Fasolea uscata, in ce apa o fierbeti:rece/calda?
![](images/user_woman.png)
Am auzit mai multe variante, fiecare zice ca e mai bine cum stie el/ea.
Mama zice ca s-o pun in apa calda de cu seara si apoi la fiert s-o schimb tot cu apa calda.
Bona zice ca in apa receee, si la fiert s-o schimb tot cu apa rece, altfel se intareste (mie nu prea imi suna bine asa)
Voi cum stiti?
Raspunsuri
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/necunoscut.jpg)
Darria spune:
Tin fasolea de pe o zi pe alta in apa(de care se nimereste, nu am preferinte calda sau rece), arunc apa si apoi la fiert o schimb de 3-4 ori cu apa rece. Nu se intareste daca pui apa rece, oricum se incalzeste la fiert.la purtator
noi
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/osna/osna.jpg)
osna spune:
eu o pun seara in apa rece si apoi dimineata arunc apa si o pun la fiert in alta apa rece pe care eu nu o mai schimb.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adda spune:
Eu nici nu o las peste noapte la inmuiat.
O pun la fiert in apa rece si arunc apa de 3 ori (de fiecare data pun apa rece). Ramane in cea de-a patra apa. Iese foarte buna si nu se intareste.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](https://forum.desprecopii.com/forum/membriphoto/Sabina/Sabina.jpg)
Sabina spune:
dar de ce aruncati apa??? nu se pierd toate mineralele etc?
noi facem ca Osna.
Sabina si
![](hippi.gif)
Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adda spune:
Sabina, eu am o vaga explicatie de la soacra mea - ea m-a invatat sa fac asa. Coaja boabelor de fasole este greu digerabila (e bogata in celuloza?!) si daca arunci apa de mai multe ori poti fi sigur ca nu ai nici un fel de "surprize" - daca intelegi ce vreau sa spun - dupa ce le mananci
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adriana spune:
Sabina, cica tre fiarta bine ca sa nu te mai baloneze
Dar cuscrele mai zic ccc ca ba trebuie apa rece, ba calda.. ca sa nu fiarba mult si sa nu ramana bobu' tare
Iaca problema acu, ce m-a lovit si pe mine
Osna, bucataru sef zice ca trebuie cu apa rece... fie... o sa incerc de acu incolo
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lauraa spune:
quote:
Fasolea uscata, in ce apa o fierbeti:rece/calda?
Ce intrebare hazlie [:)))] Oare se poate fierbe fasolea in apa rece ??? [:)))]
Nu cred ca conteaza in ce fel de apa a fost pusa fasolea la fiert pentru ca oricum ar fi apa,tot fierbinte va ajunge in cateva minute.Deci nu vad rostul punerii ei la fiert in apa rece. La fel cum nu vad rostul punerii ei la inmuiat in apa calda,apa oricum se va raci in cateva minute :))
Mama de
![](copilas.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
adriana spune:
Laura, uite ca se poate fierbe si in apa rece.. Ba mai mult, poti s-o fierbi si apoi versi apa fierbinte si pui alta rece deasupra..
ma rog, poate e hilar intr-adevar, si pe mine ma enerveaza atatea reguli..
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![](images/user_woman.png)
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by adriana
Laura, uite ca se poate fierbe si in apa rece..
Na..bine mai Adriana, asa o fi,ca prea zici cu foc
![](alcool.gif)
Ma duc sa ma culc...
![](hippi.gif)
Mama de
![](copilas.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)
![Mergi la inceput Mergi la inceput](icon_go_up.gif)