ce spun babele

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns aissa spune:

Vartecusul e vartejul ala din par, un loc unde parul sta cumva curbat, nu stiu cum sa explic, nu pica drept pe directia de crestere. Seamana cu o galaxie

Si da, la botez nasa trebuie sa cumpere hainele din cap pana in picioare, plus o paturica, plapuma, depinde de anotimp. Plus altele, fasa, o carpa in care sa il primeasca pe fin...

Iar aia cu forma capului si eu o cred reala. Fata mea avea la 2 luni capul tesit rau pe o parte, dormise numai pe partea aceea. Si incet-incet am tot culcat-o pe partea cealalta (mi-a zis chiar dr sa o pun astfel incat sa fie soarele pe partea pe care o vroiam eu sa doarma, ca sa o atraga lumina) si acum are capul perfect.

Cristina si Ale
Child birth is an act of Nature, adoption is an act of God

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

multzumesc CRISTINAam intzeles

anca &alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">POVESTEA NASTERII
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns amalisimona spune:

Are soacra-mea niste obsesii, asa ca....de la soacra-mea citire:
1. "ritualul magic de ghicit sexul copilului": se presare sare in capul gravidei (fara ca ea sa stie)si apoi se urmaresc gesturile gravidei pana duce mana la nas sau mai jos (gura/barbie). In functie de locul atins prima data, poti sa-ti dai seama ce "gen" de bebe va veni pe lume.
2. mai exista un ritual cu verigheta atarnata de o ata, pe care o tii cat mai nemiscata deasupra unei cani cu apa; oricat de mult incerci sa te stapanesti sa nu misti mana, un balans cat de mic tot exista... si daca balansul este in linie dreapta, nasti baiat, iar daca balansul este in cerc, fetita.
3. daca ai burta sus, nasti fata, daca o ai coborata nasti baiat.
4. daca persoana care observa primul dintisor al copilului e femeie, al doilea copil va fi fetita, iar daca e barbat, al doilea copil va fi baiat.
5. tot din categoria "ce va fi urmatorul copil": daca bebe spune prima data mama, rezulta ca va fi fetita, iar daca spune tata...baiat.

Eh, va dati seama ca degeaba ii spuneam eu soacra-mii ca la ecograf s-a vazut fetita, ea a insistat cu prostiile de genul asta ...doar-doar i s-o arata un baietel. Din pacate pentru ea....am o fetita si mai urmeaza inca una.
Cam 3 sferturi din ce s-a scris aici stiam, dar povestea cu turta la taiatul motului.......acum o aud.

Cat despre turtitul capului, va asigur ca nu e superstitie. Sorina, cat a dormit pe spate (adica primele 2-3 luni)avea capul tesit destul de urat si mama imi spunea tot timpul sa am grija sa o culc cand pe-o parte cand pe alta, sa faca un capsor frumos. Nu a fost nevoie sa am eu grija de aspectul asta, ca dupa ce a inceput sa se intoarca bebe al meu, nici ca a mai dormit pe spate. Isi alterna singura pozitiile "laterale", asa ca acum are un cap cat se poate de normal.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Eu stiam ca daca copilasul se uita printre picioare, se uita dupa urmatorul{:D]!

Si chestia cu capsorul e reala.Bebelusii au oasele mai moi(osificarea nu e incheiata), de aceea se mai "turtesc" dc dorm doar intr-o pozitie.Eu n-am avut probleme cu Alesio ca il puneam cum nimeream in patut, si foarte curand a inceput el sa se rasuceasca...ca e tare agitat de felul lui!

Pupici!

Ioana& Alesio(08.10.2004) Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Inca una:

Eu am vazut-o pe soacra-mea ca isi baga mana in par si scoate un fir si il pune in pat la Petra. M-am facut
O intreb de ce a pus firu de par, zice ca asa doarme mai bine.....
Na, cum sa ii spun ceva....ca o supar. Asa ca am urmarit-o de fiecare data si am scos din pat firul de par. Destule is a mele ca imi pica paru....sa mai i-a si par strain prin guritza.

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pufymic spune:

Codruta !

Aia cu scamele , ca isi iau vizitatorii scame de pe haine si le lasa la bebe, aici se spune ca ii lasa "somn si tzatza"!
Eu nu cred nici una dintre superstitiile astea....
Ah si inca una: eram insarcinata si am mers in gradina sa culeg niste pere, si cum n-aveam in ce sa le pun, le-am pus in tricou..cand m-a vazut vecina lui soacra-mea(ca la soacra eram atunci) a inceput sa tzipe de zici ca o beleai.Ca sa le arunc repede ca iese copilul cu pete(semne)!
Si copilul e bine , fara semne...!

Pupici!

Ioana& Alesio(08.10.2004) Pagina Alesio
Poze Yahoo
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=50933" target="_blank">Povestea bazucului nostru scump

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ver@ spune:

Supeeeeeeer subiect!

Multe le stiam si eu de la ale mele babe,dar chestia cu intarcatul in post nu o stiam.

Inca ceva:

-referitor la alaptat:-sa nu mananci usturoi...si altele,ca miroase laptele si nu mai papa bebe!
-daca faci treaba si bebe cere tzitzi sa te mulgi putzin inainte sa ii dai ca sa nu ii dai "oboseala" ta!
-daca vrei sa sti cat de bun e lapticul tau sa il pui intr-un pahar si daca face caimac gros e bun daca nu...Eu una am testat-o pe asta.Cu toate ca nici urma de caimac,inca era cam "chior",l-am alaptat pe Vladutz 1 an si 4 luni si mai era destul doar ca asta ar fi mancat non-stop.

-la botez preotul cand il scoate pe bebe din scaldatoare sa il de-a nashei pe mana dreapta ca sa fie dreptaci,ca daca il da pe stanga va fi stangaci!

-cand e copilul nebotezat sa nu vina la el cineva care ca ies bubitze pe fatza cupilului!

Pupici

Vera si Vladutz(21.11.2003)http://community.webshots.com/user/vgv_vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Monique spune:

...daca vrei sa ramai insarcinata...pune un borcan cu miere in fereastra ! :))) "Explicatia" nu o mai stiu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ver@ spune:

Ancutzathree si eu tot asa stiu cum ca nasha cumpara tot pt. bb la botez si chiar si la taierea motzului.Noi asa am facut pt ca a fost placerea nashei sa cumpere tot.
Dar nu stiam ca e o superstitie legata de asta.

Vera si Vladutz(21.11.2003)http://community.webshots.com/user/vgv_vera

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns codruta_grg spune:

Ver@, cum adica cand e copilul nebotezat sa nu vina la el cineva care ca ies bubite pe fata????? De unde stim noi ca cei care au venit ...........????

Sa pui rosu la copil, ca altfel ti-l deoachie.....EEEEE???? Marea majoritate pun la manuta....cred ca asta e cea mai inradacinata!!!

Codruta & Petra (9 august 2005)

Poze cu noi

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60154" target="_blank">Povestea nasterii & www.snugglepie.com/ezb/284495.png" target="_blank">Varsta lui Petra

www.euroski.go.ro" target="_blank">Tabara de SKI

Mergi la inceput