Mamici de noiembrie-decembrie 2005 (78)
Raspunsuri - Pagina 10

dordia2000 spune:
 Madau felicitari si refacere grabnica. Te asteptam cu vesti!!!
Anda imi pare rau ca suferi. Si eu am hemoroid sangeros si stiu cum doare dar ma tratez. de fapt la mine cred ca e vorba de o fisura anala mai mult!! Refacere rapida iti doresc si ai grija de tine si de bb.
Diana mamica de bb Stefan-Cristian (14.11.2005)
:http://community.webshots.com/user/dordia2000

lavi02 spune:
 andaaaaa 

mamica luptatoare ce esti! Te 
 de 1000 de ori!
Ia de aici un sfat de la mine cu sfarcurile ca si ale mele tot mici sunt: inainte sa-l bagi la bebe in gura, prinde-l intre degetele tale (cu tot cu areola) si trage un pic de el, sa se intareasca cat de cat. Apoi baga-l cu totul in gura la bb, sa intre areola ca lumea. Eu asa faceam la inceput (asa mi-a facut o asist in matern). mai ales la stangul era problema. Intre timp s-a format ca lumea si am o mandrete de mamelon, daca pot sa zic asa 
Imi pare tare rau de tine cu patania cu hemoroidul plus epiziotomia cat casa.
Daca apuci sa bagi vreo intrebare pe aici, baga, ca poate stim sa-ti raspundem si poate te ajutam cu ceva. Sau daca vrei sa ma suni... la orice ora intre 10 dimineata si 11 noaptea, in principiu. Iti dau si nr de fix daca vrei. De fapt ti-l dau si daca nu vrei, ti-l trimit pe mail ![]()
monet tare dulce Liuta ta! 
Si totusi, ce-o fi cu Ina ca ea de obicei intra zilnic?!?!

tania-z spune:
 Fetelor, mi-a cazut cerul in cap! Am o prietena care are gemeni si astazi a implinit 7 luni. De curiozitate se programase in seara asta la echo 3D, sa-i mai vada. Si afla, cu stupoare, ca unul din gemeni a murit!!! Maine ii face cezariana. Sper ca celalalt sa reziste, dar nu ma pot gandi ce noapte o sa aiba! Doamne, mi s-au taiat picioarele. Mai ales ca ea fusese luni la medic la control, totul era OK!
Tania 
 & www.snugglepie.com/cb/39925.png" target="_blank">BB Stefan 40 FIX !
Varsta BB Stefan
Poze

Ina869 spune:
 Fetelor scuze, scuze, de mii de ori ca nu v-am dat nici un semn de viata! 
Alexandrina, e-adevarat, macar un cuvintel –doua, dar daca ai urmarit postarile mele anterioare ai vazut ca nu ma incurc cu doua rinduri…scriu, taica, romane intregi…si uite asa am lasat-o pe “mai tarziu” si m-am trezit ca nu mai pot tine pasul cu voi.
Lavi02 multumesc ptr. sfaturile ref. la bb no.2, intr-adevar, nu ma ingrijoreaza situatia materiala, sintem impliniti din toate pct. de vedere ( cariera, situatie sociala, materiala, etc. ) dar ma intrebam daca voi fi in stare sa acord toata atentia cuvenita copiilor mei, cind ai unu este altfel, cind ai doi…stiti si voi Multumesc ca ai intrebat de mine! 
Eu am fost pe faza mereu, v-am citit dar nu am putut raspunde.
Felicitari Madau ptr. nastere, Cora ptr. implinirea unei luni de la nastere, Anda ca ai revenit printre noi, Mona ca totul a fost bine cu fetitele. 

Noi am fost ieri la control , fetitza mea a luat 340 gr. Intr-o saptamina ( ieri am implinit si noi 3 sapt.) eu am laptic de cind iau pastilele + beau si ceiulet, astazi este prima zi cind nu am iesti nicaieri pina la ora asta – este o nisnsoare afara, mama-mama!- dar plecam intr-o juma’ de ora ca am programare la coafor sa ma tund, si cu cine sa las copila…ce sa fac, vreau-nu vreau, o invat si pe ea de mica sa fie cocheta…hihihi.
Fata mea doarme de vreo trei zile, se trezeste la trei ore sa pape si adoarme din nou, deci pina la urma nu ea era naravasa ci problema era ca nu aveam laptic destul ptr. ea si ca avea colici ( de citeva zile am urmarit atent ce maninc si am baut ceai de musetel +sunatoare). 
Cam astea sint noutatile noastre, facusem ieri niste filmulete pe digital dar de cite ori incerc sa le timit primesc eroare, se pare ca sint prea largi. 
Va pupicesc dulce pe toate si sa stiti ca sint cu ochii pe voi!
Pupicei o mie, 
Ina – o mamica fericita cu o fetitza cumite 

lavi02 spune:
 Povestea nasterii Nataliei: 28.11.2005, ora 10:15
Aveam 38 de saptamani fara o zi. Cu 2 zile inainte, miercuri, fusesem la medic - col deschis, dar bb nu prea mare, si nu reusea sa-i masoare bine capul, era prea jos si intr-o pozitie oblica, l-a masurat de vreo 3 ori) . Joi dimineata: curatenie prin casa, apoi drumuri in oras la servici si la medicul de fam, ba chiar am cumparat si hainuta groasa pt bb (stiti cat o tot cautam)...  Joi dupa masa am fost la intalnire cu gravidutele. Seara am stat pana pe la 1 noaptea pe la calculator, am pus pozele de la intalnire pe net (poate va amintiti cat a trebuit sa-l bat la cap pe sot sa gaseasca cablul "ala"). Parca am avut un presentiment si am facut tot ce trebuia facut, ca nu se stie... Amenintarea cu colul deschis n-o luasem foarte in serios pt ca la Silvia acelasi dr mi-a zis ca am col intredeschis cu vreo luna inainte de nastere. Peste zi mi-a si curs ceva gelatinos, am zis o fi dopul, dar nu m-am panicat. M-am culcat pe la 1 - 1 si ceva.
Peste noapte - scurta noapte dormita, m-am trezit de mai multe ori sa merg la baie, simteam capul lui bb care apasa jos, ma intepa in col...
La 3.30 m-am trezit iar sa merg la baie - si am constatat o pata roz-rosie umeda tare. Tot incercam sa ma autoconving ca nu e asa, dar evidenta era mai puternica: s-a rupt apa. Tot nu-mi venea sa cred si parca ma simteam paralizata. Am intrat in panica in ultimul hal pentru ca de la eco stiam ca bebe e cam mic. Asa ca am inceput sa tremur de frica: chiar nasc acum? O sa nasc o piticanie de 2 kile si ceva, cum o sa ma descurc cu ea, mare prostie am facut ieri ca m-am agitat atata, etc, etc. Dupa vreo 5-10 minute de tremurat si panicat (mi-am trezit sotul cu o voce plangacioasa rau) a reusit sotul sa ma calmeze: "Asta e Lavi, nasti! Oricum trebuia sa nasti, nu?!" "Da, dar nu acum, bebe e prea mic", miau-miau.  M-am calmat apucandu-ma de treburi concrete, finalizat bagajul, dat o tona de instructiuni la sot si distractia cu crema de epilat, ca dus nu aveam de ce sa mai fac, facusem cu 2 ore inainte, la culcare ![]()
Odata cu ruptul apei incepusera si contractii, aprox la 10-13-15 minute, dureroase dar nu cine stie ce.
Intre timp sotul a imbracat-o pe Silvia (nu aveam cu cine sa o lasam acasa), "a incarcat-o" in masina unde a adormit bustean la loc. Pe drum ma felicitam pt ora de noapte neagra (inanite imi tot puneam problema cum o sa stam blocati in trafic), i-am dat un SMS Taniei dar care nu a ajuns.
M-am internat, la 5 in sala de nasteri. Acolo era liniste, atmosfera placuta, inca o gravida a dr meu dar intr-un stadiu mai avansat.
Dr de garda tocmai o termina de cusut pe o alta tipa si a intrebat: "cat a avut asta?" Raspuns: "3.400." "Ce-au avut astia, noaptea asta, parca sunt trasi la indigo: 3400 toti!". Ma gandeam eu: ... n-aaare a mea 3400, ce vis frumos...3400 a avut prima, dar asta cine stie ce piticuta e...
Doctorul meu a aparut pe la 5 jumate sa-i rupa apa celeilalte gravidute. Cand ma vede: "ce faci?" "nasol.." "Nasol, a?" (eu de fapt faceam nasol de frica de bb mic, nu de altceva) La 6 fara 20 control : dilatatie 3 cm. Aveam contractii, mai dese, sub 10 minute. A asistat-o dr pe fata respectiva, a nascut la 6.20 un bb de 2500 (ma gandeam ca asa o fi si al meu), pana o cosea a stat cu mine la taclale si rezidentul lui, ma simteam foarte bine, eram vesela dar un pic stresata de dimensiunile lui bb. Dr meu ma tot linistea, ca al meu e mai mare decat "al ei" - cea care nascuse. E, vreo 2700 ma gandeam eu...
Eu - ma simteam bine pe acolo, eram deja "de-a casei" la a doua nastere fiind, stateam de vorba cu lumea (paciente, asistente, mai ales cu rezidentul dr meu care imi mai si explica una-alta), ma plimbam, cand aveam contractie ma opream, ma aplecam peste pat, depinde.
(Doctorul meu ma prezentase pe acolo "Stie tot. Da' pe bune! A citit toate cartile".)
Pe la 9.30 a venit iar dr in sala, m-a controlat, dilatatie 5-6, deja contractiile erau mai dese si mai lungi. Dar el m-a prins pe un final de contractie si a declarat: asta a fost slaba. Asa ca a dispus sa mi se puna perfuzia cu oxitocina si a sters-o.
La mine de fapt se indeseau contractiile, la un mom dat am simtit ca trebuie sa merg la toaleta, asa ca i-am zis moasei sa ma astepte cu perfuzia pana vin de la baie. Acolo n-am facut nimic. Ciudat, de obicei senzatia aia apare doar la final. Contractiile erau tot mai nasoale. Intr-un tarziu ma instalez in pat si sunt gata sa-mi puna oxitocina. Imi pune perfuzia, pleaca, se intoarce, schimba perfuzia ca nu curgea bine. Eu... cam nasol, desi inca nu cursese oxitocina in vena mea.
In scurt timp contractiile se nasolisera rau, deja era mai lunga contractia decat pauza. Imi zic: ce naiba am patit, asa sunt contractiile pe final, eu de-abia am 5-6 cm, cat oi tine-o asa, pana la final? Incepeam sa gem un pic pe contractie si sa trebuiasca sa ma tin de saltea in timpul contractiei.
Dar surpriza-surpriza, nu dureaza mult si simt ca trebuie sa ma screm. Nu-mi vine sa cred: zic chestia asta catre moasa, de 2-3 ori pana ma aude, vine, ma controleaza si zice: hai pe masa. Eu intreb: "pai de ce? " "Nasti!" Ups! Ce bucurie!
Ma pune pe masa, la primele 2 contractii ma pune sa imping dar nu ma coordoneaza prea bine asa ca sunt cam ineficienta. Intre timp urla la bagatorii de seama de pe acolo sa-l bipaie pe dr. Il bipaie aia de 2 ori, dr nu aparea, moasa se panica. La a 3-a contractie ma pune sa stau, imi pune piciorul drept peste stangul. Eu m-am prins ca vrea sa-mi intarzie nasterea pana vine dr asa ca i-am zis: "a, eu nasc si cu dumneavoastra, nu tin sa-l asteptam pe dl dr." (asta dupa ce imi dorisem atat de mult sa nasc cu dr asta!) Ea: "a, nu se poate, vine dl dr imediat." Apoi cu nuanta nostalgica "dar cate nasteri asistam noi pe vremea lui Ceausescu.. mai mult noi asistam". Pana la a 4-a contractie apare si 
 care bantuia prin spital Alta viata: doctorul imi spune cum sa imping - de 3 ori pe contractie si intre impingeri sa dau afara aerul si sa trag altul.
In timp ce impingeam ma ia o senzatie de deja-vu. De fapt era "deja simtit": iar am ajuns la chestia asta nasoala? Parca nu de mult eram tot aici, tot in aceeasi pozitie si exact acelasi lucru faceam. Nu m-am invatat minte? Iar?
La un moment dat, la impingerea 2 de la penultima contractie simt ceva: epiziotomia. La impingerea 3 de pe contractie n-am reusit sa scot copilul, poate ei asa sperau, dar la impingerile 3 eram mai obosita si nu eram asa eficienta. Intre contractii intreb: mi-ati facut epiziotomia? Astia s-au apucat sa rada... (in jurul meu erau dr, moasa plus o tona de rezidenti care pe langa ca se zgaiau aveau si treaba: ma tineau de picioare ca eu nu le puteam tine indoite ca tot omul pe suporturi, genunchii imi erau intinsi si picioarele prin tavan  iar se chinuiau sa mi le tina departate, ma tineau cate 2-3 de cate un picior si se minunau ce forta am! pai in clipele alea...)
Circ de circ, ce mai! Bineinteles moasa, cu clasica "incurajare" moseasca:  "moare copilul!" (daca nu departam picioarele)
La ultima contractie iese minunatia, o frumusete si o dulceata. Dupa ce au "prelucrat-o" nitel mi-au pus-o in brate si am inceput sa o alint, sa o pup... era minunata. Dar nu era asa mica! A avut 3400g (deci s-a conformat standardului noptii-zilei), 51 cm, apgar 10. A iesit la 10.15!!! deci toata faza mai nasoala, descrisa de mine pe lar pe aici a durat vreo 45 de minute. De la 5-6 cm pana la bb afara!
Apoi expulzia placentei, controlul cu valvele, cusatura, un pic nasoala, mai ales ultimele fire, la piele, dar le-am supravietuit, stateam de vorba cu doctorul, mai glumeam, cand ma intepa "Au!", mai miscam fundul fara sa vreau...
Dupa ce totul s-a terminat, au plecat toti din jurul meu si asteptam sa ma ia de pe masa, sa ma mute pe patul mobil, m-a luat plansul. De fericire, de eliberare dupa tot efortul si dupa stresul ca bebe ar fi prea mic... M-a vazut moasa, m-a intrebat de ce plang i-am zis ca de fericire, a zambit si mi-a zis sa ma opresc, ca nu-mi face bine...
Am mai plans de fericire de multe ori zilele alea, inclusiv pe masina, la intoarcerea acasa: nu-mi venea sa cred cu ce stres eram la ducere pe masina (si exact in aceleasi haine imbracata, ma revedeam perfect), si cu ce minunatie in brate la intoarcere...
Una peste alta a fost o experienta minunata! Toata sarcina, din prima clipa cand am banuit prezenta ei (pe 5 martie, chiar la casatoria surorii mele), inclusiv nasterea din 28 octombrie, si fiecare zi de atunci incoace, cu cele doua minuni acasa. Natalia a fost conceputa probabil pe 18 sau 19 februarie (18 e ziua Silviei).
Va doresc si voua nasteri cel putin la fel de usoare si rapide ca si a mea! Acum si la urmatorii bebici pe care ii veti mai avea.
Lavinia

monet spune:
 doamne, tania, ce rau imi pare de prietena ta..... sa fi fost oare ceea ce se cheama TTTS (twin-to-twin transfusion syndrom)? unde unul din gemeni e 'donor' din cauza unor vinisoare si vase de singe care leaga gemenii prin placenta si care nu tre' sa fie acolo..... vai, chiar ce veste trista...... sa-i dea Dumnezeu putere, prietenei tale si copilasul care va veni pe lume sa-i aduca alinare si bucurie....
acuma mi-o mincat fatutza asta cit doi, oare sa fi avut pofta de la vaccin?!?:) de obicei, vaccinurile ii baga pe bebei in stari de somn, a mea vad ca e cu ochii-n toate partile, se gingureste aici in car seat si eu trebuie sa fac treaba (organizari de rafturi, sa fie mai usor pe luni, cind vin aia cu impachetatul...)
pupici.
mona, 
 lia (24.04.2004) si 
 maya (28.10.2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

bb_alinus spune:
 Buna fetele,
Hop si eu desi mi-am jurat sa nu mai intru pana nu scriu povestea nasterii amaliei - nu pentru ca ar fi ceva spectaculos- dar am si mi-am promis si - delasatoare cum sunt- nu am reusit sa ma tin de cuvant nici pana in zi de azi.
De citit va citesc, iau notite dar nu prea am ce sa spun.
Felicitari noilor mamici!
Anda, abia astept povestioara ta cu peripetii...si cu dureri bag de seama! Dar, uitam de toate cand ne tinem puiutii in brate!
Ina chiar ma intrebam ce e cu tine! Intrebare intrebatoare la tine: cum faci cu Rachelina la coafor, ca si eu vreau sa merg saptamana viitoare si nu stiu ce strategii sa mai inventez! Si daca stai mai mult si i se face foame, alaptezi la fata locului?
Lavi02, frumoasa povestea lui Nati - am uitat sa iti spun ca eu o citisem cand ai postat-o prima oara la nu stiu ce subiect!
Vai Tania ce poveste zguduitoare cu prietena ta! Eu nu cred ca as mai putea astepta o noapte...brrrrrrrr! Dar de ce nu ii face cezariana imediat???
Corap sa iti traiasca voinicelul de Andreias ardeias! Tare haioasa mai esti! dar ce mancati voi de sunteti asa vanjosi?
Si noi ne-am cantarit azi, am luat 350g si saptamana asta, deci la 4 sapt avem 4250g, de masurat o sa ne masoare pediatra sambata la vizita de 1 luna!Noi mancam tot alandala - va invidiez pe cele care aveti un program- cam la 2-2h30, noaptea cam la 3ore, tot nu ne place sa dormim si aceeasi problema: ne scremem de la 3 noaptea pana dimineata - desi o face in somn, are un sonor impresionant ca nu pot sa dorm! Si repet nu e constipata dar cand o auzi ai zice ca nu a mai facut kk de secole. Mama ma tot bate la cap sa beau ceai de chimen! Voi ce stiti, e bun?
Cam astea sunt noutatile,
Va pup si daca vreti sa ne vedeti ce mari suntem ( si ce elegante suntem in rochita de blugi 
) am pus poze in adresa de webshot:
http://community.webshots.com/album/509898623xMDgRV/2
Alina si minunea mica Amalia(17.11.2005)
" Naitre c'est recevoir tout un univers en cadeau " ( Jostein Gaarder)

monet spune:
 multumesc, lavi02, pentru povestea frumoasa. tie ti-a fost frica la inceput, dar se vede ca 'stiai tot si citisesi toate cartile' pentru ca toate lucrurile s-au desfasurat nromal si natural pina la sfirsit. care de fapt e un inceput! sa-ti traiasca natalia (nascuta in aceeasi zi cu maya mea; niciodata n-o sa uit si in fiecare an o s-o felicit in gind 
) sanatoasa si frumoasa, sa va bucure linga scumpa voastra silvia. ce familie minunata si ce norocosi sinteti!
mona, 
 lia (24.04.2004) si 
 maya (28.10.2005)
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60893" target="_blank">ASA S-A NASCUT MAYA site-ul nostru www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=31961" target="_blank">ASA S-A NASCUT LIA

alexandrina spune:
 Ce bine ca Madalina e bine! Uraaa!
Anda, e-o lupta viata... Brr... 
Tania, e crunt, si pentru tine fix acum e si mai crunt. Tu cum te mai simti fizic totusi? Ca am inteles ca cu dopul ai terminat, alte simptome? 
Pe mine ma-njunghiara cu niste cutite de de-abia imi plimb burta prin casa, am inteles ca-i semn de fixare. Mi s-au cam inecat corabiile ca m-a palpat azi asistenta de la curs si zicea ca bebe nu-i suficient de coborat si fixat si deja vorbea asa de lejer despre declansare pentru vinerea viitoare (la 41s+2z ar fi). Eu is mai curioasa de parerea medicului pe care cumva o s-o aflu saptamana viitoare. Pana atunci, stau si-i povestesc lui bebe ca nu-i chiar asa
urat pe planeta asta si ca e foarte asteptat. Sa vad, se lasa convins?
Lavi 2, ai ceva relatii la moderatori de stii cine a citit povestea si cine nu? Daca da, sa stii ca te-au pacalit, nu ti-au zis c-am citit-o si eu 
.
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.

alexandrina spune:
 Mirabilis, ne detaliezi te rog metodele de sport?
Cora, au postarile tale un stil deosebit pentru mine. Esti ca o pastila de decontractare. Scrie-ne mai des. Liftul merge sau inca nu iesi din casa?
"Fiecare copil care se naste sub soare ne vesteste ca Dumnezeu nu si-a pierdut increderea in om" (Rabindranath Tagore)
Alexandrina.