medicale,sustin ceea ce a apucat sa-ti spuna rrox cand eu chiuleam
:vorbeste cu anestezistul,caci la ora actuala mi se pare total deplasat cum s-a procedat la tine.Nu e obligatoriu(de fapt e rar)sa se repete prinderea partiala a rahianesteziei,dar oricum in siguranta esti pe mainile anestezistului,nu ale ginecologului,cum era acum 20 -30 ani.
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
ellinia spune:
Andira, sper sa te linistesti cat de curand, si pentru tine, si pentru Irinuca si pentru bebe din burtica! Iti inteleg stresul, e vorba de casa ta si a familiei tale, probabil toata chestia asta iti provoaca un sentiment de nesiguranta...O sa treaca! Nu uita ca bebe simte ca esti nelinistita! 
Cristina si
mamacita spune:
Multumesc pentru raspunsurile ulterioare legate de administrarea fierului,pe care si eu o mentin la nivel strict profilactic,minim.
Danuta,bine ca ai descoperit cauza si stai linistita,nu-ti face reprosuri,n-a flamanzit copilul,cel putin nu atat incat sa aiba consecinte si,atat timp cat ei nu vorbesc pe inteles,noi nu-i putem pricepe
In schimb
vecinului nesimtit care are impresia ca bebelusii au buton on/off.
AncaMicaela,chiar ne-am amuzat,de aici si remarcile;cel putin la mine asa a fost,nici nu mi-am imaginat ca stie ce spune si o mai exprima si premeditat
,sau ca voi acasa va exprimati asa c"academic"![]()
coco,sanatate!Deci,acum Bucurestiul e "marele Paris"![]()
rrox,ce scula!E asemanatoare cu ce folosim noi in salile de operatie,e eficienta,dar depinde de cate ori iti trebuie.Eu iti doresc sa nu ai nevoie niciodata!
andira,acum am vazut postul de azi si ai dreptate,dar repet:totul depinde de cum reactionezi la stress,de optimism si,sincer,in primul rand de noroc.Poti sa-ti faci un milion de teste si tot sa te trezesti ca e ceva in neregula,mai bine nici sa nu te gandesti,ca,vorba ceea"de ce ti-e frica,nu scapi".Sau sa fie totul in regula si peste 20 ani cine stie ce...Asa ca eu zic sa facem ca in yoga,sa gandim toate pozitiv ca sa te influentam si pe tine
Succes cu rezolvarea actelor,poate va ajuta mosul![]()
andruzza,eu spal vesela lui Alexut cu Pur si de doua luni (de cand are vesela
)nu avem probleme.
alexut a dormit de la 22 la 8,iar acum de la 9 inca nu s-a trezit;yupiii!
Alexandru,soarele nostru
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/2;10724;307/st/20050425/n/Alexutu%27/dt/7/k/6333/age.png
rrox3 spune:
La multi ani Alexandra!!
Fa-i un cadou mamicii tale si fa-te putin mai mancacioasa! ![]()
Andira Sper sa rezolvati repede cu actele alea si sa va mutati. Pana atunci sunt convinsa ca faci tot ce poti sa controlezi stressul aferent, dar iti trimit si niste 

ca poate ajuta
Si cred ca toate mamicile de aici au aceeasi atitudine 
Roxana, Mariuca (n. 1 iulie 1999) si
Ioana (n. 23 martie 2005)
poze septembrie - octombrie
ellinia spune:
Doamne, cat de
pot sa fiu! Stiti ce-am facut? Am iesit in balcon sa strang niste rufe si mi s-a inchis usa la balcon pe dinauntru. Bineinteles ca sunt singura acasa, Stefan era in tarc, chiar in fata usii de la balcon, la nici un metru. Cand am realizat ca e usa inchisa pe dinauntru am crezut ca mor. Era sa ma apuc sa strig ajutor de la etajul 7? La ce trafic e nu ma auzea nimeni! Norocul meu ca nu erau geamurile termopan, ca acolo ramaneam pana diseara...si eram si in tricou. Pana la urma am spart geamurile de jos si ma rugam sa nu ajunga vreun ciob la Stef. El radea, n-avea nici o treaba! Bine ca am reusit sa intru in casa, gandul ca era Stefan singur in casa ma innebunea! Inca nu pot sa-mi revin, la ce spaima am tras, nici nu-mi vine sa ma duc sa strang cioburile!
Cristina si
ninocikap spune:
Mai Ellinia mai.. off.. ca o patisi si tu... cred ca am citit aici pe forum la "Poznasii sunt mereu la panda" vreo 3 intamplari de genul asta..cu mame incuiate pe balcon...bine ca s-a rezolvat repede...si fara incidente..
Nicoleta si Mihai Alexandru (17.02.2005)
Poze
Varsta Alex