Fibrom uterin (10)
Raspunsuri - Pagina 9

kim spune:
Fetelor, a nascut Florinini
un baietel de aproape 4 kg!!!
Maine vine acasa si sper sa ne mai dea detalii.
28+ KIM & p’tit bout d’chou
photos

arinna spune:
Florinini
...te pupam, felicitari pentru baietzel, numai bine si sa fiti sanatosi !
Cum te simti,cum a fost, asteptam sa ne povestesti !...
Kimutza
...ei, se-apropie timpul, , ai grija de tine, ce faci , te mai duci la serviciu? Te simti bine, se pare ca aia avut ceva problemutze? Ce mai spune Dr de nastere, o sa fie normala, fibromul cum se mai prezinta? Mai spune-ne despre tine...

MadaS spune:
Dianadi
Si eu am luat pilule Diane 35 in special cam 6-7 ani, cu mini pauze. Si mie mi-au fost prescrise ca antidot general pt acnee,ingrasasrea parului si toate cauzele care le supara pe tinerele fete.
Iar rezultatul a fost ca pe fondul atator ani de pilule am facut la 25 ani dispalzie mamara (care a involuta rapid in momentul incetarii trat cu Diane, fara sa mai revina de atunci) si la 33 ani fibrom (nimeni din familia mea nu a avut, nici bunice sau matuse, sora, mama, nimeni, dar nici pilule nu au luat, si slava domnului, bunicile au trait una pana la 92 ani, alta la 87 ani)
Ma tem ca tot acest joc cu Dianele recomndate de medici pt frumusetea tenului si par matasos pot avea "a la longue" consecinte nebanuite si ireversibile asupra sanatatii nostre.
Cat despre obligatia "morala" fata de un medic de a-i urma tratamentul...hmmmm (e ca si obligatia morala de a-i da musai plicul...) la care erori medicale sunt in jurul nostru, eu insami victima unui medic superficial, eu cred ca trebuie mai intai de toate sa ai obligatia morala fata de tine sa te informezi ff bine sisa excluzi orice risc de agravare a starii tale (fibromele actuale)
Arinna, eu spuneam ca tb sa reflecteze asupra faptului ca acelasi medic care i-a scos fibromul acum un an ii da pilule cu muult estrogen acum pt un chist. Indiferent daca el a diagnosticat bine chistul (ca fiind hematic) sau nu, o femeie care a facut recent fibrom (fie ca l-a si operat intre timp) este fff sensibila la orice exces de estrogeni (fie ca sunt luati din tinctura de marar sau Diane) si trebuie sa se fereasca TOATA viata sa mai ia anticonceptionale.
Dianadi, intreaba orice alt medic cat de recomndat este sa iei pilule ff bogate in estrogeni cand ai fibrom. Tendinta de a face fibroame se mentine pe tot parcursul vietii fertile o data ce ai facut unul (cum la fel de bine poti ramane cu unul singur toata viata) deci e mai bine sa te feresti definitiv de orice surplus de estrogeni, si sa lasi la o parte "constiinta morala" de a lua ce-ti prescrie un medic, fie el si de renume.Consulta si alt medic, neaparat. Cu atat mai mult cu cat alt medic a avut o indoiala asupra natrii chistului.Daca vrei, iti pot recomnda un medic bun in ecografii, Dr Iosup sau dr Herghelegiu (au iesit 2 la numarat)
Sincera, am si prietene care s-au intors dezamagite de la Marinescu..si el e om, tti suntem supusi greselii

arinna spune:
Mada,
...da, am inteles perfect intentia ta si ai dreptate in ce priveste fibroamele, numai ca, ce alt tratament ar mai putea sa faca pentru chist, de care-o fi el?...In afara de o noua eco, cum am facut si eu...in care nu mi-a mai zis de chisturi ci de foliculi...
Nu ar fi rau sa mai consulte un medic...vorba ta...
M-am speriat ce mult timp ai luat anticonceptionale...

kim spune:
Mersi de intrebare, arinna, ma simt bine, inca mai merg la servici pana imi vine certificatul de retragere preventiva. Copila creste si imi papa toate vitaminele, fapt pt care mai am stari de slabiciune dar trecatoare si nesemnificative in fond. Dorm mai prost dar si asta e normal, n-am ce ma plange, oricum sunt super fericita, nu stiu ce m-ar putea supara cu adevarat, abia astept s-o dragalesc pe pustoaica!
28+ KIM & p’tit bout d’chou
photos

Dianadi spune:
Mada, multumesc foarte mult pentru opinii, sa stii ca apreciez foarte mult tot ce mi-ai spus si ma voi interesa, sunt deschisa si ma intereseaza sa aflu "adevarul".
M-am programat la Herghelegiu la sf februarie, el imi va spune un diagnostic si va trebui sa merg apoi la... ginecolog. De dus, tot la Marinescu ma voi duce deocamdata, pentru ca nu am motive sa ma plang de el (deocamdata). Ar mai fi Peltecu, Badiu etc., voi vedea in viitor. Prin urmare, daca ma duc la control peste 2 luni la prof. Marinescu si ma intreaba de tratament, trebuie sa ii spun adevarul si sa il urmez, daca ma duc la el. Herghelegiu nu e ginecolog, inteleg.
In privinta rezulatelor eco orice ginecolog face propriile eco, nu se bazeaza pe ce au spus altii.
Eu acum urmez un tratament naturist, pe 27 ian ar trebui sa incep tratamentul cu Diane35. Pe 25 sunt programata la dr Stangaciu (un om deosebit din cate am citit), medic generalist, fito-, api-,reflexo-terapeut, homeopat si acupunctor, apipunctor si iridiolog (citeste pe iris afectiunile, el a inventat metoda). Imi pun speranta si in el pentru un sfat. Poate voi amana cu o luna tratamentul cu Diane si voi face eco sa vad daca s-a resorbit chistul cu cele naturiste.
In general un chist (2x3cm) influenteaza negativ fertilistatea? Poate un folicul sa sangereze? Am fost in acea perioada la sala si am facut efort, am simtit o durere in dr.
Daiana
"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

MadaS spune:
Diana
Si mie tot Herghelegiu mi-a prescris Diane in urma unei eco transvaginale (aveam 28 ani atunci) in care a constat ca aveam un chist de 3 cm. Chistul s-a resorbit (desi alti medici imi spusesera operatie-fara discutie). Atunci Herghelegiu mi-a dat Diane pt ca starea uterului meu era perfecta, adica nici urma de fibrom sau tendinta fibromatoasa.
Tot Hergehlegiu este cel care 5 ani mai tarziu mi-a spus "STOP" Diane, cand in cursul unei alte eco a constatat ca banuitul chist de 2 cm pt care luam din nou Diane de cateava luni nu era chist (un alt medic il confundase cu chist) ci era fibrom (ajuns la 4 cm in doar 3-4 luni). Asa ca medicul poate prescrie un tratament strict in functie de starea generala a pacientei.Pe fondul existentei unor fibroame estrogenii nu mai sunt solutia de tratare a unui chist.Se poate evita operati pt chist si printr-o punctie vaginala (deci fara taietura) dar numai daca chistul are o anumita natura (seros cred).
Tot dr H mi-a propus asta, mie asa cum spuneam mi s-a retras atunci chistul cu Diane (dar luate mai multe luni). O alta prietena care era insarcinata a facut un chist si l-a eliminat prin punctie cu dr H.Deci Herghelegiu e ginecolog Diana, de ce ai crezut ca-i numai ecografist, si inca unul renumit (la ambele)
Cat despre ruptura unor chisturi la efor, da, se pot rupe (si eu am patit).Daca nu au fost consecinte in orele/zilele urmatoare (stare de rau, etc) atunci e evident, chistul nu a fost hemoragic, ci numai seros. Adica s-a eliminat continutul acestuia, lichid, fara sa fie urmat de o hemoragie.
Cat despre posibilitatea de a ramane insarcinata cu un chist de 2/3 cm, in primul rand mai ai un ovar fara chisturi, deci poti ramane. Cel cu chisturi se spune ca nu are tesutul ovarian functional datorita presiunii pe care chistul o exercita asupra tesutului(nu se poate elibera folicului)
Am citit ca prin apiterapie se obtin rezultate spectaculoase in tratarea chisturilor, iata aici un link
Eu personal beau zilnic la ceai 30 picaturi de tinctura de propolis, a devenit o obisnuinta, e antiinflamator general
http://www.evenimentul.ro/local/print/36392,7,baseArticle.html

Oana_B spune:
quote:
Initial postat de danotino
buna seara fetelor!
livia, buna!
am intrat si pe subiectul asta, citind mai multe tratamente date de tine. as vrea sa te intreb ceva.tocmai am facut laparo si mi s-a descoperit un fibrom care imi obtureaza trompa stanga, exact la intrarea in uter. dr nu a putut sa-mi spuna sigur localizarea lui, dimensiunile. in rest totul e ok. a ramas sa hotaram ce urmeaza sa facem. oricum in mare mi-a zis ca am mai multe solutii: dupa eco mai sofisticata (la dr iosup), ca sa vedem unde e localizat clar (sigur e intrauterin) putem face histeroctomie, sau un tratament cu diphereline (adica sa intru la un fel de menopauza vreo trei luni), sau sa lasam asa, avand in vedere ca trompa dreapta e buna, ovarele sunt bune. acest fibrom sigur este f mic si ar fi un impediment pt sarcina daca embrionul s-ar fixa pe/langa el.
m-am gandit si la un tratament naturist. ce parere ai? am 34 de ani impliniti si am intrat in panica. laparo am facut-o ca pe o ultima solutie, dar uite ca nu a fost asa. ma simt oribil dupa operatie si fizic dar si psihic avand in vedere ca mare lucru nu am rezolvat.
te rog sa imi raspunzi, poate ma mai linistesc. stiu ca si tratamentul homeopat este de lunga durata, dar l-as incerca.
te pup, dana
danotino
Initial postat de arinna
Danotino,
...si eu am fibroame, mai multe...de un an tot pe subiectul asta stau...la mine situatia e mai complicata...si vreau sa incerc ceva naturist...n-am inteles ideea cu histerectomia, in cazul tau, daca fibromul e mic...n-am mai inteles de ce nu l-au vazut la laparo, ce aiureala mai e si asta...oricum sunt multe aiureli si trebuie sa ne obisnuim cu ele......In plus, oricat de mare sau mic ar fi, daca e numai unul, nu e exclus sa ramai insarcinata, asa cum au reusit multe fete care intra aici...poate treci si pe la subiectul cu fibrom uterin, sa intrebi si fetele de acolo , care au avut cate un fibrom....http://www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=63755&whichpage=6Poate n-ar fi rau sa-l operezi...tratamentul acela de inducere a menopauzei de regula se face inainte de operatie, sa scada putin fibromul ca sa fie mai simplu de scos...dar e cu dus intors, costa mult si nu te simti prea bine in timpul lui...cel putin asa am auzit...
Cum te mai simti acum, ti-ai mai revenit dupa laparo?
arinna, multumesc ca mi-ai raspuns.
nu mi-a zis cat e de mare, dar cred ca nu e asa de mare.(!?).o sa vb mai mul cu dr, joi cand ma duc la fire. la laparo s-a vazut, dar este pozitionat la "clopotul" trompei stg (intrauterin)-exact ca un dop. nu a luat o hatarare, mia zis doar ce solutii pot avea-histeroscopie (nu histeroctomie, am gresit eu atunci), tratament sau om vedea. imi poti spune te rog cat costa o eco la dr iosup? pana joi nici macar nu pot intra f tare in panica:)). oricum eu as incerca un tratament homeopat daca este mic fibromul. stiu ca pot ramane insarcinata , dar daca sarcina se fixeaza langa sau pe el? atunci nu va fi bine. ce tratament vrei sa incepi?
danotino
nu a luat o hotarare, mi-a zis doar ce solutii pot avea-histeroscopie (nu histeroctomie, am gresit eu atunci), tratament sau om vedea.
PS am gresit scuze!! m-am corectat.
danotino
Initial postat de arinna
Danotino,
...am facut si eu o eco la Iosup de curand, a fost 1.300.000,cam asa, dar mi-a dat 6 poze si se pare ca e aparatul mai performant...nu a fost nevoie sa o faca transvaginala...
...Cu ce medic ai facut laparo, cu Tutunaru? Am auzit ca el trimite la Iosup pentru eco..Eu vreau sa trec si pe la el, cu prima ocazie cand mai am probleme...
Eu zic sa stai linistita deocamdata, bine ca-i numai unul...poate la eco la Iosup se vede mai bine si atunci se va putea trage o concluzie...Imi pare rau ca a trebuit sa treci prin laparo fara sa se rezolve si problema...
Nu m-am hotarat la tratament momentan, abia am aparut si eu pe-aici...
Livia, te rugam sa ne spui si noua ce ne recomanzi pentru fibrom?
buna,
merci mult pt raspuns. ma gandeam la o suma mai mare-ai facut-o de mult?.da, cu T am facut laparo si stiu ca problemele intrauterine nu se rezolva prin laparo, doar prin histerscopie-care este e inteventie mai usoara decat laparo. decat un tratament atat de urat cu diphereline, mai bine fac peste ceva timp histeroscopie; oricum acum nu cred ca imi pot supune organismul la alta interventie, chiar daca e mai usoara. stau foarte linistita pt ca am foarte multa incredere in dr T si merg pe mana lui.te-ai programat greu la dr iosup?
sper sa nu stam prea mult pe la tratamente si sa intrebam fetele cat de caurand despre sarcina. cred ca tot pentru un bebe lupti, nu-i asa?
te pup,dana
danotino

Dianadi spune:
Mada, mersi mult, ma intreb incotro sa o iau
Ce alte substante stii tu ca au in componenta estrogeni si nu e bine de luat in aceasta situatie?
Prin urmare si fibroamele si chisturile au aceeasi cauza, secretie mare de estrogen? Ce remedii sunt bune pentru asta? Mastodynon, zmeur, branca ursului, coacaz negru? Mai sunt?
Si eu iau propolis, acum doar l-am intrerupt pentru ca am inceput cu zmeur si coacaz dimineata pe stomacul gol.
O seara buna,
Daiana
"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

arinna spune:
Danotino,
...iti mai raspunsesem si dincolo dar se pare ac nu a mai ajuns mesajul...
Te astept pe aici, mai stim si noi cate ceva despre tratamentul naturist pentru fibrom...vroiam sa mai ascult insa si alte pareri...eu stiu de extractul de mladite de zmeur si elixir din fructe de soc...
Daiana,
...extractul de mladite de zmeur i elixirul din fructe de soc sunt si pentru chisturi pe ovare...asa scrie in prospect....