bebelusi de ianuarie-februarie 2005 (63)
Raspunsuri - Pagina 10

Shobo spune:
'Neata,
Erica, sorry ca te contrazic, ba SUB 1 AN, mai precis la 9 luni, dupa cum a zis si Bimillit. muuulte generatii s-au vaccinat cu AR la 9 luni. insa cu trivalentul NU am auzit! stiu doar (pediatra mi-a spus) ca de cittiva ani incoace s-au comasat AR cu antirubeolic+urlian si s-a facut trivalentul de 1 an pt a nu-i mai intepa de mai multe ori pe bietii copilasi.
oricum parerea mea ca o concluzie a ce aud/vad e ca depinde ff mult de copil cum reactioneaza dupa!
si o alta parere a mea (fara suparare aici) e ca mai bine ii faci doar monovalentul sub 1 an decit trivalentul daca tot se considera asa puternic pt asa copii mici, dar, asta e doar parerea mea, acum dupa ce am vazut reactii. - asta in leg ca vaccinele cunoscute si facute in Ro ca in afara nu-mi dau cu parerea, habar n-am ce se face acolo si ce firma le produce.
La 1 an si eu cred ca as fi facut direct trivalentul (dar bineinteles, as fi tinut cont de sfatul d-rei in care am incredere, asa cum spunea si Anda, uneori tb sa-i mai ascultam si pe ei totusi.) Iar daca copilul meu ar fi avut intre 7-9 luni mi-ar fi fost CRUNT de frica sa-i fac orice!
Bineinteles ca cea mai buna varianta ar fi fost DELOC VACCIN dar exact ca si pediatra Patriciei , si a noastra ne-a spus ca ne face ca este ordin de la minister, altfel NU!... va spuneam eu cu ceva zile inainte sa ne cheme ca am vb cu ea la tel si mi-a zis sa stam linistiti ca nu e chiar asa grav si ca ea nu recomanda vaccin... asta a fost!
quote:
Originally posted by V. Ericaquote:
Originally posted by Shobo
plus ca d-ra noastra ne-a zis ca in afara de febra ea nu a vazut nici un bebe care sa faca bubite de la vaccin, si a vaccinat niste generatii intregi... asa ne-a incurajat sa-l facem...
pe mine ma mira tare ca Priorix-ul a dat reactii adverse caci e f laudat...
pupici
Mamica lui Codrin din 21.02.2005
Codrin
"Te iubesc nu doar pt. ceea ce esti, ci si pt. ceea ce sint atunci cind sint cu tine!"
O fi vaccinat ea, dar din cate stiu eu, NU SUB 1 AN...
Sanatate multa bebeilor bolnaviori !!!
Adita, ai descoperit de la ce-a fost temperatura? Cum mai sunteti?
Dana, Eric (27.01.2002) si Ruxi (10.01.2005)
Codrin

Shobo spune:
Offf, e nasol, acum am auzit la radio ca e pericol de contaminare a pasarilor cu H5N1 -gripa aviara in zona lacurilor din Buc, mai ales lacul Plumbuita... si se face aviz sa nu se cumpere carne de orice fel decit de la producatori autorizati! si ca cei din jurul lacurilor sa nu-si lase pasarile libere!...
cum naiba a ajuns porcaria asta si la Buc???? deja mi se pare ca treaba ia amploare...
Codrin

lbelciug spune:
Uff, fetele imi pare rau sa aud ca aveti probleme cu temperatura ridicata la BBei. Sper sa nu faca si Matei!
Indraznesc sa-mi dau si eu parerea apropo de izolatul in casa a copiilor.
E adevarat ca si eu l-am tinut cca o sapt in casa pe Matei acum o luna cand a fost racit de nu mai stiam cu ce sa-l tratez, dar pe urma l-am scos, chiar daca ii mai curgea nasul. Si mare mi-a fost mirarea sa constat ca raceala i-a trecut de la sine destul de repede si fara tratament! Eu NU cred ca e o solutie sa fie tinuti in casa 2 sapt (sau mai mult), cum zicea Adita (de la 1 dec. nu l-ai mai scos afara pe Nectarie???), pe motiv ca e racit sau de frica rujeolei. Fetelor, copiii au nevoie de aer zilnic!Macar 15-30 min. si chiar indiferent de vreme! In casa mai rau le slabeste imunitatea! Cat priveste rujeola eu nu cred ca riscul e atat de mare precum s-a vehiculat in mass-media! Asa cum zicea si Shobo si pediatra ei, am facut vaccinul pt ca asa ne-a sfatuit Ministerul Sanatatii, altfel nici vorba sa-l fac.
Gabiu, felicitari pt poza cu flacaul tau! E scumpic rau!
V. Erica, merci pt reply-uri.
Azi am trecut pe la Unirii cu putina treaba si intamplator am dat peste Libraria Stephan (este pe coltul din diagonala cu mag Unirea)! Am intrat sa vad daca mai au cartea Ascultarea de Bunavoie, dar mi-au zis ca deocamdata nu mai e pe stoc. Mi-a confirmat ca a primit 3 comenzi prin email, insa mai dureaza cateva zile pana se vor aproviziona. Oricum merita sa treceti pe acolo, am vazut si alte carti despre crestea copilului, scrise tot de Kay Kuzma si nu numai. Programul este L-V 9-18, iar sambata 9-14.
Maine va avea loc petrecerea de Craciun cu bebeii. Daca mai vrea sa vina cineva, rog sa ma contacteze pe PM.
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Albume Matei

Amaya spune:
Eu cred ca fiecare mamica a facut asa cum a crezut de cuviinta si s-a sfatuit cu pediatra/pediatrul in care are incredere. Eu nu consider ca un pediatru este mai destept decat altul, dar, asa cum stim, fiecare in parte are parerea lui, de multe ori contrara cu cea a colegului de cabinet. Fiecare medic are metoda lui si este alegerea mamicii daca este de acord sau nu cu ea. Spre ex. eu am vazut multi pediatrii care recomanda una doua antibiotice si mamicile merg pe varianta asta. Eu, spre ex., chiar daca medicul mi-ar recomanda (cu toate ca pediatra lui Andrei are aceeasi parere), daca boala nu ar fi f. grava si antibioticele nu ar fi singura solutie, eu nu i-as da lui Andrei, cel putin pana la un an si jumatate. Slava Domnului ca nu a fost nevoie pana acum. Nu-si au rost toate discutiile acestea cu cine are sau nu dreptate fiindca nu cred ca vreuna dintre noi a avut altceva in minte decat siguranta copilului ei.
E bine ca aveti incredere in pediatrii copiilor vostrii dar asta nu inseamna ca ceea ce spun trebuie sa fie un adevar general valabil si toate mamicile al carui medic are o parere contrara ar trebui sa zica "E clar pediatrul meu e prost asa ca ma iau dupa pediatrul lui X sau al lui Y.".
Haideti sa incheiem polemica asta pe marginea vaccinelor ca nu ajungem nicaieri decat la contraziceri inutile.
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
Poze cu minunea mica, Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

PatriciaArdeleanu spune:
Patricia si
Rebecca (05.02.05)
http://pg.photos.yahoo.com/ph/danana_me/my_photos

Amaya spune:
Patricia, te rog specifica si numele persoanei careia te adresezi, fiindca, mesajul tau venind imediat dupa al meu, ma gandeam cu ce te-am suparat io ...abia la sfarsit, cand am vazut ca zici de petrecere, mi-am dat seama ca te adresai Livianei.
Oana si bebe Andrei (18.02.2005)
Poze cu minunea mica, Andrei
www.desprecopii.com/forum/classDetail.asp?id=2763" target="_blank">Cu ce se ocupa sotul meu!

PatriciaArdeleanu spune:
amaya, stai linistitaca nu aveam nici cel mai mic motiv.
ceea ce spui tu asa este -fiecare cind isi alege pediatrul este bine sa aiba incredere in el si este o mare greseala sa te iei dupa mai multe pareri sau sa te lasi influentata - pentru ca nu mai stii cum sa procedezi, daca ai procedat corect, etc cind ai prea multe opinii, si cu dr cam asa e, fiecare altfel..
eu am 2 pediatre, pe una o tin numai de retete si chestii din astea, iar pe ce de la Medicover de consultatii serioase si pareri,mai tirziu analize, etc, si daca am mers de 3-4 ori la ea, inseamna ca imi place si am incredere si nu ma mai influenteaza alte pareri. Patricia si
Rebecca (05.02.05)

Shobo spune:
Patricia si Liviana, nu ma bagati pe mine la mijloc , please!
Glumesc, desigur!
hai las' ca ne mai vedem la o si
si rezolvam orice pb
pupici tuturor
Codrin

lbelciug spune:
quote:
Originally posted by PatriciaArdeleanu
ibelciug,hmmm...nu stiu de ce, dar tare am impresia ca te-am suparat cu ceva....asa reiese in ultima vreme. Pot sa zic chiar ca Shobo m-a amintit pe mine ref la pediatra ei, dar am observat ca eviti mesajele mele, chiar daca ti-am raspuns si eu la intrebari...le-am sters pe urma, normal. m-am facut ca nu vad, dar nu mai are sens
...daca are legatura cu petrecere, imi pare rau, dar chiar nu pot participa din mai multe motive.
"Asa cum zicea si Shobo si pediatra ei, am facut vaccinul pt ca asa ne-a sfatuit Ministerul Sanatatii, altfel nici vorba sa-l fac.Patricia si
Rebecca (05.02.05)
Scuza-ma Patricia, acum am recitit mesajul lui Shobo si intr-adevar se referea la parerea pediatrei tale. My mistake.
Imi pare rau ca ti-am creat senzatia ca evit mesajele tale. Dimpotriva eu ma bucur cand imi raspunde si mie cineva. Daca am omis sa-ti multumesc, atunci iarta-ma, o fac acum.

Daca tu te simti confortabil stergand mesajele de raspuns catre mine si la care nu am dat reply sau nu ti-am multumit (neintentionat, te asigur), atunci eu nu te pot opri.
Cat priveste petrecerea, este normal ca fiecare sa aiba propriile motive sa participe sau nu. As fi apreciat totusi un raspuns personal (ca de altfel si altul la o rugaminte mai veche de-a mea).
Nu vreau sa isc polemici pe forum (si asa au fost prea multe). As fi vrut sa nu fac ultimele remarci, insa daca spuneam No Comments probabil as fi primit un raspuns ca cel pe care mi l-a dat Witchie acum ceva vreme. (Anda, eu nu sunt suparata pe tine si iti citesc in continuare articolele cu placere cand am timp).
Liviana - mamica fericita a lui Matei (21.02.2005)
Albume Matei

PatriciaArdeleanu spune:
Liviana, ma bucur ca nu esti suparata.
eu din cite imi aduc aminte, am mentionat ca nu voi putea veni, dar pe forum, nu stiu daca am raspuns clar adresat tie. Prima data din cauza pojarului, si acum cu atit mai mult cu cit am 2 evenimente si nu stiu cum sa procedez si asa.
Cit despre ce am vorbit, sa stii ca nu te-am uitat. aseara am primit coletul, o sa ma uit pe ele si o sa iti spun exact ce am (am inteles ca si tu ai o parte)am vazut eu ceva pe acolo cu Baby van gogh, ceva cu animalutze...mai multe detalii de acasa.
si totusi cu petrecerea cum a ramas?se mai tine? cine vine?daca nu e cecret Patricia si
Rebecca (05.02.05)