Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (78)
Raspunsuri - Pagina 4
lavi02 spune:
Tania, Ilenuta si Alexandrina trio-ul nostru expectativ, la cat va coditi voi la usa, a venit madau din urma si intra ea in randul mamicilor.
madau iti tin pumnii !
Raportez si eu "functionalitate" testata, rezultat neasteptat de bun.
Silvia mi-am amintit ca ti-am ramas datoare cu un raspuns: cantarul Balanta Sibiu l-am primit cadou de la colegii de servici ai sotului cand am nascut-o pe Silvia mea. Asa ca nu stiu unde se gaseste. dar poate te ajuta celelalte fete.
tania-z spune:
'Neatza fetelor!
Dau si eu raportul: luna plina nu si-a facut treaba pe aici! desi azi noapte patrulam prin casa pe la 4-5. Tot nici o miscare ... chiar si miscarile lui bb sunt mai slabe si mai rare.
Bravo MADAU ca macar ai dai startul!
ALEXANDRINA sa-mi spui daca merge cu datul zapezii !
Fetelor sa nu va suparati pe mine, dar eu nu mai citesc mesajele Paulei. M-am hotarat cu greu pt epidurala - si nu atat pentru evitarea durerii, cat pentru a avea siguranta unei asistentze medicale pe parcursul nasterii, la Sibiu fiind cunoscut faptul ca doctorii nu prea participa la nasteri. Nu-mi face bine sa citesc, cu cateva zile (sau ORE) inainte de a naste, tot felul de chestii horror despre interventia pe care urmeaza sa o fac. Asa ca eu o sa sar de acum incolo peste toate chestiile pesimiste care se scriu aici, indiferent daca e cineva de acord cu ele sau nu. Si, PAULA, eu consider ca astfel de lucruri ti le spune medicul anestezist (cand iti face pregatirea, cel putin mie asa mi-a facut, cand mi-a povestit de riscuri) iar fiecare ia decizia in cunostinta de cauza. Nu cred ca e cazul sa insisti atat pe forum, cel putin nu la gravide in luna a 9-a. daca intrai cu astfel de interventii acum 2-3 luni era rezonabil, chiar nu era nici o problema!
Tania & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 40 FIX !
Varsta BB Stefan
Poze
lavi02 spune:
Despre epidurala cititi si subiectul de la nasterea pe glob, pro/contra cezariana, pro/contra epidurala, daca vreti, este cineva acolo care a avut un bb prematur tare si a stat in spital (cel in care am nascut eu) muuult timp si povesteste ca a vazut toate combinatiile de situatii cu epidurala. Eu zic ca depinde foarte mult de priceperea medicilor (anestezist si gineco) cat si de "materialul clientului". Dar uite ca si Dordiei, fara nici o epidurala, i s-a intamplat sa i se blocheze contractiile in expulzie si sa ajunga la cezariana pe chestia asta. Pe de alta parte nu neaparat daca ai epidurala nu mai simti nimic, Corap ne-a povestit ca a simtit tot, mai putin durere.
Eu una am nascut fara epidurala din convingere, de ambele dati. Dar recunosc ca am avut niste nasteri relativ usoare, mai ales a doua. Cui ii e frica de durerea de la nastere i-as recomanda mult mai degraba epidurala decat cezariana, daca nu are motive medicale pt cezariana. Pe termen mediu si lung nasterea naturala lasa mult mai putine "urme" in corp decat o operatie. Iar epidurala facuta de medici cu experienta si buni profesional nu cred ca e semnificativ mai riscanta asupra copilului decat nasterea simpla.
lavi02 spune:
Tania te inteleg si te aprob ca nu vrei acum nici macar o discutie obiectiva despre riscurile epiduralei, d-apoi amenintari horror! La fel cum eu inainte sa nasc incercam sa nu ma mai gandesc cum era sa ma duc pe copca data trecuta din cauza hemoragiei.
Marea majoritate a nasterilor decurg bine si atat mama cat si bebeul sunt in forma dupa aceea.
gravidutelor si succes!
Lavi
ilenutza spune:
Noki, in sfarsit o veste buna
Diana, dupa cum vezi noi cam tinem cura de slabire.Am luat de ex. din cora niste fructe de mare congelate, 15 ron-500 g si le-am sotat cu putin ulei, patrunjel si zeama de lamaie plus garnitura de orez cu ceva legume si au fost super bune!
Paula, te rog eu mult nu mai insista cu epi ca imi faci parul maciuca!Am inteles ce vrei sa spui si sunt convinsa ca ai si tu dreptatea ta!( si nici eu nu am intentionat sa comentez ceva)
Eu o vizam cu sms-ul pe Xandra, dar vad ca ea nu a mai intrat demult!Sper sa nu aiba probleme!!!
Noki, tu spuneai ca ai tel pe contul comun de mail?-o sa ma uit!
Lavi si la tine e OK?Alta veste buna ca ma cam stresa sub.
Tania, subscriu si eu la ce ai spus!Eu nu am vrut sa ma enervez singura!
Paula nu mai insista, am citit cu toatele ce ai spus si pentru ca nu prea am comentat ai insistat, eu asa cred!Dar noi am citit, am cugetat si atata tot!Nu vrem sa ne gandim la astfel de lucruri-considera-le cum vrei, inconstienta, lipsa de informatie, de interes dar te rugam scrie ceva frumos nu chestii din-astea!
Am citit si eu subiectul ala cu nasterea pe glob si cred ca mi-am format o parere despre epi!
Ilenutza, 40,
cristinamh spune:
n-o dati la disparute pe xandra, e racita... am schimbat aseara doua vorbe cu ea.
tania... de ce nu incerci o seara "romantica"??? poate nasti... daca nu, te alegi cu altceva
lu; alex nu-i mai recomand, ca ea s-a dus sa dea zapada...
ilenutza... tu ce varianta preferi??
Cristina Andrei-Razvan(2.08.2003) si Iris-Sabina(17.11.2005)
www.andreirazvan.home.ro" target="_blank">Andrei si www.iris-sabina.home.ro" target="_blank">Iris
www.bebelusi.august.septembrie.2003.home.ro" target="_blank">Gasca noastra
ilenutza spune:
NOKI unde iti gasesc nr. de tel ca nu m-am descurcat!
Silvia, cantar se gaseste pe internet la 110 ron!Si noi vrem sa luam!
LAVI, tu cat spuneai ca ai depasit termenul la prima sarcina, 8 zile?
MADALINA, NASTERE USOARA !
Ilenutza, 40
camelia_daniela spune:
Bravo, Madalina! Tinem pumnii !
Eu sper sa ai o nastere usoara, iar bebe si mami sa fie ok din toate punctele de vedere .... daca nu cumva deja il tii in brate pe bebitza!
Multa bafta si Ilenutzei, Taniei si Alexandrinei!
Multi pupici,
Camelia 38+
Varsta bebelacului:
http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20723;29/st/20051227/dt/7/k/91de/preg.png
Poz(n)e:
http://photos.yahoo.com/camelia_marica