Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (78)
Raspunsuri - Pagina 12
lavi02 spune:
Despre nasterea mea, Ripley si anamari aveti dreptate: am avut incredere ca totul va fi OK, am avut o atitudine buna si poate am avut si norocul ca totul sa decurga natural si bine. Ce n-a fost natural - oxitocina, am mofturit eu atunci in gand, ca la ce mi-o pune ca eu si- asa am contractii, dar perfuzia a curs mai mult dupa nastere, in timpul cusaturii si dupa si astfel m-a ajutat la contractarea uterului dupa nastere si m-a ajutat sa nu mai am hiper-hemoragia de la Silvia.
Despre sangerare la 4 saptamani dupa nastere eu nu zic ca e normal si OK, tocmai de-aia m-am si infiintat la spital cand am avut. Dr meu mi-a zis ca e o chestie cam la limita intre normal si anormal, ca se pare ca e o modalitate prin care uterul elimina eventuale resturi ramase in el. Dar asta ma mira ca a aparut la Ripley care clar a avut control manual al uterului (adica scobit cu mana prin el in cautare de resturi) la cezariana. Unii dr fac si la nasterea normala by default, unii nu fac by default pt ca e o procedura neplacuta pt pacienta plus ca poti sa-i introduci bacterii de afara inauntru si atunci trebuie sa iei si antibiotic in zilele urmatoare. Eu n-am avut control manual. Tu, Ina, ai avut? (adica imediat dupa nastere si-a bagat dr mana pana la cot (e, nu chiar pana la cot!) prin vagin, in burta ta?)
Daca vi se accentueaza sangerarea = curge ca la robinet e periculoasa si trebuie sa mergeti de urgenta la spital!
Ina felicitari pt lapte si pt luatul in greutate! Despre bb2, eu nu ti-am dat un sfat, ti-am povestit experienta mea si ti-am scos in evidenta niste aspecte. Sfat e cand tu stii (crezi) ca un lucru e bun si il convingi pe altul sa faca asa (de ex eu am sfatuit-o pe Noki sa fiarba biberonul inainte de fiecare folosire). Dar in privinta bb2 nu pot sa-ti dau nici un sfat. E o decizie prea mare si importanta care trebuie sa va apartina in totalitate.
Acuma sfat de la mine 
Fetelor, nu mai folositi vegeta in mancare sau alte chestii de gen: contine glutamat de sodiu (monosodium gluthamate sau cum s-o scrie in engleza); asta bine nu-ti face, e inutil si daunator! Macar acum, cat sunteti gravide sau alaptati, asta merge si la bb si numai bine nu-i face!
Gust bun la mancare poti obtine si cu:
-sare, piper, boia (dar n-avem voie piper si boia iute acuma)
-ceapa si usturoi fiert (nici macar nu trebuie calite - acum cat alaptam e mai sanatos cu ele fierte in mancare)
-plante aromatice: patrunjel, marar, cimbru, busuioc, maghiran, oregano, rozmarin....
Eu sunt de acord si ca nu putem sa ne ferim 100% de E-uri si chestii artificiale, mai ales cand mancam in oras sau la alimentele cumparate, dar macar atunci cand gatim noi sa o facem cat mai sanatos si natural!
Eu n-am in casa vegeta sau nici un alt aditiv alimentar pe baza de glutamat si nimeni care mananca la mine nu se plange ca n-are mancarea gust! M-am obisnuit sa gatesc asa.
Sau macar cand dati retete pe forum, dati-le fara vegeta - ca si cu fumatul - ai voie sa fumezi dar nu sa faci reclama la fumat - iti faci un rau, treaba ta, dar nu-i indemna si pe altii!
Uite aici un link:
http://www.medicalxxl.com/SanatateXXL/DietaSanatateOrala/Eintensificatori%20de%20aroma%20e620-e640.htm
Copiez ce scrie la "monosodiu glutamat":
"intensificator de aroma derivat din fermentarea melasei, substitut al sarii; reactiile adverse apar la unele persoane astmatice; nu este permis in alimentatia sugarilor si a copiilor mici; produsele tipice sunt legumele conservate, tonul conservat, sosurile, multe alimente congelate."
Daca nu e permis la copii mici credeti ca e bun cand alaptam?
lavi02 spune:
Tania, dar tu n-ai stabilit cu doctorul cand va vedeti data viitoare?
Eu zic ca atunci cand implinesti 41 s ar fi momentul de declansare. Daca o lasi prea mult, lui bebe incep sa i se increteasca manutele, etc.
Camelia - ala o fi dopul. Poate-poate! 
Alexandrina, dupa cutitele prin burta ma gandeam ca azi poate aflu ca esti in spital!
Ripley eu zic ca bine ati facut cu creditele! Daca le puteti duce - sa fiti sanatosi si sa puteti munci! Materialele de constructie se vor scumpi, la fel si manopera (deja s-au scumpit), asa ca e bine ca v-ati amenajat casa. Cu masina noua .... tine mai mult de confortul personal, dar si pe asta il meritam! Nu? Ce masinuta v-ati luat? (Daca am comis o indiscretie sau nu vrei sa spui - nici o suparare
)
tania-z spune:
Lavi02 pai cu doctorul se stabilise asa: "ne vedem in 2-3 zile"! Nici nu s-a pus problema de depasire, nici el nu a pus-o, nici eu. Cele trei zile au expirat miercuri...
Alexandrina scuze, am inteles si eu ce am vrut sa inteleg
Oricum junghiuri in burta...ar trebui sa fie urmate de cele in spate nu? Asa-mi zice mie logica! Chiar daca o mai fortzez putin...
Eu azi vad ca elimin iar o chestie transparenta, dar usor gelatinoasa, in reprinze mici. Pana acum au fost 2.
Lavi02 si eu te sustin in chestia cu alimetele. Noi de 1 an si ceva nu mai mancam margarina, foarte rar mezeluri si, in loc de alte chetii cu potentioatori de gust, folosesc plante aromatice.
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 40 FIX !
Varsta BB Stefan
Poze
felicia74 spune:
quote:
Originally posted by corap
helou, fetelor.
felicitari la mamicile proaspete si sa le traiasca bebeii sanatosi si fericiti !!!!
vad ca de cand n-am mai intrat s-a produs "debate"-ul cu epidurala... si io n-am fost aici sa o sustin cu inflacarare... deh, de-acu timpu-i trecut. da' sa zic si io 2 vorbe: pai mie mi-au luat si tensiunea si l-au ascultat si pe bb la inimioara si la nu mai stiu ce (nu continuu, dar in ultima faza cam la 10 minute). si a fost totu' ok. si nu e deloc adevarat ca nu simti contractiile. ba le simti foarte bine - simti TOT. si ai si putere sa impingi, si stii si cand sa impingi. simti si cand iese bb, si cum iese. si presupun ca daca se intampla sa nu fie tolerata de organism, ti-o scot, ca efectul ei trece foarte repede.
noi ieri am facut o luna, si azi am fost la controlat/masurat/bla-bla. concluzia: icter prelungit - m-a pus sa-i dau niste pastile (fenobarbital) - nu stiu, mie imi suna a pastile de oameni mari cu probleme la mansarda, da' mi-a dat o cantitate foarte mica. problema e ca nu stiu cum sa-i dau un sfert de pastila. adik sa o pisez cumva sa i-o dau in lingurita? habar n-am si am uitat sa o intreb amanuntul asta.
in rest - sanatosi, voinici, voiosi. avem 5 kile, 57 de cm (desi eu am indoieli ca doar atat, ca avea picioarele indoite cand l-a pus la subleru' ala.) si totu ok.
daca aflati ceva cu CICU' ala, ziceti-mi si mie.
hai ca va las, ca mi se termina bateria.
C - mamica de andreias-ardeias
Corap fii linistita! In ciuda protestelor generale, eu i-am dat Fenobarbital, juma de pastila de 2 ori pe zi. In ultima zi de tratament (a zecea) fata mea a devenit dintr-o data alba. Si, orice ar zice lumea, nu cred ca fost o intamplare sau ca trecea de la sine asa repede.
Iar Fenobarbitalul nu i-a dat somnolenta deloc.
Cu icterul prelungit nu e de gluma, ca are si efecte negative.
dar uite mai multe pareri, de tot felul, cum ii sta bine forumului:
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62720" target="_blank">http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62720
Eu i-am dat pastila, cu putin ceai, dupa ce am pisat-o in linguritza.
Felicia mamica Ilincai Teodora
lavi02 spune:
A, Ripley sunt si eu de acord cu tine in ceea ce priveste dormitul lui bb cu parintii. Noi acum dormim cu bb in camera, inca nu ne-am decis pana cand, dar posibil sa ne mutam dupa Anul Nou la loc in dormitor. (La noi in dormitor nu incapea patutul ei asa ca acum dormim in sufragerie. Patutul ei o sa-l scoatem din sufragerie si o sa-l mutam in camera cu Silvia probabil un pic mai incolo, cand face vreo 7-8 luni) Si mie imi place sa dorm uneori cu Silvia in pat (de ex am dormit amandoua cand tati a fost plecat pt 1 saptamana in State) dar cred ca e mai sanatos atat pt copii cat si pt parinti ca sa dormim separat: parintii intr-o camera, copiii in alta.
Bine, a fost o discutie mai acum vreun an, la Parintii intreaba... atat despre dormit in pat cu copilul cat si una despre facut baie in cada parintele impreuna cu copilul, dezbracati si unul si altul. Eu sunt impotriva la ambele, dar exista pareri si pareri, face fiecare ce vrea si ce crede.
Tania nici noi nu mai mancam margarina de aaaani de zile, iar in retete de prajituri cand citesc margarina bag unt, o fi mai scump dar e mai sanatos. Iar aia cu colesterolul ... noi avem colesterolul mic iar untul contine o gramada de Ca, vitA, proteine, etc si e f bun. Mezeluri mai luam, mai ales iarna cand nu ai atatea legume. Dar nu avem in casa non-stop. Suntem constienti ca nici ele nu-s sanatoase. Mai bine mancam mai multa carne gatita. Nu?
ilenutza spune:
Fetele, cand e urmatoarea luna plina?![]()

Maine ma duc si eu la dr. , nu am mai fost de 10 zile, sa vedem ce spune!
Am realizat si eu ca duminica viitoare este Craciunul!Nici nu ma gandeam ca bebe o sa fie asa mic de Craciun, am fost ferm convinsa ca vine mai devreme!Si sotul imi tot spunea sa fac meniul de Craciun ca el nu vrea sa faca cumparaturi cand e aglomerat asa ca azi o sa ma straduiesc-desi nu am nici un chef- sa vad ce o sa pregatim de Craciun!
Ieri am vrut si eu sa scriu reteta mea de blat pentru pizza dar s-a blocat calc. si am renuntat.Dar v-o spun azi:
Pentru o tava:100 ml apa calda, 90 ml ulei, un praf sare, un cub drojdie/pliculet sfaramitat intr-o lingurita de zahar, faina cat e aluatul mai consistent,omogenizat un pic si lasat la crescut aprox. 40 min cu un vas cu apa calda dedesupt.Uleiul il face mai fraged, iar la cuptor las pizza max. 40 min.e UN BLAT GARANTAT 100%.
MADALINA FELICITARI, SA FITTI SANATOASE!RECUPERARE USOARA

ilenutza,
, 40 +, 
tania-z spune:
Ilenutza, pentru ca eu inca sper ca maine sa nu mai fiu pe forum, ci cu BB in brate, iti tin pumnii de pe acum la doctor! Si multumesc de reteta de blat. Am salvat-o la loc sigur! 
Tania
& www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 40 FIX !
Varsta BB Stefan
Poze
felicia74 spune:
Cu mare intarziere La multi ani bebeilor din "transa" de 14-15! Am facut o luna, mai!
A mea s-a obraznicit rau, dc a treaza plange cum o pun in patut ca se plictiseste! Si e treaza mai tot timpul, mai nou! Nu o mai intereseaza nici caruselul, o vrea doar pe mami sa-i povesteasca. In schimb, colicii ne-au ocolit pana acum. Poate scapam usor.
In schimb, fata mea tot puturoasa ramane in privinta suptului. Deci nu era icterul de vina. Dupa 5-10 minute adoarme. O prietena m-a incurajat ca de la 2 luni va manca mai viguros ca acum nu are putere. Eu inca mai sper.
Dar totusi a luat 650 grame intr-o luna, ceea ce e bine ptr un bb hranit in prima saptamana chiar cu seringa.
Felicitari noilor mamici! Sanatate si bebei mancaciosi, nu ca al meu
!

Felicia mamica Ilincai Teodora 
Morgano spune:
Lavi, subscriu la fazele: cu baita si dormitul cu parintii (si eu voi dormi cu ea cand mai creste si e tati plecat, ma refeream cand sunt asa de mici in primul rand), cu vegeta etc (desi eu recunosc ca folosesc knorr, maggi, si ce mai este si stiu ca nu e bine!), margarina (din care mananc rareori, mai iau creme bonjour sau creme de branza si studiez bine etichetele), mezeulurile (scap la ele pt ca imi plac fte mult si sunt comode, doar le pui pe paine)... of of of, cred ca ar trebui sa renuntam la cele de mai sus pt sanatatea noastra si a copiilor, insa sunt fte comode si rapide :((
Masina nu e chiar noua, insa am luat-o de la o firma cunoscuta de Marius si a fost bine intretinuta, e un Opel Astra argintiu, e draguta, e diesel (pt drumurile lui marius prin tara renteaza)iar pretul a fost beton 5000 eur cu tva inclus, in targ e min 7800. De aceea am si luat-o, cu credit pe firma, pt ca nu puteam rata o asemenea ocazie. Firma aia avea nevoie de bani pt investitii, d'aia a dat-o la pretul asta, norocul nostru.
Cat despre constructie, mai avem jumate casa, insa partea respectiva doar de zugravit, ceea ce va fi rezonabil ca pret si speram sa reusim s-o facem vara viitoare. Acum a fost investitia mai mare cu centrala pt 160mp, refacere parte electrica, zugravit 2 bai, dormitor, living, hol.... mari toate. Mai avem de facut mobila de bucatarie, acolo sunt scumpe accesoriile, dar ne vom descurca sper eu la fel de bine ca si pana acum.
Lohiile, sau mica menstruatie sau ce am eu acum nu e sangerare abundenta, vreo 4-5 linguri pe zi, dar e neplacut si incomod, m-am saturat pana peste cap. Si eu ma gandesc ca m-a curatat ok pe dinauntru la operatie, mai ales ca au fost 2 doctori, deci ar trebui sa-si fi facut cel putin unul bine treaba. Sper sa am timp luni sa merg la control, totusi, mai ales ca sapt viitoare joi am 6 sapt.
Si Ana doarme cu noi in dormitor, o va face pana la 2 ani, camera care va fi a ei e fte departe de dormitorul nostru, asa ca avand si loc destul incapem super toti 3. Nici nu as putea s-o las intr-o camera care sa nu comunice direct cu a noastra desi avem baby-minder si am auzi-o.
Ripley si Ana Ecaterina (10.11.2005)