Mamici de iulie - august 2006 (8)
Raspunsuri - Pagina 9
huacin spune:
Fetelor, unele lucruri pe care le citesc pe aici ma intristeaza tare. Sunt alaturi de voi si ma rog sa va fie bine, sa treceti peste si sa mergeti mai departe. chocho pentru tine am acelasi sfat de zilele trecute: nu fa vreo chestie iremediabila pana nu esti FOARTE sigura ca nu ai alta solutie. Eu stiu doctori care nu contrazic alti doctori din principiu. Du-te vineri fara sa spui ce ai aflat anterior si vezi ce-ti spune, eventual cauta un medic care nu te stie. Ti-am spus, atatea aberatii am auzit la sarcina trecuta incat nu-i mai cred deloc, poate nici daca au dreptate, Doamne fereste! Poate ai avut o ovulatie tarzie, cine stie?!? Dumnezeu sa te ajute!
Valentina
zozela spune:
Chocho
la fata...Ascult-o pe Huacin..Mergi si la un alt Dr. ...Nu face inca avort..e ireversibil..Sa nu fie o greseala..Ma
pt.tine!!
Fetelor maine ar trebui sa-mi vina...

Nunta noastra-26.06.2005
mishi spune:
Buna fetelor! Nici nu mi-am dat seama ca de ieri am 7 saptamani. Astazi am fost tare suparata pentru ca am vazut pe chilot cateva pete roz amestecate cu utrogestanul care curge mai tot timpul. Am sunat imediat la dr. dar mi-a zis sa stau linistita in pat si doar daca e mai grav sau nu se opreste sa o sun din nou. Se pare ca s-au cam terminat, dar tot speriata sunt, mai ales ca sunt plina de progesteron (gravibinon si utrogestan). Pana la urmatoarea ecografie o sa stau cu emotii, adica pana joia viitoare.
Alexia, eu la moisa ma mai duc pe 10 ianuarie, dar am facut eco si la Giulesti, la Marinescu pt ca eu am facut FIV si sunt urmarita si de ei. Pe 22 ma duc acolo, de asta le fac asa des, ca se intercaleaza.
Pentru fetele cu dureri: este f important sa nu stati cu durere, la cel mai mic semn de durere de abdomen puneti un supozitor cu scopantil si luati un no-spa in acelasi timp. Lectia asta o stiu prea bine, tinand cont prin cate am trecut sa fiu insarcinata. Daca nu ati reusit sa evitati constipatia si n-ati avut scaun mai mult timp, puneti repede un supozitor cu glicerina pentru adulti, ca sa nu se creeze preziune in intestine si apoi incercati cu una din metodele fetelor care au scris mai sus cu o precizare: varza murata e cam periculoasa, chiar daca te scoate afara iti da gaze care fac si ele presiune pe intestine. As merge pe fructe uscate (stafide, prune, caise) sau multe iaurturi, in nici un caz laxative.
Va pup pe toate.
mishi
6+
ecografie
mamaluidavid spune:
Pup burticile!
Astazi am sotul acasa,trage chiulul cica nu se simte bine dar eu stiu ca de fapt vrea sa stea cu noi![]()
Constipatia din fericire ma cam ocoleste dar eu mai beau din cand in cand cate o cafea slabuta tocmai pentru a iesi,eu am ramas cu hemoroizi de la ultima sarcina si daca ma constip e jale
Si sora mea mi-a spus ca rezolvat problema constipatiei tot cu cafea. A incercat saraca toate remediile,cu fructe,cu cereale,cu musli,nimic nu o ajuta. In schimb intr-o zi a baut o cana de cafea de pofta si a iesit in ziua aceea de 4 ori.
Durerile de sani acum sunt mai bine,de fapt pe mine ma dureau sfarcurile rau de tot dar de vreo cateva zile a cedat durerea.
Pe mine asa ma bate gandul sa trag o minciuna ca ma doare burta sau altceva ca sa merg din nou la eco,nu de alta dar nu imi iasa din cap reactia doctorului cand a vazut ce mic e bb,de asemenea imi fac griji din cauza batailor inimioarei(126),desi doctorul a zis ca e OK totusi mie mi se pare prea putin.
Mi-a innebunit tastatura sper sa se inteleaga ce am scris.
Succes celor care mergeti la eco!
Stefania 7+
David si www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
miti2004 spune:
buna tuturor,
situatia mea este cam asa: UM 29 oct, cica as fi in 6-7 saptamani.
Tot incerc sa-mi fac programare la ginecolog si abia am reusit pe 17 ianuarie, dupa ce am refuzat una la sfarsitul lui februarie...
mi se pare f tarziu, la alta clinica au pe 31 ianuarie si cica prima ecografie e la 20 saptamani si mai e una la 31 saptamani.
o sa mai incerc si la alte clinici, dar astia de aici sunt pur si simplu la pamant cu sistemul lor medical...sunt f trista deocamdata.
Pana atunci vreau sa va intreb ce simptome ati avut voi : mie doar mi s-au marit sanii ( ii am cam mici de felul meu ) si ma dor, pana acum vreo 2 saptamani am simtit niste intepaturi in zona ovarelor, nu nasoale, asa, destul de usoare, mi-am facut test saptamana trecuta si a iesit pozitiv, insa....nu am greturi deloc si nici intepaturile alea nu le mai simt, ceea ce ma face sa ma gandesc ca poate s-a oprit sarcina in evolutie...doar sanii sunt mai mari si ma dor in continuare, si sfarcurile, dar in rest nimic-nimic...mai am fff usoare scurgeri maro inchis, dar fff putin, cred ca m-a prins frigul zilele astea pe afara.
Oare s-o fi oprit sarcina in crestere ? sper sa gasesc macar o clinica privata sa platesc o ecografie ca innebunesc chiar si pana pe 17 ian.
va rog spuneti-mi si mie daca e normal cum ma simt ? asa, din experienta voastra...
va pup,
miti
mamaluidavid spune:
Miti eu zic sa nu te stresezi fara motiv.
Lipsa greturilor nu inseamna ca bb nu e OK,eu la prima sarcina nu am avut deloc greturi(acum am la greu) si am nascut un baietel sanatos.
Intepaturile ce le-ai simtit pot fi de la implantare,faptul ca nu le mai simti nu e neaparat un semn rau.
De scurgeri nu stiu ce sa zic,cu David am avut,acum nu,daca nu e mult cred ca esti OK
Succes si nu te mai ingrijora!
Stefania 7+
David si www.babiesonline.com/babies/b/bebenr2/" target="_blank">bebe din burtica
Fabya spune:
Buna dimineata la burtici!
miti2004 eu zic ca ar fi bine sa mergi la un medic sa te vada ca petele alea maro sau cum o fi ele de culoare sa nu fie prea tirziu ,poate cine stie ai nevoie de progesteron,nu ai in casa utrogest? macar sa i-ti pui 3 pe zi intravaginal.
O rugaminte le fetele care au facut ecografi ,deci la ecog.de ieri nu sa vazut nimica,acuma dimineata am luat temp.37,0 .Azi am sa cumpar un alt test si il fac maine dimineata sunt un pic deprimata ca nu sa vazut nimica si med.a zis ca trebuia sa fie inautru.Ultimul ciclu l-am avut pe 09.11.05 ,ovulatia sa produs in a 15 zi fix deoarce am facut stimulare ca in ziua a 14 am prestat pt bebe la cererea med.Nu am pierderi de singe nimica,iau utrogest pt mentinere ,teoretic miercuri acuma au fost 3 saptamani de cind sa produs ovulatia....o fi prea devreme.....? nu stiu ce sa mai cred dupa cele doua teste de urina repetate si amindoua II pozitive. Sa vad analiza de singe (hcg) asta e ultima idee a med.In trei saptamani nu se vede locul
? nici nu l-am intrebat cind am auzit ca nu e inauntru,sa vad test de urina ca il repet maine dimineata din nou.
De sintome ce sa va spun ,merg des la wc,un pic sini mai tensionati si starea de voma de greatza am avut acuma o saptamana.
va pup o zi buna sa aveti fara greturi.
Sa aveti o zi usoara si plina de surprize placute
Fabya
" Dragostea inseamna suferinta, si cum multi fug de suferinta, putini sunt cei care iubesc cu adevarat.''
Avalon spune:
Fabya, nu stiu de ce medicul tau zice ca trebuia sa se vada deja la eco, pt ca eu stiu ca la eco te cheama abia la 10 zile de intarziere a cm, abia atunci se vede sacul gestational... la eco nu se vede decat daca sacul are minim 2 mm... eu stiu ca se vede cel mai devreme la 25 zile de la conceptie, deci daca faci un calcul simplu: tu ai avut ovulatia pe 23.11, prima zi dupa ovulatie o consideram 24.11, normal, adaugam 25 zile si e clar ca inainte de 18.12 nu are ce sa se vada la eco. Eu zic sa repeti ecografia pe 18 decembrie ca sa fii sigura (si asta numai daca esti convinsa ca ovulatia a fost in a 15-a zi si nu putin mai tarziu). Inca ceva, la dimensiunea asta numai la eco cu sonda vaginala se poate vedea, si mai tarziu la eco abdominal. Bafta multa, si mai ai putintica rabdare, vei vedea ca va fi bine!
Avalon spune:
Uite aici un tabel cu dimensiunile embrionului:
http://www.ivfer.com/pg_calc.htm (marimea embrionului)
5 Weeks 6 Weeks 7 Weeks 8 Weeks
5w0d 6w0d 4.0 7w0d 10.0 8w0d 16.0
5w1d 6w1d 5.0 7w1d 11.0 8w1d 17.0
5w2d 6w2d 6.0 7w2d 12.0 8w2d 18.0
5w3d 6w3d 6.5 7w3d 13.0 8w3d 19.0
5w4d 2.0 6w4d 7.0 7w4d 14.0 8w4d 20.0
5w5d 2.5 6w5d 8.0 7w5d 14.5 8w5d 21.0
5w6d 3.0 6w6d 9.0 7w6d 15.0 8w6d 22.0
9 Weeks 10 Weeks 11 Weeks 12 Weeks
9w0d 23.0 10w0d 31.0 11w0d 41.0 12w0d 54.0
9w1d 24.5 10w1d 32.0 11w1d 43.0 12w1d 56.0
9w2d 26.0 10w2d 34.0 11w2d 45.0 12w2d 58.0
9w3d 27.0 10w3d 36.0 11w3d 47.0 12w3d 60.0
9w4d 28.0 10w4d 37.0 11w4d 49.0 12w4d 62.0
9w5d 29.0 10w5d 39.0 11w5d 51.0 12w5d 64.0
9w6d 30.0 10w6d 40.0 11w6d 52.0 12w6d 66
Dupa cum vezi, abia la 5 sapt. si 4 zile apare prima dimensiune trecuta, adica 2 mm (cand poate fi detectat de ecograf TV), tu pe 15 dec atunci cand ai facut eco erai abia 5 sapt si 2 zile (si tine cont ca valorile astea sunt pt ciclu standard de 28 zile, unde ovulatia este in a 14-a zi). Embrionul creste cam cu 1 mm/zi.