Fibrom uterin (10)
Raspunsuri - Pagina 10

oanalu spune:
Daiana,eu stiu pentru chisturi ovariene si fibrom de gemoderivatele de mladite de zmeur si cele de coacaz negru. Sunt si foarte usor si comod de folosit pentru ca sunt monodoze si le poti lua oriunde ai fi.
Mult succes!

danotino spune:
buna fetelor,
arinna stiam ca tratamentul pt chist nu e acelasi ca tratamentul pt fibrom. oricum dupa ce ajung la dr sa-mi scoata firele, un tratament din asta o sa incep. poate stie cineva o schema pentru fibrom.
nu mi-ai raspuns daca te-ai programat greu la dr iosup. am niste emotii...
te pup
danotino

MadaS spune:
Diana
Cauza fibroamelor este nu este inca perfect elucidata de lumea medicala, sunt mai multi factori care intervin : ereditatea(se mosteneste!), dezechilibre hormonale (balanta estrogen/progesteron dezechilibrata,fie prin exces de estrogeni, fie prin cantitai insuficiente de progesteron care contraataca efectul estrogenilor prima nastere la varsta avansata, etc
E suficient sa dai o cautare pe Google cu "cauze fibrom" si vei gasi multe articole medicale, in romana sau alte limbi de circulatie.
Un singur lucru e sigur: la menopauza, atunci cand organismul femeii nu mai secreta estrogeni, fibroamele se retrag in dimensiuni, pana la disparitie. Si in cazul unui tratament scump si cu multe efecte adveres -Diphereline e cel mai cunoscut- tratament care suprima productia de estrogeni la femeia aflata la varsta fertila, deci mult inainte de menopauza naturala, fibroamele iar descresc spectaculos.Dar revin la dimensiunile dinaintea tratamentului rapid dupa intreruparea acestuia. Deci nu e un tratament real , ci numai pre-operatoriu (permite operarea acestora fara riscuri, laparoscopic)
De unde si concluzia ca estrogenii duc la cresterea fibroamelor
Cauza apartiei chisturilor e si mai complexa (nu tin de estrogeni numai), dar in general tratamentele naturiste echilibreaza balanta hormonala, si atunci pot fi eficace si pt fibrom si chist. Mladite de zmeur, coacaz negru, elixir soc, variante naturiste sunt multe. Sau alternativa homeopatie.

arinna spune:
Danotino,
...ba da, iti raspunsesem, si inca un mesaj lung, dar nu mai tin minte daca a aparut si a uitat Oana sa-l copieze sau nu a aparut deloc,mergea mai greu forumul...eu il trimisesem...spuneam ca nu a durat mult programarea, cateva zile...eu am fost la Centrul medical Unirea din zona Piata Unirii, pe langa magazin, ( Junior ),drept, cam doua statii de autobuz...tel 3271185 si 3271190...spui ce fel de eco vrei si la cine...nu stiu unde stai tu, ca mai poate fi gasit si la alt sediu al CM Unirea dar Madas stie pe unde vine, am uitat...insa in zona Piata Unirii e simplu de ajuns...Sau poate stii tu un alt loc unde poate fi gasit...
Iar in ce priveste tratamentul naturist,asa scrie pe prospecte, indicatiile pentru cele mentionate de mine sunt si pentru fibrom si pentru chist ovarian, chiar ovar polichistic( si pentru multe altele)...probabil produc o echilibare hormonala...
Mada,
...unde e sediul CM Unirea la care mai poate fi gasit Iosup, in afara de Pta Unirii, ca am uitat?
Acum am vazut ca am scris acelasi lucru, cu eficacitatea tratamentelor naturiste pentru fibrom si chist si reglarea hormonala
Daiana,
...uite cum a aparut si raspunsul pe care il cautai, ceva tratamente naturiste pentru chist dar care sunt bune si pentru fibrom...

danotino spune:
buna fetelor,
arinna,multumesc pentru detalii. o sa ma descurc.asa cred, cel putin.abia astept sa vb cu dr maine. arinna ce tratament faci acum? la ce dr mergi?
danotino

blanche31 spune:
Buna seara,
Am mai scris un mesaj...dar cred ca l-am postat aiurea. Sunt noua pe acest site .. pe care citindu-l am oscilat de la agonie la extaz...
Va rog dati-mi un sfat .... voi cele care ati trecut prin asa ceva ... Sunt disperata si obosita de atatea clinici si doctori..AM un fibrom subseros de 10cm....si nu stiu ce sa fac ..mioectomie ..ff riscanta, embolizare...tratament naturist...uf..uf..
Va admir si va multumesc celor care au avut puterea sa-si scrie experientele si nu s-au gandit la ce-i mai rau...la fel de fel de prostii si au reusit in final sa aiba un bebe....
AJUTOOOR!!!

arinna spune:
Danotino,Nu fac nici un tratament - nici n-am facut,doar embolizarea fibroamelor......incepusem cu naturistele, dar am renuntat pentru ca starea era prea grava si am juns la spital...dupa embolizare am asteptat rezultatele, s-au oprit hemoragiile si fibroamele au ramas pe loc, cel putin...numai unul a regresat...Asa ca ma gandeam sa incerc cu ceva medicina alternativa...Nu mai merg la nici un medic pentru ca toti au zis sa ma operez...cu o exceptie, care mi-a spus ca pot sa stau si asa daca nu mai sangerez rau...
Urmatorul va fi tot Tutunaru...Mada mi i-a recomandat si mie, are la fel de multa incredere in el ca si tine...
MadaS,
Danotino a facut laparo cu Tutunaru, dar se pare ca doar pentru vizualizare...

Dianadi spune:
In sfarsit am reusit sa intru pe site, am avut o zi asa de aglomerata!
Intr-adevar se creeaza dependenta.
arinna, cred ca tu mi-ai trimis niste linkuri , unde am citit despre Evening Primrose Oil (oare se gaseste la California Fitness, Forever>) Am vazut ca se ia doar in prima parte a cm, dar se ia alalong si inainte de rezolvarea celorlalte probleme? Eu nu am probleme cu grosimea endomentrului, dar influenteaza si calitatea; pentru tratamente naturiste, eu vroiam, arinna, sa iau intai de la Vasile Andritoiu (apicultor), apoi de la Vasile Popa (Natura Medica), farmacist. Am incredere in ei, am citit in Formula As articole scrise de ei sau despre ei foarte interesante si elogioase, dar am mai amanat putin si din cauza costurilor si pentru ca in general se prescriu multe remedii si se presupune ca luam 3 mese pe zi, bem 2 litri de apa etc. Ramane o optiune deschisa. Intre timp am auzit de dr.Stangaciu, care pare sa le aiba pe toate. Ma duc pe 25 la el, o sa intreb pentru tine.
mada, la ce homeopat mergi? Iti da multe remedii sau mai putine?imi place acest simbol cu umbreluta, e cineva fericit, la adapost de intemperii, asa sa fim si noi.
Daiana
"Singurul lucru mai maret decat puterea mintii este curajul inimii."

mcbeal spune:
Blanche31, depinde si unde e pozitionat fibromul. Eu am avut tot subseros (6,5x7,8 cm). M-am operat acum o luna jumate si ma simt foarte bine. Nu stiu cum e la tine, dar la mine era practic singura solutie. Cred ca si la tine tot cam asa ar fi, daca a ajuns asa de mare. Dar de ce spui tu ca e asa de periculos? La ora actuala e o operatie de rutina, nu se mai pune problema sa se scoata uterul decat in cazuri exceptionale. Sigur ca nici operatia nu e o placere, dar macar scapi de mutant. Doctorii tai ce spun?
Iti tin pumnii sa fie totul ok si sa ne tii la curent!
Si pentru toate celelalte fete, ca nu ne-am mai auzit de mult.
Cris, cum te mai simti dupa operatie? S-a reglat CM?
La mine, dupa ce in prima luna mi-a venit absolut la termen, in a doua luna a venit cu o saptamana mai devreme. Cred ca e normal sa se deregleze un pic.

arinna spune:
Mcbeal,
...eu am fibroame mai mici si toti medicii la care am fost mi-au spus sa ma operez , sa scot uterul, ca cine zice ca merg scoase doar ele minte( eu le am intramurale) ca e risc de hemoragie, etc....Si nu mai ramane uterul intreg oricum...
Daiana- cu umbrelutza
...nu mai stiu daca in linkurile de la mine ai gasit Forever dara m auzit si eu ca-s bune...abia astept sa-mi spui de Stangaciu...
Blanche
...Iti face probleme fibromul, nu ramai insarcinata, te doare,apasa pe ceva?
Incep sa ma enerveze fibroamele astea...atatea femei au si cand mergi la medici parca aud prima oara...