ce spun babele

Raspunsuri - Pagina 10

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns mamica007 spune:

Foarte tare! Auziti:
-daca mananci peste cand esti insarcinata sa-ti aduci aminte (ca esti) si sa nu-i dai nici copilului pana cand stie sa zica peste
-o femeie daca este la ciclu nu are voie sa atiga copilu, sau sa-l atiga de manute sau picioruse si sa zica"eu sunt spurcata, tu sa fii curat cum Dumnezeu te-a lasat"
-cica daca nu e botezat copilu si este mort in familie sau vecini tre sa-l botezi pana nu se ingroapa mortu

Un copil e o www.desprecopii.com/forum/comoara.gif" border="0">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns energy spune:

nu stiu daca au mai fost postate,da' tot de la babe:

- sa-i mesteci mancarea si sa i-o dai in guritza
- sa umpli capul copilului cu leucoplast sau scotch, sa nu aiba urechile clapauge.................

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loredanap spune:

quote:
Da...si in timpul sarcinii...daca vezi un om handicapat sau nu stiu cum....Cica sa nu te uiti....ca iese la fel si copilu' tau

lucrez la o scoala de deficienti mintali si atunci cand faceau crize ma scotea medicul din cabinet sa nu ma uit la ei.

- sa nu-i pui pampers ca va fi cracanat
- sa nu puna mana pe el o femeie care are ciclu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

am ras cu lacrimi!
eu am intrebat-o pe mama mea vis-a vis de rosul unghiilor:"acu nu stiu cati zeci de ani, in negura vremii ....existau foarfeutze de unghi? sau strabunii nostrii dacii isi taiau unghiile cu toporu?sau cu foarfeca de tuns oi? probabil ca era vreun instrument urias si cum era sa taie unghiute de bebei mici...."
si gata!subiect inchis...
unele superstiti au o baza reala dar unele
si e adevarat ca daca te superi rau de tot poti sa ramai fara laptic!eu am observat la mine:cand eram calma simai vedem si vreo comedie ceva aveam la lapte ptr tot blocul, in schimb cand eram suparata (ceva gen un morman de facturi de achitat ) nu prea eram in forma cu laptele.

--------
sa-i mesteci mancarea si sa i-o dai in guritza
-----
daca nu aveau robot de bucatarie si razatoare din sticla!
si apropo de bratara rosie la mana - asha m-am trezit si eu ca are alexandra si era pusa de soacramea...am tacut dar cum a facut fata 3 luni m-am dus si am impuscta cercei in urechi iar cerceii erau stelute aurii cu pietrica rosie in mijloc.ha ha ha!si jos cu bratara.
am auzit si eu ca daca pupi copilul pe funduletz sau mai stiu eu pe unde iti va da vorbele la spate sau asha ceva...dar cum sa ma abtin ca e atat de dulce si dragalasa.
si apoi..eu nu vreau sa o pup pe acolo dar ea fuge si nimeresc din greseala!
cat despre vazutul dintilor eu am zis fiecaruia in parte ca respectiva persoana a fost prima care i-a vazut...asha de rea ce sunt ca sa sara toti cu banu!

jo si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mamica007 spune:

Daca vreti sa stiti ce copil o sa aveti calculati astfel: nr. lunii cand ai avut ultimul ciclu (sau a lunii cand ai ramas insarcinata-puteti incerca in ambele feluri daca e cazul ca nu mai stiu exact-) + cati ai ai avut cand ai ramas insarcinata. Daca suma celor 2 este para atunci o sa fie fetita si daca este impara o sa fie baiat.
La mine s-a potrivit. Am avut ultimul ciclu si am ramas insarcinata in aceeasi luna de aia nu mai stiu exact care se pune dar mai sigur cand ai avut ultimul ciclu.
Spuneti-mi si mie daca vi se potriveste si voua!

Un copil e o www.desprecopii.com/forum/comoara.gif" border="0">

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns jone spune:

mi-am adus aminte:
alex isi sugea si rontaia de mama focului degetelele de la picioare
concluzia conform traditiei:"A SUPT O VADRA DE LAPTE"
ura!mi-am zis eu zicandu-mi "oau ce tare sunt!i'm the best of the best producator de lapte"

jo si alexandra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ancutzathree spune:

muoaaaa-maaa!!!,nu credeam ca exista atatea superstitzii,ar putea scrie babele o carte sa nu li se piarda ditamai invatzatura . . . nu ca ar cumpara-o cineva . . . doar asa,ca unele se cam plictisesc . . .

anca &alex

www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=60236" target="_blank">Asa s-a nascut o mare iubire ...
www.snugglepie.com/cb/52888" target="_blank">Varsta lui Alex

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Darria spune:

quote:
Originally posted by energy
sa umpli capul copilului cu leucoplast sau scotch, sa nu aiba urechile clapauge.................

Asta e tare de tot

la purtator
noi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aurelia1278 spune:

quote:
Originally posted by rodicaosoian

super subiectul
dupa ce lai botezat sa vi acasa si sai faci baita ,in cada trebuie sa fie: flori, ca sa aiba o viata frumoasa,bani ,sa fie bogat si miere sai fie viaat dulce si apa sa fie aruncata la radacina unui copac
rodicaosoian

Da, asa am primit si noi indicatii de la nasa, sa-i punem petale in cadita. Noua ni s-a parut chiar dragut si i-am pus petale de trandafiri la baita urmatoare botezului. Nu mai tin bine minte, dar parca in ziua botezului ni s-a spus sa nu-i facem baie. Si apa din cadita, intr-adevar am aruncat-o in gradina la un pom. Iar popa ne-a zis sa-i punem cateva picaturi din uleiul de la botez in apa.

Soacra-mea ma bate la cap sa am mare grija, sa nu las ciorapei sau incaltari desperecheate, ca e de rau.

O vecina ma certa ca las copilul sa doarma in curte inainte de botez. Deci nu era impotriva scoaterii afara din casa, ci numai impotriva dormitului. Cica vin "duhurile rele" si cum copilul nu e botezat... nu are aparare.

Nu cred nici eu in superstitii (sau nu in toate ), dar daca nu e greu/neplacut/daunator le respect, ca sa nu ofuschez "babele" degeaba. Iar unele sunt chiar simpatice: petalele de flori, fundita rosie impotriva deochiului.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63726" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns pisi_ella spune:

Apa din cadita trebuie sa o arunce la radacina unui pom un barbat tanar, neinsurat...adica un...cavaler Asa cica e obiceiul!

quote:
Originally posted by aurelia1278

quote:
Originally posted by rodicaosoian

super subiectul
dupa ce lai botezat sa vi acasa si sai faci baita ,in cada trebuie sa fie: flori, ca sa aiba o viata frumoasa,bani ,sa fie bogat si miere sai fie viaat dulce si apa sa fie aruncata la radacina unui copac
rodicaosoian

Da, asa am primit si noi indicatii de la nasa, sa-i punem petale in cadita. Noua ni s-a parut chiar dragut si i-am pus petale de trandafiri la baita urmatoare botezului. Nu mai tin bine minte, dar parca in ziua botezului ni s-a spus sa nu-i facem baie. Si apa din cadita, intr-adevar am aruncat-o in gradina la un pom. Iar popa ne-a zis sa-i punem cateva picaturi din uleiul de la botez in apa.

Soacra-mea ma bate la cap sa am mare grija, sa nu las ciorapei sau incaltari desperecheate, ca e de rau.

O vecina ma certa ca las copilul sa doarma in curte inainte de botez. Deci nu era impotriva scoaterii afara din casa, ci numai impotriva dormitului. Cica vin "duhurile rele" si cum copilul nu e botezat... nu are aparare.

Nu cred nici eu in superstitii (sau nu in toate ), dar daca nu e greu/neplacut/daunator le respect, ca sa nu ofuschez "babele" degeaba. Iar unele sunt chiar simpatice: petalele de flori, fundita rosie impotriva deochiului.

Haideti la bazar! Puteti achizitiona lucruri frumoase si ieftine sau puteti face ordine in casa, ajutand in acelasi timp copilasi in suferinta.
www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63726" target="_blank"> Bazar pentru Alex, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=62868" target="_blank"> un baietel diabetic de 1 an

_Ella, Emma & Matei

Povestea nasterii lui Matei ;)
http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=58237

http://community.webshots.com/user/emmaandreea

Mergi la inceput