nasa de botez si...menstuatia

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns irina.c. spune:

Cel mai bine se discuta cu preotul inainte,ca el stie cel mai bine,nu va dereglati organismul cu pastile in mod inutil.Oricum,n-am auzit inca de mireasa care sa nu fi fost cununata fiindca era la ciclu.Irina si bb Ilinca(26apr04)
Traiesc in Romania si asta imi ocupa tot timpul
ILINCA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Jocelyn spune:

quote:
Originally posted by dpop

mie mi se pare nedrept si dogmatic, practic un fel de discriminare fara justificare. ca si cum ai interzice unui bolnav de cancer sa intre in biserica... daca stie cineva o explicatie logica pentru care femeile nu au voie sa intre in biserica la menstruatie, sa imi spuna si mie.
cat despre amanarea ciclului, fara pilule ... cam greu. dar exercitiile lui kegel au ca posibil efect secundar diminuarea fluxului.

De acord. In afara de asta, nu e natural si bine sa iti amani ciclul decat in situatii exceptionale.

Sabina e f interesant ce spui: adica hai sa "pacatuim" (desi eu nu il consider pacat) ca oricum ne da preotul dezlegare si se rezolva. Pai atunci care e diferenta dintre un asemenea crestin si fariseii pe care ii condamna Iisus pe vremuri?

Badjoke, Dumnezeu nu iti cere asa ceva, biserica se pare ca da. Tu alegi.

Researchers have discovered that chocolate produces some of the same reactions in the brain as marijuana. The researchers also discovered other similarities between the two but can't remember what they are

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns flafi spune:

Eu cu acest lucru nu pot fi in veci de acord. Cum adica menstruatia e un pacat? Nu o sa pot intelege in veci, doar datorita ei femeile pot face copii si pot da nastere la preotii aia care tin slujbe in biserici.

Poti lua o fiola de vitamina K si iti opreste sangerarea pana luna urmatoare, nu e bine sa abuzezi de aceasta solutie. Parerea mea e ca acesta nu e un motiv suficient pentru a intarzia/opri menstruatia...

"So if you tried to understand me
Would you crucify or damn me
Or stand by me
Like smoke around the flame" Vaya con Dios

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns szivarvany spune:

Deci faza cu pacatu` m-a dat gata, sa nu poti intra in biserica ???
Eu mi-am intarziat cm cu anticonceptionalele ca sa pic bine in vacanta la mare chiar anu` asta, da` sa nu fiu nasa, sa nu ma casatoresc sau mai stiu eu ce altele pentru ca am chiar acea perioada nashpa ... asta io una chiar nu am stiut-o.
Ma scuzati, nu vreau sa jignesc pe nimeni, mi se pare doar exagerat.

si sa-ti traiasca finul !

_
Daria & Giulia (2004 08 16)
VENITI LA BAZAR SA-L AJUTAM PE ALEX !
Sarbatori fericite !
Supercopiii iulie/august 2004

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariamunteanu spune:

Interdictia femeii de a intra in biserica este de pe vremea cand nu existau chiloti si astfel era pericolul de pete. Chiar si atunci femeia avea voie sa intre in pridvorul bisericii. Nu e nici o gluma, asa era pe atunci dar lucrurile au fost impinse pana in ziua de azi. Intr-adevar, se evita impartasania considerandu-se ca femeia nu e "curata" la menstruatie.
Badjoke, vorbeste cu protul care va oficia cununia si te vei lamuri. Nu te dezechilibra cu AC sau alte metode.

Maria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns chiquitita spune:

Nu pot sa cred ca te streseaza asa ceva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Adica nu te supara, dar nu e asta un pacat! Ce sa mai zica cei care comit crime???? Plus ca si preotii respecta credinta de nu mai pot....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns badjoke spune:

Va multumesc pt raspunsuri.
Anticonceptionale nu iau pt ca nu este cazul.
Mi-a placut explicatia data de mariamunteanu.
Si eu ma gandeam ca daca introduc un tampon O.B. o sa fie "mai putin murdar", ca sa ma exprim asa si ca totul o sa se rezolve. Dar parca nu am constiinta impacata sa fac asa!
Incerc sa vorbesc si cu un preot inainte.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns noemi marian spune:

Chestia asta nu tine de Dumnezeu.Deci:m-am maritat de 15 ani si n-oi uita veci ca eram la ciclu si eram stresata ca ma voi pata pe rochie.Si-s bine mersi cu-al meu de-atunci.Daca era pacat se-ntimpla ceva,orice, imi luam eu pedeapsa.Si-am botezat copil tot asa.E bine mersi,zbirnaie de faina si desteapta ce e.Nu va stresati,n-are rost sa va dereglati CM cu pastile si alte figuri cind si asta e dar de la Dumnezeu.Cel mai important lucru este sa fiti voi cu constiinta impacata.Credeti ca El se supara asa usor?Eu nu cred intr-un Dumnezeu suparacios si vindicativ ci-ntrunul iertator si bun.

Noemi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tomecica spune:

nu cred ca vorbitul cu preotul este o solutie. nu pot sa cred ca este in masura sa rezolve situatia . pina la urma este un barbat indreptatit sa oficializeze o slujba , si nu vad de ce este el in masura sa hotareasca ce-i de facut in asemenea situatie. c.m nu-i un pacat .pacate sunt altele.
oare in facultatile de teologie , printre altele , preotii invata si dESPRE c.m ???

luminita:mami de 2 scorpiute;ADRIANA-STEFANIA[7 ani] si ALEXIA-MARIA [1 an]

" ASA CUM APA NU POATE RAMANE IN VARFUL MUNTELUI , NICI SUPARAREA NU POATE RAMANE INTR-UN SUFLET MARE"
LAO TZE

fotografii si DESENELE ADRIANEI

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxandra_sb spune:

quote:
Originally posted by mariamunteanu

Interdictia femeii de a intra in biserica este de pe vremea cand nu existau chiloti si astfel era pericolul de pete.

Asa stiu si eu.

Oricum, si mie mi se pare aiurea ca ciclul menstrual (= o stare fiziologica normala a unei femei sanatoase si fertile) sa fie cvasi-blamat de catre biserica.

Ruxandra & Matei (3 ani) & sotul drag

Mergi la inceput