Mamici de ianuarie-februarie 2006 (91)
Raspunsuri - Pagina 10
Ursoaica spune:
Maria daca te referi la DPN este la sfarsit. Si nu este o idee proasta.
Spune-mi daca la DPN te referi, te rog.
Daca mai aveti idei legate de listuta va rog sa le spuneti cu curaj, asa ne dam si noi seama ce mai trebuie facut. S-a mai zis acest lucru odata, trebuie sa contribuim toate cu idei.
Ursoaica
36+
toanca spune:
Ingrid S sincera sa fiu si eu am luat si Elevit si Materna; sincer vorbind, mie Elevitul mi-a facut un pic pofta de mancare, da nu acelasi lucru pot spune despre Materna.
Cu Materna totul a fost ok.
Oricum, parerea mea e sa ti cont de sfatul medicului si sa iei vitamine ca nu are ce sa-i strice lu' bebe.
Eventual ia Materna in loc de Elevit ca ambele sunt vitamine speciale petnru gravidutze.
Toanca
si
Matei Alexandru 35+
poze
Giova spune:
Ingrid ma bucur ca sunteti bine.
Nu al luat pana acum prenatale?
Eu iau Elevit din luna a 4-a si nu m-am ingrasat,doar 10 kg pana acum, din care numai bebele are 3. Plus placenta, lichid, etc.
Sper sa nu mai iau foarte mult in greutate, ca mai am o luna.
Cica chiar inainte de nastera slabim 1 kg- 1,5 kg.
A trecut Clau pe acasa, a fost pe santier si a trecut sa ne vada.
Asa m-am bucurat, caci azi dim. nu l-am vazut, caci dormeam dusa.
gio
si bb Marco 35+
utocatalina spune:
Eu in luna in care am luat Elevit m-am
rau de tot...ca are si fier....Materna nu are...cu ea ma inteleg foarte bine si acum!![]()
Cafeluta graviduta
Biencuta draguta
34 + 3 zile ![]()
Sa nu depunem armele si vom reusi!
nicoleta raducu spune:
INGRID...stai calma cu marimea burticii...sa stii ca eu am 30 sapt. si nu sunt imensa...Cind merg la monitorizari la spital..ma simt o musculita pe linga ce am vazut acolo..dar medicul meu mi-a zis sa fiu mindra ca se ingrasa bebelina ..si nueu..ca dupa..o sa fiu o buna..
...Asa ca..bebe sa fie bine..ca nu marimea burticii e importanta....
Kikiriki...faza cu placenta imbatrinita..nu e o tragedie..si eu am problema asta..de la 25 de saptamini...are si calcefieri..si Tutunaru mi-a zis ca bebelina decide ce si cum..ca ea se poate hrani bine mersi...Asa ca ..vorbeste mult cu bebita...si spune-i sa ia tot ce-i mai bun de la tine..fara sa bage placenta in seama prea tare....
...
Tot noi..Nu ma-ndur sa ies....
Nicole si Daria
30+
adriana_i_ spune:
Buna fetele 
Ingrid S: eu am luat Materna mai la inceputuri, in perioada de greturi. Ca nu prea mancam mare lucru. Luam una la doua zile, si in ziua cu Materna, imi era mai rau ca in cealalta
. Pe masura ce greturile au inceput sa treaca, in ziua cu Materna imi era mai foame decat in cealalta, si implicit mancam mai mult. Asa ca i-am zis doctoritzei ca eu nu le iau. M-a intrebat cum, ce mananc, i-am spus, plus analizele imi erau bune (in afara de fier, da' pentru ala am luat niste pastile numai cu fier), si a zis ca OK, nu mai iau Materna.
La ultimul control bebitza era foarte bine dezvoltata, doctoritza multumita, eu cu sificiente kg in plus si fara vitamine suplimentare
, asa ca in continuare merg pe alimentatie.
Acuma, asta e cazul meu. Fiecare organism reactioneaza in felul lui, deci nu e o regula ca vitaminele ingrasa sau nu. Tu trebuie sa decizi in functie de care e situatia la tine.
In orice caz, eu din principiu nu sunt de acord cu luat vitamine asa, sa fie, ca nu au ce strica. Ba au ce strica, ca in ultima instanta si kg-ele alea puse fara rost strica la psihic
. Daca analizele dovedesc necesitatea, Ok, daca nu - traiasca alimentatia sanatoasa...
Inca odata, asta e parerea mea vis-a-vis de vitamine in sarcina, si sper ca nu am suparat pe nimeni 
Adriana 30+
toanca spune:
Giova, chiar nu glumesti cand spui ca inainte de nastere slabim 1 -1.5 kg?
Da de ce?
Care e fenomenul?
Eu am 11 kg puse pana acum si cred ca vreo 2 kg tot mai iau pana la sfarsit.
Teoretic m-as incadra in limitele normale, dar eu stiu ce-o fi pana la sfarsit.
Si 11 kg in plus mi se pare destul de mult, in sensul cam ma misc destul de greu....
Toanca
si
Matei Alexandru 35+
poze
adriana_i_ spune:
Si eu am citit pe undeva ca imediat inainte de nastere slabim brusc 500gr - 1kg, si cica asta ar fi unul din semenle prevestitoare ![]()
Adriana 30+
Ingrid S spune:
Mersi Toanca, noi se pare ca vb la 2 subiecte deodata, nu face nimik, dar sa nu le incurc!![]()
Pana la urma cred ca o sa iau Elevit, dar daca imi face pofta, trec pe altceva (Materna). Si apoi, poate reusesc sa ma opresc de la mancare, desi sunt o pofticioasa prin definitie.
Giova, am aparut si eu pe aici, cum ziceam va urmaresc zilnic, dar daca nu am probleme, adica nu ma doare nimik, stau in patutz si citesc sau ma uit la tv. Ca la calculator ma cam loveste bebele, nu-i place pozitia.. Doctorul meu nu mi-a dat prenatale pana acum, a zis ca e in regula. Dar cred ca s-a trezit asa deodata si s-a hotarat pt ele. O sa le iau, ce sa fac...
Nicole, mersi de incurajari, dar cand toata lumea iti zice: " Vai, ce burtica mica ai!", te cam pune pe ganduri. Asa cel putin, am vazut ca nu e problema cu copilasul, cu lichidul, cu placenta si cu ce o mai fi pe acolo!
Utocatalina, eu cat am luat fier, n-am avut probleme cu constipatia. Nici acum nu am, dupa mine e prea ok. De 2/zi eu zic ca e suficient, cu sau fara fier. Dar mai pap muuuult lapte, kiwi, eu stiu, poate ajuta.
Va
pe toate gravidutzele!
Ingrid S
30+
kikiriki spune:
Nicoleta,
dar tie ce ti-a zis ca o sa nasti mai devreme din cauza ca placenta e imbatranita? Mie Iosup asa mi-a zis dar dr. ginecolog a spus ca daca ia in greutate si e totul bine cu bebe nu trebuie sa imi fac griji de placenta ca e imbatranita sau ca are calcefieri.
Si la mine pana la urma termenul ar fi 1-3 martie 2006!!! Eu sper tare mult sa fie 1 martie!!!!
O sa o rog pe bebelina mea sa fie gata pe 1 martie 2006!! Sa nu radeti de mine dar e si din considerente financiare pentru ca daca nasc pe 28 februarie nu mai iau nici un fel de CIC, ca nu am fix 12 luni de cotizare!! Auzi pentru 1 zi...ce nemernici!!!
Kikiriki
28+ cu
Luanna
Kikiriki