nasa de botez si...menstuatia
Raspunsuri - Pagina 4
Tzuni spune:
Da, flafi si Jocelyn, prin tampenii de genul asta reusesc preotii sa indeparteze oamenii de Biserica. Din pacate, Biserica uita ca societatea evolueaza si trebuie sa evolueze si ea in pas cu oamenii. Nu sa-si schimbe baza, fundamentul, dar sa-si adapteze teoriile perimate. Ca ajungi sa minti in biserica ca esti fata mare la nunta, numai ca sa vrea preotul sa te spovedeasca, sa-ti dea impartasania si sa oficieze ritualul cununiei! Si asta in conditiile in care preotii stiu bine care-i realitatea.
www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzuni
mic si drag si scump
szivarvany spune:
Nici eu nu sunt ortodoxa, dar mi-a facut o deosebita placere sa citesc ce a scris Tzuni, si eu aveam impresia ca sunt muuult mai riguroase regulile din aceatsa religie. De preoti - no comment, cand ma rog, ma rog la Dumnezeu ! 

_
Daria &
Giulia (2004 08 16)
VENITI LA BAZAR SA-L AJUTAM PE ALEX ! 

Sarbatori fericite !

Supercopiii iulie/august 2004
Tzuni spune:
Eu multa vreme mi-am privit religia (ortodoxa) cu reticenta. Dar am avut sansa sa intalnesc si preoti adevarati, cu capul pe umeri si picioarele pe pamant, preoti adevarati, care stiu ce vorbesc.
www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzuni
mic si drag si scump
Tzuni spune:
Si hai sa va mai spun, apropo de preoti, ce mai mai enerveaza: prefacatoria lor. In fiecare an, vine la mama acasa preotul cu botezul (de Boboteaza). E un preot f fain, inalt, solid, cu barba, relativ tanar. Si intra in casa, incepe cu "In Iordan botezandu-te...", apoi, cu o voce de pisica incepe "Dragi credinciosi...bla bla bla". Ca la cateva secunde dupa sa-si reia vocea de fiecare zi, voce de om normal si sa vorbeasca cu mama de parca a uitat cum se mieuna inainte "D-na D, am vazut ca v-ati luat masina noua...bla bla bla". Si stiti de ce se miauna? Pt ca e momentul in care mama trebuie sa scoata banii din portofel pt biserica si preot. Si-atunci mi se pare ca el cerseste banii. Oricum i-am da, nu trebuie sa se prefaca in fata mea! Sa fie om normal, ca-l apreciez mai mult si chiar cotizez mai mult! Dar cand il aud cum ditamai barbatul se pisiceste, ma apuca rasul si-mi vine sa-l scot din casa. Atunci am senzatia ca pt el preotia si religia sunt ca mieunatul: prefacatorii ca sa scoata de la oameni bani!
Of, parca m-am mai racorit spunand-va asta!![]()
Dar, repet, am intalnit si preoti adevarati!
mic si drag si scump
szivarvany spune:
imi amintesc de cateva din motivele pentru care sotul a ales religia fiicei noastre: ritualul a durat 10 minute si a fost gratis
, iar preotul de 30 de ani cu vederi largi si potrivite anului 2004. ![]()
Badjoke - felicitari inca o data !
_
Daria &
Giulia (2004 08 16)
VENITI LA BAZAR SA-L AJUTAM PE ALEX ! 

Sarbatori fericite !

Supercopiii iulie/august 2004
irina.c. spune:
quote:Te rog!
Originally posted by Tzuni
Vin la nevoie si cu articole scrise de teologi cu cap si scoala multa care stiu ce spun!
www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzunimic si drag si scump
Irina si bb Ilinca(26apr04)Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
crini spune:
N-am citit toate raspunsurile si cer scuze daca repet ce s-a spus deja.
Duhovnicul meu mi-a spus ca femeile pot intra in biserica oricand, interdictia care a ajuns in zilele noastre a fost data din cauza ca in trecut femeile de la tara nu aveau lenjerie.
Nu se pot impartasi in perioada ciclului pentru ca pierd sange, nu ca n-ar fi 'curate'. De exemplu, nici un barbat care se taie in ziua in care trebuia sa se impartaseasca nu are voie s-o mai faca.
Dupa mine poti boteza linistita, dar e bine sa avizezi si preotul care va face botezul.
Mami de fetita (1999)si baietel (16 oct 2004)
Tzuni spune:
quote:
Originally posted by irina.c.quote:
Originally posted by Tzuni
Vin la nevoie si cu articole scrise de teologi cu cap si scoala multa care stiu ce spun!
www.fastcoolcars.com/images/sexy_ladies_fast_cool_cars9/legs_car.jpg" target="_blank">Tzunimic si drag si scump
Te rog!
Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA
lasa-ma pana luni sa am timp sa strang materialul! Multumesc si ...abia astept sa mai discutam pe tema asta!

mic si drag si scump
flafi spune:
Tzuni din cauza ta m-a luat cu mancarimi pe la degetele
.
Nu am avut pana acum norocul sa cunosc un preot pe care sa il pot respeca. Nu am nimic cu relegia ortodoxa, dar am o mare problema cu preotii si dogmele bisericii. Cei 4 ani de facultate, (unde veneau si cei de la facultatile de teologie pentru a face dubla specializare) m-au facut sa cred ca viitorul e sumbru pentru preoti. De la alergat dupa femei ca se insoare sa le dea parohie dupa ce termina facultatea ( nu conta dragostea in toata treaba asta) pana la idei de genul : daca sotia mea ar fi gravida si i s-ar propune sa faca avort terapeutic i-as interzice, chiar daca mor amndoi, asa e vointa lui Dumnezeu. Al exemplu: daca Dumnezeu vroia ca oamenii sa fumeze ne facea cu un horn, cand noi astia laicii am cerut lamuriri cu privire la aceasta teorie ni s-a raspuns ca asa a zis parintele X la cursul Y si deci asa este.
In fine, eu una am anumite probleme de intelegere cand vine vorba de preoti si biserica lor ( a preotilor, ca se pare biserica nu mai e de mult a lui Dumnezeu)
"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios