Bebelusi de iulie-august 2005 (31)
Raspunsuri - Pagina 3
emaaimee spune:
Oana-asa e in leg cu diversificarea.Mi-e frica sa dau cu unghia in gingie ca si noi suferim de gingiiute umflate.Si Scumpi si-a descoperit picioarele de ceva vreme si suge desh'tele mari de la picioare cu spor,dar tu nu stii ca vii cam rarutz,ca ne e dor de voi.Nu mai sta de cam o luna pe salteluta de schimbat,adica linistita,o schimb in pat.O ia in toate directiile,chiar azi cand desfaceam nappy cu cachi cel fantastic de mult se intoarce intr-o parte si apoi pe burta
Fetele cu frezatul suuces maine,sa va iasa cum va place
decu fundita
Iaca poze POVESTEA MINUNII
Oana C spune:
Emaaimee, ma refeream la partea plata a unghiei , cam pe la jumatate, nu virful unghiei ; si doar asa, incet, nu apasat, ca se simte f bine daca este dintisor sau, daca nu este, nu se simte nimic.
Gata, ma intorc la mindrutza mea; m-a lasat 3 min fara sa stau pe linga fundicul ei
Pupici.
Oana si Eva (29 iunie 2005)
Poze cu Eva
Katink spune:
Luiza, bine ai venit!
Mamini, exact asa sunt si eu, vineri am control si abia astept sa vad daca avem unda verde la diversificare. Nu ca m-as grabi eu, Doamne fereste, dar exact asa ma gandesc... daca incep prea tarziu si o face nazuri ....
Monai, succes la frezat maine Sa iti faca sotul poza dupa, sa te vedem si noi
Anis, mamicuta scumpa, chiar asa Buhuhuu ne stii?!! Eu una - ca si tine si ca multe alte mamici - inca alaptez si ma documentez si eu cum e mai bine sa fac cu diversificarea.... De asta suntem aici ca sa ne impartasim experiente, sfaturi...
Oana C, o sa incerc maine cu unghia... Acuma a adormit de noapte... Oricum daca nu ma prind eu ce e acolo, vineri la control sigur aflam.
Simona, ce dolofanel e Mario
Emma papa in continuare numai san si la 4 luni are in jur de 7kg. M-am cantarit cu ea in brate ca nu am cantar pentru ea... mai exact o sa stiu vineri cat cantareste.
Oricum zic eu ca e bine, la 4 luni parca trebuia sa isi dubleze greutatea de la nastere si cum ea a avut 3510g...
Chiar daca in primele luni a crescut spectaculos de mult, acuma vad ca a lasat-o mai moale...
Pupici,
Katink si Emma Andreea, 5 august 2005
anis spune:
Of...imi vine sa urlu..imi e asa de mila de ea..intai colicii aia urati..pe urma nici ca au trecut bine, ne pocnesc dintii...acum ca au iesit urlam din cauza vaccinului.Mi se rupe sufletul, de abia am reusit sa o adorm.
AniS si Ingrid *** ingerashul ce mi l-a trimis Dumnezeu *** (2 august 2005)
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
emaaimee spune:
Mersi,Oana C-uite ca nu m-am ganditla asta,io ziceam ca sa infig unghia,ce
Doarme si va las si eu
starchi-Luiza am trecut
Somn usor!
decu fundita
Iaca poze POVESTEA MINUNII
anis spune:
Emaaimee..in perioada cu dintii,inainate s aii aisa, a facut kka verde vreo 3 zile, dupa care a trecut pe diaree, care uneori sau mai bine zis in majoritate era verde.
"Happiness is like perfume,you can't pour on others without getting a few drops on yourself."
anis spune:
Hai sa va scriu schema.
In primul rand schema nu imi apartine, e data de dr neonatolog, seful de sectie de la neonatologie de la un important spital.Eu am sa merg pe mana ei, din simplul fapt ca tot ceea ce mi-a zis pana acum a fost f bine.
Eu am sa merg pe schema asta,pt ca din ce am discutat cu ea,mi s-a parut f logica, mi-a explicat de ce se incepe asa,cu enzimele etc.
Diversificarea se incepe de la 5 luni sau la 6 luni OBLIGATORIU.
In prima zi se introduce o masa solida la pranz constand in crema de legume(fierte si pasate).Intai o singura leguma ca sa testam daca ii place.A doua zi ori ii introducem o alta leguma ori o amestecam cu leguma de dinainte, in caz ca nu avem succes inseamna ca leguma a doua bagata nu ii place si o scoatem.
Eu personal am sa merg pe cate o singura leguma pe zi si dupa aia le amestec (asta era a doua varianta data de dr)
LEGUME PERMISE :morcov,dovlecel fara seminte,pulpa de rosii,telina, verdeata(marar,patrunjel,leustean),fasole verde ,cartof(dr zice ca e un mit,din contra cartoful dulce nu e permis, ca de altfel dulcele nu e permis deloc si nici sarat in preaparea mancarilor cel putin pana la 2 ani)
INTERZIS: fasole uscata,varza,ceapa,conopida broccoli.
NU SE FACE SUPA DELOC, ci crema si sa fie consistenta nu apoasa, in felul asta invata sa manance si cu lingurita ,de fapt sa inghita
Dupa 4-5 zile se introduce a doua masa solida, cea de dimineata ,constand in piure de fructe.FRUCTELE SE DAU NUMAI CRUDE , fierte sau coapte isi pierd vitaminele , fibrele etc.
Se procedeaza ca in cazul legumelor.
FRUCTE:mar ,piersica,para,pulpa de struguri,portocala,mandarina,pepene galben).
NU SE DA BANANA ,nici coapta, constipa si e f alergena(cauza eruptiilor dermatitelor pe piele la copii..gen bubitelor de la caldura).
Iarasi dupa 4-5 zile , se introduce a 3-a masa de solide,(spre seara pe la ora 18-19) si anume cea compusa din branza de vaci ,iaurt gras ,smantana.
DR nu recomanda branza calcica, ci branza facuta din iaurt gras (nu DAnone) IAurtul se fierbe,(dat in clocot) si dupa aia pus la prins (se lasa sa se raceasca),apoi pus intr-un tifon (pt a se scurge).
Deci in circa 12-15 zile avem 3 mese solide /zi, restul de lapte/ san.In caz ca , bb nu se satura sau nu are chef decat de cateva lingurite si ii este foame se da completare ori san ,ori cereale fara gluten (pana la 10 luni)..Biscuiti se pot da, dar tot asa fara gluten...inmuiati in fructe.IMPORTANT FARA GLUTEN!
Dupa ce i s-au aflat gusturile copilului, ce ii place si ce nu , se pot face combinatii, ex : fructe +cereale,iaurt cu fructe….
ALTE REGULI: 1.Un singur aliment nou o data /zi.
2.NU Oferiti recompense pt mancare
3.NU fortati copilul sa manance…gen “ia o lingurita pt mine” “una pt tata” etc si eventual sa ii cantam in struna ,ca dupa aia la revedere mancare..sau masa linistita..o sa trebuiasca sa-I cantam la mandolina mereu.
Din ce am inteles eu, dupa 6luni si ceva , se incepe cu supa si alte lucruri.STartul mancarii solide e ceea ce am scris eu mai sus.
delia grozav spune:
Fetelor, intru si eu asa tarziu ca maine nu apuc sigur.
La 8.30 sunt la coafor.
Apoi trebuie sa strang prin casa ca vine zugravul sa repare ce s-a mai stricat cu mutatul si sa faca ceva cu igrasia din baie.
Sper sa nu se faca prea mare deranj ca nu am chef de lucru
Eu la capitolul dulciuri nu ma laud ca nu ma pot nicicum abtine. Daca poftesc si nu manaca ma ia cu ameteli, transpiratii si greata deci...hipoglicemie.
Bine ca as putea manca si eu fructe dar nu simt ca imi trece potfta de dulce cu ele.
Si oricum acuma inainte de sarbatori sunt sigura ca nu pot sa ma apuc de ambitii din astea.
Celor care au avut curajul le urez mult, mult succes.
Din ianuarie ma alatur si eu....mai ales ca o sa stau ca naiba cu banii daca e asa cum zice Monica.Si noi vrem sa ne bagam la rate pentru masina .
Anis abia astept schema.
Eu am inceput un fel de diversificare dar e doar o testare a papilelor gustative. Azi a crezut ca de aia ii dau sa pape cereale sa faca balonase mai bine. Ceva, ceva a inghitit ea dar nu mai mult de o lingurita, hai doua mai subtiri.
In schimb s-a prins cum se bea din sticluta, maaare realizare.
A baut 10 ml de ceai.
Am incercat zilele trecute sa ii dau suc de mere dar se stramba de parca i-as da mancare chinezeasca.Desi e dulce. Si asta i-am dat doar asa sa se invete cu gustul. dar am reusit doar sa ii murdaresc hainutele.
Noroc ca am inceput si eu mai devreme putin, ca asa poate incepem sa mancam intr-adevar cate ceva pe la 6 luni.
Si noroc ca nu e primul copil ca altfel eram disperata ( Adi am crezut ca nu o sa vrea sa manace niciodata nimic in afara de lapte...pana pe la 5 luni jumate cand a inceput sa manance foarte bine).
Noapte buna va doresc si ma duc si eu sa vad ce visez ca in functie de asta ma hotarasc ce culoare de par imi fac maine
http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos
dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005
anis spune:
Dede ..vezi ca am scris-o deja.Sa imi spui parerea ta!
Ca eu una am s-o urmez.Iti pun in particular cine e dr!
delia grozav spune:
Intr-adevar interesanta schema.
Eu asa ceva vroiam sa fac la Adi dar legumele nu i-au placut de loc la inceput.
Si banana a <devenit> alergizanta dupa ce am inceput diversificarea la el. Pana atunci nu scria nicaieri asa ceva.
Oricum la Medeea incerc sa nu ii dau macar pana pe la 8 luni.
Eu sunt curioasa ce va zice Ingrid de schema asta.
Singura chestie ciudata mi se pare ca se baga in ritm asa rapid multe lucruri noi, practic zilnic ceva nou.
Hm, si cu branza, o sa incerc daca iese asa, si sa vad ce gust are.
Multumim frumos!
http://photos.yahoo.com/ph/gdelia1313/my_photos
dede, Adi 4ani si Medeea 27.07.2005