Pentru Marius-rog lamuriri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Rozi spune:

quote:
Originally posted by nastasie

[...] ce trebuie sa contina acest dosar.

" Art. 8. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, reprezentând indemnizație, stimulent sau alocație de stat pentru copii, se acordă, la cerere, în baza următoarelor documente, după caz:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de naștere al copilului și, după caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoană cu handicap al copilului, după caz;
d) adeverință eliberată de autoritățile competente sau de către angajator, după caz, din care să rezulte îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 1;
e) adeverință eliberată de plătitorul indemnizației de maternitate sau, după caz, alte dovezi, din care să reiasă ultima zi de concediu de maternitate, în situația prevăzută la art. 10 alin. (1) lit. a);
f) declarație pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu beneficiază în același timp de indemnizație de maternitate, în situația prevăzută la art. 10 alin. (1) lit. b);
g) declarație pe propria răspundere din care să rezulte că celălalt părinte natural sau, după caz, o altă persoană dintre cele prevăzute la art. 5 alin. (2) nu beneficiază de drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență;
h) declarație pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului și că acesta nu este încredințat sau dat în plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
i) dovada eliberată de autoritățile competente, de angajatori sau, după caz, declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că solicitantul se află în concediu pentru creșterea copilului - pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 1, respectiv art. 2;
j) dovada eliberată de autoritățile competente sau, după caz, declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că solicitantul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 3;
k) dovada eliberată de autoritățile competente sau de către angajator, după caz, din care să rezulte încadrarea în situațiile prevăzute la art. 1 alin. (2);
l) alte acte necesare, după caz, stabilirii dreptului, prevăzute în normele metodologice pentru aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență. "

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by georgescu oana

Fetelor dar daca eu primeam inainte sa ma intorc la munca,noiembrie2005 ,din Pitesti indemnizatia,unde am domiciliul pe bisi unde am lucrat inainte si acum muncesc in Bucuresti,..unde ar trebui sa depun dosarul si cine face asta ,..sincer as face eu ca sa fiu sigura dar ma intereseaza daca il depun aici in b
Bucuresti sau merg la Pitesti unde am domiciliul si unde am si depus dosarul pentru alocatie?

Oana si Maria Alexandra(17.04.2004)
Martie-Aprilie
2).

Art. 9. - (1) Cererile pentru acordarea drepturilor prevăzute de prezenta ordonantă de urgentă, reprezentând indemnizatie, stimulent sau alocatie de stat pentru copii, si documentele din care rezultă îndeplinirea conditiilor legale de acordare a acestora se depun, după caz, la primăria comunei, orasului, municipiului, respectiv sectoarelor municipiului Bucuresti, pe raza căreia/căruia solicitantul îsi are domiciliul sau resedinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catutza spune:

Noi am fost ieri la primaria de sector-la 3,si aia nu stiau nimic acolo,au zis sa mai revenim.La munca doamna de la personal zice ca eu trebuie sa-mi depun dosarul mai departe ca cica asa scrie in lege(asa e?).Sper sa se rezolve treaba asta ca deja ma stresez prea mult degeaba...
Catutza si Bianca Maria

Mergi la inceput

Asa e, in ordonanta scrie ca solicitantul este obligat sa depuna dosarul.

Pentru situatia celor aflate deja in CIC sau cu dosarul depus dar inca nesolutionat, casa de pensii a dat un comunicat pe 13.12.2005, in care se spune:

"Începând cu data de 1 ianuarie 2006, indemnizatia pentru cresterea copilului în vârstă de până la 2 ani, respectiv 3 ani în cazul copilului cu handicap urmează a se acorda de către directiile teritoriale de muncă, solidaritate socială si familie, în baza prevederilor Ordonantei de urgentă a Guvernului nr. 148/2005 privind sustinerea familiei în vederea cresterii copilului, publicată în Monitorul Oficial al României, Partea I, nr.1008 din 14 noiembrie 2005.
Cu aceeasi dată, încetează plata indemnizatiei pentru cresterea copilului efectuată în conditiile Legii nr.19/2000, cu modificările si completările ulterioare.
Pentru indemnizatiile care se cuvin cu începere de la data de 1 ianuarie 2006, încetează obligatia angajatorilor, respectiv a caselor teritoriale de pensii si agentiilor judetene pentru ocuparea fortei de muncă, de a stabili/achita astfel de drepturi.
Prevederile Ordonantei de urgentă a Guvernului nr.148/2005 sunt aplicabile si persoanelor care, la data de 31 decembrie 2005 se află în plată sau li se cuvine indemnizatia pentru cresterea copilului reglementată de Legea nr.19/2000, cu modificările si completările ulterioare.
Pentru a sprijini activitatea directiilor de muncă, solidaritate socială si familie si pentru a exista continuitate în plata drepturilor deja stabilite, angajatorii, plătitori ai indemnizatiei pentru cresterea copilului stabilită conform dispozitiilor Legii nr.19/2000, cu modificările si completările ulterioare, vor proceda la următoarele:
1. Odată cu declaratia nominală lunară, ce urmează a fi depusă până pe data de 25 decembrie a.c., vor depune la casa teritorială de pensii fisierele cuprinzând datele de identificare a persoanelor aflate în plata indemnizatiei pentru cresterea copilului, inclusiv a celor care au înregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost încă stabilit. Datele sunt solicitate într-un format unic care poate fi descărcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghiseele caselor judetene de pensii. Pentru a veni în sprijinul angajatorilor, CNPAS pune la dispozitie si un program informatic pentru culegerea acestor date.
2. Angajatorii vor depune la directiile de muncă, solidaritate socială si familie judetene, respectiv la directia de muncă, solidaritate socială si familie a municipiului Bucuresti, din raza de domiciliu a beneficiarilor, dosarele aferente indemnizatiilor pentru creterea copilului aflate în plată, inclusiv a celor care au înregistrat cerere dar pentru care dreptul nu a fost încă stabilit.
Dosarele vor contine, în principal, următoarele documente în copie, certificate pentru conformitate cu originalul:
a.cererea de acordare a drepturilor înregistrată la angajator;
b.certificatul de nastere al copilului si, după caz, livretul de familie;
c.buletinul ( cartea de identitate);
d.certificatul privind încadrarea copilului într-o categorie de persoane cu handicap, după caz;
e.adeverintă, eliberată de angajatori, din care să reiasă îndeplinirea conditiilor de stagiu de cotizare cerute de Legea nr.19/2000, cu modificările si completările ulterioare, situatia deschiderii dreptului la indemnizatia pentru cresterea copilului si a duratei acordării acesteia. Modelul adeverintei poate fi descărcat de pe acest site sau poate fi solicitat la ghiseele caselor judetene de pensii."

De pe siteul www.cnpas.org, de unde am luat comunicatul, se pot descarca si formatele fisierului si al adeverintei despre care este vorba in propozitie.

Interesant este ca se solicita, la casa de pensii, un fisier despre care nu se spune nimic in ordonanta. De asemenea, se spune ca angajatorii trebuie sa depuna dosarele direct la directiile de munca si nu la primarii, ceea ce iar nu e in ordonanta.

Poate stiu ei ceva, poate asa vor spune normele de aplicare. Dar atata vreme cat aceste proceduri nu au fost publicate in Monitorul Oficial, fiecare face dupa cum doreste: se conformeaza sau asteapta.

Mergi la inceput

Rozi,eu sunt mai tare de cap si pricep mai greu...deci pana pe 25 dec trebuie depus de catre angajator dosrul nostru pentru a avea continuitate? Daca asa e te rog sa-mi spui in ce lege scrie treaba asta?( UM 148/2005?)Scuze ca te sacaii
Catutza si Bianca Maria

Mergi la inceput

Te rog citeste cu atentie sfarsitul mesajului meu. Nu scrie nicaieri in ordonanta, ci doar in comunicatul casei de pensii.

Mergi la inceput

Azi vorbeste sotul meu la munca sa vad ce rezolva.Dar mai am o intrebare: banii de unde o sa-i luam? O sa-i livreze la servici sau o sa mergem noi undeva ca sa-i ridicam?
Catutza si Bianca Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

La punctul b se specifica certificatul de nastere al copilului si dupa caz livretul de familie.
Stiti cumva in ce caz trebuie si livretul de familie?

quote:
Originally posted by Rozi

quote:
Originally posted by nastasie

[...] ce trebuie sa contina acest dosar.

" Art. 8. - (1) Drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență, reprezentând indemnizație, stimulent sau alocație de stat pentru copii, se acordă, la cerere, în baza următoarelor documente, după caz:
a) actul de identitate al solicitantului;
b) certificatul de naștere al copilului și, după caz, livretul de familie;
c) certificatul de persoană cu handicap al copilului, după caz;
d) adeverință eliberată de autoritățile competente sau de către angajator, după caz, din care să rezulte îndeplinirea condițiilor prevăzute la art. 1;
e) adeverință eliberată de plătitorul indemnizației de maternitate sau, după caz, alte dovezi, din care să reiasă ultima zi de concediu de maternitate, în situația prevăzută la art. 10 alin. (1) lit. a);
f) declarație pe propria răspundere din care să reiasă că solicitantul nu beneficiază în același timp de indemnizație de maternitate, în situația prevăzută la art. 10 alin. (1) lit. b);
g) declarație pe propria răspundere din care să rezulte că celălalt părinte natural sau, după caz, o altă persoană dintre cele prevăzute la art. 5 alin. (2) nu beneficiază de drepturile prevăzute de prezenta ordonanță de urgență;
h) declarație pe propria răspundere din care să rezulte că solicitantul se ocupă de creșterea și îngrijirea copilului și că acesta nu este încredințat sau dat în plasament nici unui organism privat autorizat sau serviciu public autorizat ori unei persoane fizice;
i) dovada eliberată de autoritățile competente, de angajatori sau, după caz, declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că solicitantul se află în concediu pentru creșterea copilului - pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 1, respectiv art. 2;
j) dovada eliberată de autoritățile competente sau, după caz, declarație pe propria răspundere, din care să rezulte că solicitantul realizează venituri profesionale supuse impozitului pe venit potrivit prevederilor Legii nr. 571/2003, cu modificările și completările ulterioare, pentru acordarea drepturilor prevăzute la art. 3;
k) dovada eliberată de autoritățile competente sau de către angajator, după caz, din care să rezulte încadrarea în situațiile prevăzute la art. 1 alin. (2);
l) alte acte necesare, după caz, stabilirii dreptului, prevăzute în normele metodologice pentru aplicarea prevederilor prezentei ordonanțe de urgență. "

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Christel spune:

Catutza, banii ii luam prin mandat postal sau prin cont personal deschis la banca. In formularul dat de CNPAS(fisier)chiar se cer si aceste date(oficiul postal sau contul personal).

Mergi la inceput

La servici inca nu a rezolvat nimic.Mergem luni la primarie sa vedem daca acolo trebuie depus dosarul(apropo,voi unde il depuneti?) si sa vedem ce acte trebuiesc depuse ca sa nu mai asteptam dupa cei de la servici.
Catutza si Bianca Maria

Mergi la inceput