Mamici de mai-iunie 2006 (19)
Raspunsuri - Pagina 6
Irinel spune:
Buna fetele, eu nu prea mai prind rand la scris, si nici nu reusesc sa tin pasul cu cititul, da ma straduiesc.
Si Bv eu nu pricep, daca a iesit conform UM, inseamna ca dimensiunile au iesit corespunzatoare varstei. Eu stiu ca ei tocmai asa stabilesc daca varsta corespunde cu calculele facute dupa UM. Masoara o multime, fac o medie a varstei si daca iese mai mic decat conform UM, inseamna fie ca e el mai micut de felul lui (fetitele sunt uneori mai mci) fie ca ovulatia a fost tarzie si atunci varsta reala a lui bebe e mai mica decat cea calculata standard dupa UM. Si la mine a iesit cu o zi mai mic decat calculul dupa UM. Hai ca totul e bine o sa vezi.
Lyly eu iti tin pumnii sa iese totul bine ca sa nu mai stai asa stresata.
Ama ce bine ca ai scapat de cerclaj. Ce pustiu e pe aici cand esti plecata... Pupici si colul sa se lungeasca si sa il tina bine pe Seby.
Pupici la burtici.
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 20+ saptamani
LYLY809 spune:
quote:
Originally posted by inaioana
Lyly, nu stiu de unde ai informatia asta cu cezariana dupa 18 saptamani dar e gresita.Numai un dr iresponsabil ar putea face asa ceva. Nici vorba de asta, ti se provoaca avort (gen spontan) cu medicamente si ai ca un fel de mini-nastere. Si asta ca sa poti ramane repede insarcinata la loc, sa nu trebuiasca sa astepti cele 6 luni de dupa cezariana pentru ca este rau pentru psihic.
Oricum..discutia mi se pare cam creepy. Noua nu o sa ni se intample asa ceva!!!Am zis!!!
Ioana17 saptamani si
Katja(30 martie 2004)
poze cu mami, tati si katja
Inaioana, informatia o am de la doctorul la care am renuntat pentru ca mi-a prescris medicamente nerecomandate gravidelor si pentru ca nu a fost in stare sa-mi spuna care este o valoare anormala a translucentei nucale. Deci, se pare ca e total pe dinafara, si am facut bine ca am renuntat la dumneaei.
Irinel si Ama, multumesc pentru intelegere si sustinere. Un om sufletist nu va precupeti nici un efort pentru a-l sustine psihic pe altul.

Magghy, probabil ca dr.T ne va asista la nastere lascurt timp una dupa cealalta, hihihi. Probabil ca o sa ne intalnim pe acolo...

Lyly
14+ (maine 15 fix)http://tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;10051;28/st/20060601/dt/-4/k/fba6/preg.png
Samburica
Poze echo
magghyc spune:
SiBV,
Tu ai facut vreo eco morfologica? Ti-a iesit cumva vreo valoare anormala, nu neaparat legata de copil, ci de exemplu IR-urile de pe arterele uterine? Parca citisem pe site-ul lui Tutunaru ca sunt importante in situatii de genul cum spuneai tu...
Desi, daca doctorul spune ca e 'in parametri'asta nu inseamna ca e totul ok. Ce valori ti-au iesit mai mici decat ar trebui la bb?
Incearca sa nu te alarmezi degeaba, mie mi s-a intamplat o singura data sa am diferenta de 5 zile ca varsta ecografica, dar sa sti ca daca nu faci ecografiile in acelasi loc obtiii diferente oricum semnificative - de pana la 4-5 zile intre cum iti este masurat bb.
Magg 15+
magghyc spune:
Si bv,
uite mesajul pe care il stiam eu, si atentie!!! nu uita ca prima cauza mentionat e masuratoarea imprecisa - dupa cum iti spuneam, mi s-a intamplat si mie, bb "crestea" sau "scadea' in functie de cine facea eco.
Dar nu e de neglijat nici varianta ceallata, mai ales ca eu stiu ca se rezolva cu tratament.
Paraschiv Carmen :: Galati :: (Duminica, 18 Septembrie 2005, 16:00)
Intrebare: Acum sarcina mea are 34 de saptamani, dar la 32 de sapt. la ultima ecografie doc. mi-a spus ca bebelusul are ca dimensiuni mai putin cu 5 zile, nu imi faceam griji, daca la celelalte ecografii nu ar fi avut dimensiunile exacte ale varstei gestiationale. Intrebarea este, are rost sa fac tratament sau il pot lasa sa se dezvolte asa cumii este ritmul lui?
Raspuns: trebuie vazuta cauza acestei diferente: masuratoare imprecisa sau un retard de crestere datorita unui deficit de irigare placentara. deci, IR-urile pe arterele uterine si pe ombilicala ce spun?
"
Diana79 spune:
Fetelor voi ce stiti de obicei baietii sunt mai mari decat fetitzele sau invers?
Mie la ecograf mi-a spus ca bebele e cu 5 zile mai mare.
Suntem tare curiosi ce o fi.
In rest am un somn pe mine de nu mai pot, si mai am de stat inca vre-o 3 ore pe aici si drumul spre casa 30-45 de min. Vai de noi.....![]()
Fetelor voi unde va petrecetzi sarbatorile??????
Noi o sa stam acasa si de Craciun si Revelion. O sa fie misto sunt sigura.......
Avetzi grija de voi si de bebei
Diana 13+
magghyc spune:
Diana, Al meu e baietel si la eco iese in ultimul timp exact la zi cu dimensiunile - mai putin lungimea (CRL-ul) care e un picut mai mare, dar restul sunt la milimetru...
Pe de alta parte, eu la nastere am avut 4,250 deci...daca ar fi fost ecograf cred ca ieseam sigur mai mare decat standardul!
Sa dea Dumnezeu sa fie sanatos si ce vreti voi!
Magg
15s +
magghyc spune:
Lyly,
Ce dragutz, desi sper sa nu fie nastere la "dublu", ca il omoram pe T...amandoi baieti, s-au nimerit bine!
Doamne ajuta sa fie sanatosi si sa ii ducem pana la termen!
Magg 15s+
ama_kaly spune:
Irinel esti o scumpica ca intotdeauna..merci,si eu sper sa rezista colul si sa-l tina bine pe Seby al meu!
Pupici lu' Danut si Mariei
CamiM multam pt date!o sa le trec imediat pe listuta!Diana bebe al meu a iesit la fiecare ecografie cu o saptamana mai mare decat data calculata de la UM,asa ca eu zic ca e baietel ca ei ies mai mari la masuratori decat fetitele!Mie 3doctori mi-au zis ca nu incape indoiala ca e baietel,inclusiv Iosup la eco morfoflogica de la 19saptamani..Asa ca nu mai am nici un dubiu!Bafta sa fie cum va doriti!LYLY cu placere!
CARMINA n-ai mai dat nici un semn..ai fost la eco??sper ca sunteti bine si tu si bebe!Si mai scrie ca ne facem griji!
io
20+ cu
Seby Poze cununie
Poze mami si bebeBebe
Irinel spune:
Diana79 si eu as zice tot baietel, si al meu intotdeauna a iesit mai marisor la masuratori. Da evident poate fi si o fetita mai mare...Pupici si asteptam sa ne spui ce e...
DianaR ce mai faceti voi? Vladut a aflat de fratior sau surioara? Sau asteptati inca ecograful sa spuna ce e bebe? Da daca se inseala la eco?
Pupici fete dragi
http://photos.yahoo.com/irinoiu
Irina,
Daniel (28 Mai 2004) si samburelul de 20+ saptamani
virgi spune:
Si BV...sunt surprinsa de medicul care a putut sa-ti spuna o asemenea aberatie. Pana la o anumita varsta se poate sti cu exactitate, pentru ca bb e mic si poate fi masunat din cap pana in picioare. Eu pe toate echo....facute dupa 13 saptamani..imi scrie +- 2 saptmanani. si ca sa te convingi...iti copii cateva randuri dintr-o carte de specialitate..scrisa de un renumit doctor.
" Scans date a pregnancy accurately to within a few days at 7-12 weeks.From 13-20 weeks they are slightly less accurate ( within a week) and after 20 weeks they are stedily less reliable. The earlier scan date is the one to go on".
asa ca stai linistita....ca nu e nici o problema.